Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης αποτελούμενη από (31) δενδρύλλια, σε αγροτεμάχιο στην Αγία Παρασκευή Άρτας

Για την υπόθεση συνελήφθη 59χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της καλλιέργειας κάνναβης, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών και παράνομης οπλοκατοχής

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, συνολικά (32) δενδρύλλια κάνναβης, (2357,64) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ένα αεροβόλο όπλο με δύο γεμιστήρες, μία σιδερογροθιά και μία συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικού ρεύματος (tase)

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας και διακίνησης κάνναβης, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, σε αγροτεμάχιο στην Αγία Παρασκευή Άρτας, φυτεία κάνναβης αποτελούμενη από (31) δενδρύλλια.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη χθες (20.8.2016) το βράδυ στην Αγία Παρασκευή Άρτας, ένας 59χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της καλλιέργειας κάνναβης, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών και παράνομης οπλοκατοχής.

Ειδικότερα, κατά την επιχείρηση, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε εγκαταλελειμμένο αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του 59χρονου, αυτοσχέδιο τούνελ, περιβαλλόμενο από καλάμια και πυκνή βλάστηση από αγριόχορτα, το οποίο οδηγούσε σε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, η οποία αποτελούνταν από -31- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,55 έως 3,7 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Επίσης, στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (334) γραμμαρίων καθώς και εργαλεία και αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των φυτών κάνναβης.
Ακολούθως, σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχεθήκαν τα παρακάτω:
 ένα δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους 1,73 μέτρων
 (22) νάιλον συσκευασίες, με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (2023,64) γραμμαρίων
 ένα βάζο με σπόρους κάνναβης, βάρους (49,94) γραμμαρίων
ένα βαλιτσάκι που περιείχε ένα αεροβόλο όπλο, δύο γεμιστήρες, μία αμπούλα αέρος και μία συσκευασία με μεταλλικές βολίδες
μία σιδερογροθιά
 μία συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικού ρεύματος (taser)
 ένα μαχαίρι, τύπου στιλέτο
 μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
 ένα κινητό τηλέφωνο
Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Συνελήφθη 18χρονη ημεδαπή, η οποία ενέχεται σε έξι υποθέσεις διαρρήξεων – κλοπών από σταθμευμένα οχήματα στα Ιωάννινα

Συνελήφθη, χθες (20-08-2016) τα ξημερώματα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μία 18χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ειδικότερα, χθες μετά τα μεσάνυκτα, μετά από σχετική καταγγελία για διάρρηξη Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου στα Ιωάννινα, απ’ όπου αφαιρέθηκε χρηματικό ποσό, ένα εικόνισμα και τρεις συσκευές αποθήκευσης usb, άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, οι οποίοι εντόπισαν την 18χρονη και την συνέλαβαν, καθόσον στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παραπάνω κλοπιμαία.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 18χρονη προέβαινε στη διάρρηξη οχημάτων που βρίσκονταν σταθμευμένα σε υπαίθριους χώρους στάθμευσης και αφού έσπαζε το τζάμι, αφαιρούσε διάφορα αντικείμενα.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα διαπιστώθηκε ότι εμπλέκεται σε πέντε ακόμα υποθέσεις διαρρήξεων- κλοπών που έγιναν στα Ιωάννινα, χρησιμοποιώντας πάντα την ίδια μέθοδο και συγκεκριμένα:
κατά το χρονικό διάστημα από 08 έως 09-08-2016, διέρρηξε δύο Δ.Χ. Λεωφορεία καθώς και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, από το οποίο αφαίρεσε ένα τσαντάκι με διάφορα έγγραφα
 κατά το χρονικό διάστημα από 13 έως 20-08-2016, διέρρηξε Δ.Χ. Φορτηγό, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό
πρώτες πρωινές ώρες της 20-08-2016, διέρρηξε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, χωρίς να αφαιρέσει κάποιο αντικείμενο.
Επίσης, στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο καθώς και χρηματικό ποσό, η προέλευση των οποίων εξετάζεται.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 23χρονος υπήκοος Αλβανίας, διωκόμενος με εντάλματα σύλληψης και διάταξη, για ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράνομη οπλοφορία - οπλοκατοχή

Συνελήφθη, χθες (20-8-2016) το μεσημέρι στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Θεσπρωτίας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 23χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας ενώ από τον έλεγχο των στοιχείων του διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούν:
ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Θεσπρωτίας, για ληστεία και παράνομη οπλοφορία - οπλοκατοχή.
ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ εξακολούθηση και διάταξη του Προέδρου Εφετών Ιωαννίνων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Φιλιάτες Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 42χρονος ημεδαπός για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε 26χρονο ημεδαπό

Συνελήφθη, σήμερα (21-08-2016) το πρωί στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών, ένας 42χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος 26χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, σήμερα μετά τα μεσάνυκτα στους Φιλιάτες, εντός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο 42χρονος επιτέθηκε στον 26χρονο, προκαλώντας του σωματικές βλάβες στο κεφάλι.
Ο παθών μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, όπου και νοσηλεύεται.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών.

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός: Ισαπόστολος και Εθνεγέρτης (Εγκύκλιος Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως κ.Ανδρέου)

Αριθ.  Πρωτ.: 74
 Εν Δελβινακίω τη 8η Αυγούστου  2016
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ  193η

ΘΕΜΑ: Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός : Ισαπόστολος και Εθνεγέρτης.
           Αγαπητοί μου Χριστιανοί,
-Α-
 Κάποιοι σύγχρονοι Έλληνες ισχυρίζονται και επιμένουν, ότι στα χρόνια της τουρκοκρατίας η ζωή των υποδούλων ρωμηών ήταν περίπου … ιδεώδης. Και μόνο που δεν θρηνούν για το ότι με την Επανάσταση του 1821 βγήκαμε από τον τουρκικό ζυγό. Όμως, όσοι έχουν μελετήσει σοβαρά και σε βάθος την περίοδο των τετρακοσίων (400) ετών, από την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως (το 1453) μέχρι την Εθνική μας Παλιγγενεσία, συμφωνούν στο ότι όχι μόνο δεν ήταν «ιδανική» η ζωή των ραγιάδων Ελλήνων, αλλά σκοτάδι βαθύ είχε καλύψει την Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη : Υπήρχαν, βέβαια, κάποιες αναλαμπές, όπου μπορούσαν οι Έλληνες να πάρουν μιαν «ανάσα» • γεγονός, όμως, μένει, ότι αυτές ήταν μόνο «στιγμές» στους τέσσερις αιώνες της βαρειάς σκλαβιάς.
-Β-
Ιδιαίτερα, ο 18ος αιώνας υπήρξε από τους πιο δύσκολους και σκοτεινούς : Η αμάθεια επικρατούσε παντού •  κανένας δεν είχε ιδιοκτησία, αλλά δούλευε σε χωράφια, που τα είχαν κάνει αυθαίρετα δικά τους οι τούρκοι, για ένα κομμάτι ψωμί. Γι’ αυτό, πολλοί που δεν μπορούσαν να αντέξουν αυτόν τον βαρύ ζυγό, αναγκάζονταν να αλλαξοπιστήσουν, με αποτέλεσμα το Γένος να υφίσταται μεγάλη αιμορραγία, χάνοντας τα παιδιά του. Οι Τούρκοι, που συμπεριφέρονταν σαν αφεντάδες, δεν εδίσταζαν να κόβουν κεφάλια, κάποιων λίγων ανυπότακτων. Έτσι ο ζυγός γινόταν ανυπόφορος και το καντήλι της ελπίδας για κάποια υποφερτή, έστω, αλλαγή των πραγμάτων, τρεμόπαιζε έτοιμο να σβύση…
-Γ-
Κατά κοινή ομολογία ο 18ος αιώνας ήταν ο πιο βαρύς για τους Έλληνες. Ιδιαίτερα δεινοπαθούσε  η περιοχή της Βορείου Ηπείρου, όπου ολόκληρες περιοχές εξισλαμίζονταν, για να γλυτώσουν οι άνθρωποι την ζωή τους από το μαχαίρι του τούρκου. Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπήρχαν και τα πάθη μεταξύ των ραγιάδων : οι ζήλειες, τα μίση, οι εκδικήσεις, επιβεβαιώνοντας την λαϊκή παροιμία : « όπου φτώχεια, και γκρίνια».
Αλλά τότε ακριβώς, μέσα σ’ εκείνο το ζοφερό σκοτάδι έλαμψε ένα δυνατό φως. Ξεκίνησε από το Άγιο Όρος και σιγά – σιγά φώτισε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο. Κι’ αυτό το Φως ήταν ένας άνθρωπος, ένας καλόγερος, που τον έτρωγε το κατάντημα του Γένους, αλλά και ο πόθος να ξαναπάρη την θέση του ανάμεσα στους ελεύθερους λαούς. Αυτός ο άνθρωπος ήταν ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός.
-Δ-
Το είχε διαπιστώσει και το έλεγε : «Αγρίανε το Γένος μας». Έτσι, χωρίς να υπολογίση κόπους  και κινδύνους, επραγματοποίησε τέσσερις ιεραποστολικές περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, ιδιαίτερα όμως στην Βόρειο Ήπειρο. Δέκα εννιά (19) ολόκληρα χρόνια έφερνε παντού το φως της ορθοδοξίας, συμφιλίωνε τους μαλλωμένους, τους δίδασκε να ιδρύουν σχολεία, να μπολιάζουν τα δένδρα, ημέρευε τις ψυχές. Και με τις προφητείες του ξυπνούσε την ελπίδα στους αποσταμένους, ότι οπωσδήποτε θάρθη «το ποθούμενο», η Εθνική αποκατάσταση.
Αλλά το μαρτυρικό του τέλος είχε προδιαγραφή. Οι Τούρκοι, με παρακίνηση των εβραίων, τον απαγχόνισαν στις 24 Αυγούστου 1779. Όμως, στην συνείδηση του λαού θεωρήθηκε Άγιος. Και κατά κοινή ομολογία, το μεγάλο έργο του συνέβαλε αποφασιστικά στην έκρηξη της Επαναστάσεως του 1821.
-Ε-
Η Μητρόπολή μας, που πολύ ευλαβείται τον Άγιο Κοσμά, οργανώνει και φέτος τις ακόλουθες εορταστικές εκδηλώσεις στον φερώνυμο Ι. Ναό του στην Κόνιτσα :
α) Την παραμονή, 23 Αυγούστου, στις 7 μ.μ. θα ψαλή ο πανηγυρικός εσπερινός και στη συνέχεια θα επακολουθήση η λιτάνευση της Εικόνος και του ι. Λειψάνου του Αγίου.
β) Στις 24 Αυγούστου, κυριώνυμη ημέρα της εορτής, οι καταβασίες θα αρχίσουν στις 7:30, και γύρω στις 10:30 π.μ. θα έχη τελειώσει η Θ. Λειτουργία.

Η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη.   Έτη πολλά, άγια, ευλογημένα.    

Διάπυρος προς Χριστόν ευχέτης
Ο  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
†  Ο Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης
Α Ν Δ Ρ Ε Α Σ

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων διοργανώνει Ηπειρώτικη βραδιά, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 21:00, στην Πλατεία Ηρώων (δημαρχείο Φυλής) στα Άνω Λιόσια

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων πάει πλατεία και σας προσκαλεί στην Ηπειρώτικη βραδιά που διοργανώνει το Σάββατο 10/09/2016 & ώρα έναρξης 21:00΄, στην Πλατεία Ηρώων (δημαρχείο Φυλής ) Άνω Λιοσίων.
Συμμετέχουν:
Σταύρος Καψάλης, κλαρίνο
 Παγώνα Αθανασίου, τραγούδι
 Κώστας Μήτσης, τραγούδι
 Αρετή Κετιμέ, τραγούδι  και σαντούρι
 Γιώτα Χαλκιά, τραγούδι
 Κώστας Λεοντίδης, τραγούδι
 Δημήτρης Ζιάγκας κλαρίνο και η κομπανία του.
Σας περιμένουμε όλους να διασκεδάσουμε παρέα!!!
Είσοδος ελεύθερη.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων

Δείτε το trailer-video της εκδήλωσης:

