Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Δελτίο τύπου ομάδας Ιωαννίνων κατά του ΟΑΕΕ


Ιωάννινα 11/7/14
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Η άρνηση του ΟΑΕΕ και των αρμόδιων  υπουργείων να καταλάβουν το πρόβλημα των ελεύθερων επαγγελματιών που αδυνατούν να καταβάλουν τις εισφορές στον ΟΑΕΕ λόγω δυσμενών καταστάσεων που δημιούργησε η κρίση η οποία πλήττει την χώρα μας και περισσότερο τον ιδιωτικό τομέα, μας αναγκάζει να στραφούμε με κάθε μέσο εναντίον της πολιτείας.
 Η  ομάδα  ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΑΕΕ σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ιωαννίνων μέσω της επιτροπής που δημιούργησε για την υπεράσπιση των συμπολιτών μας που θέλουν να αντιδράσουν στην εξαφάνιση και στοχοποίηση του ελευθεροεπαγγελματία προχωρούν σε ομαδικές προσφυγές.
 Ήδη 6.600 ειδοποιήσεις, σε όλη τη χώρα ,από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών  (ΚΕΑΟ)  απειλούν με κατασχέσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας τους συμπολίτες μας και αναμένονται άλλες 220.000 ειδοποιήσεις το επόμενο διάστημα.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Περίληψη ανακοίνωσης υπ' αριθμ. ΣΟΧ 1/2014 Για τη σύναψη σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου (ΝΠΔΔ)

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ. ΣΟΧ  1/2014 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ για την υλοποίηση ευρωπαϊκού προγράμματος  για την Πράξη «Ενέργειες στήριξης ηλικιωμένων και λοιπών ατόμων που χρήζουν βοήθειας για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των εμμέσως ωφελούμενων ατόμων στις 8 Περιφέρειες Σύγκλισης (2013)», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Έχοντας υπόψη:
1. Την παρ. 3 του άρθρου 21 του Ν. 2190/1994 «Σύσταση ανεξάρτητης αρχής για την επιλογή προσωπικού και ρύθμιση θεμάτων διοίκησης» (ΦΕΚ 28 Α), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει καθώς και λοιπές κείμενες διατάξεις.
Ανακοινώνει
Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά ΕΝΟΣ (1) ατόμου  για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος για την Πράξη «ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΜΜΕΣΩΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ», από το  ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ  και συγκεκριμένα  του Κ.Η.Φ.Η. Κουκλιών που εδρεύει στο Δήμο Πωγωνίου, και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β):

Την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου ξεκινούν τα μαθήματα στα σχολεία

Ημέρα σχολικής εορτής των Τριών Ιεραρχών

Στις 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα Πέμπτη θα ξεκινήσουν και επισήμως τα μαθήματα στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η απόφαση δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και αναφέρει τα ακόλουθα:
Για το σχολικό έτος 2014−2015 οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τα Νηπιαγωγεία, καθώς και η διδασκαλία των μαθημάτων για τα Δημοτικά, Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά, αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου 2014.

Δελβινάκι Πωγωνίου: Ημερίδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για την ανάπτυξη του Δήμου Πωγωνίου, το Σάββατο 19 Ιουλίου, ώρα 10:00 π.μ..

Ημερίδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για την ανάπτυξη του Δήμου Πωγωνίου, στο Δελβινάκι, το Σάββατο 19 Ιουλίου, ώρα 10:00 π.μ..

Τέσσερις όμιλοι εταιρειών στο τελικό στάδιο για τη μονάδα Α.Σ.Α. της Περιφέρειας Ηπείρου

Εκδόθηκαν την Πέμπτη από την Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας οι αποφάσεις επί των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει οι εργοληπτικές εταιρίες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό της Περιφέρειας Ηπείρου για την Μονάδα Επεξεργασίας Στερεών Αστικών Αποβλήτων.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτές τις παρεμβάσεις τεσσάρων εταιριών κατά της πέμπτης "ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε.- ΔΟΜΟΣΠΟΡΤ Α.Ε.- ΕΓΝΩΝ Α.Ε.". 

Ικανοποίηση με ερωτηματικά… ασφαλείας στο Πωγώνι

Οι κάτοικοι του Πωγωνίου δηλώνουν ικανοποιημένοι για την εξιχνίαση σωρείας κλοπών ζητάνε όμως την υλοποίηση των δεσμεύσεων  για οργανωμένο πλάνο ασφάλειας στα σύνορα.
Με μερική ανακούφιση και ικανοποίηση έγινε δεκτή η ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων αργά το απόγευμα της Τετάρτης για την εξιχνίαση 16 κλοπών και διαρρήξεων στην περιοχή του Πωγωνίου.
Μετά από μεθοδική έρευνα του ΑΤ Δελβινακίου και του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών Ιωαννίνων εξιχνιάστηκαν 16 κλοπές σε σπίτια στην περιοχή του Πωγωνίου και συγκεκριμένα σε Αγία Μαρίνα, Ορεινό, Σταυροσκιάδι, και Κακκόλακο.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την εργαστηριακή εξέταση των στοιχείων για το σύνολο των υποθέσεων αυτών κατηγορείται ένας 27χρονος Αλβανός που επέλεγε εξοχικές κατοικίες και αφού παραβίαζε με αιχμηρό αντικείμενο παράθυρα ή πόρτες αφαιρούσε χρηματικά ποσά, ηλεκτρικές συσκευές, είδη ρουχισμού και τρόφιμα.
Σε βάρος του 27χρονου σχηματίστηκε δικογραφία ενώ οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται για τον εντοπισμό συνεργών του.
Την ικανοποίηση των κατοίκων της περιοχής και του Δήμου Πωγωνίου εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Μάτσιας, προσθέτοντας ωστόσο ότι ακόμη και αυτό δεν είναι αρκετό. 

Η Ήπειρος και γενικά οι Ηπειρώτες εν σχέσει με την προσφορά των ευεργετών της προς την πατρίδα και την εκκλησία είναι απογοητευμένοι από την αδικία που υφίσταται τόσο από την Πολιτεία όσο και από την Ελλάδα.


Γράφει ο Γιάννης Γκουβάς

  Είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα ότι οι Ηπειρώτες διακρινόταν γιατί πάντα ήταν πρώτοι στ’ άρματα , στα γρόσια και στα γράμματα. 
Όλα αυτά τα προτερήματα που είχαν μια και η Ήπειρος ήταν σκλαβωμένη τα διέθεσαν για την Πατρίδα και την Εκκλησία, ειδικά με τα χρήματα των Ηπειρωτών χτίστηκαν πανεπιστήμια, στάδια, σχολεία, δικαστήρια, τράπεζες και εκκλησίες. 
Για την προσφορά τους αυτή η πολιτεία και η Εκκλησία τους ονόμασε ευεργέτες.
   Παρά την προσφορά αυτή των ευεργετών προς την πατρίδα και την εκκλησία η Ήπειρος και γενικά οι Ηπειρώτες είναι απογοητευμένοι από την αδικία που υφίσταται μέχρι σήμερα τόσο από την πολιτεία όσο και από την εκκλησία.
   Από την Πολιτεία είναι αδικημένοι γιατί:
α) Η Ήπειρος ενώ έπρεπε να είναι η πιο πλούσια περιοχή της Ελλάδος, δυστυχώς είναι η φτωχότερη.

Ικανοποιήθηκε το 41,53% των αιτήσεων μετάθεσης στην πρωτοβάθμια

Αυξημένο ήταν το ποσοστό ικανοποίησης των αιτήσεων μετάθεσης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση καθώς 4 στους 10 εκπαιδευτικούς ήτοι ποσοστό 41,53% έλαβε μετάθεση. 
Συγκεκριμένα ικανοποιήθηκαν 2.802 αιτήσεις σε σύνολο 6.747 που υποβλήθηκαν. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο έτος είχε ικανοποιηθεί το 24,58% των αιτήσεων καθώς είχαν δοθεί 1.855 μεταθέσεις ενώ οι εκπαιδευτικοί που είχαν καταθέσει σχετική αίτηση ήταν 7.550.
Οι Διευθυντές Π.Ε. των περιοχών από τις οποίες μετατίθενται οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να εκδώσουν τα κοινοποιητήρια των μεταθέσεων τα οποία μαζί με τα δικαιολογητικά εντοπιότητας και συνυπηρέτησης θα πρέπει να αποσταλούν στις Δ/σεις που μετατίθενται οι εκπαιδευτικοί, προκειμένου να ληφθούν υπόψη από τα οικεία ΠΥΣΠΕ για την τοποθέτηση τους σε συγκεκριμένα σχολεία κάθε περιοχής μετάθεσης. 

Πιστώθηκε σε 237.934 νέους δικαιούχους κοινωνικό μέρισμα

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών πιστώθηκε στους λογαριασμούς 237.934 νοικοκυριών το ποσό 152 εκατ. ευρώ, του κοινωνικού μερίσματος.
Πρόκειται για την τρίτη καταβολή, ανεβάζοντας τον αριθμό των δικαιούχων που έλαβαν το κοινωνικό μέρισμα σε 564.535 νοικοκυριά και το συνολικό ποσό που διατέθηκε μέχρι σήμερα σε 362.740.066,85 ευρώ.

Με λαμπρότητα και οι φετινές εκδηλώσεις για την επέτειο του Ολοκαυτώματος στο Κεφαλόβρυσο

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις  για την επέτειο του Ολοκαυτώματος από Ναζιστικά στρατεύματα κατοχής τον Ιούλιο του 1943, στο Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου.
Μετά τη Θεία λειτουργία, ακολούθησε δέηση, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κονίτσης κ. Ανδρέα στο Μνημείο Πεσόντων, κατάθεση στεφάνων, προσκλητήριο νεκρών, χαιρετισμοί και ομιλία.
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, η βουλευτής  κα Άννα Ασημακοπούλου,  οι αντιδήμαρχοι Πωγωνίου κ.κ. Κώστας Γκέγκας, Βασίλης Μάτσιας, Ιωάννης Ντάλλας, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων κ. Μ. Μαγειρίας, εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου για τις Γερμανικές επανορθώσεις,  των Αστυνομικών και Στρατιωτικών αρχών κ.α.
Στο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης υπογράμμισε την υποχρέωση όλων να κρατηθεί ζωντανή η ιστορική μνήμη, που - όπως είπε- προϋποθέτει αλληλεγγύη και συντονισμένες δράσεις, ώστε να μπορούν να ζουν σε καλύτερες συνθήκες οι νέες γενιές στους μαρτυρικούς τόπους, δικαιώνοντας έτσι τον αγώνα όσων έπεσαν θύματα των στρατευμάτων κατοχής.

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόταση της Περιφερειακής Αρχής για ένταξη και των Π.Ε. Άρτας- Πρέβεζας στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας Ελλάδας- Αλβανίας 2014-2020

H Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδια για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Τατιάνα Καλογιάννη, εκπροσωπώντας την Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου, συμμετείχε στις εργασίες της 3ης Συνεδρίασης της Κοινής Επιτροπής Προγραμματισμού του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας (ΕΕΣ) «Ελλάδα-Αλβανία» 2014-2020», οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην Αυλώνα της Αλβανίας, στις 8 Ιουλίου 2014.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν αφορούσαν στην αρχιτεκτονική και στη δομή του προγράμματος της επόμενης προγραμματικής περιόδου 2014-2020, με επίκεντρο τις επιλέξιμες θεματικές προτεραιότητες του επόμενου Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ελλάδα – Αλβανία» 2014-2020 καθώς και το ποσοστό χρηματοδότησης αυτών.
 Η κ. Καλογιάννη, εκτός των άλλων, πρότεινε «να διευρυνθεί η επιλέξιμη περιοχή παρέμβασης στο νέο πρόγραμμα Ελλάδα – Αλβανία 2014-2020 και να συμπεριληφθούν και οι Π.Ε. Άρτας και Πρέβεζας, καθότι σήμερα επιλέξιμες είναι μόνο οι Π.Ε. Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας. Ο στόχος είναι οι ολιστικές παρεμβάσεις στον ενιαίο χώρο της Ηπείρου».
Από την Κοινή Επιτροπή δόθηκε εντολή στη Διαχειριστική Αρχή του προγράμματος, να διερευνήσει τη δυνατότητα υλοποίησης της πρότασης.
Η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα οι Θεματικές προτεραιότητες για το «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ελλάδα-Αλβανία» 2014-2020» να είναι οι ακόλουθες: