Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός 2-0


Επιστροφή στις νίκες για τον ΠΑΣ με υπογραφή Κρίζμαν


Επιστροφή στις νίκες που συνδυάστηκε με καλό ποδόσφαιρο πέτυχε ο ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες», αφού επικράτησε με σκορ 2-0 του Λεβαδειακού και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. 
Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Σάντι Κρίζμαν.
Στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος, με συντριπτική κατοχή μπάλας και πιο επικίνδυνος επιθετικά, απέναντι σε ένα κακό επιθετικά Λεβαδειακό.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς στο παιχνίδι και μάλιστα στην πρώτη καλή επιθετική προσπάθεια που επεχείρησε στο ματς. 
Στο 18΄ μετά από συστημένη σέντρα του Μπουκουβάλα από αριστερά ο Σάντι Κρίζμαν με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Μπάγιτς και έκανε το 1-0.
Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου ο Λεβαδειακός και δέχτηκε γρήγορα δεύτερο γκολ.
Μία μοναδική έμπνευση, από τον μεγάλο σημερινό πρωταγωνιστή του ΠΑΣ, τον Σάντι Κρίζμαν, που τελείωσε εκπληκτικά, με ανάποδο ψαλίδι, την σέντρα από δεξιά του Αποστολόπουλου.
Στο 80΄ μετά από εκτέλεση φάουλ του Τσαμπούρη, ο Ζησόπουλος πήρε την κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Βελλίδη.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Αποστολόπουλος, Νικολιάς, Λίλα, Γιάκος, Ντόλοβατς (46' Ξύδας), Παμλίδης (84' Σιόντης), Κρίζμαν (78' Αθανασιάδης).
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Τζουζέπε Σανίνο): Μπάγιτς, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Κρνέτα, Καραχάλιος, Όμο (75' Καθάριος), Σαβαντογκό, Στανόγεβιτς (56' Ιωαννίδης), Νανγκίς (56' Μανγκά), Μαρκόφσκι.

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της 11ης αγωνιστικής της Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική


Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική
Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018
Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 2-1
Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 0-4
Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 4-1
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ 2-2
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ 3-0 (α.α.)
Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ 3-0
Κυριακή 25  Νοεμβρίου 2018
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 3-1
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 1-1

Βαθμολογία  Hall of Brands Α΄ Κατηγορία 2018-19
1.  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 26
2. ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 24 
3.  ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 23
4.  Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 22
5.  Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ 21
6.  Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 21 
7.  Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 19 
8.  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 18
9.  Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ 15
10. ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 14
11.  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 14
12.  Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 9
13.  Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 8  
14.  Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ  5
15.  Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 4
16.  ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ 0

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της 11ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής


Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 0-1
ΔΟΞΑ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ 2006  3-0
Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 1-3
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 1-1
Κυριακή 25  Νοεμβρίου 2018
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Π.Α.Ο.ΚΡΥΑΣ 0-5
ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 0-1
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 5-5
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 1-1
Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΔΟΞΑ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Βαθμολογία  στον Α΄ Όμιλο της MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής

1. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 29
2. Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009  27   
3. Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ  26
4. ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 21
5. ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 17 
6. Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ 2006 17     
7. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 16 (10)
8. Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 14 
9. Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 13
10. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 12
11. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 9  
12. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 8
13. ΔΟΞΑ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 8 (10)
14. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 7 
15. Α.Π.Ο.Ε.Λ. 7 
16. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ  6

Ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων για το πρόγραμμα απασχόλησης 5.500 ανέργων πτυχιούχων


Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι.
Ξεκίνησε, η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ, πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, για 5.500 θέσεις πλήρους απασχόλησης και για χρονικό διάστημα 12 μηνών, στο ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης προσωπικού ιδιωτικού δικαίου σε υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς.
Το πρόγραμμα έχει στόχο την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας και της δυσκολίας πρόσβασης στην αγορά εργασίας των νέων πτυχιούχων, καθώς και την αντιμετώπιση του φαινομένου διαρροής επιστημονικού δυναμικού νεαρής ηλικίας σε άλλες χώρες (brain drain) προς αναζήτηση εργασίας.
Δικαίωμα αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ που είναι κάτοχοι πτυχίου τριτοβάθμιας πανεπιστημιακής ή τεχνολογικής εκπαίδευσης, ηλικίας 22 έως 29 ετών (εφεξής ωφελούμενοι/ες), οι οποίοι δεν συμμετέχουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης ή κατάρτισης ούτε απασχολούνται με οποιονδήποτε τρόπο.
Οι ωφελούμενοι πρέπει:
•Να έχουν συμπληρώσει το 22ο έτος της ηλικίας τους κατά το χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, ήτοι 3/12/2018.
•Να έχουν συμπληρώσει έως και το 29ο έτος της ηλικίας τους και να διανύουν το 30ό κατά το χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, ήτοι 3/12/2018.
Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω του διαδικτύου, στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr ), χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης, ως πιστοποιημένοι χρήστες στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ, εισάγοντας τους κωδικούς πρόσβασης σε αυτή (ονομασία χρήστη και συνθηματικό).