Πάνω από 1.000 ευρώ ΕΝΦΙΑ για 600.000 ιδιοκτήτες ακινήτων


Πάνω από 1.000 ευρώ θα  κληθούν να πληρώσουν φέτος για τον ΕΝΦΙΑ περίπου 600.000 ιδιοκτήτες ακινήτων ΕΝΦΙΑ σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής».
Από την τελική εκκαθάριση που θα γίνει το διήμερο 30-31 Αυγούστου θα φανεί ότι το 8 έως 10% των ιδιοκτητών θα κληθεί να πληρώσει πάνω από το 30% του φετινού ΕΝΦΙΑ, δηλαδή περισσότερα από 800-850 εκατομμύρια ευρώ.
Ενδεχόμενη αδυναμία αυτών των νοικοκυριών να καταβάλουν το φόρο που τους αναλογεί ουσιαστικά θα εγείρει αμφιβολίες για τον εισπρακτικό στόχο του φετινού ΕΝΦΙΑ, που ανέρχεται σε 2,65 δισεκατομμύρια ευρώ, προκαλώντας πιέσεις σε ολόκληρο τον προϋπολογισμό.
Δεδομένου μάλιστα ότι ο ΕΝΦΙΑ βεβαιώνεται σε ατομικό επίπεδο, θα υπάρξουν νοικοκυριά που θα κληθούν να πληρώσουν 3.000 έως 4.000 ευρώ, ποσά που πολλοί μεσαίοι αδυνατούν να καταβάλουν σήμερα, τουλάχιστον εμπρόθεσμα.

Με βάση τον ισχύοντα προγραμματισμό, ο φόρος θα πληρωθεί σε πέντε δόσεις, αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο.

Από τη μαγευτική δημοτική βραδιά του Αγροτικού Αστέρα (20-08-2016)

Ο  Νίκος Τάσσης μάγευσε τους φίλους και θαυμαστές του.


Τον καταπληκτικό συνδημότη κλαρινίστα Νίκο Τάσση είχαν την ευκαιρία να  απολαύσουν εκατοντάδες συνδημότες,  το Σάββατο 20 Αυγούστου,  στη δημοτική βραδιά που οργάνωσε ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Παρακαλάμου.

Ο  Νίκος Τάσσης έδωσε τον καλύτερο εαυτό του και μάγευσε σε μια υπέροχη βραδιά τους φίλους και θαυμαστές του.

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη 26χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων της Interpol FYROM, για βιασμό

Συνελήφθη,το Σάββατο 20.08.2016 το μεσημέρι, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βοσνίας Ερζεγοβίνης, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων της Interpol FYROM, σύμφωνα με την οποία διώκεται σε τρία έτη φυλάκισης, για βιασμό από κοινού.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Από τη δημοτική βραδιά του Αγροτικού Αστέρα (20-08-2016)

Ο  Νίκος Τάσσης μάγευσε τους φίλους και θαυμαστές του.


Τον καταπληκτικό συνδημότη κλαρινίστα Νίκο Τάσση είχαν την ευκαιρία να  απολαύσουν εκατοντάδες συνδημότες,  το Σάββατο 20 Αυγούστου,  στη δημοτική βραδιά που οργάνωσε ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Παρακαλάμου.

Ο  Νίκος Τάσσης έδωσε τον καλύτερο εαυτό του και μάγευσε σε μια υπέροχη βραδιά τους φίλους και θαυμαστές του.

Αρετή Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι, την Τετάρτη 24 Αυγούστου


Παραδοσιακό πανηγύρι, την Τετάρτη  24 Αυγούστου, στην Αρετή Πωγωνίου.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Ιωαννίνων, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθούν οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (22-08-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς – Κούρεντα – Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγκος – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι.
Τρίτη (23-08-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Τετάρτη (24-08-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο - Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (25-08-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεγάδες – Φραγκάδες – Λεπτοκαρυά – Δόλιανη – Καστανώνας – Μακρίνο – Ελατοχώρι – Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι – Τρίστενο - Μηλιωτάδες.
Παρασκευή (26-08-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Σάββατο (27-08-2016) και ώρες από 08.00 έως 13.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι - Καλπάκι.
2η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (22-08-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Άγιος Κοσμάς – Ωραιόκαστρο – Κάτω Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος - Δολό.
Τρίτη (23-08-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσοδούλη – Αργυροχώρι – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Ποντικάτες – Πωγωνιανή – Σταυροσκιάδι - Δρυμάδες.
Τετάρτη (24-08-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελληνικό – Λάζαινα – Αετοράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια - Κορύτιανη.
Πέμπτη (25-08-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κεράσοβο – Περιστέρι - Στρατινίστα - Ψηλόκαστρο – Διμόκορη – Λάβδανη - Κάτω Λάβδανη - Αγία Μαρίνα - Καστανή – Χαραυγή – Κτίσματα - Νεοχώρι.
Παρασκευή (26-08-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Συρράκο – Καλαρρύτες – Ματσούκι.
Σάββατο (27-08-2016) και ώρες από 08.00 έως 13.00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κερασέα – Λωζανά – Διχούνι - Ραδοβίζι - Μικροχώρι - Δομολεσσά -Σενίκο.