Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Δήμος Πωγωνίου: Διακήρυξη δημοπρασίας για την εκμίσθωση δυο δημοτικών αγρών στις θέσεις Κλεισούρα και Μαζούκι

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Έχοντας υπόψη:

α) το Π.Δ. 270/81, (ΦΕΚ Α' 77/30-3-81)

β) το Δ.Κ.Κ (Ν.3463/06)

γ) το Ν. 3852/2010

δ) την αριθ. 42/2021 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση δημοπράτησης

ε) την 113/2021 απόφαση της Οικονομικής επιτροπής με την οποία καθορίστηκαν οι όροι της δημοπρασίας.

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ

δημοπρασία πλειοδοτική, φανερή και προφορική για την εκμίσθωση δύο ποτιστικών αγρών που περιγράφεται παρακάτω βάση των όρων:

ΑΡΘΡΟ 1) Περιγραφή των  εκτάσεων

 α) Ποτιστικός αγρός εκτάσεως τεσσάρων στρεμμάτων και επτακοσίων πενήντα μέτρων(4,750) στρεμμάτων που βρίσκεται στη θέση «Κλεισούρα» της Κοινότητας Δολιανών.

β) Ποτιστικός αγρός εκτάσεως (4,832 στρ.) τεσσάρων στρεμμάτων και οκτακοσίων τριάντα δύο μέτρων στη θέση «Μαζούκι» της Κοινότητας Δολιανών.

ΑΡΘΡΟ 2) Τρόπος Διενέργειας της Δημοπρασίας

Η δημοπρασία είναι πλειοδοτική, φανερή και προφορική και θα διεξαχθεί την ορισθείσα ημέρα και ώρα που αναφέρεται παρακάτω. Η δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφ’ όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές. Για τη συνέχιση της δημοπρασίας και πέραν της οριζόμενης ώρας αποφασίζει η Επιτροπή, η απόφαση της οποίας καταχωρείται στα πρακτικά.

Οι προσφορές των πλειοδοτών αναγράφονται στα πρακτικά κατά σειρά εκφωνήσεως μετά του ονοματεπωνύμου του πλειοδότη.

Πάσα προσφορά είναι δεσμευτική δια τον εκάστοτε πλειοδοτούντα, η δέσμευση δε αυτή μεταφέρεται αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους ακόλουθους και επιβαρύνει οριστικώς τον τελευταίο πλειοδότη.

Αν κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασμό άλλου ,οφείλει να δηλώσει τούτο προς την επί της δημοπρασίας επιτροπή ,προ της ενάρξεως του συναγωνισμού, παρουσιάζοντας και το προς τούτο νόμιμο πληρεξούσιο έγγραφο, αλλιώς θεωρείται ότι μετέχει για δικό του λογαριασμό.

Η απόφαση της επί της δημοπρασίας επιτροπής περί αποκλεισμού ενδιαφερομένου να συμμετάσχει στη δημοπρασία, επειδή δεν πληροί τους υπό της οικείας διακηρύξεως προβλεπόμενους όρους, αναγράφεται στα πρακτικά. Τα πρακτικά της δημοπρασίας συντάσσονται σε απλό χαρτί.

Στην α’ δημοπρασία γίνονται δεκτοί δημότες κάτοικοι της Κοινότητας Δολιανών του Δήμου Πωγωνίου.

Αν η δημοπρασία δεν φέρει αποτελέσματα επαναλαμβάνεται και γίνονται δεκτοί δημότες του Δήμου Πωγωνίου και τέλος αν η επαναληπτική δημοπρασία είναι άγονη επαναλαμβάνεται και μπορεί να συμμετέχει σ’ αυτήν οποιοσδήποτε.

ΑΡΘΡΟ 3) Τόπος και ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας.

Η δημοπρασία του κάθε αγρού θα διεξαχθεί στο Δημαρχείο του Δήμου Πωγωνίου στο Καλπάκι, στις 7/06/2021 ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 π.μ. για τον αγρό στη θέση Κλεισούρα και 10:15π.μ. για τον αγρό στη θέση Μαζούκι, ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής που ορίστηκε με την 158/20 Α.Δ.Σ  (ΑΔΑ: ΨΓ0ΦΩ1Ω-Β1Σ) Α.Δ.Σ. και μπορεί να συμμετάσχουν  σε αυτήν οι δημότες κάτοικοι της Κοινότητας Δολιανών  Δ.Ε. Καλπακίου του Δήμου Πωγωνίου.

