Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Η Αδελφότητα Αποδήμων Χρυσορραχιτών οργανώνει εκδρομή στο χωριό για την γιορτή του Αγίου Πνεύματος


ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΑΠΟΔΗΜΩΝ
ΧΡΥΣΟΡΡΑΧΙΤΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
«Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ»
ΑΘΗΝΑ 11/05/2018

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΙ:
ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΕ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΟΥ «ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ» ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΡΑΔΥ 26/05/2018
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ, Η ΘΕΛΗΣΗ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΜΑΣ ΩΘΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ «ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ»..
ΤΟ ΠΟΥΛΜΑΝ ΘΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/05/2018 ΣΤΙΣ 12:00 Μ.Μ. ΕΤΣΙ ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ.
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 28/05/2018 ΣΤΙΣ 11:00 Π.Μ. ΜΕ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ Ο ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ, ΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ, ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ 25 Ή 30 ΕΥΡΩ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ. 
ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΞΟΔΑ ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ
**** ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΤΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΑΣ ΑΥΣΤΗΡΑ ΩΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ «20-05-2018» ****
ΓΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΚΙ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟ ΘΕΣΕΩΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΤΑΜΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΣΙΑΧΟ ΛΑΖΑΡΟ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 2105051257 & 6977381786
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ:
• ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 21-5-2018 ΩΣ 23-5-2018 ΚΙ ΑΥΤΟ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ.
• ΤΥΧΟΝ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΛΩΘΟΥΝ ΕΓΚΑΙΡΩΣ.

Εγκαινιάστηκε η έκθεση ''Ελλάδος Γεύση'' που συμμετέχει με περίπτερο η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος


Εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 10 Μαΐου 2018, η έκθεση ''Ελλάδος Γεύση'' που συμμετέχει με περίπτερο η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος. 

Την Παρασκευή 11 Μαΐου, στις 19.00' το απόγευμα, διοργανώνεται από την ΠΣΕ, ηπειρώτικη βραδιά.
Συμμετέχει η κομπανία του εξαίρετου κλαρινίστα Θοδωρή Γεωργόπουλου, με τον ίδιο στο κλαρίνο, τον Μιχάλη Ζάμπα στο λαούτο και το τραγούδι, τον Παναγιώτη Ξυδέα στο βιολί και τον Σάκη Κάκο στο ντέφι.
Θα χορέψουν ηπειρώτικους χορούς, η Ένωση Ηπειρωτών Περιστερίου, η Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών, o Σύλλογος Ηπειρωτών Ν. Φικαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας, η Αδελφότητα Διβριωτών, ο Σύλλογος Βουθρωτού Βορείου Ηπείρου και ο Σύνδεσμος Γυναικών Ηπείρου Αττικής, που θα παρουσιάσει και ένα παραδοσιακό δρώμενο.
Και βέβαια θα ακολουθήσει χορός για όλους.
Το εκθεσιακό περίπτερο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, συνδράμουν με εκθέματα αντικειμένων της καθημερινότητας και εργασίας των Ηπειρωτών αλλοτινών εποχών και οι: Σύνδεσμος Γυναικών Ηπείρου Αττικής, Ομοσπονδία Αποδήμων Μουργκάνας, Ένωση Ηπειρωτών Περιστερίου.

Χαιρετισμός του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ στους ΑΧΕΠΑ


«Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΑΧΕΠΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΑΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΕΣ ΟΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ»
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟΥΣ ΑΧΕΠΑ, ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ στους ΑΧΕΠΑ, στη Παλαιά Βουλή, στην ετήσια επίσκεψή τους στην Ελλάδα. Έδωσε έμφαση στο θέμα της ελληνικής γλώσσας:
«Πέρασε οριστικά η εποχή όπου οι Έλληνες μετανάστες ήταν τα μαύρα πρόβατα σε Πολιτείες της Αμερικής ή «τα σκυλιά που δεν επιτρέπονται να μπούνε στο εστιατόριο», όπως έγραφαν, έξω από αυτά, σχετικές ρατσιστικές πινακίδες,
Οι Έλληνες κέρδισαν τον σεβασμό και την αναγνώριση, με τη δουλειά, την εντιμότητά τους και την προσήλωση τους στη πατρίδα που τους υποδέχθηκε. Και αυτό πόσο μάλλον ισχύει για τις νεώτερες γενιές, παιδιά που σπούδασαν και έφτασαν ψηλά ως επαγγελματίες σε όλους τους κλάδους.
Τα χρόνια εκείνα είναι αντιληπτό γιατί στο καταστατικό σας είχατε προβλέψει ως γλώσσα την αγγλική. Έπρεπε να αντιμετωπίσετε τον ρατσισμό. Τώρα, δεν το έχετε ανάγκη. Τώρα τα ελληνικά είναι γλώσσα που πρέπει να στηρίξετε. Εξ άλλου είναι η γλώσσα που θέλουν να μάθουν ως κομμάτι της ακαδημαϊκής τους μόρφωσης δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη.
Πριν τρία χρόνια στη Φλόριντα, σε εκδήλωση των ΑΧΕΠΑ, είχα πει, ότι δεν μπορεί από τη μια η Ομογένεια να ζητά τη βοήθεια της Ελλάδας, με αποσπασμένους δασκάλους ή πριν την εκδήλωση όλοι μεταξύ μας να μιλάμε ελληνικά και από την άλλη οι ομιλίες στην εκδήλωση να γίνονται στα αγγλικά! Μάλιστα κάποιοι που νομίζουν ότι είναι σπουδαίοι, προσπάθησαν γι αυτή την παρέμβασή μου, να ασκήσουν εμπαθή κριτική.
Φευ γι αυτούς, έρχονται τώρα να τους δώσουν απάντηση και να με δικαιώσουν οι ίδιοι οι ΑΧΕΠΑ και μάλιστα οι ΑΧΕΠΑ της Αττικής, με τη θαυμάσια εκπαιδευτική δραστηριότητά τους «Διαδίκτυο και ελληνική γλώσσα». Και χαίρομαι που σε προκαταρτικές συζητήσεις που έκανα σήμερα μαζί σας, το παράδειγμα της Αττικής, θα έχει συνέχεια σε οποία χώρα δραστηριοποιείται η Οργάνωσή των ΑΧΕΠΑ. Βάζετε την διατήρηση και προβολή των ελληνικών, στη παγκόσμια ατζέντα σας.
Τέλος, θα σας παρακαλέσω να συμμετάσχετε ειδικότερα, όσο γίνεται πιο ενεργά, στον εορτασμό της ελληνικής γλώσσας σε παγκόσμιο επίπεδο, στις 9 Φεβρουαρίου, όπως ομόφωνα αποφάσισε η Βουλή των Ελλήνων. Μου το υποσχεθήκατε και σας ευχαριστώ προκαταβολικά».
Ο ΥΦΥΠΕΞ στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε και στο πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο των ΑΧΕΠΑ, κυρίως στον τομέα της Υγείας. Και επεσήμανε με έμφαση:
«Εσείς οι  ΑΧΕΠΑ ποτέ δεν ζητήσατε κάτι από την Ελλάδα. Πάντοτε προσφέρατε στη πατρίδα χωρίς ανταλλάγματα. Και αυτό σας τιμά».

Γιάννης Καραγιάννης: Μνημόνιο Συνεργασίας Ελλάδας-Αλβανίας που στηρίζει το μέλλον της Ελληνικής Ομογένειας


Η Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής συνεδρίασε στις 10 Μαΐου 2018, με αντικείμενο την επεξεργασία του Σ/Ν "Κύρωση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Αλβανίας, για την επιτάχυνση της διαδικασίας ένταξης της Δημοκρατίας της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση".
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, έλαβε το λόγο ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης, ο οποίος ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
"Η κύρωση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Αλβανίας για την επιτάχυνση των διαδικασιών ένταξης της γείτονας χώρας στην ΕΕ, στηρίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το μέλλον της Ελληνικής Ομογένειας στην Αλβανία, διότι βασική προϋπόθεση για την ένταξη αποτελούν οι πέντε καίριας σημασίας προτεραιότητες που έχουν τεθεί, δυο εκ των οποίων έχουν να κάνουν με την ενίσχυση της προστασίας των μειονοτικών δικαιωμάτων και τον σεβασμό των περιουσιών της ομογένειας.

