Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024

Κουκλιοί Πωγωνίου: «Έφυγε» από τη ζωή η συνδημότισσα Κακαράντζα χήρα Ευαγγέλου Αριστέα

 


«Έφυγε»  από την ζωή, σε ηλικία 89 ετών, η συνδημότισσα Κακαράντζα χήρα Ευαγγέλου Αριστέα.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 3:30 μ.μ., στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου  Κουκλιών Πωγωνίου.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιερομνήμης Πωγωνίου έκοψε την πίτα του

 


Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιερομνημης Πωγωνίου. Ευχαριστούμε όλους τους χωριανούς και φίλους καθώς και το Δήμαρχο και τους αντιδημάρχους που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Τη βασιλόπιτα και την παραδοσιακή κοφτόπιτα ευλόγησε ο εφημέριος του χωριού μας.

Τα φλουριά βρέθηκαν από μία χωριανή και μια μικρή φίλη του συλλόγου, οι οποίες παρέλαβαν τα δωράκια- γούρια μαζί με μια αναμνηστική κούπα ζωγραφισμένη στο χέρι.

Άλλη μια όμορφη ηλιόλουστη ημέρα στο αγαπημένο μας χωριό που συναντηθήκαμε και περάσαμε ωραία ενώ ανταλλάξαμε ευχές.

Καλή, δημιουργική και ευλογημένη χρονιά να έχουμε όλοι!

Πολιτική Προστασία: Συστάσεις προς τους πολίτες στην εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων

 


Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απηύθυνε συστάσεις προς τους πολίτες  να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Επιπλέον τίθενται σε εφαρμογή τα επιχειρησιακά σχέδια, για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και πλημμυρών καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα, έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης εφόσον απαιτηθεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων η ΓΓΠΠ συστήνει στους πολίτες:

Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου-Πίνδος Κόνιτσας 3-3

 

*Ισόπαλη με 3-3 έληξε η αναμέτρηση στο γήπεδο «Σταθης Τσανακτσής» ανάμεσα στην Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου και την Πίνδο Κόνιτσας για την 16η αγωνιστική της ΙΕΚ Δέλτα Α΄ ερασιτεχνικής.

Η Αναγέννηση άνοιξε το σκορ με πλασέ του Μάντζου Χαρίλαου, ύστερα από λάθος έξοδο του τερματοφύλακα.

Στο 29' η Πίνδος ισοφάρισε με τον Σπανό Δημήτρη ο οποίος εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας.

Στο 32' ο Λάμπρος Μάριος Σταμάτης, έκανε το 2-1 για την Αναγέννηση.

Η Πίνδος ισοφάρισε στο 61' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κίτσου Φώτιου.

Ο Λάμπρος Μάριος Σταμάτης στο 70'  έδωσε ξανά προβάδισμα στην Αναγέννηση  με 3-2.

Η Πίνδος ισοφάρισε εκ νέου με τον Ηλία Μιχάλη σε 3-3 στο 78'.

Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής στην ΙΕΚ Δέλτα Α΄ ερασιτεχνική 

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024

ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 1-1

Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ 0-6

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 3-3

Κυριακή  28 Ιανουαρίου 2024

Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 (15:00)

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (15:15)

Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ - Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ  (15:15)

Α.Σ. ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ – ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ (15:15)

ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ (17:30)

Πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου

 


Συνολικά, 1.244.688.327 ευρώ θα καταβληθούν σε 1.829.470 δικαιούχους, από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου 2024, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e- ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σε ανακοίνωσή του:

Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του φορέα:

από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου 2024, θα καταβληθούν 22.500.000 ευρώ σε 1.030 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ,

στις 29 Ιανουαρίου 2024, θα καταβληθούν 1.151.457.057 ευρώ σε 1.743.692 δικαιούχους για την πληρωμή κύριων και επικουρικών συντάξεων μηνός Φεβρουαρίου,

στις 31 Ιανουαρίου 2024, θα καταβληθούν 5.900.000 ευρώ σε 15.000 δικαιούχους για την πληρωμή προκαταβολών συνταξιούχων Ν. 4778/21 μηνός Φεβρουαρίου και

στις 2 Φεβρουαρίου 2024, θα καταβληθούν 331.270 ευρώ σε 454 δικαιούχους για παροχές του τ. ΤΑΥΤΕΚΩ.

