Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Ικανοποίηση με ερωτηματικά… ασφαλείας στο Πωγώνι

Οι κάτοικοι του Πωγωνίου δηλώνουν ικανοποιημένοι για την εξιχνίαση σωρείας κλοπών ζητάνε όμως την υλοποίηση των δεσμεύσεων  για οργανωμένο πλάνο ασφάλειας στα σύνορα.
Με μερική ανακούφιση και ικανοποίηση έγινε δεκτή η ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων αργά το απόγευμα της Τετάρτης για την εξιχνίαση 16 κλοπών και διαρρήξεων στην περιοχή του Πωγωνίου.
Μετά από μεθοδική έρευνα του ΑΤ Δελβινακίου και του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών Ιωαννίνων εξιχνιάστηκαν 16 κλοπές σε σπίτια στην περιοχή του Πωγωνίου και συγκεκριμένα σε Αγία Μαρίνα, Ορεινό, Σταυροσκιάδι, και Κακκόλακο.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την εργαστηριακή εξέταση των στοιχείων για το σύνολο των υποθέσεων αυτών κατηγορείται ένας 27χρονος Αλβανός που επέλεγε εξοχικές κατοικίες και αφού παραβίαζε με αιχμηρό αντικείμενο παράθυρα ή πόρτες αφαιρούσε χρηματικά ποσά, ηλεκτρικές συσκευές, είδη ρουχισμού και τρόφιμα.
Σε βάρος του 27χρονου σχηματίστηκε δικογραφία ενώ οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται για τον εντοπισμό συνεργών του.
Την ικανοποίηση των κατοίκων της περιοχής και του Δήμου Πωγωνίου εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Μάτσιας, προσθέτοντας ωστόσο ότι ακόμη και αυτό δεν είναι αρκετό. 
Έτσι, επανέλαβε ότι το ζήτημα της ασφάλειας είναι το πρώτο θέμα προς αντιμετώπιση για τους κατοίκους του Πωγωνίου και η ευθύνη ανήκει στους φορείς της πολιτείας, λέγοντας πως η τοπική κοινωνία περιμένει την υλοποίηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με φορείς της περιοχής στην Αθήνα.
«Ως αντιδήμαρχος αισθάνομαι εθνική ντροπή που ένα έθνος δεν μπορεί να εξασφαλίσει και να προστατέψει τη ζωή και την περιουσία των πολιτών. Ως πολίτης όμως αυτού του τόπου απαιτώ την εφαρμογή της νομοθεσίας για όσους παραβιάζουν τα σύνορα της χώρας μας. Δε γίνεται να μην εφαρμόζεται η διεθνής νομοθεσία και να πληρώνουμε με αίμα στρατιωτών, αστυνομικών και αθώων πολιτών την αθρόα και παράνομη είσοδο κακοποιών από τη γειτονική χώρα.
Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί ο αριθμός των αποδήμων που επιστρέφουν το καλοκαίρι στα χωριά μας. Κανείς δεν στέλνει τους παππούδες και τις γιαγιάδες με ευκολία πίσω στα χωριά, κανείς δεν αφήνει τα εγγόνια να έρθουν για λίγες ημέρες το καλοκαίρι», σημείωσε ο κ. Μάτσιας.