Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου: Μεταγραφική ενίσχυση με τον μέσο Γιώργο Γότση

 


Η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου ανακοινώνει την μεταγραφή του Γιώργου Γότση.

Ο Γιωργος είναι γεννημένος το 1996 και αγωνίζεται ως μέσος.

-Γιώργο, καλώς ήρθες στην Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου.

Σου ευχόμαστε να έχεις υγεία και πολλές επιτυχίες με την κιτρινόμαυρη φανέλα!

Παρατείνονται έως 21 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές στο τμήμα Γαλακτοκομίας-Τυροκομίας

 


Με απόφαση της διοίκησης του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ παρατείνονται έως 21 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές για το διδακτικό έτος 2022- 2023, στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΔΙΕΚ)  του Οργανισμού.

Οι εγγραφές αφορούν:

1. Νέους σπουδαστές, κατόχους απολυτηρίου Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου και ισότιμων τίτλων

2. Τους επιτυχόντες υποψηφίους, που υπέβαλαν παράλληλο μηχανογραφικό

Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ διαθέτει περισσότερα από 100 χρόνια ιστορίας και εμπειρίας στην αγροτική εκπαίδευση και είναι διαπιστευμένος φορέας Erasmus+. Προσφέρει σπουδές για μια σύγχρονη Αγροτική Επαγγελματική Εκπαίδευση σε νέους από ολόκληρη την χώρα, που θέλουν να δραστηριοποιηθούν ή/και να απασχοληθούν σε εκμεταλλεύσεις και επιχειρήσεις του αγροτοδιατροφικού τομέα.

Στο Νομό μας λειτουργεί στα Γιάννενα το ΔΙΕΚ γαλακτοκομίας- τυροκομίας, δίνοντας στους αποφοίτους του δίπλωμα επαγγελματία, ο οποίος μπορεί να εξελιχθεί σε ένα κλάδο που ήδη ανθεί στη χώρα μας και έχει εξαιρετικές προοπτικές.

Συγκεκριμένα, ο τεχνικός γαλακτοκομίας- τυροκομίας έχει μετατραπεί σε ένα σύγχρονο επαγγελματία, με αναγνωρισμένη αξία στον χώρο και με σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση.

Η παραγωγή γάλακτος και τυριού αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς πυλώνες της κτηνοτροφικής παραγωγής στην Ελλάδα, καθώς η χώρα μας σημειώνει ρεκόρ στις εξαγωγές τυριών, καθώς και στην κατά κεφαλήν κατανάλωση τυροκομικών προϊόντων.

Ένα διαφορετικό καλωσόρισμα στους μικρούς μαθητές από το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων με αφορμή τη νέα σχολική χρονιά

 


Έναν πρωτότυπο τρόπο διάλεξε το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων για να απευθυνθεί στους μικρούς μας φίλους κατά την επιστροφή τους στα σχολεία και να τους ευχηθεί «καλή σχολική χρονιά» με την εκκίνηση του νέου εκπαιδευτικού έτους.

Πιο αναλυτικά, η παραπάνω υπηρεσία σχεδίασε αυτοκόλλητα που μπορούν να επικολληθούν σε βιβλία και τετράδια, τα οποία τυπώθηκαν με μέριμνα της Περιφέρειας Ηπείρου και θα διανεμηθούν στους περίπου 9.000 μαθητές όλων των δημοτικών σχολείων του Νομού Ιωαννίνων μέσω της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων.

Ειδικότερα, πρόκειται για μία σειρά -6- διαφορετικών αυτοκόλλητων, που απεικονίζουν χαρούμενες παιδικές φιγούρες, μέσα από τις οποίες δίνονται στα παιδιά με εύληπτο τρόπο βασικές συμβουλές για την ασφαλή μετάβαση και αποχώρησή τους από το σχολείο.

Ακόμη, προσωπικό του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων διένειμε ενδεικτικά σε μαθητές της Α΄ Δημοτικού των σχολικών συγκροτημάτων, στα οποία παραβρέθηκε κατά την ημέρα του καθιερωμένου Αγιασμού, σχολικά τετράδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας που περιέχονται στο εξώφυλλο και οπισθόφυλλό τους.

