Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Γαλίτσης Νικόλαος: Πασχαλινές ευχές

Αγαπητές συνδημότισσες, Αγαπητοί συνδημότες,
το Πάσχα, αποτελεί αναγέννηση των ελπίδων του ανθρώπου για έναν καλύτερο κόσμο, ειρηνικό και δίκαιο.
Το Άγιο φως της Ανάστασης, ας «φωτίσει» το δρόμο της σύνεσης και της ανάπτυξης για ένα μέλλον καλύτερο για εμάς και τα παιδιά μας.
Εύχομαι σε όλες και όλους υγεία, αγάπη και ευτυχία!
Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!
Γαλίτσης Νικόλαος
Αντιδήμαρχος Πωγωνίου

Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

Με το ένα πόδι στη δεύτερη κατηγορία.

Ο Πανιώνιος επικράτησε 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στη Νέα Σμύρνη και πλέον οι Γιαννιώτες είναι με το ένα πόδι στη δεύτερη κατηγορία.
Στο 7΄, στην πρώτη ουσιαστικά τελική του αγώνα, ο Μασούρας έστρωσε την μπάλα έξω από την περιοχή, από τα δεξιά και με ένα σουτ - κεραυνό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μιχαήλ.
Στο 54΄ ο Σταυρόπουλος ανέτρεψε τον Κρίζμαν, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα, ο ίδιος ο παίκτης του ΠΑΣ ανέλαβε την εκτέλεση και έφερε το ματς στα ίσια.
Ο Μπουμάλ πάτησε περιοχή, έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Σπιριντόνοβιτς εξ επαφής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.
Αυτό το γκολ ήταν το τελειωτικό χτύπημα για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι φάνηκε να μένουν από ψυχικά αποθέματα με αποτέλεσμα το 2-1 να παραμείνει μέχρι τέλους και τον ΠΑΣ να πηγαίνει στην τελευταία αγωνιστική θέλοντας μόνο νίκη επί του ΠΑΟΚ αλλά και συνδυασμό αποτελεσμάτων από Αστέρα Τρίπολης και ΟΦΗ.

Πανιώνιος (Μάντζιος):
Μαλέρμπ, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Μασούρας, Σαραμαντάς, Μαξίμοβιτς, Κόρμπος, Παπαγεωργίου (Σπιριντόνοβιτς 59'), Μανιάτης (Τσιλούλης 59'), Μπουμάλ, Ντουρμισάι
ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): 
Ν. Μιχαήλ, Κάστρο, Κρίζμαν, Πάντελιτς (Νικολιάς), Σεγκελασβίλι, Κάργας, Μάνος, Α. Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Παμλίδης (Αθανασιάδης 46'), Μπουκουβάλας

Επιστροφή στις νίκες για τον Αγροτικό Αστέρα (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Θύελλα Κατσικάς 4-2)


*Επιστροφή στις νίκες  και μάλιστα με ανατροπή για τον Αγροτικό Αστέρα που επικράτησε στο γήπεδο Παρακαλάμου της Θύελλας Κατσικάς με σκορ 4-2 για την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος του Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής.
Η Θύελλα προηγήθηκε με 1-0 στο 24' με το Γιαννάκη Κων/νο. 
Ο Παπαρούνας Στέφανος ισοφάρισε για τον  Αστέρα στο 33΄.
Ο Ορφανός Χριστόφορος έκανε την ολική ανατροπή για τους γηπεδούχους στο 45΄.
Ο Παπαρούνας Στέφανος ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1 στο 52΄.
Στο 70΄ ο Ορφανός Χριστόφορος έκανε το 4-1.
Η Θύελλα μείωσε σε 4-2 στο 71΄ με τον Γούλα Νικόλαο.
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά (Αλέκος Τάτσης)
Γρηγοριάδης  Νικόλαος, Ηλίας Μιχάλης, Τσόκρης Λάμπρος, Ταΐρης Γεώργιος,  Τάσσος Παναγιώτης, Ζότα Romeo (Μπενέκος Αχιλλέας 70΄), Ηλιόπουλος Παναγιώτης, Φαρμάκης Αναστάσιος (Κατσαμπάς Παναγιώτης 88΄), Γκόνης Πέτρος (Παππάς Θωμάς 70΄), Ορφανός Χριστόφορος (Πασχάλης  Ευάγγελος 81΄), Παπαρούνας Στέφανος
Θύελλα Κατσικάς:

Μάντζιος Ξενοφών  (Γιαγτζόγλου Χρυσοβαλάντης-Σπυρίδων  40'), Νικολάου Κων/νος, Μάντζιος Βασίλειος, Βαρτζιώτης Παύλος, Παπαβασιλείου Νικόλαος, Γούλας Γεώργιος, Γούλας Νικόλαος, Τάτσης Δημήτριος, Γιαννάκης Κων/νος, Μπελεβέτης Ευάγγελος (Ασωνίτης Αλέξανδρος  75'), Αντωνίου Ιωάννης (Μαρούλης Γεώργιος  89')

Τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική
Σάββατο 20 Απριλίου 2019
Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ-Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 7-0
Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 1-0
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 0-0
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Π.Α.Σ.ΚΡΑΨΗΣ 1-2
Κυριακή 21 Απριλίου 2019
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 0-0
Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 0-4
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 4-2


Βαθμολογία  Hall of Brands Α΄ Κατηγορία 2018-19

1.  Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 70 
2.  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 62
3.  ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 56
4. Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ 55
5. Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 55  
6. ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 54  
7. Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 49
8.  Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ 40     
9.  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 39
10. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 38
11.  Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 31  
12.  ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 29
13. Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 23
14.  Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 21  
15.  Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ  8                    
16.  ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ -9

Μοιράστηκαν τους βαθμούς Π.Α.Ο. Κρύας και Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (2-2)-Πήρε το τρίποντο η Αναγέννηση (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου-Δόξα Αναργύρων 1-0)

*Ισόπαλο με 2-2 έληξε το ντέρμπι στο γήπεδο της Κρύας μεταξύ του τοπικού Π.Α.Ο. και της Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος για την  28η  αγωνιστική του Α΄ Ομίλου της  MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής.
Οι γηπεδούχοι  προηγήθηκαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπαμπούλια Ηλία στο 13΄.
Ο Μπαμπούλιας Ηλίας έκανε το 2-0 στο 17΄.
Ο Χαρίσης Ιωάννης μείωσε σε 2-1 στο 41' για την Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος.

Το τελικό 2-2 έκανε  με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 45΄ ο Ντέλλας Κωνσταντίνος.
ΠΑΟ Κρύας:
Κέτογλου Θεοχάρης, Παργινός Διονύσιος, Σίμος Κωνσταντίνος (Δούβλης Οδυσσέας 46΄), Πανταζής Αλέξιος, Λαδιάς Παναγιώτης, Τζώρτζης Αναστάσιος, Λεοντίου Ιάσωνας, Γιώτης Ευάγγελος (Κατσαρός Ιωάννης 78΄), (Μπανδέλης  Γεώργιος 85'), Μπαμπούλιας Αριστοτέλης, Μάντζαρης Διονύσιος, Μπαμπούλιας Ηλίας
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:
Μπαλλατζία Σεμπαστιάνο, Ντότης Ραφαήλ-Βασίλειος (Γεωργάς Θωμάς 89΄),  Ντέλλας Κωνσταντίνος,  Κασίμης Μάριος, Καπρινιώτης Ευστράτιος, Μυριούνης Σταύρος, Βασάκος Κωνσταντίνος (Μπάγιας Ελευθέριος 59΄), Τσαραώσης Ευάγγελος, Χαρίσης Ιωάννης (Κόντος Κωνσταντίνος 72΄),  Μπουτοβίνας Αλέξανδρος, Γκίτσας Βασίλειος

*Πήρε το τρίποντο στο γήπεδο Κεφαλοβρύσου  η τοπική Αναγέννηση από την Δόξα Αναργύρων με σκορ 1-0  για την  28η  αγωνιστική του Α΄ Ομίλου της  MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής.

Στο 59΄ ο Τάσιος Αλέξανδρος έκανε το 1-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα στο παιχνίδι.
Οι γηπεδούχοι τελείωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες καθώς ο Πότσης Ανδρέας αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 71΄.
Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου:
Πότσης Κίμων, Χατζόπουλος Σπυρίδων-Ιωάννης, Πότσης Ανδρέας, Γκορίτσας Παναγιώτης, Πότσης Θεόδωρος, Μπάσιος Χρήστος, Καμονάς Ιωάννης, Τάσιος Αλέξανδρος, Makollari Dorjan, Ντόντης Βασίλειος (Γραμμόζης Γεώργιος 57΄), Κολέμπας Φίλιππος
Δόξα Αναργύρων:
Φασούλας Μάριος, Ρέσσος Ελευθέριος (Νικόπουλος Δημήτριος 76΄), Μπόττης  Κωνσταντίνος, Κουρμπέλης Γεώργιος, Τούσης Βασίλειος, Κίτσιος Δημήτριος, Τζώρτζης Δημήτριος, Σίνδρος Θεόδωρος, Γεωργαλής  Παύλος-Αθανάσιος, Τσανής Χαρίσης-Κων/νος, Πλιάκος Αντώνιος (Παπαδόπουλος Ορέστης 60΄)

Τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 20 Απριλίου 2019
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 2-1
Κυριακή 21 Απριλίου 2019  
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Α.Ε.ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 
ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΔΟΞΑ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 1-0
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. 
Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ 2006-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 2-2


Βαθμολογία  στον Α΄ Όμιλο της MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής
1. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 67 (27)
2. Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009  60
3. Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ  59
4. ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 55
5. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 53  
6. Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 47 
7. Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 39
8. Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ 2006 36  
9. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 33 
10. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ  32  
11. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 30
12. ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 27
13. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 25   
14. ΔΟΞΑ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 24
15. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 16
16. Α.Π.Ο.Ε.Λ. 8

Αποστολή του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στην Κόνιτσα Ηπείρου


Πρόεδρος ΙΣΑ Γ. Πατούλης: «Συνεχίζουμε το έργο μας που ξεκινήσαμε το 2012 και το 2019»

Για μια ακόμη φορά το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής βρέθηκε με τους εθελοντές ιατρούς του κοντά στους κατοίκους της Ηπειρωτικής Ελλάδος.
Το κλιμάκιο του Ιατρείου μετέβη στις 4/4/2019 στην Κόνιτσα Ηπείρου. 
Η όλη αποστολή, κατόπιν προσκλήσεως οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε με την στενή συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, του Δημάρχου κ. Α. Παπασπύρου και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών υπό τις ευλογίες του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Ανδρέα και με τον εκπρόσωπό του κ. Δημήτρη Καλλιακμάνη.
Το κλιμάκιο των ιατρών αποτελείτο από τους ιατρούς κ. Ν. Καλλιακμάνη παθολόγο, κ. Θ. Ριζόπουλο Καρδιολόγο, κ. Ι. Κονιδάρη χειρουργό-αγγειολόγο, κ. Κ. Νομικό δερματολόγο, κ. Μ. Αντίκο γυναικολόγο, κ. Ι. Χατζηγιάννη ορθοπαιδικό, κ. Μ. Παιδονόμου βιοπαθολόγο και κ. Α. Παπαπροκοπίου φαρμακοποιό.
Στην αποστολή αυτή συνέβαλαν και ιατροί από τα Ιωάννινα, ο ιατρός κ. Π. Γιαννάκης ακτινολόγος, με τη βοήθεια του φορητού μηχανήματος υπερήχων και triplex της κ. Ι. Γκόγκου ακτινολόγου, εκτέλεσε υπερηχογραφήματα και triplex αγγείων. Επιπλέον ο κ. Κ. Νομικός, δερματολόγος εξέτασε τους δερματολογικούς ασθενείς με την παρουσία 2 ειδικευομένων δερματολόγων  της Δερματολογικής Κλινικής του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, την κ. Σ. Καρατζένη και την κ. Σ. Ράπτη.
Οι ιατροί του κλιμακίου προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στις 5/4 στο σύνολο των 22 φιλοξενουμένων υπερηλίκων στο εκκλησιαστικό γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως «Θεοτόκος» (συνολικά 17 triplex και υπέρηχοι). Τις επόμενες ημέρες συνολικά εξετάστηκαν 119 ασθενείς, πραγματοποιήθηκαν 53 υπέρηχοι και 12 Test-Pap από την γυναικολόγο.
«Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής σε συνεργασία Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Αρχιεπισκοπής από το 2012 έως και σήμερα στέκεται δίπλα στον άνθρωπο που έχει ανάγκη. Όλες οι δομές του Δημοσίου Συστήματος Υγείας καταρρέουν από την οικονομική κρίση και από τις αποτυχημένε πολιτικές που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πολιτών και παλεύουμε να τις στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Έτσι όλα αυτά τα χρόνια έχουμε φτάσει ως το τελευταίο άκρο της Ελλάδος και της Ηπειρωτικής και της Νησιωτικής. Οι εθελοντές του ιατρείου προσέφεραν, προσφέρουν και θα εξακολουθήσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε αποστολές που προϋποθέτουν πολύ προσωπικό χρόνο και κόπο και για τη σημαντική αυτή συμβολή τους ο Ι.Σ.Α. για μία ακόμη φορά τους ευχαριστεί θερμά», καταλήγει ο πρόεδρος του Ι.Σ.Α. Γ. Πατούλης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α.

Ιερός Ναός Γεννήσεως Θεοτόκου Δολιανών Πωγωνίου: Πρόγραμμα για τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα


Το πρόγραμμα της Ενορίας  του Ιερού Ναού Γεννήσεως Θεοτόκου Δολιανών Πωγωνίου για τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα 2019.

Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου: Δημοτική βραδιά την Κυριακή του Πάσχα στο Πνευματικό Κέντρο Κεφαλόβρυσου

Η Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου διοργανώνει δημοτική βραδιά την Κυριακή του Πάσχα στο Πνευματικό Κέντρο Κεφαλόβρυσου.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σε διαμέρισμα στην πόλη της Ηγουμενίτσας


Σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος 50χρονου αλλοδαπού

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσπρωτίας, υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σε διαμέρισμα στην πόλη της Ηγουμενίτσας και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 50χρονου αλλοδαπού.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, ο 50χρονος εμπλέκεται σε διάρρηξη – κλοπή από διαμέρισμα, που έγινε την 28-08-2015 στην πόλη της Ηγουμενίτσας, απ’ όπου αφαιρέθηκαν χρηματικό ποσό, κοσμήματα και διάφορα αντικείμενα .
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας: Αποφάσεις έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου



Πραγματοποιήθηκε στις 18/4/2019 έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας.
Θέματα Ημερήσιας Διάταξης
1. Συγκρότηση Επιτροπών
2. Τρέχοντα ζητήματα
3. Γραφείο 3ης Σεπτεμβρίου
4. Οικονομικά.
Με ειδική πρόσκληση του Προεδρείου είχαν προσκληθεί να παρευρεθούν σύμφωνα με τη ρητή διάταξη του καταστατικού οι διατελέσαντες πρόεδροι της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας. Προσήλθε ο κ. Γεώργιος Οικονόμου.
Στην αρχή της συνεδρίασης ο Πρόεδρος μίλησε για τον εκλιπόντα Σταύρο Καψάλη, την προσφορά του και περισσότερο «την ανθρωπιά του, που ήταν μοναδική και γενικά ήταν ένας άνθρωπος παράδειγμα σε όλα του».
Ακολούθως ο Έφορος Τύπου μίλησε με θέμα: «Το αληθινό μνημόσυνο για τον Σταύρο Καψάλη». (Η ομιλία κατατέθηκε στα Πρακτικά και θα δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες).
Ο κ. Γιώργος Οικονόμου σε μια συγκινητική αναφορά του «τύχαινε να είναι προσωπικός μου φίλος ο εκλιπών», αναφέρθηκε στον απρόσμενο και αδόκητο θάνατο του Σταύρου Καψάλη, ο οποίος ήταν λαμπρός μουσικός και εξαίρετος οικογενειάρχης.
Ακολούθως το Συμβούλιο ασχολήθηκε με τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης.
Η ομιλία του Γιώργου Οικονόμου προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ήταν άκρως κατατοπιστική και συμβουλευτική και τόνισε ότι πρέπει να ασχοληθεί το συμβούλιο περισσότερο με θέματα της ανάπτυξης, της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία και του Πολιτισμού. Η συνισταμένη της δράσης: Η Πανηπειρωτική πρέπει να είναι μια διεκδικητική Συνομοσπονδία. Οπωσδήποτε υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις σε όλα τα θέματα αλλά στο ΔΣ πρέπει να γίνεται σύνθεση των διαφορετικών απόψεων.
Μετά από αυτά συζητήθηκε το πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης. Ορίστηκαν οι υπεύθυνοι των Επιτροπών.
Επιτροπή Οικονομικών. Υπεύθυνος Προκόπης Γκογιάννος
Επιτροπή Γυναικών και αλληλεγγύης. Υπεύθυνη Μαρίκα Γκόνη
Επιτροπή Πολιτισμού. Υπεύθυνος Αλέξανδρος Λαμπρίδης
Επιτροπή Αναπτυξιακή και Περιβάλλοντος. Υπεύθυνος Κώστας Γαβριήλ .
Επιτροπή Νεολαίας. Υπεύθυνος Αλέξανδρος Σπύρου.
Εξετάστηκαν τα οικονομικά της ΠΣΕ. Καθορίστηκαν οι προτεραιότητες των δαπανών και αποφασίστηκε να απευθυνθεί το ΔΣ στους Ηπειρώτες και τους φίλους της Ηπείρου για ενίσχυση. Οι πολλές χιλιάδες μπορούν να δώσουν μικρά ποσά που θα δώσουν οικονομική ανάσα στην ΠΣΕ.
Για τα τρέχοντα ζητήματα. Το Διοικητικό Συμβούλιο ασχολήθηκε με την Πολιτιστική δράση της Πανηπειρωτικής και ειδικότερα η διοργάνωση εκδήλωσης στο Ηρώδειο. Αποφασίστηκε να μην διοργανώσει φέτος η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία εκδήλωση καθόσον ο χρόνος δεν είναι επαρκής για μια τέτοια προετοιμασία και με τις προδιαγραφές μιας υψηλής ποιοτικής παράστασης του ύψους και του κύρους της Πανηπειρωτικής. Αποφασίστηκε να ενταχθούν στον φάκελο που θα κατατεθεί άμεσα στο Υπουργείο Πολιτισμού οι εξής δράσεις για το 2019:
1. Ηπειρώτικες όχθες. Περιβαλλοντική, αναπτυξιακή και Πολιτιστική δράση των απόδημων Ηπειρωτών στην γενέτειρα
2. Πανηπειρωτικό Οπτικοακουστικό Ψηφιακό Αρχείο
3. Παραγωγή ντοκιμαντέρ η Ήπειρος της Αθήνας για τη συμβολή των Ηπειρωτών στη ζωή της πρωτεύουσας (Μνημεία, ευεργέτες, φούρνοι, σύλλογοι αποδημίας στην καθημερινότητα και την ιστορία της πόλης).
4. Εβδομάδα Κινηματογράφου. Η Ήπειρος στον Κινηματογράφο, οι Ηπειρώτες κινηματογραφούν.
Συζητήθηκε η διοργάνωση του πανηγυριού το οποίο θα είναι προς τιμή και στη μνήμη του Σταύρου Καψάλη και διατυπώθηκε έντονος προβληματισμός, αν πρέπει να πραγματοποιηθεί την ημέρα ή το βράδυ. Το ΔΣ επιθυμεί να διοργανώσει γνήσιο λαϊκό Ηπειρώτικο πανηγύρι που θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι Ηπειρώτες, οικογενειακά. Επιτροπή θα διερευνήσει τους χώρους και θα εισηγηθεί άμεσα στο Διοικητικό Συμβούλιο.
Οι επιτροπές του ΔΣ που συγκροτήθηκαν, θα ετοιμάσουν σε όλους τους τομείς σχέδια προγραμματισμού, που συνθέσει το ΔΣ σε ενιαίο μακροχρόνιο υλοποιήσιμο πρόγραμμα
Για το Γραφείο της 3ης Σεπτεμβρίου αποκλείστηκε κάθε σκέψη πώλησης και ανέλαβε ο Α΄ Αντιπρόεδρος να μεριμνήσει και να ενοικιαστεί με ένα εύλογο τίμημα.
Μετά από αυτά το Διοικητικό Συμβούλιο ασχολήθηκε με διάφορα αιτήματα.
Αίτημα του «Εργαστήρι Πολυφωνίας της Π.Σ.Ε.» να συμμετέχει στον εορτασμό της «Ημέρας Πολυφωνικού Τραγουδιού» που διοργανώνεται κάθε 14 Μάη, με πρωτοβουλία του Πολυφωνικού Καραβανιού και την συμμετοχή όλων των πολυφωνικών ομίλων σε Θησείο – Φιλοπάππου (Λόφο των Μουσών). Το Διοικητικό Συμβούλιο ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε να θέσει υπό την αιγίδα της ΠΣΕ την 20η Μεγάλη Γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019 στο θέατρο Πέτρας (Πετρούπολη) με τη συμμετοχή και του Εργαστηριού Πολυφωνίας της Π.Σ.Ε.
Επί του αιτήματος ιδιώτη να συμμετέχει η Χορωδία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας στην παρουσίαση του βιβλίου της, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε πως δεν είναι δυνατόν να ικανοποιήσει αίτημα ιδιώτη, καθόσον σύμφωνα με το Καταστατικό στην Πανηπειρωτική εκπροσωπούνται Σωματεία, Αδελφότητες κλπ. Παράλληλα αποφάσισε πως για παρουσίαση βιβλίων πρέπει να υποβάλλεται αίτημα από Σωματείο και να κατατίθεται ένας αριθμός αντιτύπων (δύο) για να τα μελετήσουν οι εισηγητές και ακολούθως να λάβει απόφαση το Διοικητικό Συμβούλιο.
Επίσης επί αιτήματος της Ομοσπονδίας Ραδοβιζινών να συμμετέχει η Πανηπειρωτική στις γιορτές «Καραϊσκάκεια», «Σέλτσου» η Πανηπειρωτική αποφάσισε να είναι έντονη και ενεργή η συμμετοχή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
Το ΔΣ της ΠΣΕ θα προσπαθήσει να είναι ενεργά παρόν σε όλες τις εκδηλώσεις των μελών της ΠΣΕ και των άλλων φορέων της Ηπείρου και των Ηπειρωτών.
Οι αποφάσεις όλες που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο ήταν ΟΜΟΦΩΝΕΣ.

