Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

ΚΟΜΥ Ιωαννίνων: Αλλαγές ωραρίου λόγω καύσωνα

 


Οι ΚΟΜΥ Ιωαννίνων ενημερώνουν ότι λόγω επικείμενου κύματος καύσωνα, την Τετάρτη 12/07, την Πέμπτη 13/07 και την Παρασκευή 14/07 το ωράριο των δειγματοληψιών σε όλα τα σημεία θα διαμορφωθεί σε 08.00-12.00.

Επίσης, το Σάββατο 15/07 και την Κυριακή 16/07 δεν θα πραγματοποιηθούν καθόλου δράσεις.

Ιερά Μονή Σωσίνου: Εσπερινός στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Παϊσίου

 

Εσπερινός με αρτοκλασία για τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη.





Ιωάννινα: Ρύθμιση προτεραιότητας και κίνησης στους κυκλικούς κόμβους

 


Στη σύνταξη μελέτης για την ρύθμιση προτεραιότητας και την κίνηση στους κυκλικούς κόμβους προχώρησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ιωαννιτών.

Έτσι όλοι οι κόμβοι εναρμονίζονται στους ίδιους κανόνες κυκλοφορίας, στις ίδιες ρυθμίσεις και την ομοιόμορφη σήμανση.

Η μελέτη υποβλήθηκε στην Επιτροπή Κυκλοφοριακών Θεμάτων και εγκρίθηκε κατά την σημερινή της συνεδρίαση.

Όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος το σύνολο των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων δεν τροποποιεί ουσιαστικά αλλά ρυθμίζει οργανωμένα την κυκλοφορία και βοηθά στην επίτευξη συνθηκών ελεύθερης ροής για τα οχήματα.

Σημειώνεται ότι στη μελέτη έγινε προσπάθεια να διατηρηθεί ο μεγαλύτερος αριθμός υφιστάμενων ρυθμιστικών και πληροφοριακών πινακίδων ενώ αντικαθίστανται μόνο αυτές που δεν συμφωνούσαν με τις προδιαγραφές.

Οι βασικές αρχές κυκλοφορίας εντός του κυκλικού κόμβου είναι οι ακόλουθες:

Γιάννενα: Οδηγίες για τον καύσωνα- Διαθέσιμοι κλιματιζόμενοι χώροι

 


Ο Δήμος Ιωαννιτών με αφορμή το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τον καύσωνα συνιστά την τήρηση των προληπτικών μέτρων που έχουν ανακοινωθεί από την Πολιτική Προστασία και τα αρμόδια Υπουργεία.

Από την Τετάρτη θέτει στη διάθεση των πολιτών και των ευπαθών ομάδων την κλιματιζόμενη ισόγεια αίθουσα του Δημαρχείου. Η αίθουσα θα παραμένει ανοιχτή μέχρι τις έξι το απόγευμα.

Επίσης στη διάθεση όλων των πολιτών θα είναι από τις οκτώ το πρωί ως τις δύο το μεσημέρι, οι κλιματιζόμενοι χώροι στο 1ο, 2ο, 3ο, 4ο και 5ο ΚΑΠΗ που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Έκκληση για τις φωτιές

Ο Δήμος Ιωαννιτών απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.

Επίσης να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

Δήμος Πωγωνίου: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα Εθελοντικού Καθαρισμού Μονοπατιών

 


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα Εθελοντικού Καθαρισμού Μονοπατιών που διοργάνωσε ο Δήμος Πωγωνίου σε συνεργασία με το Φιλεκπαιδευτικό, Λαογραφικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Πωγωνιανής, το Φυσιολατρικό Ορειβατικό Σύλλογο (Φ.Ο.Σ) Πωγωνίου και την εταιρεία υπαίθριων δραστηριοτήτων Trace Your Eco.

Εθελοντές από την Κωνσταντινούπολη, τη Θεσσαλονίκη, τη Δράμα και την Άρτα έγιναν μία δυναμική ομάδα με κατοίκους των χωριών του Πωγωνίου και με μεράκι και σκληρή δουλειά καθάρισαν και σηματοδότησαν με τις μπλε πινακίδες του Epirus Trail  τη χαράδρα του Κουβαρά και τη διαδρομή από το γεφύρι του Γκρέτσι μέχρι το Κουτσόκρανο.

Στόχος της δράσης ήταν η ανάδειξη και διάσωση των μονοπατιών και του πλούσιου φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής και οι εθελοντές καθάρισαν τους πεζοπορικούς δρόμους ξαναζωντανεύοντας παλιά μονοπάτια που διαπερνούν μία περιοχή απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι συμμετέχοντες ήρθαν σε επαφή με την ιστορία, τη φυσική ομορφιά και τον πλούσιο ιστορικό πολιτισμό του Πωγωνίου και ξεναγήθηκαν σε μουσεία κι όχι μόνο.

Όλοι οι εθελοντές έλαβαν αναμνηστικά δώρα καθώς και παραδοσιακά προϊόντα  της περιοχής.

Ιωάννινα: Ενημερώσεις για το πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης

 


Τον κύκλο της ενημέρωσης για το πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης που θα ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες άνοιξε ο Δήμος Ιωαννιτών.

Αρχικά και πιλοτικά η οικιακή κομποστοποίηση θα εφαρμοστεί σε οικισμούς του Δήμου με πληθυσμό μικρότερο των 500 κατοίκων.

Η πρώτη συνάντηση στην οποία παραβρέθηκαν στελέχη της υπηρεσίας καθαριότητας και ο αντιδήμαρχος ολοκληρωμένης διαχείρισης στερεών αποβλήτων Βαγγέλης Πήχας πραγματοποιήθηκε στον Κατσικά με προέδρους κοινοτήτων που είχαν κληθεί από όλες τις δημοτικές ενότητες.

Όπως τόνισε ο κ. Πήχας το πρόγραμμα θα ξεκινήσει κατά προτεραιότητα από οικισμούς κάτω των 500 κατοίκων καθώς μπορεί να εξελιχθεί με μεγαλύτερη ευκολία. Οι περιοχές αυτές χαρακτηρίζονται από χαμηλή πληθυσμιακή πυκνότητα και τα νοικοκυριά συνήθως έχουν κήπο.

Συνελήφθη αλλοδαπός στο Τελωνείο Σαγιάδας με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης

 


Συνελήφθη χθες το βράδυ στο συνοριακό σημείο ελέγχου Σαγιάδας από αστυνομικούς του οικείου Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών Θεσπρωτίας διεθνώς διωκόμενος αλλοδαπός.

Ειδικότερα, ο αλλοδαπός επιχείρησε να εισέλθει στη χώρα και κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των Γερμανικών αρχών για υπόθεση ναρκωτικών, με μέγιστη επαπειλούμενη ποινή κάθειρξης 15 ετών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δήμος Πωγωνίου: Αναβάθμιση του συστήματος οδοφωτισμού του Δήμου Πωγωνίου με σκοπό την εξοικονόμηση ενεργείας και την μείωση του κόστους λειτουργίας

 


ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο Δήμος Πωγωνίου, προκηρύσσει διεθνή διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου για την «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ» και με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από πλευράς βέλτιστης σχέσης ποιότητας κόστους προσφοράς με βάση το κόστος κύκλου ζωής σύμφωνα τις διατάξεις του νομού Ν.4412/2016, για το σύνολο των ποσοτήτων που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό για τα προσφερόμενα είδη.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η παροχή ενεργειακών υπηρεσιών και αναλυτικότερα η αναβάθμιση του φωτισμού των δημοσίων χώρων του Δήμου Πωγωνίου, ήτοι του φωτισμού των οδών, πλατειών, πάρκων και λοιπών κοινόχρηστων χώρων του Δήμου, που αποτελείται από τα εξής:

Την παροχή υπηρεσιών για την αναβάθμιση του συστήματος οδοφωτισμού του Δήμου Πωγωνίου.

Την προμήθεια 4.744 νέων φωτιστικών τεχνολογίας υψηλής ενεργειακής απόδοσης για αντικατάσταση των υπαρχόντων.

Την εγκατάσταση 4.744 νέων φωτιστικών σωμάτων.

Την παροχή υπηρεσιών για τη λειτουργία και συντήρηση του συστήματος οδοφωτισμού για χρονικό διάστημα δέκα ετών. Η παρούσα σύμβαση δεν υποδιαιρείται σε τμήματα.

Προσφορές υποβάλλονται για το σύνολο των ειδών και υπηρεσιών όπως αυτά προσδιορίζονται στη μελέτη.

Δήμος Πωγωνίου: Τιμήθηκε η μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος Κεφαλοβρύσου

 


Παρουσία της Υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Μαρίας Κεφάλα πραγματοποιήθηκαν φέτος οι εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος Κεφαλοβρύσου.