Οι παραπάνω πρωτοβουλίες εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο δράσεων του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων με στόχο να εμφυσήσει στους μικρούς μαθητές σωστή οδική συμπεριφορά.

Τέλος, για τον ίδιο σκοπό εξάλλου, έμπειρο αστυνομικό προσωπικό, καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικού έτους θα βρίσκεται κοντά στους μαθητές, πραγματοποιώντας διαλέξεις και επισκέψεις σε σχολεία σε συνεργασία με τους αρμόδιους εκπαιδευτικούς φορείς.

Δικαιούχοι και κριτήρια για το Κοινωνικό Τιμολόγιο


 Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία για την υποβολή των αιτήσεων στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Η αίτηση θα υποβληθεί μέσω της πλατφόρμας της ΗΔΙΚΑ, η οποία όμως είναι προσωρινά εκτός λειτουργίας.

Όσοι ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) θα κάνουν την αίτησή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.idika.gr/kot/  με τους κωδικούς του TAXISnet.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ για το κοινωνικό τιμολόγιο, οι αιτήσεις του ΚΟΤ και του Μητρώου Ευάλωτων Πελατών ελέγχονται βάσει:

Της φορολογικής δήλωσης 2021, όσον αφορά εισοδήματα και σύνθεση νοικοκυριού.

Της τελευταίας εκκαθάρισης ΕΝΦΙΑ (2021), όσον αφορά ακίνητη περιουσία.

Οι πολίτες οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση από την 31/08/2022, και πριν την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης ΕΝΦΙΑ 2022, και οι οποίοι έχουν μεταβολές στην ακίνητη περιουσία τους μέσα στο 2021 (εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ 2022), μπορούν αν θέλουν, να κάνουν νέα αίτηση, η οποία θα ελεγχθεί, όσον αφορά την ακίνητη περιουσία, βάσει της τελευταίας εκκαθάρισης ΕΝΦΙΑ (2022).

Υπενθυμίζεται ότι, οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούν εντός του έτους (αφού πρώτα ακυρώσουν ήδη υπάρχουσα υποβληθείσα αίτηση). 

Με την παρέλευση διμήνου από τη λήξη της διορίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων (από 31/08/2022 έως και 31/10/2022), όσοι από τους εν ενεργεία δικαιούχους δεν έχουν υποβάλλει νέα αίτηση, θα απενταχθούν αυτόματα από το ΚΟΤ.

Ποιοι οι δικαιούχοι – Τα 6 βήματα

Οι καταναλωτές μπορούν να διαπιστώσουν με έξι βήματα εάν είναι δικαιούχοι ΚΟΤ:

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη αλλοδαπός διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης

 


Συνελήφθη σήμερα (15-09-2022) πρώτες πρωινές ώρες στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς από αστυνομικούς του οικείου Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων αλλοδαπός διότι εκκρεμούσε σε βάρος του  ένταλμα σύλληψης.

Ειδικότερα, ο αλλοδαπός επιχείρησε να εξέλθει από την χώρα και κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Πρέβεζας για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ανακοινώθηκαν 6+1 μέτρα για φθηνότερη στέγη

 


Την αναλυτική παρουσίαση της Στρατηγικής Κοινωνικής Στέγασης που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ έκαναν το πρωί της Πέμπτης οι υπουργοί Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος και ο διοικητής της Δ.ΥΠ.Α (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης), Σπύρος Πρωτοψάλτης ενώ την παρουσίαση συντονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Από τους 6+1 άξονες της στεγαστικής πολιτικής η βασικότερη αφορά την χορήγηση στεγαστικών δανείων ύψους 150.000 ευρώ με επιτόκιο 1% και δόση 275 ευρώ για νέους ηλικίας έως 39 ετών ενώ παράλληλα προβλέπεται η αύξηση – και αναδρομικά για το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος – του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος καθώς και προγράμμα «Εξοικονομώ-Ανακαινίζω» και για κλειστές κατοικίες.

Οι στόχοι του προγράμματος «Σπίτι μου» είναι έξι:

η μείωση του υψηλού κόστους στέγασης

η αύξηση της ιδιοκατοίκησης νέων

η στήριξη σε νέα ζευγάρια

ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση παλαιών κατοικιών

η άμβλυνωση στρεβλώσεων στην αγορά ακινήτων

η αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 6+1 άξονες πολιτικής

Ιωάννινα: Εξιχνιάστηκε κλοπή από κατάστημα

 


Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων κλοπή από κατάστημα, που έγινε το πρωί της Δευτέρας 12-09-2022 στα Ιωάννινα.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τρεις (3) γυναίκες  σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενες εισήλθαν σε κατάστημα πώλησης οικιακών ειδών και με την μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν αντικείμενα αξίας -80- ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Μαρία Κεφάλα: Παρέμβαση για να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα που δημιουργούν σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις στην περιοχή των Ιωαννίνων οι επιδρομές των αγριόχοιρων

 


Την παρέμβαση των συναρμόδιων Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος – Ενέργειας αντίστοιχα, για να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα που δημιουργούν σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις στην περιοχή των Ιωαννίνων και όχι μόνο, οι επιδρομές των αγριόχοιρων, ζητά με Αναφορά της, η Βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα.

Χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων, κατά κύριο λόγο με καλλιέργειες καλαμποκιού, στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων, καθώς επίσης και σε άλλες περιοχές, όπως στο Μέτσοβο και στο Πωγώνι, «παραδίδονται» στις αγέλες των αγριόχοιρων, ο αριθμός των οποίων, σύμφωνα και με τους ανεπίσημους υπολογισμούς της επιστημονικής κοινότητας της χώρας καταγράφει αλματώδη αύξηση, χρόνο με το χρόνο.

Πριν την περίοδο της συγκομιδής, οι ζημιές που προκαλούν οι αγριόχοιροι στην προσπάθειά τους να αναζητήσουν τροφή, είναι ανυπολόγιστες, με τους καλλιεργητές να βρίσκονται αντιμέτωποι με απώλειες για τη σοδειά τους, αλλά και με απώλεια προσδοκώμενων εσόδων. 

Από πέρυσι υλοποιείται η σημαντική πρωτοβουλία μέσω των συναρμόδιων Υπουργείων για τη συγκρότηση και δράση των συνεργείων εκδίωξης αγριόχοιρων από τις καλλιέργειες, με τη συμμετοχή των κυνηγετικών οργανώσεων και την εποπτεία των Δασικών Υπηρεσιών, όμως είναι προφανές, ότι δεν επαρκεί, λόγω των διαστάσεων του προβλήματος.

Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου: Ευχαριστήριο

 


Η Αθλητική Ένωση Κεφαλοβρύσου ευχαριστεί θερμά την διοίκηση της ΑΕ Κρανούλας για την παραχώρηση του γηπέδου της, για τις προπονήσεις της ομάδας μας.

Το γήπεδο της Κρανούλας αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι και αυτό οφείλεται εξ ολοκλήρου στην διοίκηση του συλλόγου της ομάδας.

Ευχόμαστε στο φίλο σωματείο της ΑΕ Κρανούλας καλή πορεία στο κύπελλο και στο πρωτάθλημα της Β’ Ερασιτεχνικής και να πετύχει τους στόχους της!

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: "Ζητάμε συγγνώμη για την μη συμμετοχή μας στο προσεχές πρωτάθλημα"

 


Σας γνωστοποιούμε πως παρόλο τις τιτάνιες προσπάθειες μας για την συμμετοχή της ομάδας μας στο προσεχές πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ.ΗΠ. ο στόχος δεν επετεύχθη.

Οι γηπεδικές εγκαταστάσεις όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος άψογες, ο Προπονητής στο πόστο του, όμως πολλοί ποδοσφαιριστές αποφάσισαν να επιλέξουν άλλες ομάδες για να συνεχίσουν.

Έτσι λοιπόν, παρά το συγκινητικό παρόν των παλαιότερων παιδιών αλλά και κάποιων νεότερων, δεν συμπληρώθηκε ο απαραίτητος αριθμός ποδοσφαιριστών για να λειτουργήσει η ομάδα.

Θα θέλαμε από καρδιάς να ευχαριστήσουμε όλους τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν με τα χρώματα της ομάδας μας και να τους ευχηθούμε τα καλύτερα στις νέες τους ομάδες.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ε. Π. Σ. ΗΠ. και στους υπαλλήλους της για την βοήθεια τους μέχρι την τελευταία στιγμή για όλα, αλλά και σε όλους που παλέψαμε μήπως και σωθεί η ομάδα του χωριού μας.

ΣΥΓΓΝΩΜΗ σε όλες τις ομάδες του Νομού μας, που δεν καταφέραμε να συμμετέχουμε και σας ευχόμαστε καλή ποδοσφαιρική χρόνια.

Με τιμή

Η Διοίκηση

Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου

 


Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-ISOBOX, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Παραμυθιά, Παλαιό Δημαρχείο, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Μέτσοβο, Κέντρο Υγείας, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστήμιο, Έξωθεν Λέσχης, 09:00-13:30

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελευθερίου Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Θεσπρωτικού, 09:00-11:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Λούρου, 11:30-14:00.

Σύνδρομα καταπόνησης δρομέων: Πώς μας ειδοποιεί το σώμα μας

 


Καθώς πλησιάζει η στιγμή που θα πραγματοποιηθεί ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας (12-13 Νοεμβρίου 2022), ο οποίος συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων, είτε αυτοί τρέξουν στην πλήρη διαδρομή είτε σε κάποια από τις μικρότερες, όλοι βρίσκονται σε κατάσταση προετοιμασίας και προπονήσεων.

Είναι γεγονός ότι, βοηθούσης και της καραντίνας, η συχνότητα των αγώνων δρόμου σε διάφορα μέρη της Ελλάδος είναι πλέον πολύ υψηλή και δεν συγκρίνεται με την αντίστοιχη προηγούμενων ετών.
Το τρέξιμο είναι ένας πολύ δημοφιλής τρόπος άθλησης στις μέρες μας. Η άνθηση που γνωρίζει έχει πολλές κοινωνικοοικονομικές αιτίες.

Είναι οικονομικό, εύκολο, γρήγορο, μπορεί να είναι μοναχικό ή ομαδικό, δεν χρειάζεται ειδικό χώρο και συνθήκες και δεν έχει περιορισμούς στην ηλικία. Τα δε οφέλη του στην καρδιοαναπνευστική λειτουργία, στη διάθεση, στην ενδυνάμωση του μυοσκελετικού συστήματος, στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας, στην εγκεφαλική λειτουργία και τη μνήμη, στην ποιότητα του ύπνου και στη μείωση του άγχους είναι πλέον καλά τεκμηριωμένα.

«Ωστόσο, για να ξεκινήσει κάποιος το τρέξιμο, θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να κάνει έναν βασικό καρδιολογικό έλεγχο και, αν υπάρχει κάποια πάθηση να συμβουλευτεί τον θεράποντα ιατρό του.

Όσον αφορά τη συνέχεια, ο ρόλος του ορθοπαιδικού είναι εύλογα μεγίστης σημασίας για την πρόληψη αλλά και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που μπορούν να προκύψουν από αυτό το είδος της άθλησης.

«Γι’ αυτό ο μελλοντικός δρομέας, ειδικά αν αντιμετωπίζει κάποια ορθοπαιδική πάθηση, θα πρέπει να συμβουλευτεί τον ορθοπαιδικό του», επισημαίνει ο κ. Δημήτριος Δόβρης, Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Επιμελητής Ορθοπαιδικός στο Μetropolitan Hospital, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαραθωνοδρόμος.

Επιπλέον, καθώς στην πορεία μπορεί να αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα καλό θα είναι να γνωρίζει τις βασικές κακώσεις καταπόνησης που σχετίζονται με το τρέξιμο.

Αυτό είναι αναγκαίο και για ένα επιπρόσθετο λόγο: ο αρχάριος δρομέας, λόγω της «έκρηξης ενδορφινών» που του προκαλεί το τρέξιμο και του ενθουσιασμού που αυτό συνεπάγεται, συχνά αγνοεί τα αρχικά συμπτώματα των συνδρόμων καταπόνησης.