Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

Σύλλογος Αρετιωτών Πωγωνίου: Νέο ξεκίνημα-Νέο Δ.Σ.

 


Την Παρασκευή 18 Αυγούστου το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στον εξωτερικό χώρο του καφενείου, η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του Συλλόγου μας.

Η συμμετοχή των συγχωριανών μας ήταν εντυπωσιακή. Αυτό μπορεί να επιβεβαιώνει την αναγνώριση του έργου μας και επιπλέον μας δημιουργεί μεγαλύτερη ευθύνη για ακόμη καλύτερα.

Ο πρόεδρος παρουσίασε τα έργα-δράσεις καθώς και τα οικονομικά αποτελέσματα κατά την προηγούμενη διετία.

Πρέπει να ευχαριστήσουμε αυτούς που πρόσφεραν ιδέες και απόψεις, αυτούς που πρόσφεραν προσωπική εθελοντική εργασία για το έργο που έγινε. Αυτούς που είναι πίσω από εμάς.

Έγιναν τοποθετήσεις-παρεμβάσεις απ' τους παρευρισκόμενους και εκδηλώθηκαν οι υποψηφιότητες.

Στο νέο Δ.Σ. εκλέχτηκαν δια βοής:

ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΩΜΑΣ

ΒΙΒΗ ΒΑΡΔΗ (συζ. ΠΑΝ. ΠΑΛΟΥΚΑ)

ΤΑΣΟΣ ΧΑΝΤΖΑΡΑΣ

ΡΕΝΤΖΙΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ

ΒΑΣΩ ΓΡ. ΘΩΜΑ

ΤΑΣΟΥΛΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και αναπληρωματικοί:

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΧΑΡΙΣΗΣ

ΝΟΥΛΑ ΧΑΡΙΣΗ

Όπως διαπιστώνετε υπάρχει και ανανέωση με την εκλογή δύο νέων γυναικών. Υποσχόμαστε περισσότερες εκδηλώσεις με τη συμμετοχή των συγχωριανών μας. Ανάδειξη των εθίμων και παραδόσεων του τόπου μας. Δημιουργικές απόψεις σε πνεύμα συνεργασίας και κυρίως συνανθρώπινη αλληλεγγύη.

Αυτονόητο είναι ότι θα χαρούμε να έχουμε και δικές σας ιδέες-προτάσεις, στα πλαίσια του σκοπού και των αρχών του Συλλόγου. Με τη δική σας υποστήριξη, ευελπιστούμε σε μια επιτυχημένη θητεία. Σε λίγες ημέρες θα συνεδριάσει το νέο Δ.Σ. για την εκλογή προεδρείου. Ήταν συγκινητική η ανταπόκριση όλων στην οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου. Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Σας ευχαριστούμε.

Βασιλικό Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι (Αγίου Κόσμά), την Τετάρτη 23, την Πέμπτη 24 και την Παρασκευή 25 Αυγούστου

 


Παραδοσιακό πανηγύρι (Αγίου Κόσμά), την Τετάρτη 23,  την Πέμπτη 24 και την  Παρασκευή 25  Αυγούστου 2023, στο Βασιλικό Πωγωνίου.

Κόνιτσα: Εορτασμός Αγίου Κοσμά του Αιτωλού

 


Η Κόνιτσα τιμά τη μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού την παραμονή της εορτής Τετάρτη 23 και ανήμερα Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023 στον περικαλλή προσκυνηματικό ναό που φέρει το όνομά του.

Σπύρος Ριζόπουλος: Ολοκλήρωση του δρόμου προς τη Λάκκα Σούλι και σύνδεση με την Ιόνια

 


Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται και μέσα στον Αύγουστο τα οδοιπορικά του Σπύρου Ριζόπουλου.

Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου «περπατάει» σε όλη την Ήπειρο παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του και παράλληλα φέρνει στο προσκήνιο παθογένειες σε υποδομές  και δομές της Ηπείρου.

Με νέο βίντεο που δίνει  στη δημοσιότητα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου βρέθηκε στο δρόμο προς τη Λάκκα Σούλι, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια παραμένει ανολοκλήρωτος.