Φιλιάτες Θεσπρωτίας: Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαπές μέλη κυκλώματος, που ενέχονται σε υπόθεση απόπειρας παράνομης υιοθεσίας νεογέννητου βρέφους


Συνελήφθησαν, χθες (10-05-2018) το μεσημέρι στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, τρεις αλλοδαπές γυναίκες, μέλη κυκλώματος, που εμπλέκονται σε υπόθεση απόπειρας υιοθεσίας νεογέννητου βρέφους.
Πρόκειται για υπηκόους Βουλγαρίας, ηλικίας, 21, 42 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, παραβάσεων της νομοθεσίας περί υιοθεσίας και παράνομης εισόδου στη χώρα.
Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα τρεις υπήκοοι Βουλγαρίας, δύο άνδρες, ηλικίας 37 και 33 ετών καθώς και 37χρονη, οι οποίοι κατηγορούνται για τα ίδια αδικήματα.
Από την αστυνομική έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας προέκυψε ότι ο 33χρονος μετέφερε με αυτοκίνητο τις τρεις συλληφθείσες γυναίκες από την Ιταλία στην Ηγουμενίτσα με τελικό προορισμό την Θεσσαλονίκη. 
Εκεί θα τους ανέμεναν ο 37χρονος και η 37χρονη,που θα μεριμνούσαν για τον τοκετό της 21χρονης, η οποία ήταν σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης. Ακολούθως, έναντι χρηματικής αμοιβής, θα παραλάμβαναν το νεογέννητο.
Τελικά, προχθές (09-05-2018) νωρίς το πρωί, η 21χρονη εγκυμονούσα, συνοδευόμενη από την 42χρονη και την 31χρονη, εισήχθη στην μαιευτική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών Θεσπρωτίας, όπου λίγη ώρα αργότερα γέννησε.
Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Το Κερατσίνι τιμά τη μνήμη του Γεωργίου Καραϊσκάκη την Kυριακή 13 Μαΐου 2018


Κυριακή 13 Μαΐου 2018, πρωί (9.30, Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κερατσινίου, κατάθεση στεφάνων, ομιλία) και απόγευμα (19.30', πανηγυρική εκδήλωση στον περιβάλλοντα χώρο του Ναού, με χορωδιακά και ορχηστικά σχήματα, παραδοσιακούς χορούς και δεξίωση). 
Θα είμαστε εκεί. Στα Ταμπούρια, στο Κερατσίνι. Ημέρα μνήμης του Ηπειρώτη Αρχιστρατήγου της Επανάστασης του 1821, του Αχιλλέα της Ρωμιοσύνης, του Ήρωα Γεώργιου Καραϊσκάκη. Θα είμαστε εκεί, για να τιμήσουμε την μνήμη του γιού της καλόγριας, αλλά και να καταθέσουμε τον ]σεβασμό μας στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, που σεβόμενος την Ιστορία, αποδέχεται τα αυτονόητα, ότι ο Καραϊσκάκης γεννήθηκε στην Σκουληκαριά Άρτας και όχι, όπου αλλού έχουν καταχωρήσει, οι παραχαράκτες της Ιστορίας μας, ως τόπο γέννησης του.
Άλλη μια μέρα μνήμης Γεωργίου Καραϊσκάκη έρχεται. Είναι η σειρά του Κερατσινίου και του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας να τιμήσει τον ήρωα, που σε μια σύμπτωση της Ιστορ   ίας, τίμησε με την παρουσία του και την δράση του το χώρο και άφησε ανεξίτηλα σημάδια πάνω στο λόφο που έστησε το ταμπούρι του. Λόφος που έκτοτε απέκτησε νέο όνομα "Ταμπούρια", που ως ιστορική μνήμη κυριάρχησε σε όλη την περιοχή, άντεξε η ονομασία στο χρόνο, παρά την εκτεταμένη εποίκιση από νέους κατοίκους προερχόμενους από την Μικρά Ασία, μετά την καταστροφή της Σμύρνης και την ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε. Τόσο έντονο το Σημάδι του, και τόσος μεγάλος ο σεβασμός που έδειξαν οι νέοι κάτοικοι-πρόσφυγες, που παρά την σαρωτική αλλαγή τοπωνυμιών που επέβαλλαν στους νέους τόπους κατοικίας τους, για να θυμούνται τις χαμένες πατρίδες, τα ''Ταμπούρια'' του Καραΐσκάκη έμειναν ανέγγιχτα.
Αποτέλεσμα αυτού του σεβασμού είναι και  η αναγνώριση της Σκουληκαριάς του ορεινού όγκου των Ραδοβυζίων Άρτας, ως γενέτειρας και ιδιαίτερης πατρίδας του Ήρωα. Αυτόν τον σεβασμό τον εκδηλώνουν με ιδιαίτερη θέρμη ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, η εκπαιδευτική κοινότητα, η Εκκλησία της Ελλάδος και οι τοπικοί ιερείς και όλοι οι κάτοικοι, Στους Ηπειρώτες και στους συμπατριώτες του Ήρωα, κάθε φορά, που ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση τους, συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις μνήμης που έχουν θεσπίσει και διοργανώνουν την 2η Κυριακή του Μαΐου, κάθε χρόνο. Σε αυτή την τιμή που γίνεται στους Ηπειρώτες και την οργανωμένη ηπειρωτική αποδημιά, την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, την Αδελφότητα Σκουληκαριτών Άρτας και την Ομοσπονδία Ραδοβυζινών Άρτας, θα ανταποκριθούμε και φέτος, για να αισθανθούμε ξανά το ρίγος και την συγκίνηση από το προσκύνημα στο Εκλησάκι του Αγίου Νικολάου, όπου έλαβε την τελευταία του "μεταλαβιά" και να του αποδώσουμε τον σεβασμό μας, καταθέτοντας Δάφνινο Στεφάνι.
Θα είμαστε όλοι εκεί!!!

