Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Οι κοινοβουλευτικές αρμοδιότητες του βουλευτή Άρτας Βασίλη Τσίρκα

Ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας, ορίστηκε από το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Συντονιστής της Ε.Π.Ε.Κ.Ε Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Αυτή η αρμοδιότητα που του ανατέθηκε, έρχεται να προστεθεί στις ήδη υφιστάμενες κοινοβουλευτικές του υποχρεώσεις, καθώς στην τρέχουσα περίοδο συμμετέχει:
• Στη Διαρκή μόνιμη επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.
• Στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης
• Στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων
• Στην Ειδική μόνιμη επιτροπή εξοπλιστικών προγραμμάτων και συμβάσεων. 

Αναφορά του Γιάννη Στέφου, για την μεταφορά των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Ανατολής

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ του Ν. Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος κατέθεσε αναφορά προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης την επιστολή του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη Αλέξανδρου, με θέμα: «Πρόταση για τροποποίηση της αρ. 24001/2013 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 1449/τ.Β/14-06-2013) Μεταφορά µαθητών δηµόσιων σχολείων από τις Περιφέρειες», καθώς και την επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Ανατολής με θέμα «Μεταφορά των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Ανατολής». 
Πρόκειται για το 2ο Γυμνάσιο Ανατολής το οποίο λειτουργεί από φέτος στο νέο κτίριο που κατασκευάστηκε στην άκρη της πόλης των Ιωαννίνων.
Η περιοχή αυτή είναι απομονωμένη και δημιουργεί προβλήματα στην προσέγγιση των μαθητών στο σχολείο, οι οποίοι δεν δικαιούνται δωρεάν μετακινήσεις, λόγω των χιλιομετρικών περιορισμών που προβλέπονται από τη σχετική ΚΥΑ.

Με την αναφορά, τίθεται το πρόβλημα υπόψη του Υπουργείου και προτείνεται η τροποποίηση της σχετικής Κ.Υ.Α. ως προς τους χιλιομετρικούς περιορισμούς για τις μεταφορές μαθητών.

Διακοπή κυκλοφορίας στην 34η επαρχιακή οδό προς Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου, από 19 Νοεμβρίου μέχρι και 19 Δεκεμβρίου

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, ενημερώνει ότι λόγω τεχνικών έργων (κατασκευή τοίχου αντιστήριξης), επί της 34ης επαρχιακής οδού εντός της Τοπικής Κοινότητας Κεφαλοβρύσου, από 19 Νοεμβρίου μέχρι και 19 Δεκεμβρίου 2015, θα γίνει διακοπή της κυκλοφορίας και για τα οχήματα μέχρι 3,5 τόνων η εκτροπή θα γίνει από περιφερειακή οδό του οικισμού.
Η εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων θα γίνεται από τη διακλάδωση του Γεροπλάτανου της Εθνικής Οδού προς Δελβινάκι.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Ανακοίνωση αποφάσεων της 31ης/13-11-2015 συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

Από τη Γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι στη Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 13-11-2015, λήφθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 09-11-2015 συνεδρίασης.
ΠΡΑΚΤΙΚΟ αριθμ. 31/13-11-2015
Αριθμός Απόφασης  /  Θέμα
1688. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 20-10-2015 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια - εγκατάσταση - συντήρηση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε τρία σχολεία και λαμπτήρων σε δύο σχολεία» προϋπολογισμού 85.000,00 με Φ.Π.Α.
1689. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 20-10-2015 δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εργασίες αποκατάσταση στέγης Ι.Μ. Σπηλαιώτισσας Αρίστης Ζαγορίου», προϋπολογισμού 30.000,00 με ΦΠΑ.
1690. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 20-10-2015 δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση – αποκατάσταση Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ελεούσης Άρτας», προϋπολογισμού € 40.000,00 με ΦΠΑ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Προς ολοκλήρωση ο διαγωνισμός για την προμήθεια έντεκα (11) ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ

Με δυο προϋποθέσεις η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Ηπείρου, διατυπώνει - με έγγραφο που διαβίβασε στο Ε.Κ.Α.Β. ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης- θετική γνώμη για το Σχέδιο Σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης που αφορά την προμήθεια 11 ασθενοφόρων για τις ανάγκες του στην Περιφέρεια Ηπείρου.
Ειδικότερα οι προϋποθέσεις που τίθενται είναι οι εξής:
α) ότι τα έργα αυτά θα μεταφερθούν στα οικεία Περιφερειακά Προγράμματα της προγραμματικής περιόδου 2014-2020 και
β) ότι κατά τη μεταφορά τους στη νέα προγραμματική περίοδο δεν θα έχουν παραληφθεί οριστικά εκ μέρους της Αναθέτουσας Αρχής.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 658.234,50 ευρώ.
Επίσης με άλλο έγγραφο του Περιφερειάρχη προς το Δήμο Ιωαννιτών, παρέχεται η σύμφωνη γνώμη της Ειδικής Υπηρεσίας Ε.Π. για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης υποέργου για την "Παροχή, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία εξοπλισμού για την παροχή γραμμής μεταφοράς δεδομένων" της Πράξης "Βελτίωση υδροδοτικού συστήματος ΣΥΔΚΛΙ με σύστημα τηλεδιοίκησης και αντικατάσταση δικτύων", συνολικού προϋπολογισμού 13.991,25 ευρώ.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Εξετάσεις για την χορήγηση άδειας άσκησης φαρμακευτικού επαγγέλματος περιόδου Δεκεμβρίου 2015

Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Υγείας, η τελευταία προθεσμία για την αποστολή των δικαιολογητικών των υποψηφίων Φαρμακοποιών για τις Εξετάσεις για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, περιόδου ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 στο Γενικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας (Αριστοτέλους 17) είναι μέχρι την Δευτέρα 07-12-2015. Ημερομηνία έναρξης των εξετάσεων είναι η Δευτέρα 14-12-2015.
Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:
Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ιωαννίνων  –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26510-87130
Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Άρτας  –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26813-63512
Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Θεσπρωτίας –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26653-60186 & 60184
Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Πρέβεζας   –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26823-62113& 62112
Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δ/νση Γραμματείας ΚΕΣΥ, κ. Ζαχαράκης: 210-8208827, 210-8833459 & 210-8216480
ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΔΑΝΕΙΩΝ (ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 40 ΑΘΗΝΑ)


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Συνάντηση του Βουλευτή Άρτας, Βασίλη Τσίρκα, με τη διοίκηση του ΤΕΙ Ηπείρου

Την έδρα του ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα επισκέφθηκε την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015, ο Βουλευτής κ. Βασίλης Τσίρκας και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Ευριπίδη Γλαβά και τον Αναπληρωτή Πρόεδρο κ. Αναστάσιο Τσίνα.
Τα μέλη της Διοίκησης ενημέρωσαν τον κ. Τσίρκα για το έργο που επιτελείται στο ΤΕΙ Ηπείρου με άξονα την ποιοτική εκπαίδευση, την πρωτοπόρα έρευνα και την εφαρμογή καινοτόμων ιδεών, τη λειτουργική του διασύνδεση με τον παραγωγικό ιστό και το οικονομικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι της περιοχής, καθώς και για τις σημαντικές διακρίσεις διεθνούς επιπέδου που επιτυγχάνουν τα μέλη του Ιδρύματος. 
Όλα τα παραπάνω αποτελούν ασφαλή εχέγγυα για τη μελλοντική πορεία του ΤΕΙ Ηπείρου, ενταγμένου στον ενιαίο χώρο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιφέρειας Ηπείρου και αναπτύχθηκαν ζητήματα που συζητά η ακαδημαϊκή κοινότητα για την περαιτέρω ενίσχυση της δυναμικής που έχει αναπτύξει το Ίδρυμα. Μεταξύ αυτών, τονίστηκε η αναγκαιότητα θεσμοθέτησης ενός «Πρότυπου Αγροδιατροφικού Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου» και η ίδρυση Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων, τα οποία σε συνδυασμό με το υφιστάμενο Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων θα ολοκληρώσουν την επιτυχημένη εκπαιδευτική και επιστημονική συμβολή του Ιδρύματος στην ανάπτυξη του αγροδιατροφικού κλάδου της Δ. Ελλάδας, ενώ παρουσιάστηκαν και ιδέες για την ενίσχυση των Τμημάτων Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής και Μηχανικών Πληροφορικής που εδρεύουν στην Άρτα.

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τα βοσκοτόπια

Κατατέθηκε την Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου, στην αρμόδια Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, το σχέδιο νόμου με τίτλο: «Βοσκήσιμες γαίες Ελλάδας και άλλες διατάξεις», με το οποίο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ευελπιστεί να δώσει λύσεις στο καυτό θέμα των βοσκοτόπων, ώστε να προχωρήσει και η προκαταβολή των άμεσων ενισχύσεων.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η επεξεργασία στις αρμόδιες επιτροπές της βουλής αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, ώστε να προωθηθεί για ψήφιση στην ολομέλεια εντός του Νοεμβρίου.

Αγιασμός και αρχή για την νέα ακαδημαϊκή χρονιά στο Δ.Ε.Α.Π. Δελβινακίου

Φωτό: http://panepistimio-pogoniou.blogspot.gr/
Με τον αγιασμό από τον Μητροπολίτη μας κ. Ανδρέα και την παρουσία πάρα πολλών φοιτητών, άρχισε την Παρασκευή, η νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2015-16.
O καθηγητής κ. Απ. Παπαϊωάννου, ανοίγοντας τον κύκλο μαθημάτων της νέας χρονιάς, κάνοντας απολογισμό, αναφέρθηκε στις προοπτικές του Δ.Ε.Α.Π. για την νέα σχολική χρονιά.
Στην νέα μας αυτή αρχή, παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κ. Καψάλης και αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Ευχαριστούμε όλους όσους παρευρέθησαν, ιδιαίτερα τον Μητροπολίτη μας που είναι συνέχεια κοντά μας, καθώς και τον Δήμαρχο και το Δ.Σ. για την πολύτιμη βοήθειά που μας προσέφεραν και μας προσφέρουν.

ΑΣΕΠ: Προκήρυξη 5Κ/2015 για 690 θέσεις στα νοσοκομεία

Γνωστοποιείται ότι εκδόθηκε η 5Κ/2015 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 6/27-10-2015, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εξακοσίων ενενήντα (690) θέσεων τακτικού προσωπικού Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας.
Το ΦΕΚ της προκήρυξης έχει καταχωριστεί και διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34, Αθήνα) και από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα).
Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο Α.Σ.Ε.Π., αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα ΣΤ').
Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει στις 17 Νοεμβρίου 2015 ημέρα Τρίτη και λήγει την 1η Δεκεμβρίου 2015, ημέρα Τρίτη.
Η υπογεγραμμένη εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση:
ΑΣΕΠ
Αίτηση για την Προκήρυξη 5Κ/2015
Τ.Θ. 14308
Αθήνα Τ.Κ. 11510
αναγράφοντας στο φάκελο την αντίστοιχη κατηγορία εκπαίδευσης (Τ.Ε. ή Δ.Ε.), θέσεις της οποίας διεκδικούν.

Η προθεσμία αποστολής της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά λήγει με την πάροδο της 7ης Δεκεμβρίου 2015, ημέρας Δευτέρας.

«Η δημογραφική εξέλιξη της Φιλιππιάδας (1913-2001)», του Δημήτρη Κολιού, παρουσιάζεται από τον Σύλλογο Φιλιππιαδιωτών Αττικής, υπό την αιγίδα της ΠΣΕ, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 17.30', στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 17, 7ος όροφος, πλατεία Κοτζιά