Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Έως 27 Σεπτεμβρίου θα καταβληθεί η Δ' δόση του επιδόματος παιδιού 2018


Όπως έκανε γνωστό ο ΟΠΕΚΑ το χρονικό διάστημα  25 έως 27 Σεπτεμβρίου θα καταβληθεί η Δ' δόση 2018, η οποία θα αφορά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, στους δικαιούχους που θα έχουν εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση και θα έχουν υποβάλλει αίτηση Α21 έως και τις 20 Σεπτεμβρίου.
Ο ΟΠΕΚΑ παράλληλα ενεργοποίησε την ειδική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ στην οποία θα μπορούν να ενημερωθούν για την εκκαθάριση της αίτησης τους και το τί έχει γίνει ακριβώς για την πληρωμή της γ δόσης του οικογενειακού επιδόματος.
Πλέον οι δικαιούχοι του επιδόματος μπορούν να ενημερώνονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής αίτησης Α21 και με χρήση των προσωπικών κωδικών Taxisnet για το ύψος του ποσού που πιστώθηκε στους λογαριασμούς τους.

Έρχεται συμψηφισμός ΕΝΦΙΑ με επιστροφή φόρου εισοδήματος για 500.000 φορολογούμενους


Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα προχωρήσει στο τέλος της εβδομάδας, στους πρώτους συμψηφισμούς επιστροφής φόρου εισοδήματος με τα ποσά του ΕΦΝΙΑ που βεβαιώθηκαν.
Η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του μήνα, και συγκεκριμένα πριν τις 28 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία εκπνέει η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ.
Οι ισχύουσες διατάξεις προβλέπουν ότι τα ποσά επιστροφών φόρου, τα οποία δικαιούνται οι φορολογούμενοι επιτρέπεται να συμψηφίζονται αυτεπαγγέλτως ακόμη και με μη ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, δηλαδή με φόρους οι οποίοι έχουν μεν βεβαιωθεί στο ΑΦΜ του φορολογούμενου αλλά η προθεσμία πληρωμής τους δεν έχει λήξει.
Από τη στιγμή που αναρτήθηκαν τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ ενεργοποιήθηκε και η διαδικασία συμψηφισμού του φόρου ακινήτων με τυχόν επιστροφές φόρου εισοδήματος.

Βουνοπλαγιά Ιωαννίνων: Σύλληψη δύο ημεδαπών για παράβαση ειδικών νόμων


Συνελήφθησαν, χθες (03-09-2018) αργά το απόγευμα  στη Βουνοπλαγιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Σταθμού Τουριστικής Αστυνομίας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 18 και 19 ετών, για άσκηση πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια.
Ειδικότερα, οι δύο συλληφθέντες κατελήφθησαν από του αστυνομικούς έξω από το χώρο που διεξάγεται η εμποροπανήγυρη Ιωαννίνων να διαθέτουν προς πώληση υαλοκαθαριστήρες αυτοκινήτων, χωρίς να διαθέτουν άδεια άσκησης υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου.
Κατασχέθηκαν τα παραπάνω είδη παρεμπορίου, ενώ επιβλήθηκαν στους δράστες τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί  στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πάνω από -192- κιλά κάνναβης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στο πλαίσιο δύο ξεχωριστών επιχειρήσεων στην Νεράιδα Θεσπρωτίας και στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας


Συνελήφθησαν συνολικά τέσσερις διακινητές ναρκωτικών, οι οποίοι μετέφεραν τα ναρκωτικά προς το εσωτερικό της χώρας με δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, συνελήφθησαν χθες (03-09-2018) το βράδυ, σε ξεχωριστές επιχειρήσεις, στην Νεράιδα Θεσπρωτίας και στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας, τέσσερις διακινητές ναρκωτικών ενώ κατασχέθηκαν πάνω από -192- κιλά κάνναβης.
Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, έναν 47χρονο και μία 46χρονη καθώς και δύο αλλοδαπούς, έναν 21χρονο και μία 20χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εισαγωγής στη χώρα, μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών.
Ειδικότερα, συνελήφθησαν:
Στην πρώτη περίπτωση, χθες το βράδυ στη Νεράιδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Διασυνοριακού Εγκλήματος του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, οι δύο ημεδαποί, διότι κατελήφθησαν να μεταφέρουν από κοινού με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, -99- δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -106- κιλών και -740- γραμμαρίων.
Στη δεύτερη περίπτωση, χθες αργά το βράδυ στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, οι δύο αλλοδαποί, διότι μετά από έρευνα που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών -85- δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -85- κιλών και -915- γραμμαρίων.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
-192- κιλά και -655- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών,
τέσσερα κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στους κατά τόπους αρμόδιους Εισαγγελείς ενώ την προανάκριση διενεργούν -κατά περίπτωση- η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, ώρα 9:30


Σας καλούμε την 05-09-2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 9:30 στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής: 
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 30-08-2018συνεδρίασης.
1.Κατάρτιση σχεδίου του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το έτος 2019 και υποβολή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
2.Έγκριση του από 29-08-2018 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ. του Ν. 4412/16 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την εκτέλεση του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Κατασκευή τοίχων αντιστήριξης – λοιπές εργασίες επαρχιακής οδού Ιωαννίνων – Δαφνούλας ΠΕ Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 40.000,00 € με Φ.Π.Α.
3.Έγκριση του από 03-09-2018 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ. του Ν. 4412/16 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την εκτέλεση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Ανακατασκευή τεχνικών κατά μήκος της 2ης Επαρχιακής οδού και αποκατάσταση βατότητας», προϋπολογισμού 74.400,00 € με Φ.Π.Α.
4.Έγκριση χορήγησης 5ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Κόνιτσα - Ελεύθερο - Παλαιοσέλι - Πάδες - Άρματα - Δίστρατο», αναδόχου Γεωργίου Ντάφλη ΕΔΕ, μέχρι την 30-12-2018.

Συνάντηση του Γιάννη Καραγιάννη για την προβολή και προώθηση των ντόπιων κρασιών στην αγορά της Ασίας


Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης, στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου προγράμματος για την προβολή και προώθηση του ελληνικού κρασιού σε αγορές-στόχους του εξωτερικού που υλοποιεί το Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου), συναντήθηκε με έναν από τους μεγαλύτερους διανομείς ελληνικών κρασιών της ασιατικής αγοράς, κ. L. Chang.
Το πρόγραμμα, σε ότι αφορά την αγορά της Ασίας, περιλαμβάνει συμμετοχή σε τρεις κλαδικές διεθνείς εκθέσεις κρασιού, την Seoul International Wine and Spirits Expo (Σεούλ), την Interwine China (Καντόνα) και την Vinexpo Asia Pacific (Χονγκ Κονγκ), καθώς και εκδηλώσεις γνωριμίας με τα ελληνικά κρασιά μέσω της οργάνωσης σεμιναρίων master class (σεμινάρια με παράλληλη γευστική δοκιμή κρασιών, τα οποία απευθύνονται σε επαγγελματίες του οινικού εμπορίου και του Τύπου), walk around tasting (είδος γευστικής δοκιμής κατά την οποία τα κρασιά εκτίθενται για ελεύθερη γευστική δοκιμή) και γευμάτων για επιλεγμένους δημοσιογράφους του οινικού Τύπου, όπου θα γίνεται παρουσίαση του ελληνικού αμπελώνα και των ελληνικών κρασιών.
Ο κ. Καραγιάννης ενημέρωσε τον κ. Chang για την υψηλή ποιότητα και τη μοναδικότητα των κρασιών που παράγονται στο νομό Ιωαννίνων, όπως αυτά της Αμπελουργικής Ζώνης Ζίτσας και του Μετσόβου, και τον προσκάλεσε να επισκεφτεί την Ήπειρο και τα οινοποιεία της.

Στην Ιερά Μονή Σωσίνου πραγματοποιήθηκε το Ιερατικό Συνέδριο της Μητροπόλεως Δρυινουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης

Επιστροφή στο σχολείο: Μην αμελήσετε το τσεκάπ των δοντιών


Λίγες μέρες πριν αρχίσει η νέα σχολική χρονιά, μικροί και μεγάλοι ετοιμάζουν τις  τσάντες, τα τετράδια και τα μολύβια τους. Τις μέρες που απομένουν, όμως,  θυμηθείτε να προγραμματίσετε και έναν έλεγχο των δοντιών του παιδιού από τον  ορθοδοντικό.
Δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει κάποιο πρόβλημα για να γίνει αυτή η επίσκεψη.  Αντίθετα, ο έλεγχος είναι προτιμότερο να γίνεται για προληπτικούς λόγους. Αν  είναι η πρώτη εξέταση, ιδανικά αυτή πρέπει να γίνει στην ηλικία των 7 ετών,  σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Ορθοδοντικών (American Association of  Orthodontists). Και αν το παιδί ή ο έφηβος φορά ήδη σιδεράκια, το τσεκάπ πρέπει  να γίνεται κάθε χρόνο μετά την καλοκαιρινή ραστώνη.
«Αν και ο περισσότερος κόσμος νομίζει ότι τα σιδεράκια πρέπει να τοποθετούνται  στην προεφηβεία ή την εφηβεία, η διάγνωση και η έναρξη της θεραπείας συχνά  πρέπει να γίνονται πολύ νωρίτερα όταν υπάρχει κακή σύγκλειση των μόνιμων  δοντιών», λέει η Δρ. Κατερίνα Δούμα-Μιχελάκη, DDS, PhD, ειδική  Ορθοδοντικός Παιδιών & Ενηλίκων. «Ακόμα κι αν τα δόντια του παιδιού φαίνονται ίσια, ο ειδικός ιατρός μπορεί να δει αδιόρατες ενδείξεις επικείμενων προβλημάτων. Επιπλέον, έχει τις απαιτούμενες γνώσεις για να αξιολογήσει τα αναδυόμενα μόνιμα δόντια και την ανάπτυξη της γνάθου, καθώς και να προτείνει τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας των δοντιών».
Η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία μπορεί να οδηγήσουν σε συντομότερη και  απλούστερη θεραπεία. Επιπλέον, σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να επιτευχθούν  αποτελέσματα τα οποία δεν θα ήταν εφικτά όταν θα ολοκληρωνόταν η ανάπτυξη του προσώπου και της γνάθου του παιδιού. Μπορεί ακόμα να αποτρέψουν σοβαρότερες καταστάσεις στο μέλλον, όπως οι εξαγωγές δοντιών.

Σύλλογος Ηπειρωτών Πετρούπολης: Ηπειρώτικος Γάμος την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:30

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Πετρούπολης παρουσιάζει και σας προσκαλεί την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου & ώρα 20:30 στη μουσικοχορευτική παράσταση - δρώμενο ''Ο ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ'' απόσπασμα από την επαρχία Πωγωνίου.
100 χορευτές και ηθοποιοί καθώς και ένα μεγάλο επιτελείο συντελεστών της μουσικοχορευτικής παράδοσης της Ηπείρου, ανταμώνουν σε έναν μοναδικό συναυλιακό χώρο του λεκανοπεδίου, στο θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη.
Μαζί μας ο Πέτρος Χαλκιάς με τη κομπανία του και ο μεγάλος ερμηνευτής Αντώνης Κυρίτσης.
Καλλιτεχνική διεύθυνση - Επιμέλεια - Διδασκαλία:
Βαρβάρα Μπότσαρη/Θοδωρής Μπότσαρης
Διοργάνωση: Σύλλογος Ηπειρωτών Πετρούπολης
Είσοδος για όλους: 5 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων στα γκισέ του θεάτρου και στα τηλ.
694 5595470 / 697 7884021 / 697 2056781