Όπως αναφέρουν στο βίντεο τόσο ο κύριος Ριζόπουλος όσο και οι υποψήφιοι της Π.Ε. Ιωαννίνων που βρίσκονται μαζί του στο οδοιπορικό, η όποια πρόοδος σημειώνει το έργο οφείλεται αποκλειστικά στους Ορίζοντες Ηπείρου. Από το 2018 και μετά οι Ορίζοντες Ηπείρου, πιέζουν μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και ζητούν την περάτωση του οδικού έργου που παραμένει σε απόλυτη στασιμότητα.

Ήπειρος: 1.352 τροχονομικές παραβάσεις από 13 έως 19 Αυγούστου

 


Στις 1.352 ανέρχονται οι τροχονομικές παραβάσεις που βεβαιώθηκαν στην Ήπειρο το διάστημα από 13 έως 19 Αυγούστου 2023.

Οι έλεγχοι γίνονται τόσο στα αστικά κέντρα όσο και στο εθνικό οδικό δίκτυο όπου η κίνηση το διάστημα αυτό παραμένει αυξημένη.

Οι περισσότερες παραβάσεις αφορούν σε παράνομη στάθμευση και υπερβολική ταχύτητα όπως επίσης και σε μη χρήση ζώνης.

Η Ελληνική Αστυνομία, αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα οδικής ασφάλειας και στο πλαίσιο αυτό οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση με σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Ιωάννινα: Δράσεις φιλοζωίας από το Δήμο Ιωαννιτών, την Τρίτη 22 Αυγούστου, στις 6:00 μ.μ.

 


Δράσεις φιλοζωίας διοργανώνει ο Δήμος Ιωαννιτών, την Τρίτη 22 Αυγούστου 2023, στις 6:00 το απόγευμα.

Μουσική, ζωγραφική, ενημέρωση και παρουσίαση των νέων οικολογικών δράσεων περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Οι δράσεις θα παρουσιαστούν στην συμβολή των πεζοδρόμων Μιχαήλ Αγγέλου και Σακκά.

ΠΗΓΗ: https://ioannina.gr/

Λάβδανη Πωγωνίου: Παραδοσιακό ημερήσιο πανηγύρι την Πέμπτη 24 Αυγούστου

 


Παραδοσιακό ημερήσιο πανηγύρι την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023, στη Λάβδανη Πωγωνίου.

Εκδήλωση μνήμης για τους εκτελεσθέντες στο Σταυράκι Ιωαννίνων, το Σάββατο 26 Αυγούστου, ώρα 11:00 π.μ.

 



Εκδήλωση για την 75η επέτειο από την εκτέλεση της Ευτυχίας Πρίντζου και των υπόλοιπων αγωνιστών το 1948 θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Ιωαννιτών.

Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 26 Αυγούστου και ώρα 11:00 π.μ. στο χώρο του μνημείου, στο Σταυράκι.

Το πρόγραμμα:

11.00 Άφιξη επισήμων

11.05 Επιμνημόσυνη δέηση

11.15 Ομιλία από τον Δήμαρχο Δημήτρη Παπαγεωργίου

11.30 Προσκλητήριο νεκρών

11.35 Κατάθεση στεφάνων

11:45 Ανάκρουση άσματος

11:50 Ενός λεπτού σιγή – Εθνικός Ύμνος

11.55– Λήξη τελετής

Δήμος Ζίτσας: Εκδήλωση μνήμης στην Ελεούσα για τους εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής

 


Τη μνήμη των έξι νεαρών ανδρών που τον Αύγουστο του 1944 εκτελέσθηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στα «Αμπέλια» Ελεούσας, τίμησαν ο Δήμος Ζίτσας και η Κοινότητα Ελεούσας, το πρωί της Κυριακής (20/08/2023).

Με επιμνημόσυνη δέηση, 79 χρόνια μετά την αποφράδα εκείνη ημέρα, συγγενείς και συγχωριανοί των θυμάτων, παρουσία των τοπικών και στρατιωτικών αρχών καθώς και εκπροσώπων φορέων και συλλόγων απέδωσαν φόρο τιμής συμμετέχοντας στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο μνημείο που έχει φιλοτεχνηθεί στον τόπο της εκτέλεσης, «τα Αμπέλια».

