Τρίτη 15 Αυγούστου 2023

Ρεπετίστα Πωγωνίου: Πανηγυρική Θεία λειτουργία στο εξωκκλήσι της Παναγία της Βορονιώτισσας

 


Την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2023, τελέστει Πανηγυρική Θεία λειτουργία στο εξωκκλήσι της Παναγία της Βορονιώτισσας, στη Ρεπετίστα Πωγωνίου.

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε 76χρονος ημεδαπός από τη θαλάσσια περιοχή Σαλαώρας Άρτας

 


Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, από τη θαλάσσια περιοχή Σαλαώρας Άρτας, ένας 76χρονος ημεδαπός.

Ο ηλικιωμένος διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων.

Δήμος Ζίτσας: Κοινή κάθοδος στις εκλογές του Οκτώβρη ‘’Αλλαγή Τώρα-Δήμος Ζίτσας για Όλους’’ με την παράταξη ‘’ΕΝΤΙΜΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ’’

 


Αγαπητοί συνδημότες και συμπολίτες του Δήμου Ζίτσας,

Ολοκληρώνεται σε λίγους μήνες μια δημιουργική θητεία για την παράταξη μας από τη θέση εύθηνης που κληθήκαμε να υπηρετήσουμε στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζίτσας.

Από την πρώτη στιγμή, με οδηγό τη μεγάλη αυτοδιοικητική μας εμπειρία και βάζοντας πάνω από όλα το συμφέρον του Δήμου, χωρίς αγκυλώσεις και ωφελιμιστικές τακτικές, οικοδομήσαμε σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τη Δημοτική Αρχή με ένα και μοναδικό στόχο τη συνέχιση της ανοδικής πορείας του Δήμου Ζίτσας προς όφελος όλων των δημοτών χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς

Σήμερα βλέποντας τα αποτελέσματα αυτής της τακτικής είμαστε πεπεισμένοι, περισσότερο από ποτέ, πως για να οδηγήσουμε το Δήμο Ζίτσας ακόμη πιο ψηλά, δεν μπορούν να κυριαρχούν ούτε οι ιδεολογικές εμμονές, ούτε προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά μόνο η ENOTHTA, οι συνεργασίες και η πολλή δουλειά με μεθοδικότητα, προγραμματισμό και οργάνωση.

Σιταριά Πωγωνίου: Πανηγυρική Θεία λειτουργία στο εξωκκλήσι της Παναγίας

 


Την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2023, τελέστει Πανηγυρική Θεία λειτουργία στο εξωκκλήσι της Παναγίας στη  Σιταριά Πωγωνίου.

Ριάχοβο Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι, την Τετάρτη 16 Αυγούστου

 


Παραδοσιακό πανηγύρι την Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023, στο Ριάχοβο Πωγωνίου.

Θα σας διασκεδάσει το συγκρότημα του Χρήστου Χαλιγιάννη και του Χρήστου Ζεκίου.

Συνελήφθη ημεδαπός σε περιοχή της Θεσπρωτίας για απόπειρα ανθρωποκτονίας

 


Κατηγορείται ότι πυροβόλησε με κυνηγητικό όπλο προς την είσοδο καταστήματος διασκέδασης, όπου υπήρχαν θαμώνες και εργαζόμενοι

Συνελήφθη ακόμη ο ιδιοκτήτης του όπλου, ο οποίος του το είχε παραχωρήσει

Συνελήφθη σήμερα (15-08-2023) πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή της Θεσπρωτίας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Στο πλαίσιο τη ίδιας υπόθεσης συνελήφθη ακόμη ένας ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, ο ημεδαπός, βρισκόμενος έξω από κατάστημα διασκέδασης, πυροβόλησε με κυνηγητικό όπλο με κατεύθυνση προς την είσοδο του καταστήματος, όπου βρίσκονταν θαμώνες και εργαζόμενοι, χωρίς ωστόσο να προκληθεί τραυματισμός τους.

Στη συνέχεια, ακινητοποιήθηκε από υπεύθυνους του καταστήματος και συνελήφθη από αστυνομικούς, που προσέτρεξαν στο σημείο.

Το όπλο, ιδιοκτησίας του έτερου κατηγορούμενου κατασχέθηκε, ενώ αμφότεροι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Στοχευμένοι έλεγχοι για την πρόληψη κατά των ναρκωτικών στην Ήπειρο

 


Συνελήφθησαν 6 άτομα το τελευταίο 24ωρο

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου με σκοπό την πρόληψη κατά των ναρκωτικών, συνελήφθησαν κατά το τελευταίο 24ωρο -6- άτομα σε ισάριθμες περιπτώσεις.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν:

Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, αφού διαπιστώθηκε ότι σε αγροτεμάχιο κοντά στο σπίτι του καλλιεργούσε 5 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 3 μέτρα, ενώ κατασχέθηκαν και δύο συσκευασίες με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας ημεδαπός, στο αυτοκίνητο του οποίου βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα και κατασχέθηκαν ποσότητα 6,5 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης καθώς και πιστόλι και 44 φυσίγγια διαμετρήματος 9 χιλιοστών.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων και το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας 3 ημεδαποί (δύο άνδρες και γυναίκα) και ένας ημεδαπός, αντίστοιχα, οι οποίοι κατείχαν – κατά περίπτωση – μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και ναρκωτικά χάπια.

Τονίζεται ότι, η καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών και η προστασία του κοινού, ιδιαίτερα της νεολαίας, από τις βλαβερές συνέπειες από τη χρήση τους, αποτελούν πρωταρχική προτεραιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου: Ευχαριστήριο

 


Το ΔΣ της Αθλητικής Ένωσης Κεφαλοβρύσου "Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ", ευχαριστεί θερμά τους συγχωριανούς, φίλες/φίλους της ομάδας μας καθώς και όλους όσους ήρθαν από διάφορες περιοχές και χωριά, οι οποίοι μας τίμησαν με την παρουσία τους, στο 2ο καλοκαιρινό party που διοργάνωσε η ομάδα μας.

H μπάντα των «Patosou» μαζί με τον Dj Pexomatis μας χάρισαν μια ωραία βραδιά με τις μουσικές τους στον πανέμορφο χώρο της πηγής Κεφαλοβρύσου.

Τέλος ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν αλλά και εργάστηκαν ώστε να παρουσιάσουμε μια όμορφη και πετυχημένη εκδήλωση.

Χρυσόρραχη Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι το Σάββατο 19 Αυγούστου, στο Μοναστήρι του Αγίου Αθανασίου

  


Παραδοσιακό πανηγύρι το Σάββατο  19 Αυγούστου 2023, στο Μοναστήρι του Αγίου Αθανασίου, στη Χρυσόρραχη Πωγωνίου.

Βήσσανη Πωγωνίου: Γιορτή Βελανιδιάς την Πέμπτη 17 Αυγούστου

 


Γιορτή Βελανιδιάς την Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023, στη Βήσσανη Πωγωνίου.

Δολό Πωγωνίου: Δολιώτικο αντάμωμα, την Πέμπτη 17 Αυγούστου

 


Δολιώτικο αντάμωμα, την Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023, στο Δολό Πωγωνίου.

Σιταριά Πωγωνίου: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στο εξωκκλήσι της Παναγίας

 

Τη Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023, τελέστει Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στο εξωκκλήσι της Παναγίας στη  Σιταριά Πωγωνίου.

Πωγωνιανή Πωγωνίου: Πωγωνήσιο αντάμωμα, την Τετάρτη 16 Αυγούστου

 


Πωγωνήσιο αντάμωμα, την Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023, στην Πωγωνιανή Πωγωνίου.

Δήμος Ζίτσας: Εγκαινιάστηκε ο «ΝΑΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ» δωρεά Δημητρίου και Βικτωρίας Μήτση στην Καρίτσα

 


Ένας  ιδιαίτερος χώρος, που αναμένεται να μετουσιωθεί σε «κιβωτό»  του λαϊκού μας πολιτισμού και να αποτελέσει  σημείο αναφοράς για την Κοινότητα Καρίτσας και την ευρύτερη περιοχή εμπλουτίζοντας το πολιτιστικό και τουριστικό προϊόν του Δήμου Ζίτσας, άνοιξε και επίσημα τις πόρτες του για το κοινό.

Ο «ΝΑΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ» δωρεά Δημητρίου και Βικτωρίας Μήτση εγκαινιάστηκε το πρωί της Κυριακής (13-08-2023) χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμου, παρουσία του Δημάρχου Ζίτσας, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, Προέδρων Κοινοτήτων, εκπρόσωπων της Δ/νσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, του Αστυνομικού Τμήματος Ζίτσας, της VIII Ταξιαρχίας, Αδελφοτήτων, και πολιτιστικών Συλλόγων καθώς και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής αλλά και της Θεσπρωτίας που είναι ο τόπος καταγωγής του δωρητή.  

«Στόχος της Δημοτικής αρχής είναι ο χώρος που εγκαινιάζουμε σήμερα να αποτελέσει πόλο έλξης για επισκέπτες και μαθητές από την ευρύτερη περιοχή και γιατί όχι και από την υπόλοιπη.

ΠΗΓΗ: www.zitsa.gov.gr