Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Ιωάννινα: Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος 77χρονου ημεδαπού

Σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 37χρονης ημεδαπής

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος 77χρονου ημεδαπού και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 37χρονης ημεδαπής.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 37χρονη μαζί με μία συνεργό της που αναζητείται, χθες (16-03-2017) το πρωί στην πόλη των Ιωαννίνων, πλησίασαν 77χρονο ημεδαπό και με τη μέθοδο της απασχόλησης του αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 39χρονη αλλοδαπή για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, σήμερα (17-03-2017) νωρίς το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, μία 39χρονη υπήκοος Ρουμανίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος της καταδικαστική απόφαση.
Ειδικότερα, σε βάρος της 39χρονης εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Πατρών, ποινής φυλάκισης δεκαοκτώ μηνών, για απόπειρα κλοπής, σωματική βλάβη και αντίσταση.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 64χρονος ημεδαπός για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις και αντίσταση

Συνελήφθη, χθες (16-03-2017) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 64χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις και αντίσταση.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης, οδηγώντας αυτοκίνητο, μετέβαινε σε διάφορα σημεία της πόλης των Ιωαννίνων και κυρίως σχολικά συγκροτήματα και οδούς που διέρχονται μαθητές και προέβαινε δημοσίως σε ακόλαστες πράξεις.
Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο και ένας ψηφιακός οπτικός δίσκος.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Τρίτη 21 Μαρτίου, ώρα 5:00 μ.μ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
 Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου την 21η Μαρτίου 2017, ημέρα Τρίτη &
ώρα 17.00 μ.μ. για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852 / 2010 (ΦΕΚ Α΄87) ήτοι:
ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1 Εκλογή Αντιπροέδρου Οικονομικής Επιτροπής για την περίοδο από 6-3-17 έως 31-08-2019.
2. Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την 3η αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικον. έτους 2017 Δήμου Πωγωνίου.
3. Ψήφιση διάθεσης αναγκαίων πιστώσεων που φέρονται εγγεγραμμένες στον
προϋπολογισμό οικον. έτους 2017 του Δήμου Πωγωνίου.
4. Αποδοχή γνωμοδότησης για παράταση ή μη τριών εμπορικών μισθώσεων.
5. Ορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου κατά τη δικάσιμο στις 26-04-2017 ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων που αφορά αγωγή του κ. Μπίκα Γεωργίου κατά του Δήμου Πωγωνίου ως καθολικού διαδόχου του Δήμου Δελβινακίου.
6. Ανάθεση & ψήφιση εκτέλεσης μικρών έργων Δήμου Πωγωνίου.
7. Έγκριση απολογισμών – ισολογισμών ετών 2014,2015 & 2016 του κληροδοτήματος
ΔΩΡΕΑ ΜΑΡΙΑΣ ΔΑΛΛΑ.
8. Έγκριση προϋπολογισμού έτους 2017 του κληροδοτήματος ΔΩΡΕΑ ΜΑΡΙΑΣ ΔΑΛΛΑ.
* Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής


ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Συνάντηση του Βασίλη Τσίρκα, με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, πραγματοποίησε την Πέμπτη 16/03 ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας, στην οποία έγινε ένας εποικοδομητικός διάλογος για τις ανάγκες σε αθλητικές υποδομές στον Νομό της Άρτας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ειδικότερα θέματα αθλητικών υποδομών του Nομού Άρτας και εκφράστηκε η βούληση της πολιτείας να συμβάλει έμπρακτα στην κατεύθυνση στήριξης και αναβάθμισής τους. 
Τα προηγούμενα χρόνια ο Νομός Άρτας στερήθηκε οικονομικής βοήθειας από την πολιτεία για τη βελτίωση των αθλητικών υποδομών.
Από την πλευρά του βουλευτή Άρτας προωθήθηκαν και υποστηρίχτηκαν τα αιτούμενα για χρηματοδότηση έργα που όλο το προηγούμενο διάστημα έχει συζητήσει με τους αυτοδιοικητικούς και τους αθλητικούς φορείς και ειδικότερα τα εξής έργα:
- Αντικατάσταση συνθετικών δαπέδων και  επισκευή περίφραξης στα γήπεδα τένις.
- Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου Τ.Κ. Κεραματών του Δήμου Αρταίων.
- Αντικατάσταση στέγης, εγκατάσταση φωτισμού και εργασίες συντήρησης του Αθλητικού Κέντρου Άρτας.
-  Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου κλειστού Γυμναστηρίου Κωστακιών Άρτας.
- Παρεμβάσεις και βελτιώσεις σε αθλητικές εγκαταστάσεις των Δήμων Κ. Τζουμέρκων, Ν. Σκουφά και Γ. Καραϊσκάκη.

Ο κ. Τσίρκας τόνισε την ανάγκη για τη στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού και τη βελτίωση των αθλητικών υποδομών της Άρτας που υστερεί σε αυτό το επίπεδο. Το αμέσως επόμενο διάστημα και σε συνεργασία με τους αυτοδιοικητικούς και τους αθλητικούς φορείς του Νομού  και σύμφωνα με τις αντικειμενικές δυνατότητες χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα ιεραρχηθούν τα παραπάνω έργα και θα προχωρήσει σταδιακά η διαδικασία ένταξής τους στο ΠΔΕ.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017 ώρα 6:00 μ.μ. στη νέα αίθουσα συνεδριάσεων Δ.Σ. (Παιδικός σταθμός Καλπακίου)

Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  67  του  Ν. 3852/2010 για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί την  Τρίτη   21η  Μαρτίου  2017 και ώρα  18:00.  
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στο  Καλπάκι  - στη νέα αίθουσα συνεδριάσεων Δ.Σ. [παιδικός σταθμός Καλπακίου]

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.


ΓΚΟΓΚΟΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ

Τοπικό αστυνόμο στο Καλπάκι ζητά ο δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης

Την επέκταση του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου και στο Δήμο Πωγωνίου και συγκεκριμένα στην Τ.Κ. Καλπακίου, που αποτελεί την έδρα του Δήμου, ζητά από το Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Καψάλης.
Η επιστολή έχει ως εξής:
«Ο Δήμος Πωγωνίου συγχαίρει την ηγεσία του Υπουργείου για την εφαρμογή του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου, ενός θεσμού που σύμφωνα με δική σας δήλωση θα λειτουργήσει ως «φύλακας άγγελος» για τις απομακρυσμένες περιοχές.
Παρακαλούμε όπως ο θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου επεκταθεί και στην έδρα του Δήμου Πωγωνίου, την Τ.Κ. Καλπακίου, από την οποία διέρχεται καθημερινά πλήθος πολιτών. Η κατάργηση του Αστυνομικού Σταθμού Καλπακίου δημιούργησε πολλά κενά και οι πολίτες, στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι, εξαναγκάζονται να διανύσουν δεκάδες χιλιόμετρα προκειμένου να εξυπηρετηθούν, δεδομένου ότι οι κοντινότερες υπηρεσίες βρίσκονται στα Ιωάννινα (Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων) και στο Δελβινάκι (Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου).
Οι αρμοδιότητες του Τοπικού Αστυνόμου αναμένεται να προσφέρουν σημαντική βοήθεια στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των οποίων αποτελεί πάγια διεκδίκηση για τη Δημοτική Αρχή Πωγωνίου.
Αντιλαμβανόμενοι δε την ανάγκη για εξοικονόμηση πόρων, σας ενημερώνουμε ότι θα διαθέσουμε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Δημαρχείο Καλπακίου για τη στέγαση του γραφείου του Τοπικού Αστυνόμου.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
      
Ο Δήμαρχος Πωγωνίου


Κωνσταντίνος Καψάλης»

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τριήμερη περιοδεία του Γενικού Γραμματέα της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ κ. Χρήστου Χρηστίδη και του Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος κ. Δημήτριου Γερογιάννη στα Ιωάννινα

Η περιοδεία ξεκίνησε την Κυριακή 12 Μαρτίου όπου ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος  πραγματοποίησε σύσκεψη με τα τοπικά στελέχη των Ιωαννίνων που θα αποτελέσουν την Τοπική Οργάνωση του κόμματος και πολύ σύντομα με σχετικό Δελτίο Τύπου θα ανακοινωθούν τα ονόματα και οι ιδιότητές τους. Ο κύριος Χρηστίδης έχοντας στο πλευρό του τον Εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, αφού μετέφερε το χαιρετισμό του Προέδρου του κόμματος κ. Φαήλου Κρανιδιώτη στα στελέχη, έδωσε το στίγμα των επόμενων οργανωτικών κινήσεων καθώς και την στρατηγική επέκτασης της δράσεως της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ στην Περιφέρεια της Ηπείρου αλλά και αποφασίστηκαν όλα τα απαραίτητα για την επόμενη περιοδεία του κόμματος στην Περιφέρεια της Ηπείρου και στην παραμεθοριακή ζώνη. Τη Δευτέρα το πρωί στις 13 Μαρτίου όπου και η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ έκλεισε 10 μήνες λειτουργίας από την ίδρυση της στις 13 Μαΐου 2016 από τον Φαήλο Κρανιδιώτη και τα ιδρυτικά της στελέχη, ο Γενικός Γραμματέας κος Χρηστίδης παρέθεσε συνέντευξη τύπου στα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια και μέσα επικοινωνίας όπου ανέλυσε την πορεία και τις θέσεις της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ και δέχθηκε ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους για τα τρέχοντα πολιτικά και εθνικά θέματα. 

Παρουσία εκπροσώπων της Νέας Δεξιάς στις ενημερωτικές της Πανηπειρωτικής

Η Νέα Δεξιά Ιωαννίνων ενημέρωσε το γραφείο του Προέδρου του Κόμματος κ. Φαήλου Κρανιδιώτη, για τις δύο σημαντικές ενημερωτικές εκδηλώσεις της  Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος για το θέμα της ασφάλειας των ακριτικών και ορεινών περιοχών της Ηπείρου καθώς και για τους δασικούς χάρτες. Στην πρώτη εκδήλωση την 13η  Μαρτίου παρέστη ως εκπρόσωπος ο Γραμματέας Δημοσίας Τάξεως του Κόμματος, Αντιστράτηγος Ε.Α. της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Χαράλαμπος Μηνόπετρας και στη δεύτερη την 15η Μαρτίου ο Εκπρόσωπος Τύπου κ. Δημήτρης Γερογιάννης.
Αλγεινή εντύπωση στους παρευρισκόμενους στη ενημερωτική εκδήλωση για το μείζον ζήτημα με τους δασικούς χάρτες, προκάλεσε η απουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης και του συνόλου των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο, μια ακόμη ένδειξη για το πόσο αφουγκράζονται τις ανησυχίες των πολιτών της χώρας.
Η Νέα Δεξιά Ιωαννίνων δηλώνει πανταχού παρούσα, δίπλα στους πολίτες, συμβάλλοντας με τις παρεμβάσεις της στην ανάδειξη και στην προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, είτε μικρότερα, είτε μεγαλύτερα.

Δημιουργεί μια αμφίδρομη σχέση διαρκούς επικοινωνίας με  όλες και όλους τους συμπολίτες. 
Είμαστε κανονικοί άνθρωποι και όχι πορφυρογέννητοι και στους ανθρώπους του μόχθου που σκληρά δοκιμάζονται, στεκόμαστε στο πλευρό τους.

Την πρώτη βδομάδα του Απριλίου η 1η δόση των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ

Από τη Δευτέρα 3 Απριλίου ως την Παρασκευή 7 Απριλίου αναμένεται να καταβληθεί σε περίπου 715.000 δικαιούχους η 1η δόση των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ.
Η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων από τον ΟΓΑ, θα γίνει ως αντιστάθμισμα των μεγάλων μειώσεων που έχουν γίνει από το 2010 ως σήμερα στο αφορολόγητο όριο για όσους έχουν ένα παιδί, δύο παιδιά, τρία παιδιά ή και περισσότερα.
Τελικά τα οικογενειακά επιδόματα ούτε καταργούνται ούτε περιορίζονται. 
Όμως λαμβάνονται υπόψη προκειμένου κάποιος να λάβει το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.
Για να λάβει κάποιος την 1η δόση του 2017 δεν χρειάζεται να κάνει κάτι προς το παρόν, καθώς στον ΟΓΑ θα δώσουν τα χρήματα σε όσους τα έλαβαν και πέρυσι.
Από κει και πέρα όμως οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν αμέσως μετά τη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης και το έντυπο Α21 ώστε να λάβουν και τις υπόλοιπες δόσεις (2η, 3η και 4η).
Όσοι λάβουν τώρα την 1η δόση και δεν τη δικαιούνται λόγω αύξησης εισοδημάτων ή γιατί πλέον τα παιδιά τους δεν ανήκουν στην κατηγορία των προστατευόμενων θα πρέπει να τα επιστρέψουν ή θα συμψηφιστούν με άλλες επιστροφές.

24η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαρτίου στη Β΄ ερασιτεχνική, με πωγωνήσιο ντέρμπι στο Κεφαλόβρυσο (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου- Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 19-03-17/16:45) εκτός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Πανζαγορισιακός-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 19-03-17/16:45)

ΚΥΡΙΑΚΗ 19  ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
ΓΗΠΕΔΟ ΤΣΕΠΕΛΟΒΟΥ    
ΩΡΑ: 16:45   

ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

ΓΗΠΕΔΟ  ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 
ΩΡΑ: 16:45    

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής του Α΄ Ομίλου, της Β΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 19 Μαρτίου 2017
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-Π.Α.Ο. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (16:45)
Κυριακή 19 Μαρτίου 2017
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (16:45)
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ- Α.Π.Ο.Ε.Λ. (16:45)
Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ (16:45)
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ (16:45)
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ  (16:45)
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (16:45)
Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ (17:15)
Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017
Α.Ο.ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ - Α.Ο.ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ  (16:45)

Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ - Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ (16:45)

Γιάννης Καραγιάννης: EUSAIR-Αναπτυξιακή ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιηθεί

Με τη 15η Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων των χωρών-μελών της μακροπεριφέρειας Αδριατικής-Ιονίου, που θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα στις 6 & 7 Απριλίου 2017, ξεκινάνε επίσημα οι εργασίες στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας της μακροπεριφέρειας, οι οποίες θα κορυφωθούν με τη διεξαγωγή του 2ου Φόρουμ της Στρατηγικής της ΕΕ για την μακροπεριφέρεια Αδριατικής-Ιονίου (EUSAIR) στις 11 & 12 Μαΐου.
Η χώρα μας έχει αναλάβει την προεδρία της μακροπεριφέρειας από τον Ιούνιο του 2016, και τα υπουργεία Οικονομίας και Εξωτερικών, αναγνωρίζοντας τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Ηπείρου, επέλεξαν τα Ιωάννινα για τη διοργάνωση των συσκέψεων και των συναντήσεων.
Στόχος της Στρατηγικής EUSAIR είναι η δημιουργία ευκαιριών για βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη σε όλη την έκταση της μακροπεριφέρειας, σε τέσσερις στοχευμένους τομείς: α) καινοτόμος θαλάσσια ανάπτυξη, β) συνδεσιμότητα των μεταφορικών και ενεργειακών υποδομών, γ) εναλλακτικές και βιώσιμες μορφές τουρισμού και δ) ποιότητα περιβάλλοντος.

Οι εκδηλώσεις αναμένεται να αποτελέσουν πολιτικό, οικονομικό, επιστημονικό και τουριστικό γεγονός ευρωπαϊκής κλίμακας και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία δικτύωσης εθνικών & αυτοδιοικητικών φορέων, πανεπιστημιακών & ερευνητικών ιδρυμάτων, επιμελητηρίων και επιχειρήσεων. Παράλληλα θα δώσουν τη δυνατότητα στην Ήπειρο να αναδείξει διεθνώς τα μοναδικά συγκριτικά της πλεονεκτήματα, που αντιστοιχούν πλήρως με τους στοχευμένους πυλώνες της Στρατηγικής, και να ενισχύσει την τοπική της οικονομία σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία. Η άρτια οργάνωσή τους είναι  ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί!

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε κατάστημα στην Άρτα

Σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 35χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε κατάστημα στην Άρτα και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 35χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 35χρονος, το πρωί της 13-03-2017 στην πόλη της Άρτας, εισήλθε σε κατάστημα οικοδομικών υλικών και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσε από την ιδιοκτήτρια χρηματικό ποσό.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Εισήγηση της Μερόπης Τζούφη επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας

Ψηφίστηκε εχθές στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Μεταρρύθμιση της Διοικητικής Οργάνωσης των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, Κέντρα Εμπειρογνωμοσύνης Σπάνιων και Πολύπλοκων Νοσημάτων και άλλες διατάξεις». Η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων και εισηγήτρια εκ μέρους της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε πως το νομοσχέδιο δεν αποτελεί αυτόνομη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, αλλά συνέχεια του σχεδιασμού για μια κοινωνικά αναγκαία και ρεαλιστική στήριξη του χώρου της υγείας, με σκοπό την καθολική πρόσβαση του πληθυσμού σε ποιοτικές υπηρεσίες.
Τόνισε πως οι διατάξεις για τη μεταρρύθμιση της Ψυχικής Υγείας αποτελούν σημαντική προσπάθεια επανεκκίνησης με νέους και καλύτερους όρους, δίνοντας έμφαση στην προσβασιμότητα και στην προάσπιση των δικαιωμάτων των ληπτών υπηρεσιών υγείας και των ψυχικά ασθενών. Υπογράμμισε επίσης πως το νομοσχέδιο αποτελεί προϊόν εξαντλητικής διαβούλευσης συνιστώντας βαθιά δημοκρατική τομή στο σχήμα της διοίκησης, επιλύοντας παράλληλα το ζήτημα της τομεοποίησης.
Όσον αφορά τα Κέντρα Εμπειρογνωμοσύνης για τα σπάνια και πολύπλοκα νοσήματα, η βουλευτής ανέφερε πως οι ρυθμίσεις αποσκοπούν στην πλήρη αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου της χώρας για τα πρώην Κέντρα Αναφοράς με σκοπό την αποτελεσματικότητα στην πρόληψη, τη διάγνωση και την παρακολούθηση.
Επιπλέον έκανε λόγο για την απαραίτητη δημιουργία δικτύων μεταξύ παρόχων υγειονομικής περίθαλψης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αναβαθμίζοντας τη διάσταση της πρόσβασης και της θεραπευτικής αγωγής για τους ασθενείς με παθήσεις που απαιτούν ειδική συγκέντρωση πόρων και επιστημονικής γνώσης.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης-κλοπής από σπίτι στην Άρτα

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 25χρονος ημεδαπός

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, υπόθεση διάρρηξης - κλοπής από σπίτι στην πόλη της Άρτας.
Σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, σε βάρος 25χρονου ημεδαπού, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε διάρρηξη - κλοπή που έγινε την 10-05-2016 σε σπίτι στην πόλη της Άρτας, απ’ όπου αφαιρέθηκαν χρυσαφικά και χρηματικό ποσό.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Υπογονιμότητα πριν τα 30: Πού μπορεί να οφείλεται;

Η υπογονιμότητα δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο των γυναικών που έχουν περάσει τα 35 τους χρόνια, αλλά μπορεί να εκδηλωθεί πολύ νωρίτερα - ακόμα και σε 20χρονα κορίτσια.
Αν και η ηλικία αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες κινδύνου για την εμφάνισή της, υπολογίζεται ότι τουλάχιστον μία στις δέκα παντρεμένες γυναίκες ηλικίας κάτω των 29 ετών δεν κατορθώνουν να αποκτήσουν παιδί έπειτα από ένα χρόνο προσπάθειας.
«Οι ηλικίες 20-29 ετών θεωρούνται ιδανικές για την επίτευξη μιας εγκυμοσύνης, επειδή τα ωάρια γενικά έχουν καλή ποιότητα και έτσι οι πιθανότητες εγκυμοσύνης σε κάθε μήνα προσπάθειας φθάνουν το 20-25%», λέει ο μαιευτήρας-χειρουργός γυναικολόγος Δρ. Ιωάννης Π. Βασιλόπουλος, MD, MSc, ειδικός στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και ιδρυτικό μέλος του Institute of Life-ΙΑΣΩ (www.gynecologie.gr). «Ωστόσο κανείς δεν έχει “ανοσία” στην υπογονιμότητα και, όσο καλής ποιότητας κι αν είναι τα ωάρια, μπορεί να υπάρχουν άλλες αιτίες που να οδηγούν στην υπογονιμότητα».

Γιάννινα: Σύλληψη 36χρονου Πακιστανού φυγόποινου

Συνελήφθη, χθες (15-03-2017) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 36χρονος υπήκοος Πακιστάν, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Πταισματοδικείου Ιωαννίνων, για παραβάσεις του ΚΟΚ.