Το Γραφείο Τύπου
της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας

Μαυρονόρος Πωγωνίου: Μουσική βραδιά την παραμονή της Πρωτομαγιάς

Κατεστραμμένος αγκώνας, μόνη λύση η ολική αρθροπλαστική


Η μόνη μέχρι σήμερα  λύση, για την κατεστραμμένη άρθρωση του αγκώνα,  είναι  η ολική αρθροπλαστική που  αποτελεί εξέλιξη αυτής στο ισχίο και το γόνατο!
Σε αυτό συνηγορούν τα επιτυχή αποτελέσματα των δεκάδων χιλιάδων επεμβάσεων που γίνονται κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η συγκεκριμένη αρθροπλαστική αξιολογήθηκε ως η μόνη μέχρι σήμερα επιτυχής λύση στον κατεστραμμένο αγκώνα  από διακεκριμένους ορθοπεδικούς, που συμμετείχαν στο  ετήσιο συνέδριο AAOS2019 της ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΩΝ,  (12 με 16 Μαρτίου στη ΝΕΒΑΔΑ –LASVEGAS).
«Η μέθοδος εφαρμόζεται και στην Ελλάδα και  είναι πράγματι η   μόνη λύση που υπάρχει σήμερα, για την κατεστραμμένη άρθρωση του αγκώνα» τονίζει  ο διαπρεπής Χειρουργός  Ορθοπεδικός- Μικροχειρουργός Χεριού, Δρ. Ιωάννης Α. Ιγνατιάδης, Διευθυντής Κλινικής Μικροχειρουργικής Άκρων στο Ιατρικό Ψυχικού.