Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Συνέντευξη Τύπου για τα Πανελλήνια Σεμινάρια των Ομάδων Εργασίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν την Τρίτη το πρωί στο Γραφείο Δημάρχου ο Πρόεδρος της ΕΚΕ κ. Στέφανος Γρ. Φούσας και ο Δήμαρχος Ιωαννιτών κ. Θωμάς Μπέγκας με αφορμή τα Πανελλήνια Σεμινάρια των Ομάδων Εργασίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και τις κοινές Δράσεις Πρόληψης Υγείας που οργανώνουν από κοινού, με κύριο στόχο την προστασία της υγείας των πολιτών.
Ο  Δήμαρχος Ιωαννιτών κ. Θωμάς Μπέγκας ευχαρίστησε την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και τον Πρόεδρο της ΕΚΕ κ. Στ. Φούσα, που για άλλη μια φορά επέλεξαν τα Ιωάννινα για την πραγματοποίηση του συγκεκριμένου μεγάλου ιατρικού συνεδρίου.
Συγκεκριμένα ο κ. Μπέγκας επισήμανε ότι: "πρόκειται για ένα ιατρικό γεγονός που έχει για την πόλη μας, για το Δήμο μας, διπλή διάσταση. Είναι από τη μία πλευρά η επιστημονική διάσταση των Πανελλήνιων σεμιναρίων των Ομάδων Εργασίας, που συγκεντρώνουν κάθε χρόνο το μεγάλο ενδιαφέρον της Καρδιολογικής Κοινότητας.

Σύσκεψη το απόγευμα της Δευτέρας στην Περιφέρεια, για τα έργα πολιτισμού στην Ήπειρο

Ο προγραμματισμός των νέων έργων πολιτισμού καθώς και η ολοκλήρωση όσων βρίσκονται σε εξέλιξη, συζητήθηκαν σε σύσκεψη που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στην Περιφέρεια, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Μαρίας Ανδρεάδη- Βλαζάκη   της Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιας για τον Αναπτυξιακό Προγραμματισμό κ. Τ. Καλογιάννη, της Προϊσταμένης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. κ. Εύης Παπανικολάου και των Προϊσταμένων Υπηρεσιών του Υπ. Πολιτισμού στην Ήπειρο.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, επιβεβαιώθηκε η άριστη συνεργασία της Περιφέρειας με τις τοπικές αρχαιολογικές υπηρεσίες, εξετάστηκαν εκκρεμότητες που υπάρχουν και έγινε αναφορά στα έργα άμεσου ενδιαφέροντος του Υπουργείου Πολιτισμού προς ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 21χρονου ημεδαπού για κλοπή στην Ανατολή Ιωαννίνων

Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, σε βάρος 21χρονου ημεδαπού Ρομά, για κλοπή που διαπράχθηκε την 02-02-2016, στην Ανατολή Ιωαννίνων.
Συγκεκριμένα, από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε η εμπλοκή του 21χρονου σε κλοπή, που έγινε το μεσημέρι της 02-02-2016, σε σπίτι 78χρονου ημεδαπού στην Ανατολή Ιωαννίνων, όπου αφαιρέθηκαν ένα ρολόι, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.

Περιφέρεια Ηπείρου: Επαγγελματικός εξοπλισμός εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Ηπείρου πληροφορεί ότι στο πλαίσιο εναρμόνισης της οδηγίας 2009/128/ΕΚ σχετικά με «τον καθορισμό πλαισίου κοινοτικής δράσης με σκοπό την επίτευξη ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων», ψηφίστηκε ο Νόμος 4036/27-1-2012 (ΦΕΚ Α 8/2012) «διάθεση γεωργικών φαρμάκων στην αγορά, ορθολογική χρήση αυτών και συναφείς διατάξεις». 
Με βάση τον παραπάνω Νόμο ορίζεται μεταξύ άλλων ότι:
Οι αρμόδιες υπηρεσίες χορήγησης αδειών κυκλοφορίας και απογραφής γεωργικών μηχανημάτων των Περιφερειακών Ενοτήτων (Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Θεσπρωτίας, Π.Ε. Πρεβέζης και Π.Ε. Άρτας, καθώς και η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Ηπείρου για την περιοχή των Ιωαννίνων), τηρούν μητρώο εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων στο οποίο καταγράφεται με ευθύνη των κατόχων τους ο επαγγελματικός εξοπλισμός εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων κατά κατηγορία, γεωγραφική περιοχή και χρήστη (άρθρο 38, παρ. 2). 

Κακαβιά Πωγωνίου: Σύλληψη αλλοδαπής για πλαστογραφία και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος

Συνελήφθη, σήμερα (09-02-2016) μετά τα μεσάνυχτα στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, μία 61χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενη για πλαστογραφία και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν την 61χρονη, διότι κατά τον διαβατηριακό έλεγχο στο σημείο εισόδου, κατείχε και επέδειξε σε αυτούς, αλβανικό διαβατήριο, με επικολλημένη άδεια διαμονής, για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή.
Το παραπάνω πλαστό έγγραφο κατασχέθηκε.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Κακαβιάς.

Κρύα Ιωαννίνων: Συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για μεταφορά παράνομων μεταναστών

Συνελήφθη, χθες (08-02-2016) το απόγευμα στην Κρύα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας Ιωαννίνων (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 48χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά παράνομων μεταναστών.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί ενήργησαν έλεγχο σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 48χρονος, μέσα στο οποίο βρέθηκαν επτά αλλοδαποί μετανάστες, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας από 20 έως 34 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Επιπρόσθετα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι ένας από τους παράτυπους μετανάστες κατείχε πλαστό δελτίο αιτήσαντος ασύλου, το οποίο κατασχέθηκε.
To Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας εταιρείας 34χρονου ημεδαπού, ο οποίος αναζητείται, κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

«Πανηπειρώτικο πανόραμα 2016»: Σάββατο, Κυριακή 5, 6 Μαρτίου 2016, Στάδιο Tae Kwo Do - Παλαιό Φάληρο


 Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, ο κορυφαίος συλλογικός φορέας των ξενιτεμένων Ηπειρωτών, προετοιμάζει ένα σημαντικότατο διήμερο εκδηλώσεων στις αρχές της άνοιξης, το "ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 2016». Το διήμερο αυτό, το Σάββατο και την Κυριακή 5 & 6 Μαρτίου 2016, στο Στάδιο TAE KWO NTO, θα αποτελέσει το μεγαλύτερο αντάμωμα των ξενιτεμένων Ηπειρωτών, των φίλων της Ηπείρου και της Παράδοσης το 2016 στην Αθήνα, θεμελιώνοντας, με την επιτυχία του, ένα θεσμό μακράς πνοής.
Το «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ» περιλαμβάνει ένα κύκλο εκδηλώσεων και δράσεων.
Το αναλυτικό και πλήρες πρόγραμμα θα κοινοποιηθεί άμεσα. Στο μεταξύ, μεταξύ άλλων, στο πρόγραμμα του διημέρου ξεχωρίζουν:
- «Η ΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ» το Σάββατο 5 Μαρτίου, στις 8 μμ. Μια μεγάλη συναυλία με τη συμμετοχή κορυφαίων μουσικών από όλη την Ελλάδα (Ναπολέων Δάμος, Λάκης Χαλκιάς, Γιώργος Μεράντζας και Σάββας Σιάτρας από την Ήπειρο, Νίκος Οικονομίδης από τα νησιά, «Χάλκινα της Κοζάνης» από την Μακεδονία, Βαγγέλης Δημούδης από την Θράκη, Φραγκίσκος Τζιωτάκης από Κυκλάδες, Κουδουνάτοι και Γλεντιστάδες από την Λέσβο, Αλέξανδρος Παπαδάκης από την Κρήτη). Πάνδημος χορός!
- η «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ 2016» («Πίτα του Ηπειρώτη») την Κυριακή 6 Μαρτίου, στις 10 πμ, με τη συμμετοχή χιλιάδων χορευτών, δεκάδων χορευτικών ομίλων, από τους συλλόγους των αποδήμων Ηπειρωτών σε όλη την Ελλάδα, σε μια πανδαισία της μουσικοχορευτικής μας παράδοσης με τιςς πιο άξιες κομπανίες και τους ερμηνευτές μας. Μετά την παρουσίαση των χορευτικών θα ακολουθήσει πάνδημο γλέντι ως το απόγευμα!
- έκθεση Ηπειρωτών παραγωγών και προϊόντων (όλο το διήμερο)
- έκθεση των φορέων της Αποδημίας (όλο το διήμερο)
- έκθεση εικαστικών και φωτογραφίας (όλο το διήμερο)
- κινηματογραφικό αφιέρωμα «Ήπειρος, Ηπειρώτες και κινηματογράφος»
- ανοιχτή συζήτηση για την προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς - από το Γεφύρι της Πλάκας μέχρι τα ηπειρώτικα πανηγύρια (Σάββατο 5:30 μμ)
- ανοιχτή συζήτηση για το διατροφικό ζήτημα και τη σχέση του με την Ήπειρο (Κυριακή 5:30 μμ)
- ανοιχτό φόρουμ νεανικής δημιουργίας (Κυριακή 7 μμ), ένα βήμα προβολής μουσικών σχημάτων νέων αποδήμων, χωρίς όρους και όρια ηχοχρωμάτων.
Το διήμερο συνδιοργανώνεται από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας και την Περιφέρεια Ηπείρου, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων.




Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, ώρα 8:30

Την 10-02-2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 8.30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 28-01-2016 συνεδριάσεως.
1. Κατάρτιση και έγκριση των όρων διακήρυξης της δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επισκευή και συντήρηση- Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κιρκιζάτων Άρτας», προϋπολογισμού € 50.000,00 με Φ.Π.Α.
2. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την εκτέλεση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση – αποκατάσταση ξυλόγλυπτων στοιχείων (Ξυλόγλυπτο Τέμπλο – Δεσποτικού Θρόνου – Άμβωνα) Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Χρυσοβίτσας», προϋπολογισμού € 24.600,00 με Φ.Π.Α.
3. Κατάρτιση και έγκριση των όρων διακήρυξης της δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού διακλάδωση Κτιστάδες – Ραφταναίοι – Λάζαινα», προϋπολογισμού € 60.000,00 με Φ.Π.Α.
4. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την εκτέλεση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση περιοχής Κοτομίστας», προϋπολογισμού € 23.000,00 με Φ.Π.Α.
5. Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Κομμένου Άρτας», αναδόχου Κων/νου Συγκούνα ΕΔΕ, μέχρι την 31-07-2016.

Ρήξη χιαστού: Θεραπεία με βλαστοκύτταρα


Με αυτόλογα ενήλικα βλαστικά κύτταρα θεραπεύουν πλέον οι ορθοπεδικοί-αθλίατροι   τη ρήξη χιαστών συνδέσμων των αθλητών!
Αποτελέσματα από τη χρήση της θεραπείας αυτόλογων ενήλικων βλαστικών κυττάρων, παρουσιάστηκαν στοΠαγκόσμιο Συνέδριο Αναγεννητικής Ιατρικής (Λειψία Γερμανίας)  και απέσπασαν τον θαυμασμό της παγκόσμιας ορθοπεδικής επιστημονικής κοινότητας!
«Η εφαρμογή της αναγεννητικής ιατρικής στην αντιμετώπιση των αθλητικών κακώσεων ανοίγει νέες σελίδες με πολλαπλά οφέλη για τους ασθενείς» αναφέρει   ο διαπρεπής ορθοπεδικός χειρουργός και αθλητίατρος  Δρ Σταύρος Αλευρογιάννης, MD, MSc, PhD,  και συνεχίζει:
«Τα οφέλη από την θεραπεία  των αθλητικών κακώσεων και δη της ρήξης των χιαστών με βλαστοκύτταρα είναι πολλά».
Σύμφωνα με τους επιστήμονες η χρήση των βλαστοκυττάρων στα πλαίσια της Αναγεννητικής Ιατρικής σε πολλούς τομείς είναι πλέον θεραπεία επιλογής. Στην Ορθοπεδική έχει μπεί δυναμικά και χρησιμοποιείται στην θεραπεία των αθλητικών κακώσεων που ταλαιπωρούν πολύ συχνά χιλιάδες αθλητές.
 Στο Παγκόσμιο Συνέδριο  στην Λειψία τα αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν αφορούσαν τη χρήση ενήλικων αυτόλογων βλαστικών κυττάρων για την αντιμετώπιση ρήξης χιαστού συνδέσμου στο γόνατο, η οποία είναι η πιο συχνή κάκωση των αθλητών.

Έρχονται ειδοποιητήρια σε 600.000 οδηγούς ανασφάλιστων ΙΧ

Πρόστιμο θα αναγκαστούν να πληρώσουν όσοι δεν πέρασαν το αυτοκίνητό τους από ΚΤΕΟ αφού μέσα στις επόμενες ημέρες η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών αναμένεται να ετοιμάσει λίστα με περισσότερα από 800.000 Ι.Χ. 
Το πρόστιμο των 150 ευρώ θα εμφανιστεί απευθείας στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του Taxisnet και στην προσωποποιημένη πληροφόρηση.
Περίοδος «χάριτος» δέκα ημερών αναμένεται να δοθεί στους οδηγούς που έχουν ανασφάλιστα τα οχήματά τους μέσα στις οποίες πρέπει όχι μόνο να πληρώσουν το κόστος των ασφάλιστρων αλλά και πρόσθετος τέλος που ανέρχεται στα 250 ευρώ. 
Το ποσό θα δίνεται με τη μορφή παραβόλου και θα αποδίδεται στην ασφαλιστική εταιρεία. 

