Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Ακυρώνεται η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Γιάννενα, λόγω εθνικού πένθους

 


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας:

Μετά την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης για την κήρυξη τριήμερου εθνικού πένθους, λόγω του τραγικού ναυαγίου που συνέβη σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου, η Νέα Δημοκρατία αναστέλλει όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του κόμματος κατά τη διάρκεια του εθνικού πένθους.

Κατά  συνέπεια ακυρώνεται και η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη μεθαύριο Παρασκευή στα Γιάννενα.

Αναβολή της σημερινής (14/6) πολιτικής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο ξενοδοχειο Du Lac

 


H σημερινή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ στο ξενοδοχείο Du Lac, για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, αναβάλλεται λόγω της ασύλληπτης τραγωδίας ανοιχτά της Πύλου με δεκάδες νεκρούς από το ναυάγιο.

Τα παιδιά του Συλλόγου Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού στην ΕΡΤ Ιωαννίνων, την Πέμπτη 15 Ιουνίου, ώρα 12:30

 


Την Πέμπτη 15/6 και ώρα 12.30, ο Διευθυντής και δημοσιογράφος του Περιφερειακού Σταθμού Ιωαννίνων της ΕΡΤ, Παναγιώτης Τζόκας θα σας συστήσει, παρέα με τον Πρόεδρο του συλλόγου Θανάση Βιλτανιώτη, τους ΠωγωΝέους μας... τα παιδιά του Συλλόγου Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού τα οποία ζουν μόνιμα στα χωριά του Δήμου Πωγωνίου Ιωαννίνων.

Τα παιδιά αυτά αποφάσισαν να  αγκαλιάσουν και να μυηθούν  στο πολυφωνικό τραγούδισμα, τιμώντας έτσι έμπρακτα την παράδοση, αλλά και τον τόπο ετούτο!!!

Σας προσκαλούμε να τα γνωρίσετε μέσα από την ραδιοφωνική συχνότητα της ΕΡΤ Ιωαννίνων 88.2 και σας υποσχόμαστε ότι θα νιώσετε και εσείς την ίδια βαθιά συγκίνηση και ελπίδα που νιώθουμε εμείς κάθε φορά που τραγουδάμε μαζί τους!

Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, στο ΕΚΑΒ και στην Πανηπειρωτική Έκθεση

 

Η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μερόπη Τζούφη και κλιμάκια του κόμματος, την Τρίτη 13 Ιουνίου, πραγματοποίησαν επισκέψεις, στα πλαίσια της προεκλογικής περιόδου.

Το πρωί, η Μερόπη Τζούφη, μαζί με την υπεύθυνη θεματικής Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ιωαννίνων, Χαρά Τριανταφύλλου και τους αιρετούς εκπαιδευτικούς Μάρκο Μεγήρ και Χρήστο Καλαμπόκη, επισκέφτηκαν την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, όπου συναντήθηκαν με τη Διευθύντρια κα Μπέση, ενώ στη συνέχεια, επισκέφτηκαν τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έχοντας συνομιλία με τη Διευθύντρια κα Λογοθέτη και ακολούθως την Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης. 

Άρτα: Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών, για συνέργεια σε απάτη

 


Ταυτοποιήθηκαν ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας τα στοιχεία δύο ημεδαπών, άνδρα και γυναίκας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για συνέργεια σε απάτη, η οποία έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο στην Άρτα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι συνέδραμαν άγνωστο συνεργό τους, ο οποίος προσέγγισε με αυτοκίνητο που οδηγούσε πεζή υπερήλικη και αφού προσποιήθηκε ότι είναι λογιστής του γιου της, ο οποίος δήθεν δικαιούται μεγάλη επιστροφή φόρου, την έπεισε να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, προκειμένου να διευθετηθεί η εκταμίευση του δικαιούμενου χρηματικού ποσού.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας

Ιωάννινα: Συνάντηση του Δημάρχου με στελέχη της ΔΕΔΑ

 


Με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Δημήτρη Παπαγεωργίου και τον αντιδήμαρχο έργων Γιώργο Αρλέτο συναντήθηκαν σήμερα στελέχη της ΔΕΔΑ. Η ΔΕΔΑ μετέχει στην Πανηπειρωτική Έκθεση ενώ με δύο εκδηλώσεις που πραγματοποίησε ενημέρωσε τους πολίτες για την δυνατότητα σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου.

Στη συνάντηση με τον Δήμαρχο τα στελέχη της Δημόσιας Επιχείρησης συζήτησαν την εξέλιξη του έργου που κατασκευάζουν στα Ιωάννινα. Το δίκτυο αγωγών φυσικού αερίου θα κατασκευαστεί σταδιακά και ανάλογα με την ζήτηση που θα υπάρχει από οικιακούς και εμπορικούς καταναλωτές.

Περιφέρεια Ηπείρου: Δημοπρατήσεις νέων έργων και κατακύρωση διαγωνισμών από την Οικονομική Επιτροπή

 


Με σημερινές της αποφάσεις η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου ενέκρινε τις διαδικασίες για τη δημοπράτηση οδικών έργων για αντιμετώπιση έκτακτων κ.α. αναγκών στις Περιφερειακές Ενότητες, ενώ προχώρησε και στην κατακύρωση αποτελεσμάτων προηγούμενων διαγωνισμών.

Αναλυτικά:

Μεταξύ άλλων, προγραμματίστηκαν τα εξής έργα:

• «Άμεση αποκατάσταση οδικού δικτύου σύνδεσης Εγνατίας με επαρχιακό δίκτυο Ανθοχωρίου», προϋπολογισμού 134.000 €.

