Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

Ο Συντονιστής και Προεδρεύων κ. Στέφανος Φούσας, στο Πανελλήνιο Συνέδριο «Καρδιά και Καρκίνος»

 

Ο Συντονιστής Τομέα Καρδιάς στο Metropolitan General κ. Στέφανος Φούσας, Προεδρεύων στο Πανελλήνιο Συνέδριο «Καρδιά και Καρκίνος».

Χρήστος Ν. Γκόγκος: «Ανακοίνωση Υποψηφιότητας στο Δήμο Πωγωνίου»

 


Αγαπητοί συνδημότες φίλες και φίλοι. Μετά από ώριμη σκέψη και έχοντας πλήρη γνώση για το τι συμβαίνει στον Δήμο μας, αποφάσισα να διεκδικήσω τo αξίωμα του Δημάρχου στο Πωγώνι μας.

Αποτελεί διαχρονική διαπίστωση ότι η αυτοδιοίκηση είναι ο κατεξοχήν χώρος των συγκλίσεων,  των συναινέσεων και των συνεργασιών.

Θεώρησα χρέος μου να έρθω σε επαφή με πάρα πολλούς συνδημότες μας, πολλά στελέχη της αυτοδιοίκησης, ανθρώπους των γραμμάτων και της τέχνης, νέες και νέους της περιοχής μας, επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τόπο μας, απόδημους Πωγωνίσιους και φυσικά με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δήμο μας.

Είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι σε αυτό το εγχείρημα συγκλίνουν όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας, καθώς διαπιστώνουν ότι αυτό αποτελεί την ασφαλέστερη εγγύηση για την αλλαγή των αυτοδιοικητικών συσχετισμών στο Δήμο Πωγωνίου.

Ασφαλώς και δεν αρκεί να μένουμε μόνο στις διαπιστώσεις, αλλά να μπορούμε αυτά που θα συμφωνήσουμε να τα υλοποιήσουμε ξεπερνώντας αντιπαραθέσεις, κομματικές σκοπιμότητες και προσωπικές φιλοδοξίες.

Θεωρώ ότι μπορούμε με τη βοήθεια φυσικά όλων να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη το Δήμου μας.

Η σημερινή Δημοτική αρχή έχει εξαντλήσει τα περιθώρια προσφοράς και διαπνέεται από αλαζονεία.

Η ενασχόληση του πολίτη με τα κοινά δεν είναι απλά χρήσιμη αλλά αναγκαίο καθήκον του.

Δεν είναι χόμπι για αργόσχολους, είναι υποχρέωση για όλους.

Η προσφορά λοιπόν στο κοινωνικό γίγνεσθαι συμβάλει τα μέγιστα στην πρόοδο και την ευημερία των πολιτών.

Κοινή πεποίθηση όλων είναι ότι χρειάζεται ΑΛΛΑΓΗ.

Μια αλλαγή που δεν θα είναι μόνο προσώπων αλλά:

ΕΡΓΩΝ-ΠΡΑΞΕΩΝ-ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ- ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ-ΗΘΟΥΣ-ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ-ΣΕΒΑΣΜΟΥ-ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ.

Πρέβεζα: Ταυτοποιήθηκαν τρεις γυναίκες για κλοπές

 


Ταυτοποιήθηκαν ύστερα από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας τα στοιχεία τριών γυναικών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, οι κατηγορούμενες είχαν ενωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών με τη μέθοδο της απασχόλησης, στοχεύοντας κυρίως σε ηλικιωμένους και καταστήματα.

Από την ανάλυση της δράσης τους διαπιστώθηκε η εμπλοκή τους – με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση – σε 9 συνολικά περιπτώσεις από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους και συγκεκριμένα:

3 σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, από τα σπίτια των οποίων αφαίρεσαν συνολικά περίπου 2.000 ευρώ και κοσμήματα,

1 σε βάρος πεζού ηλικιωμένου, από την τσέπη του παντελονιού τού οποίου αφαίρεσαν 300 ευρώ,

3 σε καταστήματα ψιλικών, από όπου αφαίρεσαν προϊόντα και

2 σε καταστήματα ένδυσης, από όπου αφαίρεσαν 200 ευρώ και προϊόντα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας. 

Ορίζοντες Ηπείρου: Αυτοψία – Πρόταση- Οδός Νιάρχου Π.Ε. Ιωαννίνων


Οι Ορίζοντες Ηπείρου συνεχίζουν την πρακτική  των οδοιπορικών και αυτοψιών σε όλη την Ήπειρο.

Τελευταίος  χρονικά σταθμός η οδός Νιάρχου, στην οποία βρίσκεται σε εξέλιξη ένα φαραωνικό έργο το οποίο επιβαρύνει τον προϋπολογισμό και στερεί κονδύλια από έργα  και παρεμβάσεις με ουσία και μεγαλύτερη ανάγκη. 

Η πρόταση του κυρίου Ριζόπουλου, περιλαμβάνει  παρεμβάσεις μικρότερης κλίμακας, πιο ουσιαστικές και με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα όπως η διαπλάτυνση του δρόμου και η μονοδρόμησή του.

Στην αυτοψία που πραγματοποιήθηκε από τους Ορίζοντες Ηπείρου, ο κύριος Σπύρος Ριζόπουλος αποδομεί ένα ένα τα προσχήματα της Περιφερειακής Αρχής Ηπείρου για την αναγκαιότητα αυτού του έργου.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο βίντεο:

-Δεν ισχύει θέμα έγκαιρης μετάβασης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

-Δεν προβλέπεται σημείο επαφής με την Ιόνια Οδό.

-Οι πηγές χρηματοδότησης στερεύουν (ΕΣΠΑ 2014-2022) και το έργο παραμένει ημιτελές.

Εξιχνιάστηκε κλοπή από σπίτι ηλικιωμένης σε χωριό της Άρτας

 


Κλοπή από σπίτι ηλικιωμένης, που έγινε την 24-6-2023 σε χωριό της Άρτας, εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Γεωργίου Καραϊσκάκη, ενώ για την εμπλοκή τους στην υπόθεση ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι εισήλθαν στο σπίτι της ηλικιωμένης και αφού με διάφορες προφάσεις την απασχόλησαν, ερεύνησαν τους χώρους του σπιτιού, όπου βρήκαν και αφαίρεσαν πορτοφόλι με χρηματικό ποσό 5.000 ευρώ.

Η σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής

 


Σύγχρονο δίκτυο ποδηλατοδρόμων μήκους 58,03 χιλιομέτρων αποκτά σε 18 μήνες η Π.Ε. Πρέβεζας

Αντίστροφα και με ταχύτητα κυλά πλέον ο χρόνος, προκειμένου να «αποκτήσει» μια πολύ σημαντική υποδομή η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, προς χρήση τόσο από τους μόνιμους κατοίκους της, όσο και από τους τουρίστες που την επισκέπτονται. Πρόκειται για την κατασκευή διαδρομής δικτύου ποδηλατοδρόμων (Ιόνια Διαδρομή», μήκους 58,03 χιλιομέτρων, έργο το οποίο ήταν μια από τις βασικές προτεραιότητες της Περιφερειακής Αρχής για την τρέχουσα περίοδο.

Στη σημερινή συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε την εταιρεία SABOS.A. οριστικό ανάδοχο του έργου, το οποίο με συνολικό προϋπολογισμό € 3.661.904,95χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η αφετηρία της διαδρομής θα είναι διπλή, ήτοι από το Κάστρο Παντοκράτορα και την οδό Λασκαράτου. Στη συνέχεια θα ακολουθεί πορεία δίπλα ή κοντά στη θάλασσα, διασχίζοντας τις κοινότητες/παραλίες Μύτικα, Κανάλι, Καστροσυκιά, Ριζά, Χειμαδιό, Βράχο, Λούτσα, Βαλανιδοράχη, Τσουκνίδα, Μεσοπόταμο, Αμμουδιά. Το έργο σύμφωνα με τη διακήρυξη έχει χρόνο αποπεράτωσης 18 μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης.

Επεκτείνεται ο Χ.Υ.Τ. Ελληνικού

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε τον οριστικό ανάδοχο (ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε.) του έργου της «Επέκτασης-Αναβάθμισης του Χ.Υ.Τ. Ελληνικού (β΄ φάση). Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 3.096.000 ευρώ.

Αποκαταστάσεις- βελτιώσεις τμημάτων οδικού δικτύου

Γιάννενα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της “1ης Ανάβασης Λιγκιάδων”

 


Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του αγώνα οχημάτων “ανάβαση Λιγκιάδων”, το Σάββατο 08-07-2023 και την Κυριακή 09-07-2023, σε περιοχές των Δήμων Ιωαννιτών

-Τη διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους οχημάτων, εκτός των συμμετεχόντων στον εν θέματι αγώνα: i.Το Σάββατο 08-07-2023 και την Κυριακή 09-07-2023 από ώρες 08:00 έως 15:00 , στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Ιωαννίνων-Τρικάλων, από τη διασταύρωση Αμφιθέας έως το γήπεδο Μάζιας.

ii.Το Σάββατο 08-07-2023 και την Κυριακή 09-07-2023 από ώρα 09:00 μέχρι πέρατος του αγώνα, στοτμήμα της επαρχιακής οδού, από τη διασταύρωση Λιγκιάδων μέχρι την πλατεία Λιγκιάδων

-Το Σάββατο 08-07-2023 και την Κυριακή 09-07-2023 από ώρες 08:00 έως 15:00, την προσωρινήαπαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 Τ, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. ΙωαννίνωνΤρικάλων, από τον κόμβο Ζαγορίου έως τον κόμβο Μάζιας.

Στην παράσταση “Ωδή στον Έρωτα” οι Ορίζοντες Ηπείρου

 


Τη μουσικοχορευτική παράσταση, με τίτλο “Ωδή στον Έρωτα” που διοργάνωσε το Λύκειο Ελληνίδων Ιωαννίνων, την Πέμπτη 06/07/2023, παρακολούθησε κλιμάκιο των Οριζόντων Ηπείρου με επικεφαλής τον Σπύρο Ριζόπουλο.

Οι υποψήφιοι της Περιφερειακής Παράταξης και ο Σπύρος Ριζόπουλος, πριν την παράσταση συνομίλησαν με το κοινό και τους συμμετέχοντες ενώ συνεχάρησαν τους διοργανωτές για την άρτια εκδήλωση την οποία διοργάνωσαν.

Στην ανακοίνωση του ο κύριος Ριζόπουλος αναφέρει: «Σαν ψέμα φάνηκαν εχθές τα χρόνια που έχουν περάσει από τότε που ο ίδιος ανέβηκα στο πατάρι του ΕΗΜ ως χορευτής του Λυκείου Ελληνίδων.



Οι δεκαετίας πέρασαν οι αξίες του Λυκείου Ελληνίδων όμως παραμένουν αναλλοίωτες. Δεκάδες χορευτές μας έκαναν την τιμή να μας παρουσιάσουν τη δουλειά τους όπως ιδρώνουν και αγωνιούν να τελειοποιήσουν όλο το χρόνο.

Θερμά συγχαρητήρια στο φίλο μου Γιάννη Αθανασίου που δεν έλειψε ούτε λεπτό δίπλα από τον οργανισμό που μας έδωσε και σε μας τότε τα πρώτα φώτα του πολιτισμού.

Καλή επιτυχία και καλή συνεχεία και στην ηγεσία του Λυκείου Ελληνίδων.

ΥΓ: ήμουν πολύ χαρούμενος να συναντήσω μετά από δεκαετίας την "Πιπίτσα" μας στυλοβάτη του Λυκείου από τα χρόνια της Άννας της Θρομολουπούλου».

Γιάννενα: Απαγόρευση κυκλοφορίας το Σαββατοκύριακο στη Παραλίμνια περιοχή

 


Αποσκοπώντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων και την  πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων με τίτλο “ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΙΙ”:

 Τροποποιούνται    οι απαγορεύσεις και λοιπές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις   στην παραλίμνια περιοχή   μόνο για το Σάββατο 08-07-2023 και την Κυριακή 09-07-2023, όπου θα ισχύσουν από την12.00′ ώρα μέχρι την 01.00′ ώρα.

Δήμος Πωγωνίου: Εγκρίθηκε ο φάκελος –Εν αναμονή για την έγκριση κατασκευής Φωτοβολταϊκού Σταθμού

 


Εικονικό ενεργειακό συμψηφισμό των ηλεκτρικών καταναλώσεων των αντλιοστασίων του Δήμου Πωγωνίου θα πετύχει η σύνδεση των αντλιοστασίων ύδρευσης με φωτοβολταϊκό σταθμό.

Ο Δήμος Πωγωνίου εργάζεται πάνω σε αυτή την κατεύθυνση και μετά από αρκετές αλλαγές εγκρίθηκε ο μελετητικός φάκελος σύνδεσης του φωτοβολταϊκού σταθμού του Δήμου από αυτοπαραγωγό με εικονικό ενεργειακό συμψηφισμό στο δίκτυο ΜΤ του ΔΕΔΔΗΕ. Η σύνδεση ωστόσο δεν είναι εφικτή τη δεδομένη στιγμή καθώς και έχει εξαντληθεί το διαθέσιμο περιθώριο στη στάθμη βραχυκύκλωσης στην πλευρά ΜΤ του υποσταθμού.

Ο Δήμαρχος  Πωγωνίου Κωνσταντίνος Καψάλης  βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με το Υπουργείο  για την  αναβάθμιση του τοπικού υποσταθμού από το ΔΕΔΔΗΕ, γεγονός που θα επιτρέψει τη διασύνδεση του έργου, στα πλαίσια της  προτεραιοποίησης έργων Α.Π.Ε. από τους Δήμους, ώστε  να αναπτύξουν έργα κοινωφελούς χαρακτήρα με άμεση θετική επίδραση στους δημότες.

Σκοπός του έργου είναι η ανάπτυξη φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 606,96,9kW. Με την εξοικονόμηση ενέργειας, που θα επιτευχθεί υλοποιώντας το έργο, η αναμενόμενη κατανάλωση ενέργειας θα καλύπτεται κατά 96% από Α.Π.Ε. με ανάλογη μείωση και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, περί τους 880 τόνους CO2 ετησίως, ενώ τo λειτουργικό κόστος ενέργειας θα μειωθεί περί τις 94.000€ ετησίως.

Το αγροτεμάχιο στο οποίο προβλέπεται   η εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών, έκτασης περίπου 23 στρεμμάτων, βρίσκεται εκτός σχεδίου πλησίον της Κοινότητας Ρεπετίστης και ανήκει σε μια ευρύτερη έκταση 4.000 στρεμμάτων του Δήμου Πωγωνίου. Ο Δήμος Πωγωνίου με συντονισμένες προσπάθειες ξεκαθάρισε τον τίτλο της Ρεπετίστης και εδώ και μερικούς μήνες η έκταση των 4.000 στρεμμάτων  ανήκει οριστικά στον Δήμο.

Στα πλαίσια του προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» υπάρχει εγκεκριμένη   πίστωση  για το έργο με τίτλο «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 606,69kW» προϋπολογισμού 570.400,00€ που αναμένει την σχετική αδειοδότηση.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Πολιτιστικός Σύλλογος Δελβινακίου: Ημερήσια εκδρομή στο Νομό Θεσπρωτίας, το Σάββατο 15 Ιουλίου

 

Κόνιτσα: Εκδήλωση για τον Άγιο Παΐσιο, την Πέμπτη 13 Ιουλίου, ώρα 19:30

 


Εκδήλωση για τον Άγιο Παΐσιο στην αίθουσα τελετών του δημαρχείου Κόνιτσας, την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023 και ώρα 19:30.

Έκθεση φωτογραφιών και ομιλία του π. Χρήστου Μήτσιου με θέμα: «Προσωπικές εμπειρίες από τον Άγιο Παΐσιο, το Άγιο Όρος και τον Μητροπολίτη Σεβαστιανό».

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση για τεχνικό έλεγχο των δικύκλων μοτοσυκλετών

 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΔΙΚΥΚΛΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

Η Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνει ότι υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη η απόφαση για τον αρχικό τεχνικό έλεγχο των μοτοσυκλετών.

Συγκεκριμένα, για αρχικό τεχνικό έλεγχο προσκαλούνται «οι δίκυκλες μοτοσυκλέτες με πλευρικό κάνιστρο (14e)- τρίκυκλα- με συμμετρικούς εμπρόσθιους ή οπίσθιους τροχούς (1.5e) και τετράκυκλα οχήματα (1.7e) άνω των 125cm3 με έδρα την Περιφέρεια Ηπείρου».

Ο αρχικός έλεγχος των οχημάτων αυτών πρέπει να διενεργηθεί στα ΚΤΕΟ στο χρονικό διάστημα από τρεις (3) εβδομάδες πριν έως και μια (1) εβδομάδα μετά τη συμπλήρωση τετραετίας από την ημερομηνία έκδοσης της πρώτης άδειας κυκλοφορίας.

Επισημαίνονται τα εξής:

· Τα ανάριθμα μεταχειρισμένα οχήματα, που εισάγονται στη χώρα ή εκποιούνται ως ανάριθμα από τον ΟΔΔΥ, προκειμένου να τους χορηγηθούν άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας θα πρέπει πρώτα να εφοδιαστούν με δελτίο τεχνικού ελέγχου από ΚΤΕΟ.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Παρασκευή 7 Ιουλίου

 


Την Παρασκευή 7 Ιουλίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, Γ.Ν Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Περιφερειακό Ιατρείο Συβότων, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λεωφόρος Στρ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημαρχείου Φιλιππιάδας, 09:00-12:00.

Διαβήτης: Οι δέκα «εντολές» για ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι

 


Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι η φωτεινή εποχή του χρόνου που οι περισσότεροι από εμάς αγαπάμε. Ειδικά μετά την παρατεταμένη, συνεχή προεκλογική-πολιτική περίοδο με τις εντάσεις, αντιθέσεις, αντιπαραθέσεις και αλλαγές που έφερε και μας γέμισαν άγχος, το καλοκαίρι φαντάζει σαν ένα χαλαρωτικό όνειρο που όλοι έχουμε ανάγκη να ζήσουμε.

Να απολαύσουμε ξανά τη ζωή, τη φύση και την εποχή, να αφεθούμε στην γλύκα της ξενοιασιάς και της χαλάρωσης, να ανανεωθούμε και να ασχοληθούμε με ενδιαφέροντα και προοπτικές.
«Ιδιαίτερα τα άτομα με διαβήτη, η κατά κόρον αναφερθείσα ως ευπαθής ομάδα στον καιρό της πανδημίας, αντιμετωπίζουν ως ανάγκη ζωής τις καλοκαιρινές διακοπές. 

Αλλά για να τις απολαύσουν, θα πρέπει να δώσουν προσοχή σε μερικά πράγματα και καταστάσεις για να διασφαλίσουν υγιεινές διακοπές χωρίς απορρύθμιση του διαβήτη και χωρίς κινδύνους επιπλοκών», τονίζει ο δρ Ανδρέας Μελιδώνης Παθολόγος – Διαβητολόγος, Συντονιστής Διευθυντής στο Διαβητολογικό -Καρδιομεταβολικό Κέντρο του Metropolitan Hospital, ο οποίος και παραθέτει χρήσιμες συμβουλές που μπορούν να αποτελέσουν «πυξίδα» για ανέμελες και ξεκούραστες καλοκαιρινές διακοπές.
Αποφεύγετε τα βαριά και μεγάλα σε ποσότητα φαγητά το καλοκαίρι. Προτιμάτε τα μικρά και συχνά γεύματα. Επιμένετε σε πράσινες σαλάτες, εύπεπτα ψάρια του αφρού, ψητά και στεγνά φαγητά.

 Καταναλώνετε τα επιτρεπόμενα από το διαιτολόγιό σας φρούτα, αλλά ξαναμελετήστε τις ποσότητες που σας αναλογούν, προτού φύγετε για τις διακοπές σας.

1.      Προσοχή, επίσης, ιδιαίτερα στο πρωινό των διακοπών το οποίο μπορεί να είναι άπαχο γάλα ή γιαούρτι με μαύρο ψωμί ή δημητριακά και φρούτα. Αντισταθείτε στον πειρασμό να τα δοκιμάσετε όλα από τον πρωινό μπουφέ του ξενοδοχείου.