Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Η Ιόνια Οδός φέρνει τα Ιωάννινα μια ανάσα από Μαυροβούνιο και Κροατία

Η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων φέρνει στο προσκήνιο την κομβική θέση της πόλης των Ιωαννίνων ως πύλης προς τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων μέσω της Ιόνιας Οδού.
Σύμφωνα με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος, θέτει την επέκταση του αυτοκινητόδρομου μέχρι την Κακαβιά καθώς όπως λέει οι ξενοδόχοι ζητούν να υπάρξει σύνδεση της Ιόνιας Οδού με τον δρόμο που ξεκινά από την Τεργέστη και περνά την Σλοβενία, την Κροατία (κατά μήκος των Δαλματικών Ακτών), το Μαυροβούνιο και την Αλβανία και φτάνει μέχρι τα ελληνοαλβανικά σύνορα στην Κακαβιά.

ΔΡΟΜΕΑΣ ΣΠΟΡ Ζηκόπουλος: Μάης 1985-Μάης 2015

ΔΡΟΜΕΑΣ ΣΠΟΡ Ζηκόπουλος
Μάης του 1985
Μάης 2015
30 χρόνια ΔΡΟΜΕΑΣ ΣΠΟΡ και CAMPIG από την Κοραή 4 στην Κοραή 15.
30 χρόνια στην ΑΓΟΡΑ της ΠΟΛΗΣ μας
Αισθανόμαστε με την οικογένεια μου, την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ,
Τους ΦΙΛΟΥΣ, τους ΓΝΩΣΤΟΥΣ, όλους τους ΓΙΑΝΝΙΩΤΕΣ ,και όλους τους ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ και όχι μόνο, για την ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ τους προς το Κατάστημα μας
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ.
Παρά τις δυσκολίες για την ΠΑΤΡΙΔΑ μας, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ μας, για την ΑΓΟΡΑ,
ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ, ΕΧΟΝΤΑΣ την ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ σας και την ΑΓΑΠΗ σας

Με πολύ μεγάλη εκτίμηση
Σας ευχαριστούμε όλους

(Η προβολή των επαγγελματιών του Δήμου Πωγωνίου είναι ΔΩΡΕΑΝ)

Παράταση μέχρι τέλος Ιουνίου της ρύθμισης χρεών σε 100 δόσεις

Η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κα Νάντια Βαλαβάνη αποφάσισε την παράταση κατά ένα μήνα της ρύθμισης των 100 δόσεων.  
Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών έως τα τέλη Ιουνίου.
Η απόφαση ελήφθη από το υπουργείο Οικονομικών λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος και της σημαντικής αύξησης της συμμετοχής των οφειλετών στη ρύθμιση.
Ο ρυθμός υποβολής αιτήσεων ένταξης στη ρύθμιση των 100 δόσεων ξεπερνά τις 25.000 την ημέρα και συνολικά οι αιτήσεις υπερβαίνουν τις 600.000.

Το δε ρυθμιζόμενο ποσό αγγίζει τα 3,5 δισ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις του Δημοσίου έχουν υπερβεί τα 350 εκατ. ευρώ.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Διακήρυξη δημοπρασίας για την εκμίσθωση δυο ποτιστικών αγρών στις θέσεις Μπίλες & Μολόχες Τ.Κ. Μαζαρακίου

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Έχοντας υπόψη:
α) το Π.Δ. 270/81, (ΦΕΚ Α' 77/30-3-81)
β) το Δ.Κ.Κ (Ν.3463/06)
γ) το Ν. 3852/2010
δ) την αριθ. 100/2015 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση δημοπράτησης
ε) την 83/2015 απόφαση της Οικονομικής επιτροπής με την οποία καθορίστηκαν οι όροι της δημοπρασίας.
 ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ
δημοπρασία πλειοδοτική, φανερή και προφορική για την εκμίσθωση δύο ποτιστικών αγρών που περιγράφεται παρακάτω βάση των όρων:
1. Περιγραφή ακινήτου:
Α) Ποτιστικός αγρός εκτάσεως πεντέμισι (5,5) στρεμμάτων περίπου που βρίσκεται στη θέση «Μπίλες» της Τ.Κ. Μαζαρακίου και β) ποτιστικός αγρός εκτάσεως δύο (2) στρεμμάτων περίπου που βρίσκεται στη θέση «Μολόχες» της Τ.Κ. Μαζαρακίου.
2. Τρόπος διενέργειας της Δημοπρασίας:
Η δημοπρασία είναι φανερή και προφορική, διεξάγεται δε κατά την ορισθείσα ημέρα και ώρα που αναφέρεται παρακάτω. Η δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφ' όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές. Για τη συνέχιση της δημοπρασίας και πέραν της οριζόμενης ώρας αποφασίζει η Επιτροπή, η απόφαση της οποίας καταχωρείται  στα πρακτικά.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Διακήρυξη δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικής έκτασης στην Τ.Κ. Πωγωνιανής