• «Άμεση αποκατάσταση βατότητας της επαρχιακής οδού Κερασόβου –Στρατίνιτσας Δήμου Πωγωνίου», προϋπολογισμού 175.000 €.

• «Άμεση αποκατάσταση φθορών οδικού δικτύου πρώην ΤΟΕΒ Ανατολής», προϋπολογισμού 132.800 €.

• «Άμεση αποκατάσταση της 18ης επ. οδού (Δίστρατο- Κρυονέρι) στη θέση Βαθύκαμπος Π.Ε. Άρτας», προϋπολογισμού 55.000 ευρώ.

• «Κατασκευή τμήματος λιθόστρωτου γκαλντεριμιού στη θέση Μακρή έως οικία Ε. Αναστασιάδη Τ.Κ. Κουκουλίου», προϋπολογισμού 45.000 €.

Μάτια και ήλιος: Μία επικίνδυνη σχέση

 


Αν και οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ότι πρέπει να προστατεύουμε το δέρμα μας από τον ήλιο, ξεχνάμε ότι εξίσου σημαντική είναι και η προστασία των ματιών από την υπεριώδη ακτινοβολία, ειδικά τώρα το καλοκαίρι.

«Τα σωστά γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητα σε μικρούς και μεγάλους καθώς προστατεύουν σημαντικά όχι μόνο τα μάτια αλλά και την περιοχή γύρω από αυτά. Υπάρχουν τρεις τύποι υπεριώδους ακτινοβολίας, οι UVA, UVB και UVC: Η UVC απορροφάται από τη στοιβάδα του όζοντος και δεν συνιστά απειλή για την όραση (ή για το δέρμα). Η UVA και η UVB, όμως, έχουν βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες συνέπειες στα μάτια και την όραση», αναφέρει ο δρ Αναστάσιος-Ι. Κανελλόπουλος, MD, Χειρουργός - Οφθαλμίατρος, ιδρυτής και επιστημονικός διευθυντής του LaserVision, καθηγητής Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.


Ηλιακό έγκαυμα ματιών
«Όταν τα μάτια εκτεθούν σε μεγάλες ποσότητες της UV για μικρό χρονικό διάστημα, μπορεί να αναπτυχθεί φωτοκερατίτιδα, μία κατάσταση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το ηλιακό έγκαυμα των ματιών. Προκαλεί κοκκίνισμα και αίσθηση ότι στο εσωτερικό των ματιών έχει μπει ξένο σώμα ή κόκκοι άμμου. Επίσης δημιουργεί μεγάλη ευαισθησία στο φως και δακρύρροια, ενώ συχνά συνοδεύεται και από έντονο πόνο στα μάτια. Μάλιστα η φωτοκερατίτιδα είναι η αιτία που χάνουν την όρασή τους όσοι μένουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα στα χιόνια δίχως γυαλιά ηλίου.

Ανακοινώθηκαν οι οριστικοί δικαιούχοι για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα 2023

 


Αναρτήθηκαν την Τρίτη 13 Ιουνίου 2023, τα οριστικά μητρώα δικαιούχων και οι οριστικοί πίνακες αποκλειομένων του «προγράμματος  διαμονής παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις έτους 2023» στον ιστότοπο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) www.dypa.gov.gr

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου 2023 έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2023 για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2023 για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω.

Η μέγιστη διάρκεια διαμονής είναι 15 συνεχόμενες ημέρες, συμπεριλαμβανομένων και των ημερών προσέλευσης και αναχώρησης, ενώ στις κατασκηνώσεις που λειτουργούν στους πυρόπληκτους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας, η διαμονή μπορεί να έχει διάρκεια έως 30 συνεχόμενες ημέρες.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τετάρτη 14 Ιουνίου

 


Την Τετάρτη 14 Ιουνίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, Γ.Ν Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Δημαρχείο Πλαταρίας, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Γ.Ν Χατζηκώστα, Λεωφ.Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, ΠΓΝ Εξωτερικά Ιατρεία, Λεωφ. Σταύρου Νιάρχου, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Μετσόβου, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο Πάργας, 09:00-13:00.

Το 2ο Mountain Stories στους Λιγκιάδες Ιωαννίνων, το Σάββατο 17 Ιουνίου

 


Στα πλαίσια των κοινωνικών του δράσεων και εκδηλώσεων το γυμναστήριο REVOLUTION FIT,  διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια event γυμναστικής (και όχι μόνο!) το Σάββατο 17/06/2023!

Το event ονομάζεται Mountain Stories (Fitness Edition) και θα διεξαχθεί στο παραδοσιακό καφενείο “σβούρα” στις Λιγγιάδες Ιωαννίνων με θέα την πανέμορφη πόλη μας και ώρα έναρξης στις 18:00 μ.μ.!

Το πρόγραμμα του event, το οποίο είναι δωρεάν για όλους, περιλαμβάνει τα εξής:

1) Ένα 2ωρο γυμναστικής για όλους τους παρευρισκόμενους

2)Επίδειξη μαθημάτων από τους προπονητές του γυμναστηρίου σε διαφορά μαθήματα (Kangoo Jumps,Real Ryder Bike, Trampoline, Zumba, Tae bo,step aerobic κ.α)

3) Ένα fitness challenge για όλους με έπαθλο δύο δωροεπιταγές (έναν άντρα και μία γυναίκα )

4) Ένα μεγάλο After Party με Dj set και Cocktail σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της πόλης!

“Είναι μια εκδήλωση που γνώρισε τεράστια επιτυχία πέρυσι, απευθύνεται σε όλες τις ηλιακές ομάδες και αναδεικνύει την άθληση και τις επιλογές που έχουμε στην πόλη μας. καταλήγει η ανακοίνωση.