Αν η δημοπρασία δεν φέρει αποτέλεσμα, επαναλαμβάνεται και μπορεί να συμμετάσχουν σε αυτήν δημότες κάτοικοι του Δήμου Πωγωνίου, στις 14/06/2021 ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00π.μ. για τον αγρό στη θέση Κλεισούρα και 10:15π.μ. για τον αγρό στη θέση Μαζούκι, στον ίδιο χώρο και ενώπιον της ίδιας επιτροπής.

Αν η επαναληπτική δημοπρασία δεν φέρει αποτέλεσμα, επαναλαμβάνεται και μπορεί να συμμετέχει σ’ αυτή οποιοσδήποτε, στις 21/06/2021 ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00π.μ. για τον αγρό στη θέση Κλεισούρα και 10:15π.μ. για τον αγρό στη θέση Μαζούκι, στον ίδιο χώρο.

Δηλώσεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Ανδρέου για τις πρόσφατες εκλογές στην Αλβανία

 


Δηλώσεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Ανδρέου για τις πρόσφατες εκλογές στην Αλβανία.


ΕΟΔΥ: Πενήντα θάνατοι σήμερα, 2.433 νέα κρούσματα


3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, πενήντα  θάνατοι σήμερα, 2.433 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.433, εκ των οποίων τρία εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 393.583 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 30 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.997 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 50, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.872 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 556 (62.1% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη.

To 84.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.368 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι194 (ημερήσια μεταβολή -7.62%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 251ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων: Όχι στην αδειοδότηση των μονάδων καύσης βιορευστών – βιοαερίου σε Γραμμενοχώρια και Άνω Ρεβένια

 


Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στηρίζει τις δίκαιες κινητοποιήσεις των κατοίκων των Γραμμενοχωρίων και Άνω Ραβένια κατά των μονάδων καύσης βιορευστών - βιοαερίου. Καλούμε τους κατοίκους να μην έχουν καμία εμπιστοσύνη στα κρατικά όργανα λήψης αποφάσεων και τους εμπλεκόμενους φορείς για την δικαίωση του αγώνα τους.

Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΑΛΗ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΪΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.

Οι συγκεκριμένες μονάδες και άλλες παρόμοιες εγκαταστάσεις (αιολικά πάρκα, ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά κλπ) αποτελούν κομμάτι των επενδύσεων ΑΠΕ στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της ενέργειας, της παραπέρα ιδιωτικοποίησης της και αποτελούνκεντρική πολιτική της ΕΕ που προωθείτε τόσο από την σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ όσο και απ΄όλες τις προηγούμενες (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ). Στην πράξη οι επενδύσεις αυτές σηματοδοτούν ένα νέο πεδίο κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους που δρουν στον τομέα της ενέργειας και ενεργειακή φτώχεια για το λαό.

Τη στιγμή που τα λαϊκά νοικοκυριά στενάζουν κάτω από το βάρος των συνεπειών της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης που επιτάχυνε η πανδημία, ενώ παράλληλα δεν έχει ληφθεί κανένα απολύτως μέτρο προστασίας της υγείας του λαού και των εργαζομένων, την ώρα που προωθείτε ο εργασιακός μεσαίωνας με 10ωρη δουλειά και απλήρωτες υπερωρίεςερχόμαστε αντιμέτωποι και στον τόπο μας, με το μύθο της "πράσινης ανάπτυξης".

Η πείρα και από άλλες περιοχές με τέτοιες εγκαταστάσεις έχει αποδείξει ότι η ανάπτυξη αυτή δεν είναι προς όφελος του λαού.

Αντίθετα είναι απόλυτα συνδεδεμένη με:

        Την ρύπανση του περιβάλλοντος σε όλα τα άλλα επίπεδα

        Τονπεριορισμό και την αλλοίωση καλλιεργήσιμων ή αξιοποιήσιμων, για αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή, αναψυχή κ.α, εκτάσεων γης.

        Την επιβάρυνση των λαϊκών νοικοκυριών με ακόμη ακριβότερο ρεύμα, γιατί  η ενέργεια είναι ήδη ιδιωτικοποιημένη και δεύτερον ήδη πληρώνουμε ειδικό τέλος για τις ΑΠΕ  που αναγράφεται σε κάθε λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος.

        Ανοίγουν τον επικίνδυνο δρόμο των αλλαγών στις μαζικές χρήσεις γης, ακόμα και για περιβαντολλογικά προστατευμένες.

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τον δίκαιο αγώνα των κατοίκων και τωνεπιτροπών αγώνα να μην αδειοδοτηθούν οι μονάδες καύσης βιορευστών – βιοαερίου.

Διεκδικούμε φτηνή ενέργεια για όλο το λαό, με κεντρικό κρατικό σχεδιασμό που θα αξιοποιεί κάθε φυσικό πλεονέκτημα της χώρας και την αξιοποίηση όλων των τεχνολογιών, με σεβασμό στο περιβάλλον, για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών.

Δέκα τέσσερις παραβάσεις στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 24 Μαΐου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Δευτέρα 24 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 58.803 έλεγχοι, από τους οποίους οι 21.275 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 252 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκε 1 σύλληψη, ως ακολούθως:

·         189 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 186 πρόστιμα των 300 ευρώ και 3 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

o      47 στο Βόρειο Αιγαίο,

o      28 στη Θεσσαλονίκη,

o      27 στη Στερεά Ελλάδα,

o      22 στα Ιόνια Νησιά,

o      14 στην Ήπειρο,

o        8 στη Πελοπόννησο,

o        8 στη Κεντρική Μακεδονία,

o        8 στην Αττική,

o        7 στη Κρήτη,

o        5 στο Νότιο Αιγαίο.

o        5 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

o        4 στη Δυτική Ελλάδα

o        4 στη Δυτική Μακεδονία και

o        2 στη Θεσσαλία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 55.539 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 53.444 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.095 των 150 ευρώ.

·         38 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

o      8 στη Κεντρική Μακεδονία,

o      8 στην Θεσσαλονίκη,

o      6 στο Βόρειο Αιγαίο,

o      4 στην Αθήνα,

o      3 στη Δυτική Μακεδονία,

o      3 στη Στερεά Ελλάδα,

o      2 στο Νότιο Αιγαίο,

o      2 στη Πελοπόννησο,

o      1 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και

o      1 στη Δυτική Ελλάδα.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 192.312 ομοειδείς παραβάσεις.

·         25 παραβάσεις και 1 σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

- σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραβίαση επιβληθείσας αναστολής λειτουργίας, με επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 12 πελάτες, για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

- 3.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας.

Στην Κεντρική Μακεδονία , 1.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραβίαση απαγόρευσης μουσικής.

Στη Θεσσαλονίκη, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε καφενείο, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης τραπεζοκαθισμάτων.

Στη Δυτική Μακεδονία, από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 5 άτομα, για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδό του στην χώρα.

Στο Νότιο Αιγαίο, 1.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ - μπαρ για παραβίαση απαγόρευσης μουσικής.

Στη Στερεά Ελλάδα,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο και σχηματισμός δικογραφίας σε άτομο για παραβίαση καραντίνας,

- 300 ευρώ πρόστιμο σε υπάλληλο κρεοπωλείου για μη χρήση μάσκας.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 6.400 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 1.986 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Έγκριση περιβαλλοντικών όρων ίδρυσης πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 27.000 ινδιάνων κρεατοπαραγωγής, στη θέση «Μπόλια-Μπουρδούκα» Τ.Κ. Μαζαρακίου Δήμου Πωγωνίου

