Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020

ΑΣΕΠ: Αιτήσεις μέχρι τέλος Δεκεμβρίου για 180 προσλήψεις στην ΑΔΜΗΕ

 


Μέχρι τέλος  Δεκεμβρίου συνεχίζονται οι αιτήσεις για τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ στην ΑΔΜΗΕ.

Η επιχείρηση αναζητά προσωπικό σε Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Αρκαδία, Άρτα, Αχαΐα, Έβρο, Εύβοια, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Λακωνία και Λάρισα.

Η ΑΔΜΗΕ Α.Ε. προκηρύσσει διαγωνισμό για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, 35 ατόμων κατηγορίας ΠΕ (Διπλωματούχοι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, Διπλωματούχοι Μηχανολόγοι Μηχανικοί, Διπλωματούχοι Χημικοί Μηχανικοί, Διπλωματούχοι Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί, Διπλωματούχοι Τοπογράφοι Μηχανικοί, Διπλωματούχοι Μηχανικοί Αναλυτές-Προγραμματιστές, Πτυχιούχοι Διοικητικού-Οικονομικού, Πτυχιούχοι Πληροφορικής), 38 ατόμων κατηγορίας ΤΕ (Πτυχιούχοι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, Πτυχιούχοι Μηχανολόγοι Μηχανικοί, Πτυχιούχοι Πολιτικοί Μηχανικοί, Πτυχιούχοι Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί & Μηχανικοί Αυτοματισμού, Πτυχιούχοι Μηχανικοί Πληροφορικής, Πτυχιούχοι Τοπογράφοι Μηχανικοί, Υγειονομικοί Επισκέπτες Υγείας, Πτυχιούχοι Διοικητικού-Οικονομικού) και 107 ατόμων κατηγορίας ΔΕ (Ηλεκτροτεχνικοί Δικτύων, Ηλεκτροτεχνικοί Σταθμών – Υποσταθμών, Ηλεκτροτεχνικοί Εγκαταστάσεων & Εξοπλισμού, Μηχανοτεχνικοί Εγκαταστάσεων & Εξοπλισμού, Χειριστές Μηχανημάτων Τεχνικών Έργων, Τεχνικοί Δομικών Έργων, Χειριστές Η/Υ, Μετακινητές Βαρών, Οδηγοί, Διοικητικοοικονομικοί Επιμηλητές, Σχεδιαστές) σύμφωνα με την Απόφαση Διευθύνοντος Συμβούλου 32/2019, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των Μονάδων στους νομούς Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Άρτας, Αχαΐας, Έβρου, Εύβοιας, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Λακωνίας & Λάρισας.

ΕΜΥ: Μεταβολή του καιρού με ισχυρές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας

 


Σύμφωνα με την ΕΜΥ  μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ του Σαββάτου  26 προς Κυριακή 27 Δεκεμβρίου και έως το μεσημέρι της Δευτέρας 28 Δεκεμβρίου.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας, θα είναι οι ισχυρές κατά τόπους βροχές, οι σποραδικές καταιγίδες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές, οι χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι στα πελάγη.

Αναλυτικότερα, ισχυρές κατά τόπους βροχές θα σημειωθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου 26 Δεκεμβρίου προς Κυριακή 27 Δεκεμβρίου στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Από το μεσημέρι της Κυριακής 28 Δεκεμβρίου η κακοκαιρία θα επηρεάσει το σύνολο σχεδόν της χώρας με ισχυρές κατά τόπους βροχές, σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά.

Τα φαινόμενα από το βράδυ της Κυριακής θα περιοριστούν κυρίως στα δυτικά, στη Θράκη και στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και θα φτάνουν τα οκτώ μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα κατά τόπους τα εννέα μποφόρ.

ΕΟΔΥ: Σαράντα έξι θάνατοι σήμερα, 262 νέα κρούσματα

 


13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, σαράντα έξι  νέοι θάνατοι, 262  νέα κρούσματα.

«Σήμερα ανακοινώνουμε 262 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 135.114, εκ των οποίων το 52.4% άνδρες.

5316 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 39.906 (29.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

473 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 153 (32.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 852 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 46 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4553 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1843 (40.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

ΟΑΕΔ: Επίδομα 2.520 ευρώ σε 10.000 ανέργους

 


Ποσό συνολικού ύψους 48,78 εκατ. ευρώ θα μοιράσει ο ΟΑΕΔ σε 10.000 δικαιούχους ανέργους.


Συγκεκριμένα πρόκειται για επιμορφωτικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που αφορά σε ανέργους από τομείς τεχνικών επαγγελμάτων μεταποίησης βιομηχανίας, κατασκευών, υγείας και πρόνοιας, τουρισμού και επισιτισμού, ηλικίας 30 έως 49 ετών.

Οι δικαιούχοι άνεργοι που μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

Πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι και να βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης και κατάρτισης.

Να έχουν γεννηθεί από 1/10/1971 μέχρι και 31/12/1990. Σημειώνεται ότι κατά την έναρξη της παρέμβασης, δηλ. κατά την Α΄ συνεδρία συμβουλευτικής, ο ωφελούμενος θα πρέπει να είναι πάνω από 30 ετών και κάτω των 50 ετών.

Να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση που το απολυτήριο υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή άλλος ισότιμος ή ανώτερος τίτλος σπουδών αποκτήθηκε στην αλλοδαπή, απαιτείται επίσημη μετάφραση και πράξη αναγνώρισης.

Στέλιος Πέτσας: «Πιθανό να ανοίξουν τα σχολεία 8 Ιανουαρίου»

 


Ο κ. Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο OPEN σημείωσε πως θα ανοίξουν όλες οι βαθμίδες και όχι μόνο τα δημοτικά.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως μετά τα σχολεία θα ανοίξουν κι άλλοι τομείς της καθημερινής δραστηριότητας, «αρκεί να συνεχιστεί η καλή πτωτική πορεία που έχουμε».

Όσον αφορά στα πρώτα εμβόλια του κορωνοϊού που έφτασαν τα Χριστούγεννα στη χώρα μας και σήμερα το πρωί στην Αθήνα, ο κ. Πέτσας είπε ότι από αύριο, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, θα γίνουν συμβολικά οι εμβολιασμοί της πολιτικής ηγεσίας του τόπου και σιγά - σιγά τα σκευάσματα θα διανεμηθούν στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα. Επιπλέον, σημείωσε πως εφόσον τα εμβόλια έχουν πάρει έγκριση από τον ΕΟΦ, είναι ασφαλή όποιας μάρκας και αν είναι.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι τον ανησυχεί συνολικά η διαδικασία γιατί είναι πρωτόγνωρη ενώ τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό να μην χάσει κανείς το ραντεβού του για το εμβόλιο. Σχετικά με την προτεραιοποίηση στους εμβολιασμούς, ο κ. Πέτσας είπε ότι πρώτα θα εμβολιαστούν οι 65 άνω και έπειτα θα μειώνεται το ηλικιακό όριο, ανά 5 - 10 χρόνια. «Θα μας πει η Επιτροπή», δήλωσε χαρακτηριστικά.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε, επίσης, πως δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, προσθέτοντας πως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θέλει να το κάνει ή θέλει περισσότερη ενημέρωση, «κάτι που θα γίνει». «Μέχρι τέλος Μαρτίου θα το έχουν κάνει οι ευπαθείς ομάδες και μέχρι τέλος Ιουνίου ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού», συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά την κινητικότητα που παρατηρήθηκε τα Χριστούγεννα σε διάφορες πόλεις, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως και την Πρωτοχρονιά θα ισχύουν τα ίδια μέτρα και πως η εικόνα της χώρας μας στην περίοδο των γιορτών είναι καλή σε σχέση με άλλες χώρες.

Εξήντα παραβάσεις στην Ήπειρο, την Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (56.861) έλεγχοι, από τους οποίους οι (7.791) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.051) παραβάσεις και (3) συλλήψεις, ως ακολούθως:

- (860) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

(258) στην Αττική,

(108) στη Θεσσαλονίκη,

(69) στη Δυτική Ελλάδα,

(61) στην Κρήτη,

(60) στην Ήπειρο,

(58) στην Κεντρική Μακεδονία,

(40) στη Θεσσαλία,

(39) στη Στερεά Ελλάδα,

(37) στη Δυτική Μακεδονία,

(36) στην Πελοπόννησο,

(34) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(26) στο Νότιο Αιγαίο,

(18) στο Βόρειο Αιγαίο και

(16) στα Ιόνια Νησιά.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (57.604) ομοειδείς παραβάσεις.

- (186) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (173) πρόστιμα 300 ευρώ και (13) των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(65) στην Αττική,

(21) στο Βόρειο Αιγαίο,

(16) στην Κρήτη,

(13) στη Στερεά Ελλάδα,

(10) στην Κεντρική Μακεδονία,

(10) στη Θεσσαλονίκη,

(9) στην Ήπειρο,

(9) στη Θεσσαλία,

(8) στη Δυτική Ελλάδα,

(7) στα Ιόνια Νησιά,

(7) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(7) στο Νότιο Αιγαίο.

(2) στη Δυτική Μακεδονία και

(2) στην Πελοπόννησο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (22.511) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (21.256) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.255) των (150) ευρώ.

(5) παραβάσεις και (3) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, υποχρέωση παρουσίαση πελατών μόνο με ραντεβού – clickaway κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν τα ακόλουθα διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

στην Αττική, 5.000 και 3.000 ευρώ αντίστοιχα σε ιδιοκτήτρια και προσωρινά υπεύθυνο κομμωτηρίου και

στην Πελοπόννησο, 3.000 ευρώ σε καφενείο.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κ.λπ.)

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (522) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (548) άτομα.

Επιπλέον:

Στην Θεσσαλονίκη, συνελήφθη ιδιώτης, διοργανωτής ιδιωτικής συνάθροισης για μη τήρηση των μέτρων διασποράς του «COVID-19». Παράλληλα του επιβλήθηκε πρόστιμο (3.000) ευρώ ενώ βεβαιώθηκαν και άλλα (10) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ στους συμμετέχοντες στη συνάθροιση.

Στην Ροδόπη, επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ σε ιδιώτη για διοργάνωση συνάθροισης σε αποθήκη και άλλα (4) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ στους συμμετέχοντες στη συνάθροιση.

Στην Κρήτη, επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ σε ιδιώτη για διοργάνωση συνάθροισης.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ιωάννινα: Συνελήφθη αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητό του παράτυπο μετανάστη

 


Συνελήφθη χθες (25-12-2020) το πρωί στο 7ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αθηνών (στο ύψος του κόμβου της Εγνατίας Οδού), από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά παράτυπου μετανάστη.

Ειδικότερα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε όταν οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο κατηγορούμενος και όπως διαπιστώθηκε, μετέφερε με αυτό αλλοδαπό, ο οποίος στερούνταν νομίμων προϋποθέσεων εισόδου και παραμονής στη χώρα.

Το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ προανάκριση για την υπόθεση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές 27 Δεκεμβρίου και 3 Ιανουαρίου 2021

 


Στο ΦΕΚ ορίζεται ότι Super market, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία καθώς και φαρμακεία και συνεργεία αυτοκινήτων θα έχουν τη δυνατότητα λειτουργίας και την προσεχή Κυριακή 27 Δεκεμβρίου αλλά και την επόμενη 3 Ιανουαρίου 2021.

Αναλυτικότερα:

Δυνατότητα λειτουργίας τις Κυριακές 20, 27 Δεκεμβρίου 2020 και 3 Ιανουαρίου 2021, με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας 7:00 έως 21.00.

Τέσσερα (4) άτομα έως 100 τ.μ. και ένα (1) άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον.

Απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων.

Ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια, όπου υφίστανται, με ανάπτυξη καθημερινού προγράμματος απολύμανσης, το οποίο επιδεικνύεται στις αρμόδιες αρχές.

Ωράριο λειτουργίας έως τις 21:00, με την εξαίρεση, ως προς τα καταστήματα τροφίμων, της λειτουργίας υπηρεσιών διανομής προϊόντων (delivery), η οποία επιτρέπεται να λειτουργεί έως τη 1:00.

Οι επιχειρήσεις τροφίμων (super market) απαγορεύεται να πωλούν, με εξαίρεση το τηλεφωνικό και ηλεκτρονικό εμπόριο, καθώς και την εξ αποστάσεως προαγορά/προεπιλογή των αγαθών μέσω ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής παραγγελίας (click away), τα προϊόντα υπό τους κατωτέρω Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριοτήτων:

α) Λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.41,

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, ώρα 13:00

 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 Έχοντας υπόψη:

 Τις διατάξεις του άρθρου 72 του Ν. 3852/2010 όπως αντικαταστάθηκαν με την παρ. 1 του

άρθρου 40 Ν.4735/20.