Στα διαχρονικά μηνύματα της επετείου, καθώς και στο χρονικό της αποφράδας  ημέρας της 21ης Αυγούστου του 1944 αναφέρθηκε με σύντομη ομιλία του, ο Πρόεδρος την Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ζίτσας, Αλκιβιάδης Βότσικας. Οι έξι νέοι  που έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες των  γερμανικών στρατευμάτων κατοχής ήταν οι: Πανταζής Δημοσθένης ετών 39,Καρβούνης Χριστόδουλος ετών 37, Σιάπκας Σωτήριος ετών 29, Παππάς Μιχαήλ ετών 21, Κούργιας Θωμάς ετών 21 και Μπότσιος Βασίλειος ετών 18.

Περιφέρεια Ηπείρου: Υψηλός κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς στην Π.Ε. Πρέβεζας

 


Σύμφωνα τον Ημερήσιο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοινώνεται ότι  σήμερα Δευτέρα 21η Αυγούστου 2023   ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός (κατηγορία κινδύνου 4) για την Περιφερειακή Ενότητα Πρεβέζης.

Έχοντας υπόψη τις ανωτέρω προβλέψεις και εκτιμήσεις, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή και σε διαρκή επικοινωνία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες και τους Δήμους.

Επίσης τίθεται  σε ισχύ η απόφαση για την προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας από την δύση του ηλίου μέχρι την 6η πρωινή για τις παρακάτω περιοχές, όπως αυτές καθορίστηκαν στην απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Πρεβέζης την 13η Ιουλίου 2023:

Α.   Περιοχή αρμοδιότητας Δήμου Πρέβεζας

1. Αισθητικό Δάσος Ακτής Μονολιθίου, &  Δάσος Λεκατσά.

Β.  Περιοχή αρμοδιότητας Δήμου Πάργας

1. Περιαστικό δάσος  Λούτσας.

2. Δάσος περιοχής    Αλωνακίου και Κερέντζας.

3. Περιοχή  Θέμελου.

4. Περιαστικό δάσος  Νεκρομαντείου (Μεσοπόταμος).

5. Παιδικές  Κατασκηνώσεις Λούτσας.                 

6. Περιοχή  Δ.Ε. Πάργας  όταν και όπου χρειαστεί (Πάργα, Ανθούσα, Αγιά, Αγία Κυριακή κ.τ.λ.)

Κόνιτσα: Συναυλία του Δημήτρη Υφαντή

 


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία του Δημήτρη Υφαντή «Μουσική Εξερεύνηση» στην κατάμεστη κεντρική πλατεία Κόνιτσας στο πλαίσιο των θερινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Κόνιτσας.

Ο Ηπειρώτης μουσικός και ερμηνευτής Δημήτρης Υφαντής πλαισιωμένος από μια ομάδα ταλαντούχων μουσικών, παρουσίασε στο κοινό ένα πρόγραμμα αποτελούμενο από δημιουργίες του ίδιου, υπέροχα έργα Ελλήνων δημιουργών, αλλά και κομμάτια της ελληνικής παράδοσης, στήνοντας μια γέφυρα στη μουσική του χθες και του σήμερα και χαρίζοντάς μας μια υπέροχη μουσική βραδιά.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη και ευχαρίστησε τον καλλιτέχνη για τη μοναδική ερμηνεία του και πρόσφερε εκ μέρους του Δήμου αναμνηστικά και βιβλία για την παράδοση και την ιστορική διαδρομή της περιοχής μας.  

Από το Γραφείο Δημάρχου

ΠΑΣ Γιάννινα-Κηφισιά 3-0

 


Τρίποντο σε δύο χρόνους στην πρεμιέρα του ΠΑΣ

Σε ένα ματς που ξεκίνησε Σάββατο και τελείωσε... Κυριακή, ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε 3-0 της Κηφισιάς με δύο γκολ του Κόντε, μπαίνοντας έτσι με το δεξί στη νέα σεζόν.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα επιβλήθηκε 3-0 της Κηφισιάς και μπήκε με το δεξί στη νέα σεζόν της Stoiximan Super League, με την αναμέτρηση να αρχίσει το Σάββατο και να ολοκληρώνεται Κυριακή μετά το πρόβλημα που υπήρξε στον φωτισμό των Ζωσιμάδων.

Μεγάλο ματς από τον Κόντε, που επέστρεψε στη δράση σκοράροντας δύο φορές, με τους νεοφώτιστους να έχουν –αυστηρώς- ακυρωθέν γκολ στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ πιο δυνατά και άγγιξαν το 1-0 μόλις στο 4΄, όταν η κεφαλιά του Παμλίδη μετά από κόρνερ σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της Κηφισιάς, με την προσπάθεια του Εραμούσπε στη συνέχεια να κοντράρει στα σώματα.

