Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Έχασε στην παράταση η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (1-1), (1-2) για το κύπελλο ερασιτεχνών

*Έχασε στην παράταση από την Α.Ε. Χουλιαράδων στο Στάθης Τσανακτσής  η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος με 1-2 για το κύπελλο ερασιτεχνών.
Στη κανονική διάρκεια ο αγώνας έληξε με 1-1.
Η Α.Ε.Δ.  άνοιξαν το σκορ με  εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του  Brami Jorgo στο 29΄.
Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 35΄ σε 1-1 με τον Μιχάλη Δημήτριο. 
Το γκολ που έδωσε την πρόκριση στην Α.Ε. Χουλιαράδων πέτυχε στο 110' ο Τσουμάνης Ανδρόνικος.  
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:
Μπαλλατζία Σεμπαστιάνο, Ναθαναήλ Νικήτας, Ντέλλας Κων/νος, Παπάζης Ιωάννης, Καπρινιώτης Ευστράτιος (Μυριούνης  Σταύρος 114΄),, Καλογέρης Χαράλαμπος, Δήμος Αθανάσιος (Ντέτσικας Λάμπρος 107΄), Brami Jorgo, Φουρτούνης  Ηλίας (Κατζιώτης Ιωάννης 69΄), Τσαραώσης Ευάγγελος, Ζενέλης Πάτροκλος

Τα αποτελέσματα  της 2ης φάσης του ερασιτεχνικού κυπέλλου
Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016
Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009  2-0
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. 2-0
ΑΕΤΟΣ ΧΑΡΟΚΟΠΙΟΥ-Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 0-7
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 3-2 παρ.
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 1-3 παρ.
Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ-Π.Α.Ο.ΚΟΝΙΤΣΑΣ 2-0
Α.Ε. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ  0-2
Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ-Α.Ο. ΠΕΔΙΝΗΣ 3-0
Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ 1-1 (πεν: 2-4)
Τετάρτη  5 Οκτωβρίου 2016
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ  
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ 4-0
Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ-Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 0-3
Α.Ε. ΔΑΦΝΟΥΛΑΣ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 4-2
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 1-1, 1-2 παρ.

Ξεκινάει τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου η υποβολή αιτήσεων το έκτακτο επίδομα των οικοδόμων

Ξεκινάει τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 η υποβολή αιτήσεων για την καταβολή  του ειδικού εποχικού βοηθήματος έως και την Τετάρτη  30 Νοεμβρίου 2016.
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ
•    Να έχουν πραγματοποιήσει το 2015 από 95 έως 210 ημέρες εργασίας (Η.Ε). Στις ανωτέρω ημέρες συμπεριλαμβάνεται η προσαύξηση 20% καθώς και οι αναλογούσες ημέρες άδειας.
Ουσιαστικά δηλαδή δικαιούται το βοήθημα ο ασφαλισμένος που πραγματοποιεί 73 μέχρι 163 πραγματικές ημέρες εργασίας, αποκλειστικά σε  οικοδομικές εργασίες  (έστω και ένα ένσημο να υπάρχει εκτός οικοδομής  το 2015 δεν είναι δικαιούχος).
•    Την περίοδο καταβολής του επιδόματος πρέπει να διατηρεί την ιδιότητα του οικοδόμου.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
    Αστυνομική Ταυτότητα
    Εκκαθαριστικό Εφορίας Φορολογικού Έτους 2015 και το Ε3 για όσους κόβουν τιμολόγια. (το φετινό εκκαθαριστικό).
    Βιβλιάριο Εθνικής Τράπεζας.
    Αριθμός ΙΚΑ και ΑΜΚΑ
Το ποσό του επιδόματος είναι 678,06 €

Πρόσκληση της Περιφέρειας Ηπείρου για συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση "Philoxenia" που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη, το διάστημα 18-20/11/2016

Με στόχο την προβολή της Ηπείρου στο κοινό της Βόρειας Ελλάδος, η Περιφέρεια θα συμμετάσχει στην έκθεση «PHILOXENIA» που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη, το διάστημα 18-20/11/2016. 
Όπως και στο παρελθόν, η Περιφέρεια Ηπείρου προτίθεται να φιλοξενήσει στο περίπτερό της τους επαγγελματίες που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτή. Οι ενδιαφερόμενοι να εκπροσωπηθούν στην Διεθνή Έκθεση θα πρέπει να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή του το αργότερο ως τις 24-10-2016 στα e-mail: v.barka@php.gov.gr   και i.gkartzonikas@php.gov.gr  (και στα δυο).
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μέσω αποστολής διαφημιστικού υλικού, μπορούν να το στείλουν στα γραφεία της Διεύθυνσης Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης, Εμπορίου και Τουρισμού/Τμήμα Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου ως τις 11-11-2016.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Προϊστάμενο της Δ/νσης κ. Σπύρο Δρούγκα, (τηλέφωνο 26510-71052).
Τα επιμελητήρια και οι επαγγελματικές ενώσεις παρακαλούνται να ενημερώσουν σχετικά τα μέλη τους.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

ΦΕΚ του Υπουργείου Παιδείας για το πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία για τα προσφυγόπουλα

Τάξεις για προσφυγόπουλα θα λειτουργήσουν στην Κόνιτσα, στα Δολιανά, το Τσεπέλοβο, στον Κατσικά και την Φιλιππιάδα.

Σύμφωνα με υπουργείο Παιδείας οι Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων λειτουργούν είτε εντός των κέντρων φιλοξενίας είτε εντός των σχολικών μονάδων κατά το απογευματινό πρόγραμμα, ώστε να μην επιβαρύνουν οργανωτικά τις σχολικές μονάδες.
Ως εκπαιδευτικό σχήμα θα οργανωθούν στη βάση ενός ανοιχτού προγράμματος σπουδών που θα ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών προσφύγων, ώστε να διαμορφωθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για τη σχολική τους επιτυχία στο μέλλον είτε στο ελληνικό είτε σε άλλο εκπαιδευτικό σύστημα.
Αναφορικά με τα παιδιά πρόσφυγες σχολικής ηλικίας, το θεσμικό σχήμα των Τάξεων Υποδοχής ανταποκρίνεται στην εκπαίδευση εκείνων των παιδιών προσφύγων που είναι ενταγμένα στον αστικό ιστό και έχουν ως ζητούμενο τη σταδιακά πλήρη ένταξή τους στις κανονικές τάξεις του ελληνικού σχολείου. Μάλιστα, η ίδρυση και λειτουργία Τάξεων Υποδοχής εντάσσεται στον προγραμματισμό του σχολείου (π.χ. διαθέσιμες αίθουσες), καθώς ο προβλεπόμενος αριθμός αυτών των παιδιών δεν αποδιοργανώνει τη σχολική μονάδα.
Η έναρξη των μαθημάτων αναμένεται μέχρι τις 10 Οκτωβρίου. Τάξεις για προσφυγόπουλα θα λειτουργήσουν στην Κόνιτσα, στα Δολιανά, το Τσεπέλοβο, στον Κατσικά και την Φιλιππιάδα.
Αναλυτικά, σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε:

ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ: Τοποθέτηση επί δημοσιεύματος

Απ' το Γραφείο Τύπου της ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και ΕΥΘΥΝΗΣ για το ΠΩΓΩΝΙ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
Πριν λίγη ώρα σε τοπικό ενημερωτικό ιστολόγιο, αναρτήθηκε σχόλιο- ερώτημα για την ύπαρξη δημοτικού συμβούλου Πωγωνίου, που πιάστηκε να κλέβει ρεύμα απ' τη ΔΕΗ.

Δεν γνωρίζουμε αν αληθεύει το γεγονός, αυτό που ξέρουμε και δηλώνουμε είναι ότι το δημοσίευμα και το ερώτημα δεν αφορά δημοτικό σύμβουλο της παράταξης μας, οπότε το ερώτημα ας απευθυνθεί στην πλειοψηφούσα παράταξη.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 64χρονος ημεδαπός φυγόποινος

Ο δράστης είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης επτά ετών για υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση

Συνελήφθη, χθες (04-10-2016) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 64χρονος ημεδαπός, για καταδικαστική απόφαση.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του 64χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Ιωαννίνων, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης επτά ετών, για υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, στην Πρέβεζα

Για τη διάπραξη της συγκεκριμένης κλοπής, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 50χρονης ημεδαπής

Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, στην Πρέβεζα και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 50χρονης ημεδαπής, για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 50χρονη, χθες (04-10-2016) το πρωί στην Πρέβεζα, με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσε από 75χρονο ημεδαπό, χρηματικό ποσό.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας.

250.000 φορολογούμενοι θα πρέπει να δηλώσουν την πηγή προέλευσης των εισοδημάτων τους

Στις 250.000 έφτασε ο αριθμός των φορολογουμένων που βάσει των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του καταθεσιολογίου θα πρέπει να δικαιολογήσουν ποσά που κατέθεσαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους εδώ και 14 χρόνια!
Η ηλεκτρονική διασταύρωση δείχνει ότι τα εισοδήματα των 250.000 αυτών φορολογουμένων δεν δικαιολογούνται και γι’ αυτό θα πρέπει να δηλώσουν την πηγή προέλευσης των εισοδημάτων τους.
Να σημειωθεί ότι το «καταθεσιολόγιο» είναι η με ηλεκτρονικό τρόπο σύγκριση «πρωτογενών» καταθέσεων με τα εισοδήματα που δήλωσαν οι φορολογούμενοι.
Το βασικό του πρόβλημα για να προχωρήσει ήταν ότι δεν υπήρχε αξιόπιστο και αποτελεσματικό λογισμικό προκειμένου να «τρέξουν» οι διασταυρώσεις μεταξύ στοιχείων καταθέσεων που έλαβε το Υπουργείο Οικονομικών από τις τράπεζες και των φορολογικών δεδομένων.
Ωστόσο, η πρώτη συνολική διασταύρωση έφερε στην επιφάνεια 250.000 φορολογουμένους με εισοδήματα αναντίστοιχα των φορολογικών δηλώσεών τους.
Έτσι, δημιουργήθηκε μια βάση δεδομένων, όπου περιελήφθησαν οι καταθέσεις περίπου 1.270.000 καταθετών, οι οποίοι εντάσσονται σε όλες τις λίστες φοροδιαφυγής (π.χ. Λαγκάρντ, Μπόργιανς, εμβασμάτων, μεγαλοκαταθετών). Η βάση αυτή με τη χρήση του νέου λογισμικού διασταυρώθηκε με τα δεδομένα των φορολογικών δηλώσεων των ίδιων καταθετών, διορθωμένη ως προς τις «πρωτογενείς» καταθέσεις.
Η διασταύρωση αυτή έδειξε ότι σημαντικές αποκλίσεις εμφανίζονται σε περίπου 250.000 καταθέτες. 

Εκδήλωση του Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης, για τα μαρτυρικά χωριά της Ηπείρου και η σφαγή του Κομμένου Άρτας τη Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, ώρα 20:00, στο Δημοτικό Θέατρο του Δημαρχειακού Μεγάρου Ηλιούπολης, Σοφοκλή Βενιζέλου και Πρωτόπαππα, Κ. Ηλιούπολη

Εκδήλωση του Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης, για τα μαρτυρικά χωριά της Ηπείρου και η σφαγή του Κομμένου Άρτας τη Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, ώρα 20:00, στο Δημοτικό Θέατρο του Δημαρχειακού Μεγάρου Ηλιούπολης, Σοφοκλή Βενιζέλου και Πρωτόπαππα, Κ. Ηλιούπολη.

Τα μαρτυρικά χωριά της Ηπείρου
«Εδώ σωπαίνουν τα πουλιά //σωπαίνουν κι οι καμπάνες
σωπαίνει κι ο πικρός Ρωμιός// μαζί με τους νεκρούς του
Και άπα στην πέτρα της σιωπής// τα νύχια του ακονίζει
μονάχος κι αβοήθητος// της λευτεριάς ταμένος»

Στα μαρτυρικά χωριά της Ηπείρου!
Τόπος ιερός, εδώ όπου σταυρώθηκε η Ελλάδα.
Εδώ, όπου σκάφτηκαν τάφοι και στους τάφους δε χωρούσαν οι λεβέντες, καθώς δεν χωρά στα σπλάχνα τόσος πόνος.
Εδώ, όπου κραυγές σταυρωμένες σε μια αιωνιότητα διατυμπανούν μ’ ένα αδιόρατο, αλλά νικηφόρο χαμόγελο στα χείλη, αυτή την ακατάνυκτη αξιοπρέπεια:
Για να διατηρηθεί το σιγαλό, βιολετί, καρδιοχτύπι του ηλιοβασιλέματος και να κρατήσει τη ζωή ακέραιη, άσπιλη και αμόλυντη.
Νικηφόρα και περήφανη.
Κι ολάκερη η Ήπειρος ένας Επιτάφιος μ' όλα του τα κεριά σβησμένα.
Τα μαρτυρικά χωριά της Ηπείρου
Μια παρακαταθήκη ελευθερίας, αξιοπρέπειας και διδαχής:
Καμιά ταπείνωση δεν είναι εκεί, όπου η ζωή ζητάει να ζήσει.
Και οι νεκροί ακόμα και σήμερα
Γυρεύουν το ψωμί που δε φάγανε
Γυρεύουν τον ήλιο που τους κλέψανε
Γυρεύουν τη ζωή που τους κόψανε
Εδώ στην Ήπειρο
Στη Γερμανοφωτοκαμένη Ήπειρο.
Γη φτενή, χώμα λίγο. Περισσεύουν τα τσόκαλα. Και οι κοφτερίδες σκίζουν τα αγριοπόδαρα.
Εδώ στην Ήπειρο
"Έκαψαν τον τόπο
σκότωσαν τον κόσμο
ορφάνεψαν τις οικογένειες
αλλά δεν λύγισαν τις καρδιές..."Κώστας Μπαλάφας
Αυτή είναι η Ήπειρος
Φτενά χωράφια κρατημένα σε πεζούλια
κι άπιαστες γίδες που κρεμιούνται σε γκρεμνούς,
ετούτ’ είν’ η πατρίδα μας• μα η πούλια
δε λάμπει πιο καθάρια σ’ άλλους ουρανούς. Γ. Κοτζιούλας
Εδώ, όπου το αίμα έτρεξε πάνω στο χιόνι.
Κόκκινα ποτάμια κατέβηκαν απ’ τα βουνά.
Κι ο θάνατος περπατούσε μες στη λάσπη.
Απάνω στην πεσμένη πόρτα του καλοκαιριού
κουβάλαγαν τους πεθαμένους
κι άφησαν
Ερημωμένα χωριά, ξεροπόταμα σε μια ανελέητη κατεβασιά βομβών και καταστροφών.
Βομβαρδισμένα χωριά, σπίτια, εκκλησιές κι ανθρώπινη ψυχή.
Ένας άσπρος άνεμος σφυρίζει ακόμα
Κι αντίς για στάχυα θερίζει ανθρώπινες ζωές
Κι αντίς καμπάνες απ' τον όρθρο ως το σπερνό, ντουφεκιές ακούγονται.

ΙΝΠΚΑ Ηπείρου: Οδηγίες για την συντήρηση της κεντρικής θέρμανσης

Η συντήρηση της Κεντρικής Θέρμανσης αποτελεί προϋπόθεση, για λιγότερη κατανάλωση πετρελαίου και, επομένως, εξοικονόμηση χρημάτων.
Μια εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης, πρέπει να επιβλέπεται, να συντηρείται από ανθρώπους που έχουν αρκετές γνώσεις πάνω στο αντικείμενο, έχουν μεράκι για την δουλειά αυτή και κυρίως να είναι υπεύθυνοι γι ’αυτό που κάνουν. Έτσι εξασφαλίζεται η ασφάλεια και η οικονομική λειτουργία της εγκατάστασης.
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ-ΚΑΥΣΤΗΡΑ-ΛΕΒΗΤΑ-ΚΑΠΝΟΔΟΧΟΥ
Η συντήρηση της εγκατάστασης πρέπει να γίνεται, τουλάχιστον, μια φορά το χρόνο και  έλεγχος ( ανάλογα της εγκατάστασης) σε συχνά διαστήματα κατά την διάρκεια της λειτουργίας. Ο καταλληλότερος χρόνος είναι αμέσως μετά τη λήξη της περιόδου θέρμανσης (δηλ. Απρίλιο - Μάιο), ώστε να μη μείνουν τα κατάλοιπα της καύσης κατά την περίοδο του καλοκαιριού, οπότε είναι πιο δύσκολος ο καθαρισμός και υπάρχει κίνδυνος διάβρωσης των εσωτερικών τοιχωμάτων του λέβητα. Αλλά ακόμα και τώρα δεν είναι αργά.
Είναι απαραίτητο οι συντηρητές να υπογράφουν ένα έντυπο όπου θα συμπληρώνονται όλα τα απαραίτητα ( βαθμός απόδοσης του καυστήρα, κατανάλωση καυσίμου ανά ώρα, μέγεθος μπεκ, αριθμό δείκτη αιθάλης και περιεκτικότητα σε διοξείδιο του άνθρακα στα καυσαέρια, πίεση αντλίας, καθώς και οι εργασίες συντήρησης που πραγματοποιήθηκαν.
Στο έντυπο αυτό ( που πρέπει να ανανεώνεται τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο) αναγράφεται η ημερομηνία επίσκεψης, το ονοματεπώνυμο και ο αριθμό αδείας του συντηρητή.
Στο λέβητα πρέπει να γίνουν:
• Καθαρισμός της θερμαντικής εσωτερικής επιφάνειας και των αεριαυλών με συρμάτινες βούρτσες.
• Στεγανοποίηση τυχόν διαρροών καυσαερίων.
Στον καυστήρα πρέπει να γίνουν:
• Καθαρισμός του ακροφυσίου (μπεκ) του καυστήρα ή αντικατάστασή του, αν διαπιστωθεί ότι είναι μικρό ή μεγάλο για το λέβητα ή έχει συμπληρώσει τον αριθμό ωρών λειτουργίας, που προδιαγράφει ο κατασκευαστής του.
• Καθαρισμός της κεφαλής καύσης και του στροβιλιστή.
• Καθαρισμός και έλεγχος των ηλεκτροδίων ανάφλεξης και του φωτοστοιχείου.
• Καθαρισμός της αντλίας πετρελαίου και των φίλτρων πετρελαίου στη σωληνογραμμή, που φέρνει το καύσιμο από τη δεξαμενή στον καυστήρα.
• Καθαρισμός των πτερυγίων του ανεμιστήρα.
• Αν η απόδοση του λέβητα δεν ξεπερνά το 70% είναι καιρός να αλλαχθεί. Σε δύο τρία χρόνια θα έχει γίνει απόσβεση των εξόδων αγοράς του από την οικονομία στα καύσιμα.
• Όλα τα ανωτέρω πρέπει να γίνονται από ειδικευμένους τεχνίτες και μην ξεχνάτε να ζητάτε από τον τεχνίτη να σας δίνει βεβαίωση καλής λειτουργίας και γνησίων ανταλλακτικών, η οποία είναι υποχρεωτική από τον Νόμο.
Στην καπνοδόχο πρέπει να γίνεται:
• Επιμελημένος και τακτικός καθαρισμός του καπναγωγού και της καπνοδόχου, από τις κάπνες, τουλάχιστον κάθε δύο (2) χρόνια.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 23χρονος ημεδαπός για κλοπή

Συνελήφθη, χθες (03-10-2016) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 23χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στην πόλη της Ηγουμενίτσας, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 23χρονο και σε γενόμενο έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του μία βιντεοκάμερα, την οποία όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα είχε αφαιρέσει απογευματινές ώρες της 02-10-2016, από τροχόσπιτο στην Ηγουμενίτσα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.