 Το άρθρο 10 της Π.Ν.Π. «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του»-ΦΕΚ Α΄55/11-03-2020.

 Την εγκύκλιο 426/77233/13-11-20 (ΑΔΑ: 6ΩΚΛ46ΜΤΛ6-ΥΔ4) του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα «Ενημέρωση για την οργάνωση και λειτουργία των δήμων κατά το διάστημα εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης της πανδημίας».

 Την αρ. 160/19 Α.Δ.Σ. (ΨΧΧΣΩ1Ω-ΔΕ8) περί εκλογής μελών Οικονομικής Επιτροπής.

 Την αρ. 972/6899/13-9-19 ορθή επανάληψη(66ΧΤΩ1Ω-20Γ)απόφαση Δημάρχου περί ορισμού μελών Ο.Ε.

 Την αρ.1035/7307/1-10-19 (ΩΓΜΠΩ1Ω-2ΡΡ)απόφαση Δημάρχου περί τροποποίηση της Α.Δ.972/19 περί ορισμού μελών Ο.Ε.

Σας προσκαλούμε σε δια περιφοράς τακτική σύγκληση της Οικονομικής

Επιτροπής την 28 η Δεκεμβρίου 2020, ημέρα Δευτέρα-ώρα έναρξης 13.00 μ.μ. & ώρα λήξης 14.00 μ.μ., για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, ήτοι:

ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

1. Περί ανάθεσης σε λογιστή για να προβεί σε σύνταξη προϋπολογισμού έτους 2021 και απολογισμού, ισολογισμού έτους 2019 του κληροδοτήματος «ΑΓ. ΚΟΣΜΑ» Κοινότητας ΑΓ. ΚΟΣΜΑ.

2. Περί ανάθεσης σε λογιστή για να προβεί σε σύνταξη προϋπολογισμού έτους 2021 και απολογισμού, ισολογισμού έτους 2019 του κληροδοτήματος «ΛΟΥΚΑ ΚΟΝΤΗ» Κοινότητας

Βήσσανης.

3. Περί ανάθεσης σε λογιστή για να προβεί σε σύνταξη προϋπολογισμού έτους 2021 και απολογισμού, ισολογισμού έτους 2019 του κληροδοτήματος «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΛΑΡΙΔΗ» Κοινότητας Βήσσανης.

4. Περί ανάθεσης σε λογιστή για να προβεί σε σύνταξη προϋπολογισμού έτους 2021 και απολογισμού, ισολογισμού έτους 2019 του κληροδοτήματος«ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ» Κοινότητας Βασιλικού.

5. Περί ανάθεσης σε λογιστή για να προβεί σε σύνταξη προϋπολογισμού έτους 2021 και απολογισμού, ισολογισμού έτους 2019 του κληροδοτήματος «ΔΩΡΕΑ ΜΑΡΙΑΣ ΔΑΛΛΑ» Κοινότητας Δελβινακίου.

6. Περί ανάθεσης σε λογιστή για να προβεί σε σύνταξη προϋπολογισμού έτους 2021 και απολογισμού, ισολογισμού έτους 2019 του κληροδοτήματος «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΕΤΣΟΥ» Κοινότητας Λάβδανης.

7. Σύνταξη σχεδίου προϋπολογισμού του Δήμου Πωγωνίου & Ο.Π.Δ. για το οικ. έτος 2021.

8. Ψήφιση προϋπολογισμού έτους 2021 Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού , Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Αθλητισμού Δήμου Πωγωνίου.

9. Αποδοχή 4 επιχορηγήσεων από το Υπουργείο Εσωτερικών – Τμήμα Επιχορηγήσεων Τοπικής Αυτ/σης με αρ. πρωτ. 89668/18-12-20, 89678/18-12-20,89680/18-12-20 & 89952/21-12-20.

10 Εγκριση 2ης παράτασης προθεσμίας τακτοποίησης του φακέλου του έργου: «Ανακατασκευή στεγάστρων στην κεντρική πλατεία της Τ.Κ. Βασιλικού και στο αστυνομικό τμήμα της Τ.Κ. Κεφαλοβρύσου» στο Δήμο Πωγωνίου αναδόχου Παναγιώτη Γκάσιου του Κωνσταντίνου.

11. Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών – καθορισμός όρων διακήρυξης για την διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμού: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ – ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ (ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΑΡΩΘΡΟΥ)»

12. Έγκρισή ή μη του 1ου πρακτικού Επιτροπής Διεξαγωγής Διαγωνισμού της υπηρεσίας «Παροχή Υπηρεσιών Τεχνικής Υποστήριξης στο Δήμο Πωγωνίου για το έργο “Thematic Tourism Development Through The Preservation of Polyphonic Music, Unique Element Of The Cross – Border Cultural Heritage” (ακρωνύμιο POLYPHONIA), που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Interreg IPA Cross-border Cooperation Programme “Greece-Albania 2014-2020”» Νομού Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 128.271.00 € με Φ.Π.Α. (24%).

13. Σχετικά με διαγραφή οφειλών ύδρευσης στο όνομα Κ. Τέσιου Ουρανία στην Κοινότητα Σιταριάς-Δ.Ε. Άνω Καλαμά- Δήμου Πωγωνίου.

14 Σχετικά με διαγραφή οφειλών ύδρευσης στο όνομα Κ. Γιαννακός στην Κοινότητα Ιερομνήμης –Δ.Ε. Άνω Καλαμά- Δήμου Πωγωνίου.

15. Σχετικά με διαγραφή βεβαιωμένων τελών καθαριότητας – φωτισμού και ΤΑΠ στον Δήμο Πωγωνίου (Ν.4674/20 άρθρο 21 παρ.2).

16. Κατακύρωση αποτελέσματος πλειοδοτικής φανερής δημοπρασίας εκμίσθωσης αγρού στη θέση Σπάσματα Κοινότητας Δολιανών.

17. Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την 14 η αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικον. έτους 2020 Δήμου Πωγωνίου.

H διαδικασία της «δια περιφοράς» λήψης απόφασης θα γίνει ως εξής:

Λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς

 


Στο ΦΕΚ ορίζεται ότι η λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σε περιορισμένη συχνότητα διασφαλίζοντας επαρκή κίνηση ιδίως κατά τις ώρες κίνησης των εργαζομένων, και πάντως με μέγιστη πληρότητα 65% [λεωφορεία δημόσιας χρήσης (λεωφορεία αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ ή ΚΤΕΛ ΑΕ, λεωφορεία μεμονωμένων αυτοκινητιστών άγονων γραμμών, τουριστικά λεωφορεία και ειδικά τουριστικά λεωφορεία περιήγησης πόλεων ανοικτού ή κλειστού τύπου), λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης, καθώς και λεωφορεία δημοτικής συγκοινωνίας, λεωφορεία αρμοδιότητας ΟΑΣΑ ΑΕ και ΟΑΣΘ ΑΕ, μέσα σταθερής τροχιάς αρμοδιότητας ΣΤΑΣΥ ΑΕ, αναβατήρες (τελεφερίκ), όπως επίσης σιδηρόδρομος].

Μέχρι ένας (1) επιβάτης πλέον του οδηγού σε επιβατηγά οχήματα δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ, Ειδικής Μίσθωσης) και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) οχήματα καθώς και στα Ε.Ι.Χ. οχήματα με οδηγό του ν. 4093/2012 (Α’ 222). Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν α) ανήλικα τέκνα, η κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη ή β) άτομο που χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για τη μετακίνησή του.

Μέχρι δύο (2) άτομα πλέον του οδηγού στα διπλοκάμπινα, μικτής χρήσης και τύπου ΒΑΝ οχήματα που κυκλοφορούν σύμφωνα με την υπ’ αρ. 61512/2900/11.12.2002 απόφαση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών (Β’ 1548). Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα τέκνα, η κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη.

Οι περιορισμοί του παρόντος δεν εφαρμόζονται στην περίπτωση και υπό τις προϋποθέσεις μετακίνησης προς τον σκοπό συμμετοχής σε συναθροίσεις του σημείου 1 κατά τις ημέρες 24, 25, 31 Δεκεμβρίου 2020 και 1 Ιανουαρίου 2021.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεργασία με την 6η ΥΠΕ για 12 εκατ. ευρώ

 


Στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με την 6η ΥΠΕ για την προμήθεια 6 συσκευών αρνητικής πίεσης για το νοσοκομείο "Χατζηκώστα" προχώρησε η Περιφέρεια Ηπείρου, κατά την παρουσία του Υπεάρχη Ιωάννη Καρβέλη την Τετάρτη στα Γιάννενα.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, η συνεργασία του με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ περιελάμβανε και συζήτηση για το πως θα αξιοποιηθούν 12 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ συν όποια άλλα χρήματα προκύψουν από την ανακατανομή των κονδυλίων του Interreg Ελλάδος - Ιταλίας.

Νοσοκομεία και ΕΚΑΒ στην Ήπειρο πρόκειται να ωφεληθούν από τα διαθέσιμα χρήματα για τη βελτίωση των υποδομών τους, όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις χωρίς την παρουσία θεατών των ομάδων

 


Στο ΦΕΚ ορίζεται αναφέρεται ότι από την 1η Ιανουαρίου 2021 επιτρέπεται η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις χωρίς την παρουσία θεατών των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα της Α’ κατηγορίας καλαθοσφαίρισης γυναικών, πετοσφαίρισης γυναικών, υδατοσφαίρισης ανδρών-γυναικών και χειροσφαίρισης ανδρών-γυναικών.

Αναλυτικά:

Αναστολή της λειτουργίας και χρήσης οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, εξαιρουμένων των ακόλουθων περιπτώσεων:

Της λειτουργίας ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων αποκλειστικά και μόνο από ομάδες έως τριών (3) ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή και χωρίς την παρουσία θεατών, προς τον σκοπό άθλησης μέσω ατομικών αθλημάτων.

Της λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες χωρίς την παρουσία θεατών: α) των ομάδων που μετέχουν στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α’ Εθνικής κατηγορίας ανδρών (Superleague Ι), στο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης (Basket league) και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα των οικείων διεθνών ομοσπονδιών και β) των εθνικών ομάδων, ανδρών ή γυναικών, ομαδικών αθλημάτων που έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις στο συγκεκριμένο διάστημα.

STOP στις αναπηρίες με τη μεταφορά της περόνης βάζουν Έλληνες ορθοπεδικοί


 STOP στις αναπηρίες που προκαλούνται από τα μεγάλα ελλείμματα (κενά) των μακρών οστών, βάζουν πλέον οι Έλληνες ορθοπεδικοί με την μεταφορά (μεταμόσχευση) ελεύθερων αγγειούμενων οστών όπως η περόνη!

Μια τέτοια δύσκολη χειρουργική επέμβαση έγινε σε 35 χρόνο (σε Κλινική της Αθήνας), ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά σε εργατικό ατύχημα πριν από τρία χρόνια και είχε υποστεί σοβαρό κάταγμα των δύο οστών στον αριστερό πήχη (Κερκίδος και Ωλένης)!

«Η επέμβαση στέφθηκε με επιτυχία παρά το γεγονός ότι  η περίπτωση του 35χρονου ήταν πολύ  δύσκολη καθώς είχε χειρουργηθεί τρείς φορές για αποκατάσταση του κατάγματος » αναφέρει ο Δρ Ιωάννης Ιγνατιάδης, Χειρουργός Ορθοπαιδικός, Διευθυντής τμήματος Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής Άκρων Ιατρικού Ψυχικού, επικεφαλής της ιατρικής ομάδας που έκανε την επέμβαση.

Σύμφωνα με το ιατρικό ιστορικό ο 35χρονος είχε χειρουργηθεί μετά το ατύχημα με σύνθεση των οστών με πλάκες και βίδες. Με την συμπλήρωση ενός χρόνου διαπιστώθηκε  ότι το ένα από τα δύο οστά – η Ωλένη δεν κόλλησε. 

Τότε χειρουργήθηκε εκ νέου με μεταμόσχευση οστικών τεμαχίων στο κενό του κατάγματος. Δυστυχώς όμως και πάλι μετά από ένα χρόνο το οστικό τεμάχιο απορροφήθηκε και η πλάκα χαλάρωσε, ενώ και το υπόλοιπο οστό υπέστη τήξη σε μεγάλο μήκος.

«Στην κατάσταση αυτή απευθύνθηκε ο ασθενής σε εμάς. Τον υποβάλλαμε σε νέο χειρουργείο όπου διαπιστώθηκε υποβόσκουσα μόλυνση με σταφυλόκοκκο και έγινε αφαίρεση της πλάκας και καθαρισμός του μολυσμένου-λιωμένου οστού Ωλένης, ενώ το οστικό κενό που έπρεπε να γεφυρωθεί μετά από χειρουργική εκτομή ήταν 12 εκατοστά» αναφέρει ο κ Ιγνατιάδης και συνεχίζει.