Στο 19΄, εκ νέου από κόρνερ, ο Κρίστινσον απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Παντελάκη, με τον Ισλανδό να πράττει αναλόγως στο ωραίο μακρινό σουτ του Καραχάλιου.

Στο 31’ ήρθε το 1-0 για τους γηπεδούχους, όταν ο Τζήλος έδωσε πέναλτι κατόπιν χρήσης VAR για χέρι του Τσάπαν, με τον Κόντε να ευστοχεί από την άσπρη βούλα.

Το δεύτερο μέρος (μετά από 22 ώρες!), οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και έφτασαν στην ισοφάριση μετά από κόντρα σε μπαλιά του Μασούρα στο 47’, ωστόσο κατόπιν χρήσης VAR, ο Τζήλος αποφάσισε να ακυρώσει το γκολ για φάουλ στον Τζίμα στην αρχή της φάσης.

Στο 53΄ ήρθε τελικά το 2-0 με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Κόντε!

Το τρίτο γκολ είχαμε από πλευράς ΠΑΣ, που έφτασε στο 3-0 με εξαιρετική κεφαλιά του Γκάρο μετά από μπαλιά του Παμλίδη στο 8΄ των καθυστερήσεων.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θ. Στάικος):

Κλέιμαν, Σόρια, Κιάκος (Τσαούσης 43’), Εραμούσπε, Παντελάκης, Τζίνο, Καραχάλιος, Ριένστρα (Λιάσος 74’), Τζίμας (Γκάρο 83’), Παμλίδης, Κόντε (Ροσέρο 83’)

Κηφισιά (Γ. Αναστασίου): 

Κρίστινσον, Μασούρας, Βαφέας, Τσάπαν, Λούμορ (Ιπαλίμπο 89’), Σάκιτς, Ιπαλίμπο (Νίνης 46’), Αντούνες (Πρίτσας 82’), Αντερέγκεν (Κρισιούμα 46’), Τετέι, Οζέγκοβιτς

Συναυλία Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Κόνιτσας «Ελευθέριος Χ. Παγγές»

 


Με μεγάλη συμμετοχή κοινού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Αυγούστου 2023 στην κεντρική πλατεία της Κόνιτσας, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Κόνιτσας, η ετήσια θερινή συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Κόνιτσας «Ελευθέριος Χ. Παγγές» υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού Χρήστου Γεωργάνου.

  Το πρόγραμμα περιλάμβανε μουσική σπουδαίων Ελλήνων και ξένων συνθετών και η Φιλαρμονική απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κοινού για το υπέροχο μουσικό αποτέλεσμα. 

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Κόνιτσας Νικόλαος Εξάρχου, ο οποίος συνεχάρη τον μαέστρο Χρήστο Γεωργάνο και τα μέλη της Φιλαρμονικής για την αξιέπαινη δουλειά τους και την προσφορά τους στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Κόνιτσας.

Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους συμμετέχοντες, αλλά και το πολυπληθές κοινό που μας τίμησε με την παρουσία του αυτή τη μοναδική βραδιά.

Από το Γραφείο Δημάρχου

Παρακάλαμος: Προσκαλούμε όλους τους μικρούς μας φίλους στα Αλώνια για μια χαρούμενη βραδιά, το βράδυ της Τρίτης 22 Αυγούστου

 


Αγαπητά μας παιδιά

Η Κοινότητα μαζί με τον Πολιτιστικό μας Σύλλογο «Το Σώσινο»,

Το βράδυ της Τρίτης 22 Αυγούστου 2023, σας περιμένουμε να ψήσουμε, να πιούμε τα αναψυκτικά μας και να περάσουμε όμορφα ακούγοντας μουσική στα αγαπημένα μας «Αλωνια».

Να ετοιμαστούν οι μαμάδες να προσφέρουν και την βοήθεια τους.

Με τιμή

Ο πρόεδρος Παρακαλάμου

Μπίκας Χρ. Κωνσταντίνος

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 21 Αυγούστου

 


Τη Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Παλαιό ΚΕΠ Πέρδικας, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Mega Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου, 08:00-14:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Κέντρο Υγείας Πάργας, 09:00-12:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Καναλακίου, 12:30-14:00