Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

Επεκτείνεται η διάθεση των self test και στα παιδιά 5 έως 11 ετών

 


Επεκτείνεται η διάθεση των αυτοδιαγνωστικών τεστ Ιουλίου και για τις ηλικίες από 5 έως 11 ετών.

Η διάθεση θα γίνεται μέσω των φαρμακείων μέχρι την Παρασκευή 16 Ιουλίου.

Ως εκ τούτου, δικαιούχοι των τεσσάρων (4) αυτοδιαγνωστικών τεστ (self-tests) του μηνός Ιουλίου είναι πλέον:

- Όλα τα άτομα ηλικίας 5-11 ετών, εφόσον οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ (η παραλαβή θα γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα).

- Όλα τα άτομα ηλικίας 12-17 ετών, εφόσον οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ (η παραλαβή θα γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα).

- Όλα τα άτομα ηλικίας 18-30 ετών, εφόσον διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ.

- Όλοι οι εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημoσίου τομέα.

Ανοίγει την Πέμπτη 15 Ιουλίου η πλατφόρμα εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 15-17

 


Μόνο με Pfizer

Όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, η πλατφόρμα εμβολιασμού για τα παιδιά 15-17 ετών ανοίγει την Πέμπτη.

H συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα μπορεί να κλείνει ραντεβού με το σκεύασμα της Pfizer.

Όπως εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους το ραντεβού για τον εμβολιασμό θα μπορεί να κλείνεται από την πλατφόρμα https://emvolio.gov.gr/  με χρήση των κωδικών taxis net.

Το ραντεβού θα δύναται να κλείσει οποιοσδήποτε από τους δύο γονείς, αρκεί να ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί.

Το ραντεβού επίσης μπορεί να κλείνεται και μέσω ΚΕΠ ή σε Φαρμακεία, αρκεί ο γονέας να προσκομίσει ταυτοποιητικά στοιχεία δικά του και του παιδιού. Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ποιοι εργαζόμενοι θα εμβολιαστούν υποχρεωτικά

 


Με τηλεοπτικό του μήνυμα ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε για ποιες κατηγορίες εργαζομένων είναι υποχρεωτικός εμβολιασμός για τον κορονοϊό, ενώ έκανε γνωστό και τον τρόπο λειτουργίας στους κλειστούς χώρους της εστίασης και της διασκέδασης.

Ολόκληρο το τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού

Δεκαοκτώ μήνες από την πρώτη επίθεση της πανδημίας, η χώρα μας διαθέτει πλέον εμβόλια άμεσα διαθέσιμα σε κάθε πολίτη και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά τους έχει ήδη αποδειχθεί περίτρανα από τα δισεκατομμύρια δόσεις που έχουν γίνει σε ολόκληρο τον κόσμο. Και η Επιχείρηση «Ελευθερία» απλώνεται στην επικράτεια, φέρνοντας πιο κοντά τον στόχο μέσα στο καλοκαίρι να έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον το 70% του ενήλικου πληθυσμού μας.

Δύο σκιές, ωστόσο, εμποδίζουν τη γρήγορη και οριστική έξοδό μας από τη δοκιμασία: η εμφάνιση της επιθετικής μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού και ένα ποσοστό πολιτών που ακόμη διστάζουν να εμβολιαστούν. Είναι μία διπλή απειλή που σήμερα απασχολεί όλες τις χώρες, αναγκάζοντας, μάλιστα, κάποιες από αυτές να επιστρέψουν στους αυστηρούς περιορισμούς. Ακόμη και οι Ολυμπιακοί Αγώνες για πρώτη φορά θα γίνουν χωρίς θεατές και με καραντίνα για τους λιγοστούς επισκέπτες.

Αυτό δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί στον τόπο μας! Καθώς οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι σε λίγο όλοι ή θα εμβολιαστούμε ή θα νοσήσουμε, η λύση είναι μία: αυτό το τέλος να έρθει χωρίς άλλον πόνο. Την υποδεικνύουν, άλλωστε, και όσοι σήμερα δίνουν τον αγώνα τους στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, που κατά 99% είναι ανεμβολίαστοι. Συνεπώς, τον δρόμο δεν δείχνει ο πανικός, αλλά ο εμβολιασμός.

Η χώρα δεν θα ξανακλείσει από τη στάση ορισμένων. Θα δώσει ελευθερία στους πολλούς. Και προστασία σε όλους. Γιατί δεν κινδυνεύει η Ελλάδα, αλλά οι ανεμβολίαστοι Έλληνες.

ΕΟΔΥ: Δέκα θάνατοι σήμερα, 2.065 νέα κρούσματα

 


12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, δέκα θάνατοι σήμερα, 2.065 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.065 , εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 440.872 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 156 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.874 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 10, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.802 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 139 (66.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 85.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.736 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 85 (ημερήσια μεταβολή +30.77%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 65 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 42 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Ιωάννινα: Πρόστιμο σε ξενοδοχειακή μονάδα για μη τήρηση αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης

 


Βεβαιώθηκε χθες (11-07-2021) το βράδυ σε περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων πρόστιμο ύψους -5.000- ευρώ σε ξενοδοχειακή μονάδα και -3.000- ευρώ στον υπεύθυνο λειτουργίας για μη τήρηση αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης.

Ανοίγει από 18 έως 20 Ιουλίου η πλατφόρμα για τα 150 ευρώ

 


Ανοίγει από τις 18-20 Ιουλίου η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων από τους νέους που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου προκειμένου να λάβουν την οικονομική ενίσχυση των 150 ευρώ (freedom pass), όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Γιώργος Γεωργαντάς.

Ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε ότι «η εφαρμογή για το freedom pass των νέων θα είναι διαθέσιμη 18-20 Ιουλίου για να μπορέσει ο νέος ο οποίος είτε είχε εμβολιαστεί νωρίτερα είτε έχει εμβολιαστεί τώρα με την πρώτη δόση να κάνει την αίτησή του, να γίνει διασταύρωση ότι πράγματι εμβολιάστηκε και μετά από 24 ώρες με μια χρεωστική ψηφιακή κάρτα να λάβει τα 150 ευρώ».

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού, την Κυριακή 11 Ιουλίου

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Κυριακή 11 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 114.066 έλεγχοι, από τους οποίους οι 63.803 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 160 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 4 συλλήψεις, ως ακολούθως:

120 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 117 πρόστιμα των 300 ευρώ και 3 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

27 στη Στερεά Ελλάδα,

25 στη Θεσσαλονίκη,

20 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

12 στη Κεντρική Μακεδονία,

  9 στην Αττική,

  6 στο Βόρειο Αιγαίο,

  5 στη Δυτική Ελλάδα,

  4 στο Νότιο Αιγαίο

  4 στα Ιόνια Νησιά,

  3 στη Πελοπόννησο,

  2 στη Θεσσαλία,

  2 στην Κρήτη και

  1 στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 60.558 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 58.370 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.188 των 150 ευρώ.

14 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 193.831 ομοειδείς παραβάσεις.

20 παραβάσεις και 4 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

- σύλληψη προσωρινά υπευθύνου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή προστίμου 2.000 ευρώ και 7ήμερης αναστολής λειτουργίας για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Στην Πελοπόννησο,

- σύλληψη ιδιοκτήτη ίντερνετ καφέ και 5.000 ευρώ πρόστιμο, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, σε αναψυκτήριο, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 2 υπαλλήλους του καταστήματος για μη χρήση μάσκας.

Στη Δυτική Ελλάδα, σύλληψη ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και 3.000 ευρώ πρόστιμο, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας για εξυπηρέτηση 6 πελατών στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος σε βάρος των οποίων επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ.

Στην Κεντρική Μακεδονία, σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδο του στην χώρα.

Στην Ήπειρο, 8.000 ευρώ πρόστιμο σε επιχείρηση και στον υπεύθυνο αυτής για δεξίωση στον εσωτερικό χώρο.

Στο Νότιο Αιγαίο, 2.000 ευρώ πρόστιμο, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Στην Κρήτη,

- 3.000 ευρώ πρόστιμο σε καφετέρια, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών στον εσωτερικό χώρο,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε χώρο εκδήλωσης, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε καφετέρια, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών στον εσωτερικό χώρο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 7.303 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.191 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκαν 6 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF ( Passenger Locator Form ) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 277 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

Γιάννενα: Έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Ο Άνθρωπος και το Περιβάλλον του», τη Δευτέρα 12 Ιουλίου στον Πολυχώρο «Δ. Χατζής»

 


Η έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Ο Άνθρωπος και το Περιβάλλον του» ανοίγει τη Δευτέρα 12 Ιουλίου, ώρα 20:30 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής».

Η έκθεση αποτελεί τμήμα της δράσης “Διαγωνισμός Φωτογραφίας” που διοργάνωσε το τμήμα τουρισμού του Δήμου Ιωαννιτών.

Η διοργάνωσή της δεν κατέστη εφικτή στον αρχικό χρόνο προγραμματισμού λόγω των μέτρων που ίσχυαν για τον περιορισμό της πανδημίας.

Στην έκθεση παρουσιάζονται οι 30 καλύτερες φωτογραφίες και θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 13 Αυγούστου κατά την διάρκεια όλων των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί στον χώρο το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Άρτα: Συνελήφθη ένας άνδρας για παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα

 


Συνελήφθη σήμερα μετά τα μεσάνυχτα σε περιοχή της Άρτας από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας άνδρας για παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που ενεργήθηκε σε αυτοκίνητο που οδηγούσε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -59- πακέτα τσιγάρων και -11- συσκευασίες καπνού συνολικού βάρους -550- γραμμαρίων, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Τα κατασχεθέντα καπνικά προϊόντα θα αποσταλούν στο Τελωνείο Άρτας, ενώ προανάκριση ενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας.

Ξεκινά 5 ή 6 Αυγούστου η χρήση των voucher «Τουρισμός για Όλους»

 


Σύμφωνα με όσα δήλωσε η υφυπουργός Τουρισμού, κα Σοφία Ζαχαράκη στο «MEGA Σαββατοκύριακο», οι δικαιούχοι των φετινών voucher θα ανακοινωθούν στις αρχές Αυγούστου, ενώ η χρήση τους θα ξεκινήσει στις 5 ή 6 του ίδιου μήνα.

Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 250.000 αιτήσεις για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ενώ οι αιτήσεις έχουν παραταθεί μέχρι αύριο, Δευτέρα.

Σύμφωνα με την κα Ζαχαράκη φέτος προστέθηκαν 50.000 voucher, ενώ διευρύνθηκαν και τα εισοδηματικά κριτήρια. Παράλληλα, τα περσινά περίπου 320.000 voucher που δεν αξιοποιήθηκαν, θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν φέτος μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ, τη Δευτέρα 12 Ιουλίου

 


Τη Δευτέρα 12 Ιουλίου,  Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapidtest για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνθεον», Εθνικής Αντίστασης, Ηγουμενίτσα, 09:00-17:00

Δημαρχείο Πέρδικας, Θεσπρωτία, 10:00-15:00

Πλατεία Πύρρου, Ιωάννινα, 09:00-17:00

Περιφέρεια Ηπείρου, Ιωάννινα, 09:00-14:00

Παραλία Πρέβεζας, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-17:00


Ερωτική διάθεση: «Ανεβαίνει» λόγω…εμβολίων!

 


Οι μαζικοί εμβολιασμοί, που συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς στοχεύοντας στην πολυπόθητη ανοσία, φαίνεται ότι έχουν επηρεάσει θετικά την ερωτική διάθεση, όπως  δηλώνουν 4 στους 10 συμμετέχοντες σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ειδικότερα, η αισιοδοξία που εμπνέουν τα εμβόλια, καλλιέργησε την προσδοκία ότι αυτό το καλοκαίρι θα είναι άκρως ερωτικό στην Ανατολική Μεσόγειο, με τους κατοίκους της Κύπρου να θεωρούν σε ποσοστό 66% ότι το καλοκαίρι του 2021 θα είναι περίοδος σεξουαλικού «ξεσπάσματος» και τους κατοίκους της χώρας μας να ακολουθούν από πολύ κοντά, με ποσοστό 63%.

Τα στοιχεία, που προμηνύουν καυτό ερωτικό καλοκαίρι, ανέδειξε πρόσφατη έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, που πραγματοποιήθηκε με τη μέθοδο διαδικτυακών ερωτηματολογίων σε 2.000 ανθρώπους από την Ελλάδα και 600 από την Κύπρο, ηλικίας 18-65 ετών τον περασμένο Ιούνιο.

«Τα αποτελέσματα καταγράφουν την εικόνα της πραγματικότητας πριν την εκ νέου αύξηση των κρουσμάτων και την έντονη διαμάχη των υπέρμαχων και των ενάντιων των εμβολιασμών, καθώς είναι πιθανό ότι μια έρευνα αυτή την στιγμή ίσως κατέγραφε διαφορετικά αποτελέσματα», τονίζει ο Πρόεδρος του Ανδρoλογικού Ινστιτούτου δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης και προσθέτει:

«Η αρχική έμπνευση για το κύριο ερώτημα της έρευνας προήλθε από την πρόβλεψη του καθηγητή Νικόλα Χρηστάκη ότι μετά το τέλος της πανδημίας θα επέλθει περίοδος όπου τα ήθη των πολιτών θα αλλάξουν και θα παρουσιάσουν τάση προς «ακολασία» και απληστία, όπως η περίοδος της πανδημίας έστρεψε τους ανθρώπους στη μεταφυσική σκέψη και τη θρησκεία.

Οι οδηγίες των φορέων δημόσιας υγείας, χωρίς να ονομάζουν ως επικίνδυνο το ερωτικό παιχνίδι, το φωτογράφιζαν σαν πιθανή αιτία διασποράς – και ορθώς έπραξαν καθώς η εγγύτητα και οι ανταλλαγές σωματικών υγρών μπορούν κάλλιστα να μεταδώσουν τον SARS-CoV-2. Το εμβολιο ξανάφερε στη πραγματική ζωή τον αυθορμητισμό που χρειάζεται ο Έρως και αυτό φαίνεται και στα αποτελέσματα της έρευνας». 

Σε προηγούμενη έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου που δημοσιεύτηκε  στις αρχές του 2021 καταγράφηκε εύγλωττα η θετική ανταπόκριση των πολιτών στην ανακοίνωση εύρεσης αποτελεσματικών εμβολίων, η οποία αποτυπώθηκε και στην αύξηση της λίμπιντο και της συχνότητας των ερωτικών επαφών. Στην παρούσα έρευνα με το εμβόλιο πλέον να είναι μια πραγματικότητα, καταδεικνύεται η διαφορά στην επιθυμία σε πραγματικό χρόνο, καθώς σχεδόν 4 στους 10 συμμετέχοντες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, θεωρούν ότι οι μαζικοί εμβολιασμοί έχουν επηρεάσει θετικά την ερωτική τους ζωή.

«Το εμβόλιο φαίνεται να νίκησε κατά κράτος το φόβο που κυριάρχησε σε όλες τις κοινωνίες, που ως μόνη άμυνα είχαν τους υποχρεωτικούς εγκλεισμούς και τα μέτρα κοινωνικής αποστασίοποιησης. Αυτά κατέληγαν πάντα στην αποφυγή συγχρωτισμών (φιλιά, χάδια, χειραψίες) και φυσικά είχαν σαν συνέπεια και την αποφυγή της τρυφερότητας που προηγείται του έρωτα», επισημαίνει ο χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος δρ Χρήστος Φλιάτουρας.