Σάββατο 15 Μαΐου 2021

ΕΟΔΥ: Σαράντα τρεις θάνατοι σήμερα, 1.957 νέα κρούσματα

 


2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, σαράντα τρεις  θάνατοι σήμερα, 1.957 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στη χώρα μας είναι 1.957, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 375.831 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 49 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.677 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 43, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.365 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 661 (62.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 82.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.272 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 302 (ημερήσια μεταβολή -20.73%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 334 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σπιτιού και αποθήκης σε περιοχή του Πωγωνίου Ιωαννίνων

 


Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και περί αλλοδαπών

Εξιχνιάσθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Πωγωνίου σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου υπόθεση διάρρηξης – κλοπής σπιτιού και αποθήκης, που έγινε σε περιοχή του Πωγωνίου Ιωαννίνων.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και περί αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και ευρημάτων, το χρονικό διάστημα 28-02-2021 έως 05-03-2021, ο κατηγορούμενος διέρρηξε παράθυρο σπιτιού και την πόρτα της αποθήκης, από όπου αφαίρεσε αγροτικά εργαλεία και ρούχα, συνολικής αξίας -900- ευρώ.

Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι ο αλλοδαπός είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα, αφού σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Έξι παραβάσεις στην Ήπειρο, την Παρασκευή 14 Μαΐου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Παρασκευή 14 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 53.241 έλεγχοι, από τους οποίους οι 16.227 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 287 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 3 συλλήψεις, ως ακολούθως:

73 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

13 στη Θεσσαλονίκη,

  9 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

  8 στο Νότιο Αιγαίο,

  7 στη Δυτική Ελλάδα,

  6 στην Ήπειρο,

  6 στη Θεσσαλία,

  5 στην Κρήτη,

  4 στην Κεντρική Μακεδονία,

  4 στη Στερεά Ελλάδα,

  3 στο Βόρειο Αιγαίο,

  3 στα Ιόνια Νησιά,

  3 στην Πελοπόννησο και

  2 στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 191.786 ομοειδείς παραβάσεις.

134 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

32 στα Ιόνια Νησιά,

22 στη Στερεά Ελλάδα,

21 στη Κεντρική Μακεδονία,

17 στο Βόρειο Αιγαίο,

12 στη Θεσσαλονίκη,

11 στη Κρήτη,

10 στην Ήπειρο,

  2 στη Δυτική Ελλάδα,

  2 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

  2 στη Δυτική Μακεδονία

  1 στην Αττική,

  1 στο Νότιο Αιγαίο και

  1 στη Πελοπόννησο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 53.947 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 51.860 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.087 των 150 ευρώ.

80 παραβάσεις και 3 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Δυτική Ελλάδα, σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας και αναπαραγωγή μουσικής, καθώς και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 64 πελάτες και 2 εργαζόμενους, για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Κρήτη, 2.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφενείου, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών εντός του καταστήματος και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 3 πελάτες.

Στην Ήπειρο, από 3.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 μεζεδοπωλεία, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών εντός των καταστημάτων.

Στην Αττική, 2.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για αναπαραγωγή μουσικής.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, σύλληψη ατόμου για παραβίαση καραντίνας.

Στη Θεσσαλονίκη, 1.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη καφέ - μπαρ για αναπαραγωγή μουσικής.

Στην Πελοπόννησο, σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για παραβίαση καραντίνας.

Στο Νότιο Αιγαίο,

- 1.000 ευρώ πρόστιμο σε εστιατόριο για αναπαραγωγή μουσικής και

- 3.000 ευρώ πρόστιμο σε καφετέρια για υπέρβαση ωραρίου.

Στη Δυτική Μακεδονία, 5.000 ευρώ σε αλλοδαπό, για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδο του στην χώρα.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 6.171 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 1.951 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Κιβωτός του Κόσμου - Διεθνής Διάκριση για τη Γεωργική μας Σχολή

Το βραβείο GENE Global Education Award 2020/2021, της ΕΕ, κατέκτησε το Γεωργικό Σχολείο Βόλου της Κιβωτού του Κόσμου, για το καινοτόμο παιδαγωγικό θεραπευτικό πρόγραμμά του επαγγελματικής κατάρτισης.

   Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή, εξέφρασε τη χαρά και τα συγχαρητήριά της για την επιτυχή έκβαση της υποψηφιότητας της Κιβωτού του Κόσμου και του παραρτήματός της, του Γεωργικού Σχολείου Βόλου, η οποία προτάθηκε και προωθήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας.

   Ειδικότερα, η Ζέττα Μακρή δήλωσε: «Είμαι πολύ υπερήφανη για τη διεθνή διάκριση του Γεωργικού Σχολείου Βόλου και για την αναγνώριση της διαρκούς προσπάθειας, του πρωτότυπου έργου και της εξαιρετικής προσφοράς του στην εκπαίδευση. Η διάκριση αυτή αποτελεί την περίτρανη απόδειξη της εκπαιδευτικής αρτιότητας των καινοτόμων προγραμμάτων εκπαίδευσης, που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια, και αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο παραδείγματα ορθών πρακτικών και ποιοτικών πρωτοβουλιών παγκόσμιας εκπαίδευσης στην Ευρώπη.

   Επικροτούμε, ενθαρρύνουμε και στηρίζουμε αντίστοιχες ενέργειες και δράσεις με πίστη στην εκπαιδευτική προοπτική της χώρας.

 Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους και εύχομαι η επιβράβευση αυτή να αποτελέσει εφαλτήριο για μελλοντικές επιτυχίες».

   Το χρηματικό έπαθλο της GENE, ύψους 10.000 ευρώ, έκαστο, απονέμεται σε πέντε από τις πιο εμπνευσμένες πρωτοβουλίες παγκόσμιας εκπαίδευσης της ΕΕ. Τα χρήματα προορίζονται για την υποστήριξη, βελτίωση ή /και την επέκταση του έργου τους, ενώ οι πρωτοβουλίες αυτές όχι μόνο θα συμπεριληφθούν στη συλλογή βραβείων GENE αλλά και θα λάβουν πιστοποιητικό αριστείας και αναγνώρισης. Το GENE - Global Education Network Europe είναι ένα δίκτυο-ένωση των ευρωπαϊκών υπουργείων Παιδείας και Εκπαιδευτικών Ινστιτούτων.

  Συνοπτικά, το πρόγραμμα της Γεωργικής Σχολής εστιάζει στην κατάρτιση και κατόπιν στον βιοπορισμό μετά την ενηλικίωση των παιδιών που φιλοξενούνται στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου.

   Τα παιδιά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κιβωτού του Κόσμου, εξαιτίας των δύσκολων συνθηκών που έχουν βιώσει, φέρουν ψυχικά τραύματα, που χρήζουν πλαισίωσης και θεραπείας.

   Υπάρχουν παιδιά, που το γνωστικό τους επίπεδο είναι χαμηλό, σε σημείο που πολλές φορές δυσκολεύονται να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική εκπαίδευση (Γυμνάσιο), πόσο μάλλον να συνεχίσουν σε κάτι ανώτερο.

   «Στην προσπάθειά μας να ανταποκριθούμε στην ανάγκη αυτή των παιδιών και να διασφαλίσουμε το μέλλον τους μετά την ενηλικίωσή τους, ο π. Αντώνιος είχε την ιδέα της γεωργικής σχολής της Κιβωτού του Κόσμου.

   Αρχικά, λειτουργεί θεραπευτικά, ενισχύεται η διαδικασία επούλωσης των ψυχικών τραυμάτων, χρησιμοποιώντας τη φύση και τα ζώα ως θεραπευτικό μέσο.

   Ειδικότερα, όμως, για τις ηλικίες 15-18, προσφέρει -επιπλέον- γνώση και επαγγελματική κατάρτιση πριν από την ενηλικίωσή τους, ώστε να είναι έτοιμοι να ενταχθούν στην ευρύτερη κοινωνία», επισημαίνεται σχετικά στην ανακοίνωση.