Φέτος συμπληρώθηκαν 80 χρόνια από τη φονική επίθεση των Γερμανικών στρατευμάτων που κόστισε τη ζωή σε 22 ανθρώπους αλλάζοντας για πάντα την ιστορία του χωριού και βυθίζοντας στο πένθος την τοπική κοινωνία.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης που διοργανώνει ο Δήμος Πωγωνίου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, την Π.Ε.Δ. Ηπείρου, την Τ.Κ. Κεφαλοβρύσου και την Ένωση Πωγωνησίων Ηπείρου, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντως του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως – Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέου και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Στον χαιρετισμό της η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Μαρίας Κεφάλα υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Βρισκόμαστε εδώ να προσκυνήσουμε τη μνήμη ενός δράματος που συγκλόνισε το Πωγώνι». Παράλληλα αναφέρθηκε στο πάγιο αίτημα του Δήμου Πωγωνίου να αναγνωριστεί το Κεφαλόβρυσο ως Μαρτυρικό Χωριό λέγοντας ότι βρίσκεται σε επαφή με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κώστα Τασούλα για την θετική εξέλιξη του αιτήματος σημειώνοντας ακόμη πως η αρμόδια επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει το Σεπτέμβριο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι με χρηματοδότηση της Βουλής των Ελλήνων και μετά από παρέμβαση του κ. Τασούλα θα γίνει αποκατάσταση του Μνημείου Πεσόντων Ολοκαυτώματος Κεφαλοβρύσου.

Ο Βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Γιάννης Τσίμαρης έκανε λόγο για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που δεν πρέπει να ξεχαστεί ποτέ ενώ ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης τόνισε πως η γερμανική θηριωδία άφησε μεγάλες πληγές τόσο σε ανθρώπινες ζωές όσο και υλικές.

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης επεσήμανε πως όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα χαρούμενα γεγονότα και αν διαδραματιστούν, τούτα εδώ τα χώματα θα είναι για πάντα βαμμένα με το αίμα όσων χάθηκαν τόσο άδικα όταν οι πρώτοι στρατιώτες ξεκίνησαν τον αφανισμό του πληθυσμού καίγοντας σπίτια χωρίς κανένα ίχνος ανθρωπιάς. 

«Ο μέχρι τότε ευλογημένος τόπος γνώρισε το θάνατο και την καταστροφή αφού η μοίρα του γράφτηκε από ξένο χέρι στις σελίδες της ελληνικής αλλά και παγκόσμιας ιστορίας που θα παραμείνουν για πάντα μαύρες… Οι 22 συντοπίτες μας έγιναν μερικά ακόμη ονόματα στη ατελείωτη λίστα με τα θύματα των γερμανικών στρατευμάτων στη μεγάλη αλυσίδα των Ολοκαυτωμάτων στη χώρα μας. Ακόμη απαιτούμε την ελάχιστη δικαίωση, την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων. Σε αυτό τον αγώνα οφείλουμε να σταθούμε όλοι ενωμένοι γιατί το χρωστάμε σε όσους χάθηκαν, το χρωστάμε στην Ελλάδα, το χρωστάμε στον ίδιο μας τον εαυτό. Γιατί μόνο έτσι θα ηρεμήσουν οι 22 ψυχές…» κατέληξε ο κ. Καψάλης.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κεφαλοβρύσου κ. Κωνσταντίνος Μεντής τονίζοντας ότι «Η σημερινή μέρα είναι ημέρα μνήμης των 22 ηρώων του Κεφαλοβρύσου, των συντοπιτών μας που γνώρισαν φρικτό θάνατο από τα ναζιστικά στρατεύματα. Από εκείνη την αποφράδα ημέρα πέρασαν 80 ολόκληρα χρόνια, αλλά ο πόνος και η αγανάκτηση παραμένουν. Σήμερα στεκόμαστε εδώ με σεβασμό σε αυτούς τους ήρωες. Στεκόμαστε παράλληλα με σθένος απέναντι σε κάθε φασιστικό μόρφωμα και με δύναμη ψυχής υποσχόμαστε στα θύματα των ολοκαυτωμάτων να συνεχίζουμε να διεκδικούμε δικαίωση. Γιατί αξίζει στους ίδιους και στις οικογένειές τους…».

Γιάννενα: Τι ισχύει για συνοδούς και επισκέπτες στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα

 


Αναφορικά με τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας κατά του κορωνοιού (covid-19), θα ισχύουν έως και 24.07.2023 τα κάτωθι:

Οι εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι συνοδοί:

• Από Δευτέρα έως Παρασκευή κρίνεται υποχρεωτική η καθημερινή διενέργεια rapid test από τους συνοδούς των ασθενών, η οποία θα επιδεικνύεται κατά την είσοδο (rapid test ημερήσιας ισχύος εισόδου στο Νοσοκομείο)

• Το Σαββατοκύριακο, θα ισχύει rapid test (48 ωρών) που θα έχει διενεργηθεί την Παρασκευή, για τους συνοδούς των ασθενών, το οποίο θα επιδεικνύεται κατά την είσοδο.

Υπενθυμίζουμε ότι, στο προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου,

Δευτέρα έως Παρασκευή, 8:00-14:00

παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν διενέργειας rapid test, από τις μονάδες ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και για βαρέως πάσχοντα ασθενή, θα γίνεται συνεννόηση με τον Δ/ντη του εκάστοτε Ιατρικού Τμήματος που νοσηλεύεται για να επιτραπεί η παρουσία ενός συνοδού.

