Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Καναλλάκι Πρέβεζας: Σύλληψη 44χρονου ημεδαπού, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών


Μετά από έρευνα στο σπίτι του, κατασχέθηκαν (815) γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (24-03-2014) το μεσημέρι στο Καναλλάκι Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 44χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, μετά από έρευνα, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στο σπίτι του 44χρονου, που χρησιμοποιούνταν ως χώρος αποθήκευσης και απόκρυψης ναρκωτικών, βρέθηκε και κατασχέθηκε στην αυλή του σπιτιού, μία συσκευασία που περιείχε κάνναβη βάρους (815) γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας. 

Απελευθερώνεται η αγορά επιβατηγών δημοσίας χρήσης και φορτηγών δημοσίας και ιδιωτικής χρήσης

Έρχονται αλλαγές στην αγορά των ταξί και των φορτηγών δημοσίας και ιδιωτικής χρήσης

Σύμφωνα με το «Βήμα», σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που θα κατατεθεί έως το τέλος της εβδομάδας στη Βουλή, μαζί με όλα τα προαπαιτούμενα της τρόικας, έρχονται αλλαγές στην αγορά των ταξί, των φορτηγών δημοσίας και ιδιωτικής χρήσης.
Οι κυριότερες αλλαγές, θα είναι:
 - Τερματίζονται οι περιορισμοί στις δραστηριότητες των φορτηγών δημοσίας και ιδιωτικής χρήσης.
 - Τα ξενοδοχεία θα μπορούν να χρησιμοποιούν ελεύθερα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με οδηγούς καθώς και τα δίκυκλα που έχει επικρατήσει να τα αποκαλούμε ως ''γουρούνες''.
 - Αίρονται οι περιορισμοί για τα 9θέσια οχήματα ενώ ταυτόχρονα απελευθερώνονται μορφές επιβατικού έργου που έως σήμερα εκτελούνταν μόνο από τα ταξί.
 Οι αλλαγές αυτές αναμένεται πως θα προκαλέσουν αντιδράσεις από τους αυτοκινητιστές ενώ οι ιδιοκτήτες φαρμακείων ξεκινούν από Τετάρτη απεργία διαρκείας για τις αλλαγές στο δικό τους κλάδο.

Ομοσπονδία Αποδήμων Μουργκάνας υποδέχθηκε την άνοιξη, με ένα τριήμερο εκδηλώσεων το Παρασκευοσαββατοκύριακο 21 μέχρι 23 Μαρτίου 2014

Ο Πολιτισμός, η Παράδοση, ο διάλογος και οι δράσεις για το αύριο των ακριτικών χωριών του ορεινού όγκου της Μουργκάνας, κυριάρχησαν στα δρώμενα της Ηπειρώτικης αποδημίας, το τριήμερο Παρασκευοσαββατοκύριακο  από 21 μέχρι 23 Μαρτίου 2014. 

 Η Ομοσπονδία Αποδήμων Μουργκάνας,  που βρίσκεται σε πλήρη άνοιξη Πολιτισμού και Παράδοσης, υποδέχθηκε την Άνοιξη, με ένα τριήμερο εκδηλώσεων, στις αίθουσες της, στη Γερανίου 44, στην Ομόνοια, με ένα πρόγραμμα που περιλάμβανε αναδρομές, προοπτικές και φυσικά διασκέδαση με ένα γνήσιο ηπειρώτικο πανηγύρι.

Με κακό καιρό ο φετινός εορτασμός του Ευαγγελισμού στην Ιερά Μονή Σωσίνου

Φωτό: Εύη Φωτίου
Οι κακές καιρικές συνθήκες και το δριμύ ψύχος ήταν οι βασικές αιτίες για την αισθητά μικρότερη  προσέλευση  κόσμου σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, στις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις για την Επέτειο της Απελευθέρωσης του Έθνους και της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Ιερά Μονή Σωσίνου.
Παρόντες  το δημοτικό Συμβούλιο, νέοι υποψήφιοι και κάτοικοι από την ευρύτερη περιοχή.
Φωτό: Εύη Φωτίου
Φωτό: Εύη Φωτίου

Αφιέρωμα στις Βούτες (7)

Αλλάζει ο τρόπος καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων από τον ΟΓΑ

Αλλάζει ο τρόπος καταβολής του επιδόματος τέκνου και του πολυτεκνικού επιδόματος, βάσει κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, (ΦΕΚ Β' 701/20-03-2014).
Με τον νέο τρόπο θα αποφεύγονται στο εξής οι καθυστερήσεις που υπήρχαν στη χορήγηση των επιδομάτων.
Έως τώρα το επίδομα τέκνων από τον ΟΓΑ, το οποίο κυμαίνεται από 13,33 ευρώ έως και 80 ευρώ το μήνα ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων και το εισόδημα των δικαιούχων, καταβάλλονταν μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου της φορολογικής δήλωσης και του εντύπου Α21, δηλαδή της αίτησης για τη χορήγηση του επιδόματος που υποβάλλεται ηλεκτρονικά, μέσω του συστήματος «taxisnet», μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης.

Έρχονται αλλαγές από τον Ιούνιο στο τρόπο υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων

Νέες ανατροπές έρχονται στις επικουρικές συντάξεις από τον ερχόμενο Ιούλιο αφού αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού τους.
Σύμφωνα με το "Mega", το επικρατέστερο σενάριο που επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας είναι η εφαρμογή και στα επικουρικά ταμεία του μαθηματικού τύπου, δηλαδή του τρόπου υπολογισμού που ισχύει πλέον στα ταμεία που δίνουν το εφάπαξ.
Το ποσοστό αναπλήρωσης των επικουρικών πέφτει πλέον στο 20% για το σύνολο των ασφαλισμένων στο ενιαίο επικουρικό (ΕΤΕΑ).
Χαμένοι θα είναι όσοι καλύπτονται από «ευγενή» Ταμεία αλλά και οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, καθώς εκτιμάται πως οι μειώσεις θα ξεκινούν από το 10% και θα φτάνουν το 40% με 45% σε ορισμένες περιπτώσεις.

Ήδη οι πρώτες μειώσεις άρχισαν από το επικουρικό ταμείο των συνταξιούχων του υπουργείου Οικονομικών.

Συνεχίζει τη θανατηφόρα επέλασή της η γρίπη, στους 110 έφτασαν οι νεκροί

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας 24 Μαρτίου, ο αριθμός των νεκρών ανήλθε στους 110, ενώ άλλοι 46 ασθενείς με βαριές επιπλοκές της γρίπης νοσηλεύονταν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της χώρας.
Οι ειδικοί αναφέρουν πως η χώρα βρίσκεται στην τελική φάση της επιδημίας γρίπης, κι εκτιμούν πως μέσα στις επόμενες δυο τρεις εβδομάδες θα αρχίσει να πέφτει το κύμα της γρίπης και συνεπώς η κυκλοφορία του ιού.

Πάντως, ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση η Ελλάδα θα έχει καταγράψει ένα εγχώριο αρνητικό ρεκόρ καθώς ο αριθμός των θυμάτων της νόσου κατά τη φετινή περίοδο έχει υπερδιπλασιαστεί σε σύγκριση με εκείνο των θυμάτων της περσινής περιόδου που ήταν 49.

Εκδήλωση της Εταιρείας Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων την Κυριακή 30 Μαρτίου, ώρα 12:00

Εταιρεία Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Την Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014, ώρα 12:00 το πρωί, η Εταιρεία Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με τη ΙΒ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Κυριακή στο Μουσείο»,  διοργανώνει παρουσίαση βιβλίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων (Πλατεία 25ης Μαρτίου 6, Πάρκο Λιθαρίτσια).
Oι κλασσικοί φιλόλογοι και ιστορικοί Ήρκος και Στάντης Ρ. Αποστολίδης στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου τους βιβλίου τα Διηγήματα του Βιζυηνού, θα ομιλήσουν με θέμα: 
ΒΙΖΥΗΝΟΣ: Παραγνώριση ν ζω - Παρερμηνεες μετ θάνατον. ( πιστημονικ θεμελίωση μις νέας παρουσίασης το ργου του.)
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ψήφισμα προς τους πολίτες του κόσμου: ''Σώστε την πλαζ της ''Κυανής Ακτής'' Πρέβεζας

Συμμετέχετε και σεις στην ψηφοφορία.


Γιατί είναι σημαντικό;
Διαμόρφωση χώρων Κυανής Ακτής – Παντοκράτορα του Δήμου Πρέβεζας
 Η πόλη της Πρέβεζας είναι προικισμένη με μια ακτογραμμή κόσμημα. Θα μπορούσε κανείς να πει, από τα ωραιότερα περιδέραια που μπορείς να συναντήσεις στον Ελλαδικό χώρο. Από το Αλωνάκι ως τον Αγ. Θωμά! 
Σ’ αυτό το πανέμορφο περιδέραιο εξέχουσα θέση έχει το γαλαζοπράσινο πετράδι που είναι ο Παντοκράτορας και η Κυανή Ακτή.
Αυτό το πετράδι οι μέχρι τώρα «ταγοί» της πόλης μας επέλεξαν να το καταστρέψουν, γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα να εκτιμήσουν την αξία του.
Σήμερα σε αυτό το ιδιαίτερα σημαντικό από οικολογικής, συναισθηματικής και οικονομικής αξίας τμήμα της πόλης, βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο «Διαμόρφωση χώρων Κυανής Ακτής – Παντοκράτορα του Δήμου Πρέβεζας» με σκοπό την ανάδειξη και προστασία του χώρου με ήπιες παρεμβάσεις, μας λένε!
Οι πολίτες εφησυχαστήκαμε θεωρώντας πως η μελέτη και ο σχεδιασμός που επιλέχθηκε από τους αρμόδιους θα ανταποκρινόταν στους σκοπούς της ανάδειξης και της προστασίας και θα έδενε αρμονικά με αυτόν τον δημόσιο χώρο μοναδικής αξίας και ομορφιάς. Ωστόσο με την έναρξη των εργασιών υλοποίησης του έργου άρχισαν να μας προκαλούνται πολλά ερωτηματικά σε σχέση με την ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ, την αισθητική, το σχεδιασμό και το σκοπό του έργου αυτού.
Όταν αποφασίσαμε να ενημερωθούμε πλήρως για το θέμα, μιας και θεωρούμε ότι είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους , τα ερωτηματικά μας άρχισαν να γίνονται βάσιμοι φόβοι και να μας προξενούν μεγάλη ανησυχία.
Πόσο ήπια θεωρείται μια ανάπλαση στον ευαίσθητο παράκτιο χώρο περιαστικού πρασίνου