Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Η υπουργική απόφαση για το επίδομα θέρμανσης κατατάσσει στην Α' ζώνη το Νομό Ιωαννίνων

Από την υπογραφή της υπουργικής απόφασης για το επίδομα θέρμανσης, κερδισμένοι υπό προϋποθέσεις μπορούν να είναι οι κάτοικοι του Νομού Ιωαννίνων που δικαιούνται επίδομα θέρμανσης.
Αποκαταστάθηκε η αδικία των προηγούμενων ετών, με το Νομό Ιωαννίνων να εντάσσεται στην Α' κλιματική ζώνη και όχι πλέον στη Β’ .
Στις 12.000 ευρώ τίθεται το εισοδηματικό κριτήριο για τον άγαμο και 20.000 για τον έγγαμο με προσαύξηση 2.000 για κάθε παιδί.
Η αξία της ακίνητης περιουσίας δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ για τον άγαμο και τις 200.000 για τον έγγαμο και τις μονογονεϊκές οικογένειες.
Το ύψος του επιδόματος είναι στα 0,25 ευρώ/λίτρο του δικαιούμενου ορίου ανώτατης κατανάλωσης. 
Για παράδειγμα το ανώτατο όριο κατανάλωσης για την Α' κλιματική ζώνη για έγγαμο ή μονογονεϊκή οικογένεια είναι 2.500 λίτρα.

Γιατί δεν πήραν ενιαία ενίσχυση 112.000 αγρότες

Τι αναφέρει το υπουργείο για την καταβολή του 1,1 δισ. ευρώ
 Ποιες περιπτώσεις παραγωγών θα λάβουν τελικά χρήματα

 Απλήρωτοι έχουν μείνει 112.000 παραγωγοί μετά την πρώτη δόση καταβολής της ενιαίας ενίσχυσης ύψους περί το 1,1 δισ. ευρώ, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονη αντίδραση στον αγροτικό κόσμο.
 Προκειμένου να αμβλυνθούν οι εντάσεις το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εξέδωσε χθες σχετικό non paper μέσω του οποίου δίνονται αναλυτικές πληροφορίες με τη μορφή ερωταπαντήσεων για το τι συνέβη τελικά τόσο με την κατανομή των προσωρινών δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης όσο και με την πληρωμή της.
 Πιο συγκεκριμένα, αναφέρονται:
 Υπάρχουν παραγωγοί οι οποίοι είδαν στους λογαριασμούς τους λιγότερα χρήματα από εκείνα που υπολόγιζαν ότι θα πάρουν ή από εκείνα που είχαν πάρει πέρυσι;
 Η φετινή είναι η πρώτη χρονιά εφαρμογής της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Κοινότητας και ο υπολογισμός του πλήθους των δικαιωμάτων και της αξίας κάθε δικαιώματος έγινε από την αρχή, σε εντελώς διαφορετική βάση από ό,τι ίσχυε με την προηγούμενη ΚΑΠ.
 Κάθε σύγκριση είναι άτοπη, ωστόσο ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες είναι οι εξής:
 * Ο προϋπολογισμός της νέας ΚΑΠ, δηλαδή τα διαθέσιμα κονδύλια για τις ενισχύσεις των παραγωγών, είναι λιγότερα από εκείνα της «παλιάς» ΚΑΠ περίπου κατά 15%. Συνεπώς υπάρχει μια μείωση των ενισχύσεων «από την πηγή».

ΟΓΑ: Εντός Δεκεμβρίου η πληρωμή 4ης δόσης οικογενειακών επιδομάτων

Από τη διοίκηση ΟΓΑ καταβάλλονται προσπάθειες ώστε εντός Δεκεμβρίου να πραγματοποιηθεί η καταβολή στις δικαιούχες οικογένειες της τέταρτης δόσης των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ (Επίδομα τέκνων, Ειδικό επίδομα στήριξης Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών). Η διεύθυνση κλάδου επιδομάτων του οργανισμού καθώς και το προσωπικό καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια με στόχο εντός Δεκεμβρίου να καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα. 

Σύλληψη τεσσάρων ημεδαπών για κλοπή από καφενείο στη Ζωοδόχο Ιωαννίνων

Σήμερα (10-12-2015) μετά τα μεσάνυκτα στα Ιωάννινα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Ιωαννίνων, συνέλαβαν τέσσερις ημεδαπούς Ρομά, ηλικίας 29, 18, 21 και 23 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για κλοπή.
Επιπλέον, η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει και έναν ημεδαπό Ρομά συνεργό τους, που αναζητείται.
Συγκεκριμένα, οι προαναφερόμενοι συνελήφθησαν, διότι νωρίτερα διέπραξαν κλοπή από κοινού, σε καφενείο στη Ζωοδόχο Ιωαννίνων, από το οποίο αφαίρεσαν δύο κινητά τηλέφωνα, αλκοολούχα ποτά και ηλεκτρικές συσκευές.
Μετά την καταγγελία του περιστατικού, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σχετικές αναζητήσεις, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δράστες και να τους συλλάβουν.

Στην κατοχή τους, βρέθηκαν τα κλεμμένα αντικείμενα και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Συνελήφθη 48χρονος κυνηγός για τραυματισμό 46χρονου ημεδαπού, σε δύσβατη αγροτική περιοχή κοντά στο Φαράγγι Πωγωνίου

Συνελήφθη, χθες (09.12.2015), από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δελβινακίου, ένας 48χρονος ημεδαπός, για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, σε δύσβατη αγροτική περιοχή ανάμεσα στο Φαράγγι και το Δολό Ιωαννίνων, κατά τη διάρκεια κυνηγιού, ο 48χρονος πυροβολώντας εναντίον θηράματος, τραυμάτισε στο πρόσωπο και την θωρακική χώρα, 46χρονο ημεδαπό.
Ο τραυματισθείς διακομίστηκε και νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Το κυνηγετικό όπλο (καραμπίνα) που χρησιμοποίησε και κατείχε ο κατηγορούμενος, κατασχέθηκε.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου. 

Ιωάννινα: Συνελήφθη 39χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, με ποινή κάθειρξης δέκα ετών, για παραβάσεις του Νόμου περί ναρκωτικών

Συνελήφθη, μεσημεριανές ώρες χθες (09-12-2015), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, 39χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.
Συγκεκριμένα, σε βάρος του συλληφθέντα, εκκρεμούσε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Ιωαννίνων, με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών, για διακίνηση, αγορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. 

Επανέρχεται για φέτος η υποχρέωση συλλογής αποδείξεων

Το υπουργείο Οικονομικών με διάταξη που θα μπει στο νέο πολυνομοσχέδιο που έρχεται σε διαβούλευση το Σαββατοκύριακο και κατατίθεται την ερχόμενη εβδομάδα για ψήφιση στη Βουλή, επαναφέρει για φέτος την υποχρέωση συλλογής αποδείξεων που, ουσιαστικά, είχε καταργηθεί την 31η Δεκεμβρίου 2014.
Όποιος δεν έχει μαζέψει τις αποδείξεις, θα απειλείται και με φορο-πρόστιμο 22% επί του ποσού που δεν μάζεψε. 
Για παράδειγμα, για εισόδημα 10.000 ευρώ πρέπει να μαζέψει αποδείξεις 1.000 ή θα πληρώσει πρόστιμο 220 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα διάταξη θα παρατείνει έως 31 Δεκεμβρίου του 2015 την παλαιά διάταξη.

Ιόνια Οδός: Τρέχει το έργο, στα 1.300 μέτρα η διάνοιξη της Κλόκοβας

Ακόμα 37,7εκ.ευρώ πληρώθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών στην Ιόνια Οδό για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Αντίρριο-Ιωάννινα.
Πρόκειται για την ολική εξόφληση του 4ου λογαριασμού της Πρόσθετης Χρηματοδοτικής Συμβολής του Δημοσίου με το ακριβές ποσό να είναι 37.727.525,75 ευρώ.
Πλέον με αυτή την πληρωμή έχει αποκατασταθεί πλήρως η χρηματοδοτική ροή και το Υπουργείο προσδοκά την εντατικότερη πρόοδο των εργασιών προκειμένου οι ασφυκτικοί χρόνοι να πιαστούν.
Αξίζει να σημειωθεί πως μεγάλα τμήματα του αυτοκινητόδρομου είναι ασφαλτοστρωμένα και αρκετοί ντόπιοι τα χρησιμοποιούν παρά τις πινακίδες της παραχωρησιούχου ότι προς το παρόν πρόκειται για εργοταξιακό χώρο.

Ωλένια νευρίτιδα: Η μικροχειρουργική δίνει οριστική λύση

Οριστική λύση στην Ωλένια νευρίτιδα του αγκώνα, που πλήττει  χιλιάδες ανθρώπους, δίνει η Μικροχειρουργική σε συνδυασμό με την άμεση μετεγχειρητική  κινητοποίηση του χεριού!
Αυτό τονίστηκε στο  21ο Κοινό Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής και της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού και Άνω Άκρου, που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα 19 με 21 Νοεμβρίου.
 «Η Ωλένια νευρίτιδα ή παγίδευση του ωλένιου Νεύρου στον αγκώνα, το δεύτερο σε συχνότητα σύνδρομο παγίδευσης Νεύρου μετά τον Καρπιαίο Σωλήνα , αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα μπορεί να προκαλέσει παράλυση των δακτύλων» αναφέρει ο Δρ Ιωάννης Ιγνατιάδης, Χειρουργός Ορθοπαιδικός, τέως αντιπρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού, Διευθυντή τμήματος Μικροχειρουργικής Ιατρικού Ψυχικού.
Σύμφωνα με τον Δρ Ιγνατιάδη το ωλένιο νεύρο είναι ένα απ τα τρία κύρια νεύρα του χεριού. Ελέγχει τους αυτόχθονες μύες του χεριού, συμβάλλει στο σφίξιμο της γροθιάς και στην σταθερή σύλληψη αντικειμένων.
Περνάει από την μέσα πλευρά του αγκώνα, στην ωλένια αύλακα όπου πολλοί  κάποιες φορές όταν χτυπούν αισθάνονται ένα μούδιασμα σαν ρεύμα να περνά από τον αγκώνα και να φθάνει στα μικρά μας δύο δάκτυλα (μικρό και παράμεσο).
Το μούδιασμα αυτό  αλλά υπό τη  μορφή της  συνεχούς ενόχλησης , κυρίως όταν λυγίζουμε τους αγκώνες, είναι το  αρχικό σύμπτωμα της νόσου (Αρχικό στάδιο-Οξεία μορφή).