Κώστας Κωνής
Αντιπρόεδρος ΠΣΕ

Στα τέλη Ιουνίου η πληρωμή της τρίτης δόσης του επιδόματος παιδιού


Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) η πληρωμή της δεύτερης δόσης του επιδόματος παιδιού θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου.
Τα χρήματα θα καταβληθούν στις 25-27 Ιουνίου και, μάλιστα, σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλει την αίτηση του νέου Α21 έως και την 20η Ιουνίου 2018 και θα δικαιούνται το επίδομα, βάσει των εξαρτώμενων τέκνων και του εισοδήματος που είχαν το 2017, σύμφωνα με την φετινή φορολογική δήλωση.
Η νέα ηλεκτρονική διαδικασία των αιτήσεων Α21 θα ξεκινήσει το τρίτο δεκαήμερο του Μαΐου.

Άνω Πεδινά: «10η Ηπειρωτική Γιορτή Μανιταριού», την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Ιουνίου


Το διήμερο 1 και 2 Ιουνίου 2018 θα πραγματοποιηθεί η «10η Ηπειρωτική Γιορτή Μανιταριού» και φέτος στα Άνω Πεδινά Ζαγορίου.
Επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι το Σάββατο 2 Ιουνίου ο φιλόξενος χώρος των εγκαταστάσεων της Λαμπριαδείου Σχολής.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζαγορίου στην συνεδρίαση της Δευτέρας 7 Μαΐου, ανταποκρινόμενο σε αίτημα-πρόταση του Συλλόγου Μανιταρόφιλων Ηπείρου, αποφάσισε ομόφωνα την συνδιοργάνωση από το Δήμο (θα συνδράμει και οικονομικά) και το Σύλλογο της πολιτιστικής εκδήλωσης που προβάλλει το Ζαγόρι, τα μανιτάρια και προσελκύει πολλούς επισκέπτες.
Η φετινή εκδήλωση θα είναι η 10η τέτοιας εμβέλειας μετά τις αντίστοιχες που πραγματοποιήθηκαν  σε Τοπικές Κοινότητες  του Δήμου Ζαγορίου, το 2009, 2010, 2012, 2013, 2015, 2016 και 2017, στην Κόνιτσα το 2011 και στο Μέτσοβο το 2014 σε συνεργασία με την Περιφέρεια, τους Δήμους, τους φορείς καθώς και συλλόγους της περιοχής.
Σύμφωνα με το έγγραφο του Συλλόγου που έκανε γνωστό στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Βασίλης Σπύρου, η εκδήλωση προβλέπεται να περιλαμβάνει ομιλίες και ενημερώσεις σχετικές με τα μανιτάρια, εξόρμηση για την αναγνώριση και ταυτοποίηση άγριων μανιταριών, δραστηριότητες για παιδιά, διανομή μανιταρόσουπας και γλέντι με μουσικά συγκροτήματα.
Στοχεύει δε στην γνωριμία με τον κόσμο των μυκήτων (μανιταριών), στην ανάπτυξη της μανιταρογνωσίας και μανιταροφιλίας και στην προβολή και προστασία μυκητολογικού πλούτου  της Ηπείρου.