Από τη ΔΥΠΑ θα καταβληθούν:

27 εκατ. ευρώ σε 46.000 δικαιούχους για επιδόματα ανεργίας και λοιπά επιδόματα,

17 εκατ. ευρώ σε 18.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης,

1 εκατ. ευρώ σε 150 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα,

12 εκατ. ευρώ σε 144 δικαιούχους του προγράμματος «Σπίτι μου» και

7,5 εκατ. ευρώ σε 5.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

Ταυτοποιήθηκε ημεδαπός για διάρρηξη διαμερίσματος στην Άρτα

 


Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, που έγινε τον Αύγουστο του 2023 στην Άρτα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος διέρρηξε διαμέρισμα ημεδαπής, από όπου αφαίρεσε χρυσαφικά αξίας 12.000 ευρώ και  χρηματικό ποσό 5.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των χρυσαφικών, που είχε διαθέσει ο κατηγορούμενος σε ενεχυροδανειστήριο και ακολούθως αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτριά τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

 

ΕΜΥ: Ραγδαία η επιδείνωση του καιρού από την Κυριακή με χιόνια, θυελλώδεις βοριάδες και πτώση ως και 10ο C της θερμοκρασίας

 


Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ βαθμιαία επιδείνωση θα παρουσιάσει, ο καιρός καθώς δύο διαταραχές, η πρώτη την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, και η δεύτερη από το μεσημέρι της Δευτέρας 29  και την Τρίτη 30 Ιανουαρίου θα επηρεάσουν τη χώρα.

Εντονότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν από τη δεύτερη διαταραχή.

Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια του τριημέρου Κυριακής – Τρίτης (της τάξεως των 10 βαθμών Κελσίου) και οι χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά προσήνεμα της χώρας από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα.

Παράλληλα θα επικρατήσουν θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα.

Πιο αναλυτικά:

Α. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν:

α) Από τις πρωινές ώρες αύριο, στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης, της Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της Πελοποννήσου ενώ τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα χιονίσει και σε ορεινές περιοχές της Κρήτης.

β) Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (29/1) οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Μακεδονίας και της Θράκης, από αργά το απόγευμα όμως θα εξασθενήσουν. Αντιθέτως, ένταση των χιονοπτώσεων προβλέπεται μετά το μεσημέρι της Δευτέρας στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και στα βόρεια και ανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα νησιά του Αιγαίου (στα ορεινά) καθώς και σε ορεινές – ημιορεινές περιοχές της Κρήτης.

Ειδικότερα για την Αττική προβλέπεται ένταση των χιονοπτώσεων από το απόγευμα της Δευτέρας στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο από το βράδυ.

γ) Την Τρίτη (30/1) οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες, τις βόρειες και ανατολικές περιοχές της Πελοποννήσου καθώς και στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές των νησιών του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, των Κυκλάδων και της Κρήτης.

δ) Την Τετάρτη (31/1) οι χιονοπτώσεις βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ορεινά – ημιορεινά της Κρήτης.

Β. Θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ θα πνέουν:

α) Από τις πρωινές ώρες της Τρίτης αρχικά στο βόρειο και βαθμιαία στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο.

β) Την Τετάρτη οι θυελλώδεις βοριάδες θα διατηρηθούν στο Αιγαίο αλλά από τις προμεσημβρινές ώρες στα βόρεια θα περιοριστούν στα 8 μποφόρ και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Γ. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από την δεύτερη διαταραχή από το μεσημέρι της Δευτέρας έως και την Τρίτη κυρίως στις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

ΔΕΔΔΗΕ: Ξεκινά σταδιακά η μηνιαία καταμέτρηση ρεύματος


 

Θα ολοκληρωθεί πανελλαδικά έως τα τέλη του πρώτου εξαμήνου

Ξεκινά σταδιακά η καταμέτρηση των παροχών σε μηνιαία βάση, η οποία θα ολοκληρωθεί πανελλαδικά έως τα τέλη του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους, ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ.

Ο Διαχειριστής καλεί τους καταναλωτές να διασφαλίσουν ότι το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ και των συνεργαζόμενων εργολαβικών εταιρειών θα έχει πρόσβαση στον χώρο των μετρητών του ακινήτου, προκειμένου να γίνει η λήψη ένδειξης από τον μετρητή και στη συνέχεια να χορηγηθεί στον προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας που έχει επιλέξει ο πελάτης, για την έκδοση εκκαθαριστικού λογαριασμού.

Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η λήψη της ένδειξης, όλοι οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να καταχωρίσουν την ένδειξη της παροχής εντός τεσσάρων εργάσιμων ημερών από την ημέρα επίσκεψης του καταμετρητή στο ακίνητο, με τους εξής τρόπους:

– Καλώντας το Τηλεφωνικό Κέντρο εξυπηρέτησης πελατών του ΔΕΔΔΗΕ στη δωρεάν γραμμή 800-400-4000

– Εναλλακτικά μπορούν να καταχωρίσουν την ένδειξη στην ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ, στο link https://apps.deddie.gr/ccrWebapp/newccticket.html?type=8

– Μέσω της εφαρμογής My DEDDIE App από το κινητό τους τηλέφωνο.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής, τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, ώρα 9:30

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας καλούμε την 29-01-2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 9:30 στην συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου (Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 215), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

1. Κατάρτιση της έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το Δ’ τρίμηνο έτους 2023 και υποβολή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

2. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 30-10-2023 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεση αποκατάσταση βατότητας προς Κούνιες Άρτας (Β’ Φάση)», προϋπολογισμού 120.000,00 € με Φ.Π.Α.

3. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 02-09-2022 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εργασίες διαγράμμισης εθνικού οδικού δικτύου Π.Ε. Πρεβέζης», προϋπολογισμού € 74.400,00 με ΦΠΑ.

4. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 15-09-2022 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εργασίες διαγράμμισης εθνικού οδικού δικτύου στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων», προϋπολογισμού € 74.400,00 με ΦΠΑ.

5. Έγκριση του Πρακτικού 3ο/23-01-2024 (αποσφράγιση και έλεγχος δικαιολογητικών κατακύρωσης) της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 12-12-2023 ανοιχτής διαδικασίας άνω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του Υποέργου 2: «Συντήρηση δομικών υλικών και διακόσμου του Οθωμανικού Τεμένους Ιμαρέτ Άρτας», προϋπολογισμού 320.000,00 € με ΦΠΑ, του έργου «SUB.1.40 Βελτίωση και Οθωμανικού Τεμένους Ιμαρέτ Άρτας», ενταγμένου με κωδικό ΟΠΣ ΤΑ 5200182 στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και κατακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.

ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ: Συνεδρίαση του ΔΣ, τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, ώρα 13:00

 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Μετά την ματαίωση της κατά την 23.01.2024 συνεδρίασης του ΔΣ, ύστερα από την με αρ. πρωτ. 25/19.01.2023 πρόσκληση συνεδρίασης, επειδή δεν υπήρξε απαρτία, καλείστε να προσέλθετε σε νέα συνεδρίαση την ΔΕΥΤΕΡΑ, 29.01.2024 και ώρα 13:00 στα γραφεία μας (Ν. Ζέρβα 2- 4ος όροφος), για συζήτηση και λήψη απόφασης στα ίδια θέματα της ημερήσιας διάταξης, όπως ακολουθούν:

Ανάκληση των αποφάσεων της 7/28-12-2023 συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Ηπείρου λόγω μη νόμιμης συγκρότησης-σύνθεσής του. ( Σχετ. το υπ.αριθμ.: 3071/18-01-2024 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτ. Μακεδονίας).

Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού Εσόδων-Εξόδων οικονομικού έτους 2023 της Π.Ε.Δ Ηπείρου.

Ψήφιση Προϋπολογισμού Εσόδων-Εξόδων οικονομικού έτους 2024 της Π.Ε.Δ Ηπείρου και έγκριση του πίνακα Στοχοθεσίας Οικονομικών Αποτελεσμάτων έτους 2024.

Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την άσκηση της ευθύνης από τους Δήμους της αποκομιδής των απορριμμάτων του οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφερειών (άρθρο 41 του Ν. 5056/2023).

Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την επιβολή του τέλους ταφής απορριμμάτων.

Λήψη απόφασης επί των διαδικασιών υλοποίησης της Πράξης με τίτλο: «Αναβάθμιση γνώσεων και δεξιοτήτων σε ανέργους και ενδυνάμωση των προοπτικών ένταξής τους στην αγορά εργασίας» και ΜΙS 5068870 – MIS 6001967.

Έγκριση Πρακτικού Επιτροπής Παραλαβής & Παρακολούθησης Έργου (Ε.Π.Π.Ε.) για τα Πακέτα Εργασίας WP 3 & WP5 με τίτλο «Καταγραφές, Διαδρομές, Σχέδια δράσης, υπηρεσίες υποστήριξης και δικτύωσης» και WP 4 «Προμήθειες και εφαρμογές πληροφορικής» (ΤΜΗΜΑ 1) της πράξης με ακρωνύμιο PORTOLANES (ΚΩΔΙΚΟΣ MIS: 5003841), (Interreg V-A) EL-IT (2014-2020).

Έγκριση Πρακτικού Επιτροπής Παραλαβής & Παρακολούθησης Έργου (Ε.Π.Π.Ε.) για τα Πακέτα Εργασίας WP 3 & WP5 με τίτλο «Καταγραφές, Διαδρομές, Σχέδια δράσης, υπηρεσίες υποστήριξης και δικτύωσης» και  WP 4 «Προμήθειες και εφαρμογές πληροφορικής» (ΤΜΗΜΑ 2) της πράξης με ακρωνύμιο PORTOLANES (ΚΩΔΙΚΟΣ MIS: 5003841), (Interreg V-A) EL-IT (2014-2020).

Έγκριση Πρακτικού Επιτροπής Παραλαβής & Παρακολούθησης Έργου (Ε.Π.Π.Ε.) για την 1η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ  ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ της πράξης με ακρωνύμιο PORTOLANES (ΚΩΔΙΚΟΣ MIS: 5003841), (Interreg V-A) EL-IT (2014-2020).

Ορισμός εκπροσώπων σε συμβούλια και επιτροπές.

Έγκριση δαπάνης για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού που στη συνέχεια θα παραχωρηθεί δωρεάν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων – Π.Γ.Ν.Ι.

Έγκριση παράτασης της μίσθωσης του γραφείου της Π.Ε.Δ. Ηπείρου στην Θεσπρωτία για το έτος 2024.

Έγκριση ανανέωσης εγγραφής της Π.Ε.Δ. Ηπείρου ως συνδρομητής σε εφημερίδες και περιοδικά εκδόσεις, κ.λπ. για το έτος 2024.

Ολοκλήρωση των Προγραμματικών Συμβάσεων μεταξύ ΟΤΑ και ΠΕΔ Ηπείρου για την ωρίμανση έργων υποδομής (Αίτημα του 1/3 των μελών του ΔΣ).

Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Βουλής των Ελλήνων, του Υπουργείου Άμυνας, του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου, της ΠΕΔ Ηπείρου και του Δήμου Πωγωνίου με τίτλο «Προγραμματική Σύμβαση για την Ανάπτυξη του Στρατιωτικού Τουρισμού στο Καλπάκι» (Αίτημα του 1/3 των μελών του ΔΣ)

Σχετικά με αιτήματα φορέων και Δήμων.

Συζήτηση επί θεμάτων γενικότερου ενδιαφέροντος.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (29/01 – 04/02/2024)

 


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (29 Ιανουαρίου έως 4 Φεβρουαρίου 2024) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ  29/01/2024

Βουτσαράς – Κούρεντα – Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγγος – Κόντσικα -Ασβεστοχώρι.  18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ  30/01/2024         

Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα – Αλεποχώρι -Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα – Αρτοπούλα.   08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ  31/01/2024         

Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο -Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι. 18:00 – 01:00

ΠΕΜΠΤΗ    1/02/2024         

Νεγάδες – Φραγκάδες – Λεπτοκαρυά -Δόλιανη – Καστανώνας – Μακρίνο – Ελατοχώρι – Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι – Τρίστενο -Μηλιωτάδες  08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  2/02/2024         

Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ.Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.        18:00 – 01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ  3/02/2024         

Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά – Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι – Καλπάκι       08:00 – 13:00

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ  29/01/2024         

Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Ωραιόκαστρο – Άγ. Κοσμάς – Κ. Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος – Δολό. 18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ  30/01/2024         

Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι- Ποντικάτες-Ξηρόβαλτος-Ορεινό-Σταυροσκιάδι-Δρυμάδες-Πωγωνιανή.  08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ  31/01/2024

Ελληνικό – Λάζαινα – Αετορράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι – Πάτερο – Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια – Κορύτιανη   18:00 – 01:00

ΠΕΜΠΤΗ    1/02/2024         

Νεοχώρι – Κτίσματα – Χαραυγή – Καστανή – Αγ. Μαρίνα – Κ. Λάβδανη – Λάβδανη – Διμόκορη – Ψηλόκαστρο – Στρατινίστα – Περιστέρι – Κεράσοβο        08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ   2/02/2024

Συρράκο  – Καλαρρύτες – Ματσούκι.   18:00 – 01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ  3/02/2024         

Σενίκο-Δομολεσσά-Μικροχώρι-Κερασέα-Λωζανά-Ραδoβίζι-Διχούνι.  08:00 – 13:00

Περίοδος: Αίτια και αντιμετώπιση της δυσλειτουργικής αιμορραγίας

 


Συχνά οι γυναίκες παραπονιούνται στον γυναικολόγο τους για απώλεια μεγάλης ποσότητας αίματος κατά την έμμηνο ρύση (περίοδο). Οι αιμορραγίες αυτές μπορεί να απασχολούν τις γυναίκες για αρκετό καιρό προτού ζητήσουν τη βοήθεια του γιατρού τους, παρότι υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής τους.

«Γενικότερα, μπορούμε να διαχωρίσουμε τις αιμορραγίες σε αυτές όπου βρίσκουμε το γενεσιουργό αίτιο της αιμορραγίας και στις "ιδιοπαθείς". Αρχικά ο γυναικολόγος θα πάρει ένα καλό ιστορικό της ασθενούς. Το πλήρες γυναικολογικό ιστορικό, οι πιθανές ασθένειες και τα φάρμακα που λαμβάνει η ασθενής, μας δίνουν πολύτιμες πληροφορίες για τη διάγνωση και την πιθανή λύση του προβλήματος. Διαταραχές της πήξης του αίματος, η λήψη αντιπηκτικών ή αντιφλεγμονωδών φαρμάκων οδηγούν σε αλλοιωμένα χαρακτηριστικά πήξης του αίματος και σε μεγαλύτερες απώλειες κατά την έμμηνο ρύση»
επισημαίνει ο  δρ Χάρης Χηνιάδης, Γυναικολόγος Αναπαραγωγής, ιδρυτικό μέλος και στέλεχος της ΥΓΕΙΑ IVF Εμβρυογένεσις, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Μητέρα, συνιδρυτής του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου Υποβοήθησης της Αναπαραγωγής Be-Live και προσθέτει: 

«Η κλινική εξέταση και το υπερηχογράφημα μήτρας και ωοθηκών που πάντα πρέπει να γίνονται, δίνουν πάρα πολύ σημαντικές πληροφορίες. Ειδικότερα με το τρισδιάστατο διακολπικό υπερηχογράφημα αναγνωρίζονται ανατομικές ανωμαλίες της μήτρας (π.χ. διαφράγματα, ινομυώματα) που ανάλογα με τη θέση τους μπορεί να ευθύνονται ακόμα και εξ' ολοκλήρου για το πρόβλημα. Επιπλέον μπορούμε να βρούμε ενδομήτριους πολύποδες ή υπερτροφικό ενδομήτριο.
Σημαντικό μέρος της διερεύνησης αποτελεί ο ορμονολογικός έλεγχος με τον οποίο διαπιστώνουμε τη φυσιολογική λειτουργία τόσο των ωοθηκών όσο και του θυρεοειδούς αδένα».