Απροστάτευτοι από τις Αλβανικές συμμορίες οι κάτοικοι των ακριτικών χωριών της Ηπείρου…


ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΜΕ… ΠΡΟΣΚΕΦΑΛΟ ΤΟ ΦΟΒΟ!

Δήμαρχος Πωγωνίου: Επιτέλους αυξήστε την αστυνόμευση στην περιοχή μας Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται ο αστυνομικός που δέχθηκε πυρά σε περιοχή της Βήσσανης, όπου σκοτώθηκε ένας εκ των εμπόρων ναρκωτικών

• Η προχθεσινή μάχη αστυνομικών και Αλβανών κακοποιών στη Βήσσανη Πωγωνίου, που κατέληξε στο θάνατο ενός εκ της σπείρας και στον τραυματισμό ενός αστυνομικού του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, επαναφέρει στο προσκήνιο για μια ακόμη φορά και με δραματικό τρόπο την κατάσταση που επικρατεί στις παραμεθόριες περιοχές Πωγωνίου, Κόνιτσας και Φιλιατών.
Μια πραγματικότητα η οποία μόνο σε ένα μικρό μέρος της αποδίδεται από τα αστυνομικά δελτία, τα οποία άλλωστε δεν μπορούν να συμπεριλάβουν την ανησυχία και το καθημερινό άγχος των κατοίκων – υπερήλικων στην πλειονότητά τους- που έχουν παραμείνει στα ακριτικά χωριά. Κι όπως λένε όλοι τους, μηδενός εξαιρουμένου, κοιμούνται με το φόβο «προσκέφαλο» και με την αγωνία μην τους χτυπήσει κάποιος άγνωστος ημέρα ή νύχτα την πόρτα.
Παρά τις κλοπές, τις διαρρήξεις, ακόμη και τις δολοφονίες που έχουν γίνει, η Πολιτεία «κωφεύει» στις εκκλήσεις για αύξηση της φύλαξης της παραμεθόριας Ηπείρου. Συνήθως μετά από κάθε σοβαρό επεισόδιο- είτε δολοφονία, είτε απόπειρα δολοφονίας- παρουσιάζεται μια κινητικότητα, αλλά λίγο καιρό μετά και όταν… μετακινούνται «τα φώτα της δημοσιότητας», η Πολιτεία με τα όργανά της επανέρχεται στον νιρβάνα της και οι κάτοικοι στην … αγωνιώδη καθημερινότητά τους.

ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα της Κυριακής


Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα της Κυριακής.
Αναλυτικά:
Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Κυριακής  25 Νοεμβρίου και από τα δυτικά.
Αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές  βροχές και καταιγίδες, που βαθμιαία το βράδυ της Κυριακής  25 Νοεμβρίου θα επηρεάσουν την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο.
Τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν στη δυτική  Ελλάδα μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες, ενώ παράλληλα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν την ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και  πιθανόν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη δυτική
Κρήτη.
Από το απόγευμα προβλέπεται ύφεση των φαινομένων.

Το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης, στην Πεδινή Ιωαννίνων, την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου


Το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης, θα φιλοξενηθεί στην Πεδινή Ιωαννίνων, την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018, με συντονιστή τον Επ. Καθηγητή Καρδιολογίας κ. Στέφανο Φούσα.

5η Γιορτή Πορτοκαλιού Μανταρινιού Ακτινιδίου και Ελιάς: Υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας, το διήμερο, Δευτέρα και Τρίτη 3 & 4 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα


Την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, ώρα 11.00', ημερίδα στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου από τις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί έκθεση τοπικών προϊόντων της Άρτας στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα 

Χρήστος Τσιρογιάννης, Δήμαρχος Αρταίων: «Με στοχευμένες κινήσεις βοηθάμε τους αγρότες και προβάλλουμε τα προϊόντα μας»

Σε Άρτα και Αθήνα θα πραγματοποιηθεί για μια ακόμη χρονιά η Γιορτή Πορτοκαλιού Μανταρινιού Ακτινιδίου και Ελιάς, η οποία διεξάγεται για 5η συνεχή χρονιά από το Δήμο Αρταίων, σε μια προσπάθεια εξωστρέφειας και προβολής των βασικότερων τοπικών προϊόντων της Άρτας.
Φέτος, από τις 2 έως τις 4 Δεκεμβρίου το ραντεβού δίνεται για την Ανέζα Άρτας και την Αθήνα, στην οποία η Γιορτή ταξιδεύει για δεύτερη συνεχόμενη φορά, ώστε να προβάλλει στο κοινό της πρωτεύουσας τα προϊόντα της περιοχής.
«Έχουμε την τύχη να διαθέτουμε πολλά και αρίστης ποιότητας αγροτικά προϊόντα, καθώς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται με επιτυχία στον πρωτογενή τομέα. Με στοχευμένες κινήσεις και με τη βοήθεια όλων των παραγωγικών φορέων κάνουμε συγκεκριμένα βήματα για να γίνουν τα Αρτινά πορτοκάλια, τα μανταρίνια, τα ακτινίδια, η ελιά, αλλά και όλα τα προϊόντα της περιοχής μας, από τον Αμβρακικό και τα ψάρια του μέχρι και τα κάστανα στα ορεινά, γνωστά στο ευρύ κοινό της πρωτεύουσας» 
αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.
Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου από τις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ανέζας η καθιερωμένη Γαστρονομική γιορτή με τη συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων της Άρτας και παρουσίαση μαγειρικών συνταγών βασισμένων στα προϊόντα στα οποία είναι αφιερωμένη η Γιορτή. Την επόμενη ημέρα, Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, το πρόγραμμα συνεχίζεται στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου θα πραγματοποιηθεί από τις 11 το πρωί ειδική επιστημονική εκδήλωση με ομιλίες ειδικών πάνω αγροτικό και καλλιεργητικό προφίλ της Άρτας και στην προώθηση των τοπικών προϊόντων. Τέλος, την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου από τις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί έκθεση τοπικών προϊόντων της Άρτας στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος.
Η 5η Γιορτή Πορτοκαλιού, Μανταρινιού, Ακτινιδίου και Ελιάς τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, του Επιμελητηρίου Άρτας, της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και γίνεται με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Άρτας και της ΑΔΑΕ-ΟΤΑ.

Ανάγκη για εξατομικευμένες αποφάσεις στη φροντίδα του ογκολογικού ασθενούς


Με συμμετοχή περισσότερων από 250 εκπροσώπων από όλα τα Ογκολογικά κέντρα της Ελλάδος και της Κύπρου πραγματοποιήθηκε για 6η χρονιά η Επιστημονική διημερίδα MDCON (Multidisciplinary Care discussions in Oncology) επικεντρωμένη στο διάλογο και τη συνεργασία μεταξύ όλων των ειδικοτήτων που συμμετέχουν στην πολυπαραγοντική αντιμετώπιση του καρκίνου. Η διοργάνωση για όλα αυτά τα χρόνια πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Μητέρα και με την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος. Στη διημερίδα προσκαλούνται παθολόγοι ογκολόγοι, χειρουργοί και ακτινοθεραπευτές ογκολόγοι, παθολογοανατόμοι, ψυχίατροι και νοσηλευτές, ειδικότητες θεμελιώδεις στη συγκρότηση της ομάδας που διαχειρίζεται ασθενείς με καρκίνο. Η επιτυχία και η παράδοση που έχει δημιουργήσει η διημερίδα οφείλεται στο ότι για 6 χρόνια έχει δώσει βήμα σε διαφορετικές απόψεις και τοποθετήσεις, έχει ενισχύσει τον διάλογο και έχει αναδείξει τις σύγχρονες εξελίξεις που τα τελευταία χρόνια έρχονται με επιταχυνόμενο ρυθμό.
«Κεντρικό θέμα των συζητήσεων» όπως αναφέρει ο Ογκολόγος – Παθολόγος, Διευθυντής Ογκολογικής Κλινικής «ΜΗΤΕΡΑ» κ. Ηλίας Αθανασιάδης, Πρόεδρος της διημερίδας «αποτέλεσε η ανάγκη για εξατομικευμένες αποφάσεις στην φροντίδα του ογκολογικού ασθενούς.