Επιπλέον,  η πλούσια παράδοση της περιοχής που σχετίζεται με τα μανιτάρια, αποτελεί στοιχείο της πολιτιστικής κληρονομιάς, της γαστρονομίας αλλά και της σύγχρονης πραγματικότητας, που πρέπει να αναδειχθεί και εμπλουτισθεί.
Επίσης, τονίζεται ιδιαίτερα από το Σύλλογο Μανιταρόφιλων ότι, η πραγματοποίηση μιας εκδήλωσης ευρείας απήχησης και πανελλήνιας εμβέλειας θα αποτελέσει πόλο έλξης πολλών επισκεπτών και θα είναι επωφελής για τους κατοίκους αλλά και τους επαγγελματίες του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή.

Πλαστική/Αισθητική Χειρουργική: Όταν το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό


Ένα «κακό» αποτέλεσμα είναι ο μεγαλύτερος ίσως φόβος των ανθρώπων οι οποίοι σκέφτονται να προχωρήσουν σε μία πλαστική/αισθητική επέμβαση, που θα τους κάνει να νιώσουν καλύτερα και θα βελτιώσει τη ζωή τους. Το ενδεχόμενο αυτό μπορεί τελικά να βάλει «φρένο» στην επιθυμία τους και να συμβιβαστούν με μία συνθήκη η οποία στην ουσία δεν τους ικανοποιεί.
Η αλήθεια είναι ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλειστεί πλήρως, μπορεί όμως να ελαχιστοποιηθεί με μια καλή συνεννόηση πριν από την εφαρμογή της οποιασδήποτε διαδικασίας. Είναι πλέον σαφές ότι οι πλαστικές /αισθητικές επεμβάσεις δεν κάνουν θαύματα, αλλά βελτιώσεις που σε πολλές περιπτώσεις είναι εξαιρετικά σημαντικές, γι’ αυτό και καταρχάς θα πρέπει οι προσδοκίες να είναι ρεαλιστικές.  Επίσης, είναι ευνόητο ότι κανένας γιατρός δεν θέλει να έχει κακή έκβαση το περιστατικό του. Για να υπάρξει το ποθητό αποτέλεσμα, λοιπόν, θα πρέπει πριν από την επέμβαση ο ασθενής, σε συνεργασία με το γιατρό του, να κατασταλάξει στο τι ακριβώς θέλει και τι είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί.
«Με μια κοινή συνεννόηση, που μπορεί να απαιτεί περισσότερες από μία συνεδρίες, δίνεται στον ασθενή η δυνατότητα να κατανοήσει τις προοπτικές της κάθε επιλογής και να αποφασίσει σε ποια θα προχωρήσει. Στο πλαίσιο αυτό γίνονται φωτογραφήσεις, μετρήσεις, επεξηγήσεις, σημειώσεις, έτσι ώστε να σχεδιαστεί η επέμβαση και να είναι πλήρως ενημερωμένος ο ασθενής πριν υποβληθεί σε αυτήν», αναφέρει η η Δρ. Αναστασία Σεφέρη–Δανιήλ, MD, PhD, πλαστική χειρουργός στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS).