Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

32η αγωνιστική το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Μαΐου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, εντός έδρας ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Α.Ε. Καρυών 3-05-15/17:00), εκτός έδρας η Αναγέννηση (Π.Α.Σ. Περιβλέπτου-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 3-05-15/17:00)

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΜΑΪΟΥ 2015
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ 
ΩΡΑ: 17:00

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ

ΓΗΠΕΔΟ ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ
ΩΡΑ: 17:00

Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

Το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής (Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνικής)
Σάββατο 2 Μαΐου 2015
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ (00:00)  
Π.Α.Σ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-Π.Α.Σ.ΑΛΜΥΡΟΣ  (00:00)  
Κυριακή 3 Μαΐου 2015 
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ-Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ (17:00)  
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. (17:00)  
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (17:00)  
ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ (17:00)  
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ (17:00)  
Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Π.Α.Ο.ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ (17:00)  

Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (17:00)

Συλλήψεις για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών και καταδικαστική απόφαση, σε Ιωάννινα και Ράγιο Θεσπρωτίας

Συνελήφθησαν χθες (30-04-2015), σε δύο διαφορετικές υποθέσεις, από αστυνομικούς των υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 30 και 50 ετών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών και καταδικαστική απόφαση.
Αναλυτικά:
αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, συνέλαβαν χθες το απόγευμα στα Ιωάννινα, έναν 30χρονο ημεδαπό, γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης, συνολικού βάρους (2,2) γραμμαρίων, και αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Θεσπρωτίας, συνέλαβαν χθες αργά το βράδυ στο Ράγιο Θεσπρωτίας, έναν 50χρονο ημεδαπό, γιατί εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, ποινής φυλάκισης (18) μηνών, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Πρέβεζα: Συνελήφθη 43χρονος αλλοδαπός για μεταφορά παράνομου αλλοδαπού

Συνελήφθη χθες (30.04.2015) το απόγευμα στο 4ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 43χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράκ, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμου αλλοδαπού.
Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι ο 43χρονος διακινητής, μετέφερε με το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητό του έναν 20χρονο ομοεθνή του, ο οποίος στερούνταν νομίμων προϋποθέσεων εισόδου και παραμονής στη χώρα μας.
Το ΙΧΕ αυτοκίνητο κατασχέθηκε ενώ την προανάκριση της υπόθεσης διενήργησε το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας.

Οι δύο αλλοδαποί θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.

Παρεμβάσεις για τον Αρχαιολογικό χώρο Γιτάνων δρομολογεί η Περιφέρεια Ηπείρου

Στις άμεσες προτεραιότητές της θέτει η Περιφέρεια Ηπείρου τη βελτίωση της οδικής σύνδεσης και την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων για την προστασία του Αρχαιολογικού χώρου Γιτάνων Φιλιατών, εν όψει των εργασιών που πρόκειται να γίνουν στο πλαίσιο υλοποίησης του καινοτόμου πιλοτικού προγράμματος "Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου".
Για την προώθηση των απαιτούμενων παρεμβάσεων, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, παρουσία του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θωμά Πιτούλη, του Δημάρχου Φιλιατών κ. Σπύρου Παππά, του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου κ. Άλκη Λάμπρου, του Προϊσταμένου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας κ. Ιωάννη Χουλιαρά, της Αρχαιολόγου κ. Γεωργίας Πλιάκου και του Προϊσταμένου Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Παύλου Αλεξίου.

Δημήτριος Σ. Ντότης: Ενημερωτική επιστολής προς τους πολίτες του Δήμου Πωγωνίου για τα πεπραγμένα του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου στο Δ. Δ. Παρακαλάμου της 29 Απριλίου


Θέλω μέσω της επιστολής μου, να ενημερώσω τους πολίτες του Δήμου Πωγωνίου για τα πεπραγμένα του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου που έλαβε χώρα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Παρακαλάμου της 29 Απριλίου 2015.
Έθεσα στο κ. Δήμαρχο μερικά ερωτήματα μετά από παράπονα πολιτών αλλά και από προσωπική μου εκτίμηση βλέποντας ιδίοις όμασι.
1. Ενημέρωσα το ΔΣ για την έλλειψη φωτισμού σε όλες τις διασταυρώσεις του Δήμου, επάνω στην Εθνική Οδό  (Παρακαλάμου, Βήσσανης, Χάνι Δελβινακίου προς Κεράσοβο, Μαυρόπουλου, Γεροπλατάνου Κεφαλοβρύσο).
Τις νυχτερινές ώρες είναι δύσκολο να διακρίνεις τις διασταυρώσεις με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται οι οδηγοί.
2. Ενημέρωσα το Σώμα για την ύπαρξη αδέσποτων και ανεπιτήρητων ζώων (βοϊδή χωρίς ενώτια) στις περιοχές Άνω και Κάτω Λάβδανης, Βραστοβάς, Αγίας Μαρίνας, Καστάνιανης και Μαζαρακίου, τα οποία προκαλούν ζημιές σε περιουσίες και οδικό δίκτυο.
Για το θέμα ο κ. Δήμαρχος έχει λάβει γνώση με γραπτά και προφορικά αιτήματα πολιτών.
3. Ενημέρωσα πως στον οικισμό της Άνω Λάβδανης  το οδόστρωμα υπέστη καθίζηση με κίνδυνο να προκληθούν ζημίες σε παρακείμενες κατοικίες (Βλέπε περίπτωση Ψηλοκάστρου).
Το ίδιο πρόβλημα υφίσταται και η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΟΝΗ ΜΑΚΡΥΑΛΕΞΗ.
Ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Λάβδανης κ. Φέτας καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια αλλά ... χωρίς ανταπόκριση.
4. Άκουσα με προσοχή μια τηλεφωνική συνέντευξη του κ. Δημάρχου στο Τζουρλάκος Ιστότοπος να μιλάει για τον Πύργο των Προγόνων του Παύλου Μελά που βρίσκεται στην περιοχή Παρακαλάμου/οικισμό Παηδονιά. Είπε πως έχει έτοιμο σχέδιο για την ανάδειξη του. Ρώτησα λοιπόν τη εννοεί ο κ. Δήμαρχος υπενθυμίζοντας πως ζήτησα στο πρώτο ΔΣ που συμμετείχα τον περασμένο Σεπτέμβριο, πριν την εκδήλωση μνήμης για το Μεγάλο Μακεδονομάχο Παύλο Μελά (13 Οκτωβρίου) να καθαριστεί ο περιβάλλοντας χώρος του Πύργου από βάτα, σκουπίδια κ.α. και να μεταβούν εκεί οι επίσημοι προσκεκλημένοι (στόχος η ανάδειξή του).
Συμφώνησε ο κ. Δήμαρχος αλλά ... αυτό δεν έγινε ποτέ.
5. Ενημέρωσα ότι τους 3 τελευταίους μήνες όταν συνεπεία έντονων καιρικών φαινομένων υπέστη σοβαρές ζημίες το οδικό δίκτυο όλου του Δήμου από καθιζήσεις και κατόλισθήσεις, ο δρόμος που βρίσκεται μετά τα τοπικά διαμερίσματα Κερασόβου Περιστερίου και πριν το τοπικό διαμέρισμα Στρατίνιστας, ο οποίος καταλήγει στο τοπικό διαμέρισμα Καστάνιανης δεν έχει καθαριστεί  με αποτέλεσμα η διέλευση των οχημάτων να γίνεται δύσκολα και με επικινδυνότητα. Σας παραθέτω οπτικό υλικό για να καταλάβετε το μέγεθος του προβλήματος. Τονίζω πως σε σημεία με το ζόρι περνούσαν τα αυτοκίνητα.

Από τα παραπάνω στα τέσσερα πρώτα θέματα δεν πήρα καμία μα καμία απάντηση από τον κ. Δήμαρχο. Ίσως να ξεχάστηκε ίσως να μην τα θεώρησε σοβαρά, ίσως ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΛΥΣΕΙΣ. Τα συμπεράσματα δικά σας.
Για το πέμπτο θέμα επέμενε ο κ. Δήμαρχος πως δεν υφίσταται, εμμέσως πλην σαφώς είπε ότι δημιουργώ εντυπώσεις και ψεύδομαι. Όμως επιβεβαίωσαν το μέγεθος του προβλήματος οι πρόεδροι των τοπικών διαμερισμάτων Στρατίνιστας  κ. Καραγιάννης Γεώργιος και Λάβδανης κ. Φέτας Δημήτριος, τους οποίους και ευχαριστώ.
Κύριε Δήμαρχε δεν γνωρίζεται τα προβλήματα γιατί απλά δεν είστε κοντά στον κόσμο και τα χωριά μας.
Οι δημότες με τίμησαν και εγώ υποσχέθηκα με το θεσμικό ρόλο της αντιπολίτευσης να είμαι παρόν στα προβλήματα του τόπου, αλλά και κοντά στους δημότες 365 μέρες το χρόνο και όχι μόνο προεκλογικά. Μη σας κακοφαίνεται.
Κλείνοντας σας ενημερώνω πως σήμερα μία μέρα μετά τους διαξιφισμούς μου με το Δήμαρχο ο δρόμος αυτούς στο μεγαλύτερο κομμάτι του καθαρίστηκε. Ο στόχος μου ήταν αυτός και τίποτα άλλο.
Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Με τιμή
Δημήτριος Σ. Ντότης

Δημοτικός Σύμβουλος  Δήμου Πωγωνίου

Ιωάννινα: Συνελήφθη 22χρονος ημεδαπός για κλοπή μοτοσικλέτας

Συνελήφθη, χθες (29-04-2015) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, ένας 22χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή μοτοσικλέτας.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 22χρονος λίγο νωρίτερα την ίδια ημέρα, είχε αφαιρέσει δίκυκλη μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας 20χρονου ημεδαπού από τα Καρδαμίτσια Ιωαννίνων.
Η ανωτέρω μοτοσικλέτα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον κάτοχό της.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Πρέβεζα: Συνελήφθη 36χρονος αλλοδαπός για κατοχή λαθραίου καπνού και παράνομη είσοδο στη χώρα

Συνελήφθη, την Τετάρτη 29-04-2015 το μεσημέρι στην πόλη της Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 36χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, ο 36χρονος κατελήφθη από τους αστυνομικούς να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να κατέχει μία συσκευασία που περιείχε καπνό, συνολικού βάρους (575) γραμμαρίων, η οποία δεν έφερε την ενδεικτική ταινία δασμολόγησης και φορολόγησης, ενώ επιπλέον στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Ο λαθραίος καπνός κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Ελεούσα Ιωαννίνων: Συνελήφθη ένας παράνομος μετανάστης, υπήκοος Αλβανίας, τον οποίο μετέφερε με αυτοκίνητο διακινητής, που αναζητείται

Συνελήφθη, την Τετάρτη 29-04-2015 αργά το βράδυ στην Ελεούσα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Ιωαννίνων, ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, μη νόμιμος μετανάστης, τον οποίο προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας, διακινητής, που αναζητείται.
Αναλυτικότερα, χθες αργά το βράδυ στo Λυκόστομο Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν για έλεγχο ένα Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα, πλην όμως ο οδηγός του οχήματος δεν συμμορφώθηκε στο σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.
Ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας, οι δύο από τους δράστες αποβιβάστηκαν στην περιοχή της Ελεούσας και διέφυγαν πεζοί ενώ ο τρίτος δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη.
Κατά την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου προωθούσε στην ενδοχώρα τους δύο επιβαίνοντες, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, έναντι χρηματικής αμοιβής.
Το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ το προανακριτικό έργο και οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Μήνυμα του βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Τσίρκα για την εργατική Πρωτομαγιά


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

          Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τη χώρα μας και το λαό της σε μια διαφορετική αγωνιστική τροχιά. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο ελληνικός λαός αισθάνεται πως τα μηνύματα, τα συνθήματα και τα αιτήματα της Πρωτομαγιάς αποτελούν πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησής του. Για πρώτη φορά αισθάνεται την κυβέρνησή του να του λέει την ξεκάθαρη αλήθεια και να δίνει σκληρές και άνισες μάχες για την απαλλαγή του από τα μνημόνια και τις πολιτικές κρίσης που φόρτωσαν πάνω του δυσβάσταχτα βάρη.
          Οι μνημονιακές πολιτικές έπληξαν τα εργασιακά δικαιώματα και γύρισαν το εργασιακό δίκαιο στις αρχές του προηγούμενο αιώνα. Το «success story» των προηγούμενων κυβερνήσεων ήταν στην πραγματικότητα η διαιώνιση της ανεργίας των νέων, η επέκταση της επισφάλειας σε όλα τα τμήματα των εργαζομένων, οι ομαδικές απολύσεις και η διάλυση της ασφάλισης.
          Ο σημερινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς συμπίπτει με την «αλλαγή σελίδας» στο πολιτικό σκηνικό και με την προσπάθεια της νέας κυβέρνησης να επαναφέρει τα δικαιώματα των εργαζομένων στα δεδομένα που επικρατούν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και της μετενέργειας, αλλά και η σταδιακή διαμόρφωση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, αποτελούν προτεραιότητες για την κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας.
          Η φετινή Πρωτομαγιά, λοιπόν, αποτελεί ορόσημο για τον κόσμο της εργασίας. Μας δίνεται η ευκαιρία, μετά από πέντε χρόνια καταστροφικής λιτότητας, να διαμορφώσουμε τους όρους για μια μεγάλη νίκη. Να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις του κόσμου της εργασίας.
Ξέρουμε καλά πως έχουμε δύσκολο δρόμο μπροστά μας. Ξέρουμε, επίσης, πως έχουμε τη στήριξη του λαού που ελπίζει και αγωνιά μαζί μας. Με καθαρό και ξάστερο τον πολιτικό μας ορίζοντα αγωνιζόμαστε να ανοίξουμε το δρόμο για να βρουν τη δικαίωσή τους οι αγώνες και τα οράματα της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Βασίλης Τσίρκας
Βουλευτής Άρτας ΣΥΡΙΖΑ
30-4-2015

Παρουσίαση της ανασκαφικής έρευνας του Ομότιμου Καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ι. Παπαποστόλου, την Τετάρτη 6 Μαϊου 2015, 6.30 μ.μ.

2ο Σεμινάριο διεύθυνσης παιδικής-σχολικής χορωδίας με τον Νίκο Ευθυμιάδη στη Λίμνη Πλαστήρα από 23-26 Ιουλίου 2015