3η Συνάντηση ομάδας πολιτών "ΑΝΤΙ..δρώ" την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, ώρα 19:00, Στοά Σάρκα, Ν. Ζέρβα 28-30

Δελτίο τύπου εκδήλωσης
"ΑΝΤΙ..δρώ"    Κίνηση πολιτών

Συνεχίζοντας την δράση μας για
1.Αξιοπρεπή διαβίωση
2.Το μέλλον μας
3.Το μέλλον των παιδιών μας
Ζητώντας ένα κοινωνικό κράτος που θα είναι δίπλα στον πολίτη που θα τον υπηρετεί  και θα του παρέχει τα αυτονόητα.
Ζητώντας ένα πολιτικό προσωπικό που δεν θα ξεχνάει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις ούτε θα επιδιώκει το ξεπούλημα των δημόσιων υποδομών και την εξαθλίωση των πολιτών στο βωμό του χρέους.
Συνεχίζουμε με περισσότερη ένταση  και συμμετέχοντας σε όλες τις κινητοποιήσεις  ενάντια στα ασφαλιστικά και στα φορολογικά νομοσχέδια που προσπαθούν να εξαφανίσουν κάθε ΜΜΕπιχείρηση, μισθωτό, συνταξιούχο και ελ. επαγγελματία.
Καλούμε όλους  τους πολίτες που πιστεύουν πως όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να ζήσουμε σε μια καλύτερη Ελλάδα χωρίς μνημόνια, εφαρμοστικούς νόμους  και ψεύτες πολιτικούς  να παραβρεθούν στην 3η μας συνάντηση:
Τετάρτη 10-2-2016 και ώρα 19:00
Στοά Σάρκα  Ν. Ζέρβα 28-30
Συνεδριακό κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου (2ος όροφος).
****


Συνέντευξης τύπου την Τρίτη 9-2-16 ώρα 13:00 στο δικηγορικό γραφείο του κ. Κώστα Ντακαλέτση Δωδώνης 31, 1ος όροφος.

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για το Ιανουάριο 2016 στην Ήπειρο

Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Ιανουάριο του 2016, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 10 τροχαία δυστυχήματα ( όσα και το 2015 ). 
Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
3 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (όπως και το 2015)
1 τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 2 το 2015)
6 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 5 το 2015)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 20 παθόντες (έναντι 15 το 2015).
Ειδικότερα, καταγράφηκαν:
3 νεκροί (όπως και το 2015)
1 σοβαρά τραυματίας (έναντι 2 το 2015)
16 ελαφρά τραυματίες (έναντι 10 το 2015)
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:

Κοπή πίτας του Λαογραφικού Ομίλου «Ντόπιοι» Μαστοροχωρίων και Κόνιτσας, την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, ώρα 7:00 μ.μ. στο ΟΝΑΡ στο Πέραμα Ιωαννίνων


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η -Κ Ο Π Η  Π Ι Τ Α Σ

Ο ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ «ΝΤΟΠΙΟΙ» ΜΑΣΤΟΡΟΧΩΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΝΙΤΣΑΣ καλεί τα μέλη και τους φίλους στην ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14/2/2016 και ώρα 7:00 μ.μ. στο ΟΝΑΡ στο Πέραμα Ιωαννίνων.
Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθεί και η ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του Ομίλου.
Θα προσφερθεί ρόφημα καθώς και εδέσματα από τις κυρίες του Συλλόγου.
Οικονομική ενίσχυση: 5 Ευρώ.

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Ιανουάριο.
Συνελήφθησαν συνολικά (633) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί Αλλοδαπών»: -490- (εκ των οποίων -3- διακινητές)
Για απόπειρες ανθρωποκτονίας :- 2 -
Για ληστεία:-6-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -35-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -11-
Για κλοπές - διαρρήξεις: - 1 6-
Για πλαστογραφίες: - 7 -
Για παραβάσεις του Ν. «Περί παιγνίων»: -2-
Για παράβαση του Ν. «περί ενδοοικογενειακής βίας»: -3-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες:-10-