Στους συνοδούς ασθενών, δίνεται κάρτα η οποία θα επιδεικνύεται στο νοσηλευτικό προσωπικό του Ιατρικού Τμήματος και θα επιστρέφεται στο Νοσοκομείο με το εξιτήριο του ασθενούς.

Απαγορεύεται αυστηρά το επισκεπτήριο στα Ιατρικά Τμήματα του Νοσοκομείου μας.

Συνελήφθη ημεδαπός σε περιοχή των Ιωαννίνων για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών

 


Συνελήφθη χθες (10-07-2023) το πρωί σε περιοχή των Ιωαννίνων από το Αστυνομικό Τμήμα Δωδώνης ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, ο ημεδαπός εξέτρεφε χοίρους σε χώρο, όπου δεν είχε τοποθετήσει ισχυρή περίφραξη ώστε να αποτρέπεται η πιθανότητα επαφής τους με αγριόχοιρους ή άλλα ζώα και ο συνακόλουθος κίνδυνος μετάδοσης της Αφρικανικής Πανώλης των χοίρων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων: «Το σχέδιο της ΝΔ είναι επικίνδυνο για τους πολίτες και τη δημόσια υγεία»

 


«Καλή και ποιοτική, δημόσια και δωρεάν Υγεία» υποσχέθηκε στις προγραμματικές δηλώσεις του ο Πρωθυπουργός της χώρας και μάλιστα θα επιληφθεί προσωπικά ο ίδιος ώστε αυτή του η δέσμευση θα γίνει πράξη, αποδεικνύοντας ότι στην 4ετία που πέρασε πράγματι η υγεία -και μάλιστα σε περίοδο πανδημίας, δεν αποτελούσε προτεραιότητα.

Λίγες μέρες μετά τις εκλογές βάζουν μπρος τις μηχανές για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου στην Υγεία. Με αφορμή τα τελευταία τραγικά περιστατικά στα οποία ασθενείς έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας των ελλείψεων στις δομές Υγείας και σε βασικές υποδομές όπως το ΕΚΑΒ, που δεν επαρκούν το προσωπικό και τα  ασθενοφόρα, πρόλαβαν να βρουν την λύση επιστρατεύοντας τα σώματα ασφαλείας και εργαζόμενους από τους ΟΤΑ, για την κάλυψη των κενών στα πληρώματα, αν και υπάρχουν ήδη 2.500 εκπαιδευμένοι άνεργοι διασώστες.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τρίτη 11 Ιουλίου

 


Την Τρίτη 11 Ιουλίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, Γ.Ν Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, Λ. Σταύρου Νιάρχου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Στρ. Μακρυγιάννη 60, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Κ.Υ Βουτσαρά, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημαρχείου Φιλιππιάδας, 09:00-12:00

ΕΚΑΠΤΥ: Νέες απαιτήσεις στο χώρο των ιατροτεχνολογικών προϊόντων

 

Ελευθερία (Ρίτα) Μωραϊτάκη – Πικρού, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος ΕΚΑΠΤΥ ΑΕ.

Ο σημαίνων ρόλος του νέου κανονισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην αξιολόγηση και κυκλοφορία των ιατροτεχνολογικών προϊόντων βρέθηκε στο επίκεντρο της επιστημονικής ημερίδας υπό τον τίτλο «MDR 2017/745, Νέες Απαιτήσεις στο Χώρο των Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων», που διοργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Αξιολόγησης της Ποιότητας και Τεχνολογίας Υγείας (ΕΚΑΠΤΥ) στην Αθήνα.

Διακεκριμένοι επιστήμονες, ακαδημαϊκοί, ερευνητές, εκπρόσωποι οργανισμών και φορέων και στελέχη της βιομηχανίας υγείας, μέσα από τις εμπεριστατωμένες τοποθετήσεις τους εστίασαν σε θέματα που αφορούν στην νέα νομοθεσία της Ε.Ε. σχετικά με τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα, τις προκλήσεις, τις διαδικασίες εναρμόνισης και την μετάβαση στην πλήρη συμμόρφωση με τον νέο κανονισμό.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων περισσότερων από 140 προσκεκλημένων από όλες τις εταιρείες παραγωγής, εισαγωγής και διακίνησης ιατροτεχνολογικών προϊόντων, τόσο εγχώριων όσο και πολυεθνικών επιχειρήσεων, βρέθηκε η αναγκαιότητα για την εξασφάλιση καινοτόμων διαδικασιών πιστοποίησης ιατρικών προϊόντων, πρωτοκόλλων και υποδομών, βάσει των καλών πρακτικών που ισχύουν σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.