Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Ιόνια Οδός: Αναμένονται οι περιβαλλοντικοί όροι για τη διάνοιξη της σήραγγας Κλόκοβας

Ενθουσιασμός υπήρξε εχθές από δημοσίευμα του τοπικού τύπου για εκκίνηση της διάνοιξης της σήραγγας Κλόκοβας.
Το www.ypodomes.com απευθύνθηκε στην εταιρεία παραχώρησης (Νέα Οδός) για το θέμα και η απάντηση ήταν κατατοπιστική. "Εργασίες προετοιμασίας ναι γίνονται για να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος. Εργασίες διάνοιξης δεν μπορούν να ξεκινήσουν αν δεν υπογραφούν οι τροποποιημένοι περιβαλλοντικοί όροι". Με αυτή την απάντηση κλείνει προς το παρόν το θέμα της περίφημης διάνοιξης της σήραγγας που θα λύσει μελλοντικά το πρόβλημα των διελεύσεων που θα γίνονται μέσα και όχι πέριξ του βουνού.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΔΙΑΝΟΙΞΗ
 Επί της ουσίας η εταιρεία παραχώρησης είναι έτοιμη 100% να ξεκινήσει την διάνοιξη της σήραγγας των 2,9χλμ. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να ολοκληρωθεί το γραφειοκρατικό στάδιο των εργασιών.

Τι προβλέπει η ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Ασπίδα προστασίας σε οφειλέτες από τους πλειστηριασμούς

Ασπίδα προστασίας σε οφειλέτες οι οποίοι κινδυνεύουν με πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας τους θα προβλέπει το νομοσχέδιο για την απαγόρευση των πλειστηριασμών, το οποίο έχει ολοκληρωθεί από το υπουργείο Οικονομίας και τις προσεχείς ημέρες κατατίθεται στη Βουλή προς ψήφιση.
Για να τίθεται σε ισχύ η ρύθμιση για την προστασία της κύριας κατοικίας θα πρέπει να ικανοποιούνται τρεις βασικές προϋποθέσεις.
Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες σχετικά με αυτά που θα προβλέπει η ρύθμιση, θα απαγορεύονται μέχρι τις 31η Δεκεμβρίου 2015 οι πλειστηριασμοί ακινήτων οφειλετών που χρησιμεύουν ως κύρια ή μοναδική κατοικία τους και δηλώθηκαν ως τέτοια στην τελευταία δήλωση φόρου εισοδήματος. 
Σημειώνεται ότι η αντικειμενική αξία του ακινήτου δεν υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ και εφόσον πληρούνται οι εξής προϋποθέσεις:

Συνάντηση του Αλέξανδρου Καχριμάνη με το νέο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, με την ευκαιρία ανάληψης των καθηκόντων του, πραγματοποίησε σήμερα ο νέος Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Υποστράτηγος Γεώργιος Καραΐτσης.
Κατά τη διάρκεια της αντηλλάγησαν απόψεις για τα ζητήματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ηπείρου, με ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση του διασυνοριακού εγκλήματος, των ναρκωτικών και της προστασίας των θρησκευτικών θησαυρών.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Αρχίζει μετά το Πάσχα ο Γολγοθάς των φορολογικών δηλώσεων

Μετά το Πάσχα αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων καθώς αφενός μεν δεν έχουν ακόμα δοθεί οι σχετικές διευκρινήσεις έτσι ώστε να συνταχθούν τα έντυπα με βάση τις αλλαγές της νέας ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών και αφετέρου το ίδιο το σύστημα ΤΑΧIS δεν είναι ακόμα έτοιμο να υποδεχθεί τον όγκο των νέων δηλώσεων.
Αναλυτικότερα, φέτος θα προστεθούν 20 νέοι κωδικοί στη φορολογική δήλωση οι οποίοι ωστόσο δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί πλήρως έτσι ώστε να ενταχθούν στο έντυπο. Συγκεκριμένα οι νέοι κωδικοί που θα ισχύσουν από φέτος στο Ε1 είναι οι εξής:
-Τόκοι καταθέσεων από το εξωτερικό
-Μερίσματα από το εξωτερικό
-Υπεραξίες από μεταβίβαση τίτλων
-Εισοδήματα από δικαιώματα
-Δαπάνες απόκτησης περιουσίας
Ουσιαστικά ακόμη δεν έχουν σχεδιαστεί πλήρως τα νέα έντυπα Ε1, Ε2, Ε3 και έτσι όλη η διαδικασία πάει πίσω με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος φόβος για τη ροή των εσόδων, αλλά και ο σχεδιασμός για επιπλέον έσοδα ως τον Ιούνιο με βάση τις εξαγγελίες για μπόνους σε όσους υποβάλλουν νωρίς τη φορολογική δήλωση.

Άνοιξη, προβλήματα στα μάτια από τις αλλεργίες

Τα μάτια μας ταλαιπωρούνται την Άνοιξη από εποχιακές καταστάσεις που προκαλούν αλλεργική επιπεφυκίτιδα. 
Ιδίως φέτος, που λόγω αρκετών βροχοπτώσεων, περιμένουμε υψηλή ανθοφορία στη Φύση, αναμένουμε να υπάρχουν περισσότερα προβλήματα αλλεργίας.
Αλλεργική επιπεφυκίτιδα
Η αλλεργική επιπεφυκίτιδα είναι φλεγμονή και ερεθισμός του επιπεφυκότα, δηλαδή της λεπτής μεμβράνης που καλύπτει τον βολβό και το εσωτερικό των βλεφάρων.
Η κατάσταση αυτή συχνά είναι εποχιακή (εαρινή) αλλά σε κάποιες περιπτώσεις εμφανίζεται και στη διάρκεια όλου του χρόνου.
Η εαρινή (εποχιακή) είναι πιο συχνή και προκαλείται από αντίδραση στην έκθεση σε αντιγόνα (γύρη, φυτά κλπ), που υπάρχουν πιο πολύ την άνοιξη και το καλοκαίρι.
Ο τύπος που υπάρχει όλο το χρόνο συνήθως οφείλεται στην έκθεση σε άλλα αντιγόνα όπως το άκαρι της σκόνης, το τρίχωμα κατοικίδιων ζώων κλπ.

Με e-mail τα «ραβασάκια» της εφορίας σε 1.000.000 με ληξιπρόθεσμα χρέη

Αύξηση στα δημόσια έσοδα αναζητά το υπουργείο Οικονομικών και με e-mail θα ειδοποιήσει όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη, κοινοποιώντας τη προσφορά διαγραφής των προσαυξήσεων έως τις 27 Μαρτίου.
Τα e-mail θα αρχίσουν να αποστέλλονται με ρυθμό εκατό χιλιάδων την ημέρα από την ερχόμενη Πέμπτη.

Το απόγευμα της Τετάρτης αναμένεται να ψηφιστεί η τροπολογία με την οποία το υπουργείο Οικονομικών προχωρά σε «δεκαήμερο προσφορών» έως τις 27 Μαρτίου για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών με γενναίο κούρεμα στις προσαυξήσεις.

«Ηπειρώτες Πρωτομάστορες''. Εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και της Αδελφότητας Ηπειρωτών Αργυρούπολης, την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015, ώρα 19:30, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης», στο Δημαρχείο Αργυρούπολης, Κύπρου 68


Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας με την Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης προσκαλούν σε πολιτιστική εκδήλωση με θέμα τους Ηπειρώτες Πρωτομάστορες την Παρασκευή 20 Μαρτίου, στις 7:30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης», στην Αργυρούπολη.
Οι διαδρομές των μαστόρων, οι διαδρομές της πέτρας, της τέχνης, της τεχνικής και της ξενιτιάς, συνυφασμένες με τη διαδρομή της Ηπείρου στο χρόνο, εμβληματικές της ευποιίας των Ηπειρωτών, αποτυπωμένες στα περίφημα Ηπειρώτικα Γεφύρια και στα μοναδικά πετρόκτιστα κτίσματα, αναδεικνύονται σε μια γενναιόδωρη εκδήλωση με σημαντικές και πλούσιες συμμετοχές.
Οι «Ηπειρώτες Πρωτομάστορες» αναδεικνύουν τον πλούτο και την ποικιλία των διαδρομών των μαστόρων, των γεφυριών και της πέτρας, από την Ιστορία και το συλλογικό βίωμα ως την καλλιτεχνική αποτύπωση και έκφραση. Μίτος τους, ένα ποιητικό και μουσικό αναλόγιο που αντλεί από το δημοτικό τραγούδι και από στίχους Ηπειρωτών ποιητών για τους μάστορες, τα γεφύρια, την πέτρα.
Στο μουσικό αναλόγιο συμμετέχουν η Παραδοσιακή Χορωδία και το Εργαστήρι Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, η Χορωδία της Ομοσπονδίας Μουργκάνας και το πολυφωνικό σύνολο «Χαονία». Συμμετέχει, επίσης, αντιφωνικός, χορευτικός όμιλος από την Αδελφότητα Παπαδατών Πρέβεζας που θα χορέψει καγκελάρη, τραγουδώντας τη δική του, τοπική παραλλαγή του πανελλήνια διαδεδομένου τραγουδιού για το Γεφύρι της Άρτας. Συμμετέχει, τέλος, η κομπανία του Δημήτρη Ζιάγκα με τον Γιάννη Κουτελέκο στο τραγούδι.

Σύλληψη φυγόποινου αλλοδαπού στην Κόπραινα Άρτας

Χθες (15-03-2015) το μεσημέρι στην Κόπραινα Άρτας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας συνέλαβαν έναν 37χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.
Συγκεκριμένα, σε βάρος του 37χρονου εκκρεμούσε απόφαση του Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης (5) ετών και (3) μηνών και χρηματική ποινή (10.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών και παραβάσεις του ΚΟΚ.
Ο συλληφθείς, ο οποίος στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.