   Ως πρόγραμμα λειτουργεί σε όλα τα παραρτήματα της Κιβωτού του Κόσμου, σε Πωγωνιανή, Βόλο, Χίο, Καλαμάτα, όπου υπάρχουν οι αντίστοιχες εγκαταστάσεις (τυροκομείο, μελισσοκομείο, οπωρώνας, οινοποιείο, αλευρόμυλος, θερμοκήπιο, κήπος με αρωματικά φυτά, φάρμα ζώων, ελαιοτριβείο, ελαιώνας, πετρόμυλος, τράπεζα σπόρων, εργαστήριο παρασκευής ζυμαρικών, εργαστήριο παρασκευής παραδοσιακών προϊόντων, εργαστήριο παραγωγής ζωοτροφών).

Κιβωτός του Κόσμου

www.kivotostoukosmou.org

Οι Ορίζοντες Ηπείρου καταγγέλλουν τη νομιμότητα κι απέχουν από τη διαδικασία εκλογής προεδρείου

 


Η αλλαγή φρουράς στο προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου είναι ένα μέγιστο πολιτικό γεγονός κι ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί, με την θεσμικότητα δηλαδή που του αρμόζει.

Ο νόμος είναι σαφής και απαιτεί αδιάβλητη διαδικασία με μυστική ψήφο που διασφαλίζεται μόνο με κάλπη.

Η δυνατότητα αξιοποίησης των τηλεδιασκέψεων ως εναλλακτική λύση λόγω των έκτακτων μέτρων δεν μπορεί σήμερα, ειδικά μετά την άρση των απαγορεύσεων από την Παρασκευή να αποτελεί λύση.

Εχθές προειδοποιήσαμε με τη διαφωνία μας και δώσαμε χρόνο στην Περιφερειακή Αρχή για να επαναπροσδιορίσει το πλαίσιο της ψηφοφορίας.

Η σιωπή της όμως επιβεβαιώνει την πολιτική ανασφάλεια που προκύπτει από την ενδοπαραταξιακή κρίση του κ. Καχριμάνη, στην «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου».

Οι «Ορίζοντες Ηπείρου» εξελέγησαν για να παράξουν έργο στο περιφερειακό συμβούλιο κι όχι για να διασώσουν την περιφερειακή αρχή που καταρρέει.

Μέχρι τη στιγμή που γράφεται η συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν έχουμε ενημερωθεί για αλλαγή του πλαισίου της αυριανής διαδικασίας.

Ως εκ τούτου αποφασίζουμε να απέχουμε από την ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου προεδρείου καθότι θεωρούμε την εκλογική διαδικασία μη νόμιμη.

Οι «Ορίζοντες Ηπείρου» επιφυλάσσονται παντός νομίμου δικαιώματός τους για απόδειξη αυτού.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση (διαδικτυακά) του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 19 Μαΐου, ώρα 7:30 μ.μ.

 


Συνεδριάζει, διαδικτυακά, το Δημοτικό Συμβούλιο Πωγωνίου την Τετάρτη 19 Μαΐου 2021 και ώρα 7:30 μ.μ.

Οι πολίτες μπορούν να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση μέσω Youtube στο κανάλι του Δήμου Πωγωνίου.


                            ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Παροχή γνώμης επί του Σχεδίου Κανονισμού Τιμολόγησης και του Σχεδίου Τεχνικού Προγράμματος ετ. 2021 του  Α.Σ.Δ.Σ.Α.  π. Ηπείρου.

2. Έγκριση 5ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού έτους 2021.

3. Έγκριση 3ης κατανομής  ΣΑΤΑ  έτους 2021.

4. Έγκριση  αδυναμίας  εκτέλεσης εργασιών καθαριότητας με ίδια μέσα του Δήμου.

5. Επί αιτήσεων για έγκριση παροχών ύδρευσης, εκτός οικισμού.

6. Έγκριση μετατόπισης κτηνοτροφικής μονάδας Στεφ. Σκούπρα, στην Κοιν/τα Δελβινακίου.

7. Παραχώρηση δωρεάν χρήσης του Δημοτικού Γηπέδου Κεφαλοβρύσου, στην Αθλητική Ένωση Κεφαλοβρύσου  «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ».

8. Απαγόρευση Στάθμευσης στην Κεντρική Αγορά της Κοιν/τας Κεφαλοβρύσου. 

 

ΕΜΥ: Μεταβολή του καιρού με βροχές και σποραδικές καταιγίδες

 


Σύμφωνα με την ΕΜΥ μεταβολή του καιρού το Σάββατο 15 Μαΐου με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Μικρής διάρκειας μεταβολή του καιρού προβλέπεται στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά και ενδεχομένως να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις, αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Από το απόγευμα και από τα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Από το απόγευμα στα δυτικά βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα(17-23/05/2021)

 


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (17 ως 23 Μαΐου 2021) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 17/05/2021

Βουτσαράς - Κούρεντα -Γιουργάνιστα - Χίνκα - Πολύγυρος - Ελευθεροχώρι - Ψήνα - Δραγοψά - Λύγκος - Κόντσικα -Ασβεστοχώρι. 18:00 - 01:00

ΤΡΙΤΗ 18/05/2021

Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα - Αλεποχώρι -Παλαιοχώρι - Σιστρούνι - Ρωμανός - Μπεστιά - Ζωτικό - Καταμάχη - Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα. 08:00 - 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 19/05/2021

Ελάτη - Δίλοφο - Κουκούλι - Καπέσοβο - Τσεπέλοβο -Σκαμνέλι - Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι. 18:00-01:00

ΠΕΜΠΤΗ 20/05/2021

Πηγή - Ελεύθερο - Παλιοσέλλι - Πάδες - Άρματα- Δίστρατο. 18:00 -01:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/05/2021

Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ.Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι. 18:00 - 01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 /05/2021

Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο - Μεσοβούνι - Καλπάκι. 08:00 - 13:00

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ17/05/2021

Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Ωραιόκαστρο– Άγ. Κοσμάς– Κ. Μερόπη – Παλαιόπυργος- Μερόπη – Κακόλακκος – Δολό. 08:00 – 15:00

ΤΡΙΤΗ 18/05/2021

Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι- Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή. 08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 19/05/2021

Ελληνικό - Λάζαινα - Αετορράχη - Κωστήτσι - Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι - Πηγάδια - Πλαίσια – Κορύτιανη. 18:00-01:00

ΠΕΜΠΤΗ 20/05/2021

Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή – Αγ. Μαρίνα – Κ. Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο – Στρατινίστα – Περιστέρι - Κεράσοβο. 18:00 – 01:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/05/2021

K έδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστή - Χουλιαράδες. 08:00 – 15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 22/05/2021

Σενίκο – Δομολεσσά – Μικροχώρι – Κερασέα – Λωζανά – Ραδ o βίζι - Διχούνι. 08:00 – 13:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΤΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 17/05/2021

Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές. 18.00- 01.00

ΤΡΙΤΗ 18/05/2021

Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή. 18.00- 01.00

ΤΕΤΑΡΤΗ 19/05/2021

Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά. 18.00- 01.00

ΠΕΜΠΤΗ 20/05/2021

Δίστρατο – Ανεμμοράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος. 08.00-15.00

ΣΑΒΒΑΤΟ 22/05/2021

Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα. 08.00-15.00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 17/05/2021

Ριζά - Χειμαδιό- Λυγιά - Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη - Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά. 16:00-22:00

ΤΡΙΤΗ 18/05/2021

Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη- Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα – Βαλανιδούσα – Αϊδονιά. 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 19/05/2021

Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη - Βρυσούλα – Ρευματιά - Σκιαδάς - Κρανέα. 16.00-23.00

ΠΕΜΠΤΗ 20/05/2021

Νικολίτσι – Άσσος- Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι - Τύρια - Στεφάνη. 16:00-22:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥH 21/05/2021

Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα - Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας - Κερασώνας – Αγ. Γεώργιος – Παντάνασσα - Πέτρα. 08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 22/05/2021

Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι - Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη- Τζάρα- Θέμελο – Χόχλα- Κουκούλι. 08:00-15:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 17/05/2021

Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου. 18:00-01:00

ΤΡΙΤΗ 18/05/2021

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς - Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι – Αμπελώνας. 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 19/05/2021

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός. 18:00-01:00

ΠΕΜΠΤΗ 20/05/2021

Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα. 08:00-15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/05/2021

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι - Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά. 18:00-01:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 /05 /2021

Σαμονίβα - Τσαγκάρι - Φροσύνη - Αυλότοπος - Κουκλιοί - Γλυκή. 08:00-15:00

Συνελήφθη σε περιοχή της Αθήνας από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών

 


Κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -714,3- γραμμαρίων

 

Συνελήφθη χθες (14-05-2021) το πρωί σε περιοχή της Αθήνας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφορίας ότι ο κατηγορούμενος διακινεί ναρκωτικά, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας με τη συνδρομή και αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εντόπισαν τον κατηγορούμενο και τον συνέλαβαν διότι είχε αποκρύψει στον αποθηκευτικό χώρο μοτοσικλέτας συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους -649- γραμμαρίων.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του βρέθηκαν - με τη συνδρομή και του αστυνομικού σκύλου « EVELIN » - και κατασχέθηκαν:

 (4) ακόμη συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους -65,3- γραμμαρίων,

 ζυγαριά ακριβείας,

 χρηματικό ποσό -300- ευρώ,

 περίστροφο αερίου με (2) μεταλλικά σφαιρίδια και αμπούλα αερίου και

 κουτί με μεταλλικά σφαιρίδια.

Κατασχέθηκε ακόμη η παραπάνω μοτοσικλέτα, ενώ ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, οδηγείται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας, το Σάββατο 15 Μαΐου


Το Σάββατο 15 Μαΐου, Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν στην Ήπειρο ελέγχου είναι τα ακόλουθα:

-Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, Άρτα

-Περιφέρεια Ηπείρου, Ιωάννινα.

Αποτρίχωση με λέιζερ: Γιατί η άνοιξη είναι η ιδανική εποχή;

 


Παρελθόν αποτελεί ο δύσκολος χειμώνας του 2020, που μας υποχρέωσε σε πρωτόγνωρες προσαρμογές, λόγω του νέου κορωνοϊού, και μαζί με αυτόν και η κακή μας διάθεση. Βρισκόμαστε στην εποχή της αναγέννησης, της ψυχικής ανάτασης και της ανανέωσης. Και τίποτε δεν είναι ιδανικότερο τώρα από τη φροντίδα του σώματός μας και την προετοιμασία του για το καλοκαίρι. Αυτή η εποχή του χρόνου, η άνοιξη, είναι η καταλληλότερη για να ξεκινήσει και η αποτρίχωση με λέιζερ, για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν ένα καθαρό, λείο και απαλό δέρμα.

«Κατά την αποτρίχωση, η συσκευή λέιζερ εκπέμπει φως που στοχεύει στη σκούρα χρωστική ουσία του τριχοθυλακίου (μελανίνη). Εκεί μετατρέπεται σε θερμότητα, η οποία καταστρέφει τα τριχοθυλάκια, οπότε αναστέλλεται ή καθυστερεί η ανάπτυξη των τριχών. Όσο μεγαλύτερη είναι η χρωματική αντίθεση μεταξύ του δέρματος και των τριχών, τόσο πιο αποτελεσματική γίνεται η θεραπεία. Αυτή βρίσκεται στο μέγιστο σημείο της στις αρχές της άνοιξης, δεδομένου ότι το μαύρισμα της προηγούμενης καλοκαιρινής σεζόν έχει πια εξασθενήσει», μας εξηγεί ο Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος δρ Χρήστος Στάμου.