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Ανακοινώνει και Προσκαλεί

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθ. 19 του Ν. 4014/2011 (ΦΕΚ 209/Α΄) σε συνδυασμό με τις διατάξεις της ΚΥΑ 1649/45/2014 (ΦΕΚ 45/Β’), τους πολίτες (κοινό, ενδιαφερόμενο κοινό) και φορείς εκπροσώπησής τους (οικείο Δημοτικό Συμβούλιο, Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, Ποιότητας Ζωής, Συμβούλιο Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας), να λάβουν γνώση και να διατυπώσουν γραπτές απόψεις (σύμφωνα με το έντυπο υπό στοιχεία Δ11, που περιλαμβάνεται στο παράρτημα Α της προαναφερόμενης ΚΥΑ) στα πλαίσια της έναρξης δημόσιας διαβούλευσης, επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (κατηγορίας Α2, ομάδα 7η,α/α 6): « Έγκριση περιβαλλοντικών όρων ίδρυσης πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 27.000 ινδιάνων κρεατοπαραγωγής, στη θέση «Μπόλια-Μπουρδούκα», Τ.Κ. Μαζαρακίου, Δήμου Πωγωνίου, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου»
Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι ο Σωτήριος Πανταζής.
Ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας δημοσιοποίησης ορίζεται η 25/05/2021 και ημερομηνία λήξης αυτής η 06/07/2021
Ημερομηνία έναρξης της προθεσμίας για την κατάθεση γραπτών απόψεων των πολιτών και των φορέων εκπροσώπησής τους ορίζεται η 27/05/2021 και ημερομηνία λήξης αυτής η 01/07/2021
Αρμόδια Υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας είναι η Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού
Αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας Ηπείρου για την παροχή πληροφοριών και στοιχείων καθώς και την παραλαβή των εγγράφων απόψεων και προτάσεων των πολιτών και φορέων είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου (Πλατεία Πύρρου 1 –Ιωάννινα, γρ. 203), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες).
Η παρούσα ανακοίνωση αναρτάται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, www.php.gov.gr/  Ενημέρωση/ Νέα-Ανακοινώσεις/ Ανακοινώσεις.

Η παρούσα Ανακοίνωση-Πρόσκληση να δημοσιευθεί στην εφημερίδα «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ» την 26/05/2021.


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Π. Σ.

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΠΡΑΪΜΗ ΜΠΟΤΣΗ

Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, 13 άτομα σε περιοχές της Ηπείρου για διάφορα ποινικά αδικήματα

 


Στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων και περιπολιών για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αστυνομικοί των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου προχώρησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, σε συλλήψεις ατόμων για διάφορες υποθέσεις.

Πιο αναλυτικά, συνελήφθησαν συνολικά (13) άτομα και συγκεκριμένα:

·          Στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, αλλοδαπός, διότι όπως διαπιστώθηκε σε βάρος του εκκρεμούσε Διάταξη και Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή του 9ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Αθηνών για το αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής. 

·          Στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ηρωίνη σε μορφή βράχου, βάρους -3- γραμμαρίων.

·          Στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, -10- αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα, ενώ από τον περαιτέρω έλεγχο διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του ενός εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, ποινής φυλάκισης -3- μηνών και χρηματικής ποινής -1.500- ευρώ για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών ενώ σε βάρος των υπολοίπων εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και σε έδαφος Schengen.

·          Στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, αλλοδαπός, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης.
Οι έλεγχοι και οι περιπολίες διεξάγονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Τμήμα Θυρεοειδή της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας Παγκόσμια Ημέρα Θυρεοειδή 25η Μαΐου

 


Η 25η Μαΐου καθιερώθηκε το 2008 από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Θυρεοειδή ως Παγκόσμια Ημέρα Θυρεοειδή και στη συνέχεια υιοθετήθηκε ως ημέρα εορτασμού και από άλλες ενδοκρινολογικές επιστημονικές εταιρείες ανά τον κόσμο.

Σκοπός της ημέρας αυτής είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού για τις παθήσεις του θυρεοειδή  και τη σημασία που έχει η φυσιολογική λειτουργία του για την υγεία και το «εύ ζήν».

Οι παθήσεις του θυρεοειδή αυξάνονται συνεχώς σε όλον τον κόσμο. 

Η αυτοάνοση χρόνια θυρεοειδίτιδα Hashimoto, η πιο συχνή ενδοκρινική πάθηση, παρουσιάζει ιδιαίτερη αύξηση ως αποτέλεσμα της συνεχούς επιρροής διαφόρων περιβαλλοντικών παραγόντων στη γενετική προδιάθεση με την οποία γεννιούνται πολλά άτομα. Τα αυτοάνοσα νοσήματα του θυρεοειδή αυξάνονται και στη διάρκεια της εγκυμοσύνης όπου αποτελούν, μαζί με το πρόβλημα της ιωδοπενίας, την δεύτερη πιο συχνή διαταραχή της κύησης παγκοσμίως. Αύξηση παρουσιάζει και ο καρκίνος του θυρεοειδή, που είναι ο τέταρτος ταχύτερα αυξανόμενος καρκίνος στον κόσμο.

Με την ευκαιρία της ημέρας αυτής, πολλά κράτη σε όλες τις ηπείρους οργανώνουν εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται διαδικτυακές ημερίδες (webinars), δράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή ακόμα και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους, όπου αυτό επιτρέπεται εν μέσω της πανδημίας.

Το Τμήμα Θυρεοειδή της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας εορτάζει εδώ και χρόνια την ημέρα αυτή με διάφορες εκδηλώσεις κοινωνικής προσφοράς των μελών του. Εφέτος, η Παγκόσμια Ημέρα Θυρεοειδή είναι αφιερωμένη στους ασθενείς με COVID-19 που αναπτύσσουν παθήσεις του θυρεοειδή. Οι μετά την COVID-19 παθήσεις του θυρεοειδή παρουσιάζονται σε πολλούς ασθενείς με σοβαρή μορφή της λοίμωξης που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός. Συνήθως εκδηλώνονται 1-2 εβδομάδες μετά την λοίμωξη,  αλλά ευτυχώς η πορεία τους είναι μάλλον ήπια.

Όπως πέρυσι, έτσι και εφέτος η πανδημία καθιστά επιβεβλημένο να γίνει η επικοινωνία και η ενημέρωση σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Θυρεοειδή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και στον ψηφιακό, τον ηλεκτρονικό και τον έντυπο Τύπο. Στο πλαίσιο αυτό, το Τμήμα Θυρεοειδή της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας συνιστά έλεγχο της λειτουργίας του θυρεοειδή σε όλους τους ασθενείς με ιστορικό σοβαρής λοίμωξης COVID-19. Συνιστά επίσης επανέλεγχο στους ασθενείς με γνωστές παθήσεις του θυρεοειδή που νόσησαν με COVID-19, για τυχόν έγκαιρη αναπροσαρμογή της θεραπείας τους.  Τέλος, διοργανώνει ειδική διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση (webinar) για την Παγκόσμια Ημέρα Θυρεοειδή, στην οποία θα παρουσιασθούν, μεταξύ άλλων, νεότερα δεδομένα για την COVID-19 και τον θυρεοειδή.

Το webinar θα πραγματοποιηθεί στις 25 Μαΐου 2021 στις 15.30' μ.μ.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας ΕΔΩ.

Καλή Παγκόσμια Ημέρα του Θυρεοειδή!

Για την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία και το Τμήμα Θυρεοειδούς 

Ανδρομάχη Βρυωνίδου-Μπομποτά

Λεωνίδας Ντούντας

Καλλιόπη Παζαΐτου-Παναγιώτου

Υπουργείο Παιδείας: Λήγουν την Τετάρτη 2 Ιουνίου τα μαθήματα για την Γ' Λυκείου

 


Με τροποποιητική απόφαση με την οποία υπέγραψε η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή, για την Γ' Λυκείου τα μαθήματα λήγουν την Τετάρτη 2 Ιουνίου, ενόψει των εξετάσεων για τις Πανελλήνιες 2021.

Υπενθυμίζεται ότι με προηγούμενη απόφαση είχε γίνει γνωστό ότι όλες οι τάξεις Λυκείων και Γυμνασίων επρόκειτο να κλείσουν την Παρασκευή 11 Ιουνίου.

Τονίζεται ότι παραμένει η 11η Ιουνίου ως ημερομηνία λήξης για Γυμνάσια και Λύκεια, πλην Γ' τάξης Λυκείου.

Συγκεκριμένα η υφυπουργός Παιδείας, αποφάσισε την τροποποίηση της υπό στοιχεία 48293/ΓΔ4/27-4-2021 υπουργικής απόφασης που τιτλοφορείται ως «Λήξη μαθημάτων σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διδακτικού έτους 2020-2021, (Β’ 1767), η οποία αντικαθίσταται ως εξής:

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας, την Τρίτη 25 Μαΐου

 


Την Τρίτη 25 Μαΐου,  Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Στην Ήπειρο, τα σημεία δωρεάν ελέγχου είναι τα ακόλουθα:

Δημαρχείο Άρτας, 08:00-14:00

Νεοχώρι Άρτας, 09:00-11:00

Κομμένο Άρτας, 11:30-13:30

Πλατεία Δημαρχείου, Ηγουμενίτσα

Κοινοτικό Κατάστημα Κρανούλας, Ιωάννινα

Περιφέρεια Ηπείρου, Ιωάννινα

Αρχοντικό Πυρσινέλα, Ιωάννινα

Πλατεία Πύρρου, Ιωάννινα

Θεσπρωτικό, Πρέβεζα

Δημαρχείο Λούρου, Πρέβεζα.

Εξελίξεις στη χειρουργική των παραμορφώσεων της σπονδυλικής στήλης - Διεθνές, ανοιχτό, διαδικτυακό ιατρικό συνέδριο

 


Διεθνές, ανοιχτό, online ιατρικό συνέδριο με θέμα: «Εξελίξεις στη χειρουργική των παραμορφώσεων της σπονδυλικής διοργανώνουν ο Διευθυντής της Κλινικής Σπονδυλικής Στήλης του Metropolitan Hospital, Επ. Καθηγητής Ορθοπαιδικής Μάριος Λυκίσσας και το Metropolitan Hospital σε συνεργασία με τις δομές: Hospital for Special Surgery (New York, USA), Cincinnati Children’s Hospital Medical Center (Ohio, USA), University of Miami-Miller School of Medicine (Miami, USA), Balgrist University Hospital (Switzerland), Hadassah University Hospital (Jerusalem), Dokkyo University (Japan), την Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής & Τραυματολογίας και την Εταιρεία Σπονδυλικής Στήλης του Ισραήλ.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά το Σάββατο 29 Μαΐου από 15:00 μέχρι 18:00, ώρα Ελλάδος. Συντονιστής του Συνεδρίου θα είναι ο κ. Μάριος Λυκίσσας ο οποίος θα πραγματοποιήσει και ανακοίνωση με θέμα: «Η πλοήγηση στη χειρουργική των παραμορφώσεων της σπονδυλικής στήλης», ενώ θα συμμετάσχουν με ανακοινώσεις οι (κατά σειρά παρουσίασης):

        Alvin Crawford MD, FACS, Professor Emeritus of Orthopaedic Surgery, University of Cincinnati School of Medicine, Ohio, USA

        Haruki Ueda MD, Assistant Professor, Department of Orthopaedic Surgery, Dokkyo Medical University School of Medicine, Tochigi, Japan

        Viral Jain, MD, Assοciate Professor of Orthopaedic Surgery, Cincinnati Children’s Hospital Medical Center, Cincinnati, Ohio, USA

        Mazda Farshad, MD, MPH, Professor of Orthopaedic Surgery, Chief, Department of Spine Surgery, Balgrist Hospital, Zurich, Switzerland

        Josh Schroeder, MD, Attending Spine Surgeon, Department of Orthopaedic Surgery, Hadassah Medical Center, Jerusalem, Israel

        Peter Sturm, MD, MBA, Professor of Orthopaedic Surgery, Director, Crawford Spine Center, Cincinnati Children’s Hospital Medical Center, Cincinnati, Ohio, USA

        Motasem Al Maaieh, MD, Associate Professor of Orthopaedic Surgery, Director of Spine Surgery, University of Miami, Miller School of Medicine, Miami, Florida, USA

        Federico Girardi, MD, Professor of Orthopaedic Surgery, Hospital for SpeciaL Surgery, Weill Cornell Medical College, New York, USA

        Andrew Sama, MD, Associate Professor of Orthopaedic Surgery, Co-Chief, Department of Spine Surgery, Hospital for Special Surgery, Weill Cornell Medical College, New York, USA

        Γεώργιος Σάπκας, MD, Επίτιμος Καθηγητής Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πρόκειται για ένα συνέδριο κεφαλαιώδους σημασίας, καθώς οι περισσότερες ανακοινώσεις αφορούν την σκολίωση, τη συνηθέστερη παραμόρφωση της σπονδυλικής στήλης, το οποίο προκειμένου να είναι προσιτό σε όσο το δυνατόν περισσότερους ενδιαφερόμενους έχει οργανωθεί με τρόπο που θα επιτρέψει την άνετη παρακολούθηση και τη συμμετοχή από ασφαλές και οικείο περιβάλλον για κάθε ιατρό.

Το διαδικτυακό συνέδριο εντάσσεται στο εκπαιδευτικό έργο της Ελληνικής Εταιρείας Ορθοπαιδικής & Τραυματολογίας (Ε.Ε.Χ.Ο.Τ.), τελεί υπό την αιγίδα της Εταιρείας Σπονδυλικής Στήλης του Ισραήλ και πραγματοποιείται με τη στήριξη της HEAL Academy του Ομίλου HHG.

Για να δείτε το πρόγραμμα του webinar πατήστε εδώ.

Για το πλήρες πρόγραμμα και δηλώσεις συμμετοχής/παρακολούθησης ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://event.webinarjam.com/register/178/4vpxnuz0