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Έχοντας υπόψη:
α) το Π.Δ. 270/81, (ΦΕΚ Α' 77/30-3-81)
β) το Δ.Κ.Κ (Ν.3463/06)
γ) το Ν. 3852/2010
δ) την αριθ. 114/2015 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση δημοπράτησης
ε) την 84/2015 απόφαση της Οικονομικής επιτροπής με την οποία καθορίστηκαν οι όροι της δημοπρασίας.
 ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ
δημοπρασία πλειοδοτική, φανερή και προφορική για την εκμίσθωση δημοτικής έκτασης που περιγράφεται παρακάτω βάση των όρων:
1.      Περιγραφή ακινήτου:
          Οικόπεδο που βρίσκεται εντός οικισμού Τ.Κ. Πωγωνιανής εκτάσεως ενός (1) στρέμματος περίπου το οποίο συνορεύει με δημοτική οδό, με δημοτική έκταση και με ιδιοκτησία Ανθούλας Γραμμόζη.  
2.  Τρόπος διενέργειας της Δημοπρασίας:
    Η δημοπρασία είναι φανερή και προφορική, διεξάγεται δε κατά την ορισθείσα ημέρα και ώρα που αναφέρεται παρακάτω. Η δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφ' όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές. Για τη συνέχιση της δημοπρασίας και πέραν της οριζόμενης ώρας αποφασίζει η Επιτροπή, η απόφαση της οποίας καταχωρείται  στα πρακτικά.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας, κατηγορούμενοι για ψευδή ανώμοτη κατάθεση

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι είχαν εισέλθει και παρέμεναν παράνομα στην χώρα μας

Συνελήφθησαν, χθες (25-05-2015) το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31 και 23 ετών, για ψευδή ανώμοτη κατάθεση και παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, οι δύο αλλοδαποί δήλωσαν ψευδή στοιχεία ταυτότητας ενώ στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε ότι είχαν εισέλθει και παρέμεναν παράνομα στην χώρα μας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας. 

Άρτα: Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής μοτοσικλέτας

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 23χρονου αλλοδαπού, για κλοπή και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Άρτας, υπόθεση κλοπής μοτοσικλέτας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 23χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, για κλοπή και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, χθες (25-05-2015) το πρωί στην Άρτα, ο 23χρονος κατελήφθη να οδηγεί δίκυκλη μοτοσικλέτα, για την οποία όπως προέκυψε είχε δηλωθεί κλοπή την 16-01-2015 στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πάτρας.
Η δίκυκλη μοτοσικλέτα κατασχέθηκε.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 23χρονου, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας. 

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη αλλοδαπού διωκόμενου με ένταλμα βίαιης προσαγωγής

Συνελήφθη, σήμερα (26-05-2015) μετά τα μεσάνυκτα, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 23χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος διώκεται με ένταλμα βίαιης προσαγωγής.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 23χρονο, διότι σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα βίαιης προσαγωγής από τον Ανακριτή Ρόδου, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ημερομηνίες υποβολής δικαιολογητικών και εξετάσεων για βοηθούς φαρμακείων περιόδου Ιουνίου 2015

Η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή στις εξετάσεις Βοηθών Φαρμακείου περιόδου IOYNIOY 2015 είναι από 25-05-2015 έως 10-06-2015.
Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στις κατά τόπους Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και στις εξής ημερομηνίες:
α) Στην ΑΘΗΝΑ την 26-06-2015 ημέρα Παρασκευή και ώρα 9.00 π.μ. στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου)

Χαιρετισμός της Αντιπεριφερειάρχη Τ. Καλογιάννη στην ενημερωτική συνάντηση για το ρόλο του Λιμένα Ηγουμενίτσας στο Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών

Eνημερωτική συνάντηση με θέμα: "Ο ρόλος του Λιμένα Ηγουμενίτσας στο Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών - ευκαιρίες χρηματοδότησης από Ευρωπαϊκά Προγράμματα", οργανώθηκε σήμερα από τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε. στα Σύβοτα Θεσπρωτίας. Στη συνάντηση παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό η κ. Τατιάνα Καλογιάννη, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων και αρμόδια για Θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας. Επίσης, παρέστησαν οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θ. Πιτούλης και Π.Ε. Άρτας κ. Β. Ψαθάς.
Ακολουθεί το κείμενο του χαιρετισμού της κ. Καλογιάννη:
 "Κυρίες και κύριοι,
Εκ μέρους του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλεξ. Καχριμάνη και της Περιφερειακής Αρχής, σας καλωσορίζουμε στην περιφέρεια μας και συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, τη βορειοδυτική πύλη διασύνδεσης της Ευρώπης με την Ασία.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ημερομηνίες υποβολής δικαιολογητικών και εξετάσεων για υποψηφίους φυσικού νοσοκομείου - ακτινοφυσικού Ιατρικής και φυσικού νοσοκομείου εκτός περιοχής ιοντιζουσών ακτινοβολιών

Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για συμμετοχή στις εξετάσεις:
α) Φυσικού νοσοκομείου - Ακτινοφυσικού Ιατρικής
β) Φυσικού νοσοκομείου εκτός περιοχής ιοντιζουσων ακτινοβολιών IOYNIOY 2015 είναι από Παρασκευή 22-05-2015 έως και Παρασκευή 12-06-2015 :
Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά, τα οποία έχουν καθοριστεί με την αριθ.Υ7α/Γ.Π. οικ.13475/11-2-2014 υποβάλλονται στις κατά τόπους Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων. Για κάθε επάγγελμα απαιτείται ξεχωριστή αίτηση συνοδευόμενη με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και στις εξής ημερομηνίες:
Α. Φυσικού νοσοκομείου - Ακτινοφυσικού Ιατρικής
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στην Ιατρική Σχολή Αθηνών-Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής –κτίριο Ανατομίας   (Μικράς Ασίας 75, Γουδή) την Δευτέρα 22-06-2015 και ώρα 10.00 π.μ..
 Β. Φυσικού νοσοκομείου εκτός περιοχής ιοντιζουσων ακτινοβολιών
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στην Ιατρική Σχολή Αθηνών-Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής –κτίριο Ανατομίας   (Μικράς Ασίας 75, Γουδή) την Τρίτη 23-06-2015 και ώρα 10.00 π.μ.

Συλλήψεις φυγόποινων στα Ιωάννινα και στην Ηγουμενίτσα

Συνελήφθησαν, σήμερα (25-05-2015) το πρωί, από αστυνομικούς των υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, δύο φυγόποινοι, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις. 
Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
1. Στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 28χρονoς ημεδαπός Ρομά, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ευρυτανίας, ποινής φυλάκισης δεκαπέντε (15) μηνών, για κλοπή από κοινού.
2. Στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα ενώ επιπλέον σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ποινής φυλάκισης τριών (3) μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Όχι σεξ χωρίς προφυλακτικό, θερίζουν τα αφροδίσια νοσήματα

SOS εν όψει του καλοκαιριού για τους άνδρες και κυρίως   για τους νέους (15 με 35 χρόνων) εκπέμπουν οι ανδρολόγοι-ουρολόγοι καθώς την περίοδο αυτή έχουμε κατακόρυφη αύξηση των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων!
Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με το Αμερικάνικο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων,  9,5 εκατομμύρια από τα 19 εκατομμύρια περιστατικά σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων το χρόνο, αφορούν νέους άνδρες 15 με 35 χρόνων!
 «Τα στοιχεία απεικονίζουν την ζοφερή πραγματικότητα. Δυστυχώς οι έφηβοι και οι νέοι ενήλικες κάνουν σεξ χωρίς  προφυλάξεις» τονίζει ο διαπρεπής ουρολόγος -ανδρολόγος κ Κώστας Ρόκκας διευθυντής του Ιατρείου Ουρολογίας Ανδρολογίας στην  Αθήνα  και προσθέτει.
«Το πρόβλημα στη χώρα μας έχει πάρει διαστάσεις τα τελευταία χρόνια και παρουσιάζει έξαρση τους καλοκαιρινούς μήνες με τις εφήμερες σεξουαλικές σχέσεις στις τουριστικές περιοχές».
Στην αύξηση του φαινομένου, σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΛΠΝΟ που αφορούν κυρίως γειτονιές της  Αθήνας, μερίδιο ευθύνης φέρουν και οι οικονομικοί μετανάστες.
ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ
 Σύμφωνα με το ΚΕΛΠΝΟ τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα που χτυπούν τους νέους  στη χώρα μας είναι: