Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Πολιτιστικός-Εξωραϊστικός Σύλλογος Καστάνιανης Πωγωνίου: Έντονη αντίθεση στις έρευνες-εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Ήπειρο


Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου: Περιοδεία Αλέξανδρου Καχριμάνη και υποψήφιων Περιφερειακών συμβούλων


Το πρόγραμμα των περιοδειών του νυν και εκ νέου υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και υπ. περιφερειακών του συμβούλων για τις επόμενες ημέρες είναι το εξής:
Παρασκευή 10 Μαΐου
Ολοήμερη περιοδεία στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στις περιοχές- Τοπικές Κοινότητες:
Καρδαμίτσια, Πεδινή, Αμπελιά, Σταυράκι, Νεοχωρόπουλο, Μάρμαρα, Κόντσικα, Ασβεστοχώρι, Κοσμηρά, Νεοκαισάρεια, Μπάφρα, Ανατολή, Κουτσελιό, Κατσικά, Καστρίτσα, Δροσοχώρι, Βασιλική, Λογγάδες, Αμφιθέα, Πέραμα.
Σάββατο 11 Μαΐου
10.30 π.μ. Παραμυθιά
12 μ. Λούρος
17.30 Γαρδίκι- Σκάνδαλο- Γλυκή- Καρβουνάρι.
Κυριακή 12 Μαΐου
(Από 10 π.μ.) Ελληνικό, Πλαίσια, (Κωστίτσι/Πάτερο/Φορτώσι) Καλέντζι, Πλατανούσα, Μονολίθι, Γέφυρα Πλάκας, Πράμαντα, και μετά Π.Ε. Άρτας προς Άγναντα, Αθαμάνιο, Μεσούντα, Βουργαρέλι.
Δευτέρα 13 Μαΐου
(Από 10 π.μ.): Στεφάνη-Τύρια- Κρανιά-Θεσπρωτικό-Νικολίτσι-Άσσος-Πολυστάφυλο-Μελιανά-Γαλατάς-Ριζοβούνι
Απόγευμα: Πόλη Πρέβεζας και Ομιλία στο Εκλογικό Κέντρο (Λ. Ειρήνης 56) 8:00 μ.μ.

Αίτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών ώστε η κοινότητα Κεφαλοβρύσου να αναγνωριστεί ως ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΧΩΡΙΟ


Ο Πρόεδρος της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΒΛΑΧΙΚΗΣ ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑΣ (και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Π.Ο.Π.Σ.Β.) κ. Μιχάλης Μαγειρίας συνοδευόμενος από την Νομική Σύμβουλο της Π.Β.Α. κ. Χαρά Βλεσσίδου, τον Αντιπρόεδρο κ. Βασίλειο Γκερμότση, εκπροσώπους όλων των φορέων της Τοπικής Κοινότητας ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ, και πιο συγκεκριμένα τον Αντιδήμαρχο κ. Κων/νο Γκέκα, τον εκπρόσωπο της Αδελφότητας Κεφαλοβρυσιτών Αθηνών κ. Βασίλειο Κούρο, την εκπρόσωπο του Συλλόγου Γυναικών Κεφαλοβρύσου, κ. Καλλιρρόη Γραμμόζη, τον εκπρόσωπο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κεφαλοβρύσου κ. Ευάγγελο Καραμάνη και άλλους, επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κώστα Καψάλη και υπέβαλαν το διαχρονικά δίκαιο αίτημα των απανταχού της Γης καταγόμενων από το Κεφαλόβρυσο να παρθεί απόφαση στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να κατατεθεί αίτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών ώστε η κοινότητα Κεφαλοβρύσου να αναγνωριστεί ως ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΧΩΡΙΟ.
Η Π.Β.Α. και οι υπόλοιποι Φορείς του Κεφαλοβρύσου κατέθεσαν έναν πλήρη και τεκμηριωμένο φάκελο όπου αναφέρονται όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι αυτό το αίτημα είναι δίκαιο και σωστό διότι σε προηγούμενη διαδικασία αναγνώρισης Μαρτυρικών Χωριών ανά την επικράτεια το Υπουργείο Εσωτερικών δεν είχε συμπεριλάβει το Κεφαλόβρυσο.
Ελπίζουμε αυτή τη φορά να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα των συγγενών των θυμάτων που είναι και αίτημα όλων των Κεφαλοβρυσιτών.

Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Τ.Κ. Παρακαλάμου

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανάδοχοι και δημοπρατήσεις νέων έργων βελτίωσης του οδικού δικτύου της Ηπείρου


Nέα έργα αποκατάστασης βατότητας και βελτίωσης του οδικού δικτύου της Ηπείρου προωθεί προς υλοποίηση η Περιφέρεια με σημερινές αποφάσεις που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή η οποία συνεδρίασε με την Προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη.
Ειδικότερα,   αναδείχθηκαν οι προσωρινοί ανάδοχοι για τα έργα βελτίωσης – αποκατάστασης του οδικού δικτύου: 
 «Αποκατάσταση βατότητας επαρχιακής οδού Ναζαίοι - Κρυονέρι προς γέφυρα Τζαρή», προϋπολογισμού 392.000 ευρώ. Ανάδοχος: Λάμπρος Ε. Γεωργούλας
«Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Κράψη - Ανατολική», προϋπολογισμού 350.000 ευρώ. Ανάδοχος: Δημήτριος Α. Φάης
«Αποκατάσταση και άρση επικινδυνότητας δημοτικού σχολείου Καρβουναρίου», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. Ανάδοχος: Νάστου Παναγιώτα
 «Αποκατάσταση χώρου πρόσβασης Μοναστηριού Αγίου Δημητρίου Κρύας», προϋπολογισμού 88.000 ευρώ. Ανάδοχος: MA.I.CON. ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ
 «Αποκατάσταση βατότητας οδού και σύνδεση με επαρχιακό δίκτυο στο Μακρύκαμπο Αγνάντων Άρτας», προϋπολογισμού 74.4000 ευρώ. Ανάδοχος: Γ. Ν. & Θ. Θωμάς Ο.Ε.
«Εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης επί της Ε.Ο. Άρτας – Γέφυρα Καλογήρου στη διασταύρωση για μουσικό σχολείου και επί της ΕΟ Παραμυθιάς - Γλυκής» προϋπολογισμού 74.400 ευρώ. Ανάδοχος: Τέλης Δημήτριος
«Αποκατάσταση βατότητας (Μεγάλη Βρύση – Αγία Κυριακή) της Δ.Ε. Αθαμανίας Π.Ε. Άρτας», προϋπολογισμού 74.000 ευρώ. Ανάδοχος: ΕΡΓΟΤΕΧΝΙΚΗ
«Εργασίες οδοστρωσίας και ηλεκτροφωτισμού στη Τ.Κ. Βαλανιδούσας Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 53.000 ευρώ. Ανάδοχος: Γεώργιος Μυριούνης.
Ακόμη, η Ο.Ε. ενέκρινε την κατακύρωση των αποτελεσμάτων των δημοπρασιών για την ανάδειξη των οριστικών αναδόχων των έργων στην Π.Ε. Άρτας:

Ρύθμιση της κυκλοφορίας λόγω εργασιών στον κόμβο εισόδου Αερολιμένα «Πύρρος» Ιωαννίνων από Ε.Ο. Ιωαννίνων - Κοζάνης


Από το Τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνεται πως λόγω κατασκευής του έργου «Διαμόρφωση κόμβου εισόδου στον Αερολιμένα «Πύρρος» Ιωαννίνων από την Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης», θα πραγματοποιηθεί προσωρινή εκτροπή της κυκλοφορίας σε τμήματα του Εθνικού Οδικού Δικτύου, σύμφωνα με τη μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων (προσωρινή σήμανσης – ασφάλισης).

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Σύλληψη 25χρονου για κλοπή από νεοαναγειρόμενη οικοδομή στην Άρτα



Συνελήφθη, χθες (08-05-2019) το μεσημέρι στις Κιρκιζάτες Άρτας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 25χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ο 25χρονος κατά το χρονικό διάστημα από 24-04-2019 έως την 08-05-2019, αφαίρεσε από νεοαναγειρόμενη οικοδομή στην Άρτα, οικοδομικά υλικά, είδη υγιεινής και εργαλεία.
Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν στον περιβάλλοντα χώρο αποθήκης του δράστη τα κλοπιμαία, τα οποία και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Πλήθος κόσμου στην ομιλία του Σπύρου Ριζόπουλου στην Πρέβεζα


Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος, επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου - Περήφανοι Ξανά», πραγματοποίησε χθες Τετάρτη την κεντρική του προεκλογική ομιλία στην Πρέβεζα.
Μετά την Ηγουμενίτσα τη Δευτέρα, ήταν το δεύτερο ηχηρό μήνυμα νίκης καθώς στην κατάμεστη Θεοφάνειο αίθουσα ο Σπύρος Ριζόπουλος ανέπτυξε στο ενθουσιώδες του ακροατήριο το «σχέδιο e», το πρόγραμμα διακυβέρνησης που θα αλλάξει την Ήπειρο την επόμενη τετραετία.
Ειδικότερα, ανέπτυξε το σχέδιο και το όραμα των Οριζόντων Ηπείρου για την Πρέβεζα μέσα από έξι συγκριμένα παραδείγματα.

Εισαγωγικά πριν την ομιλία του ο Σπύρος Ριζόπουλος είπε:
Είδα κάπου στο βάθος -και θέλω να τον ευχαριστήσω- έναν αγαπημένο οικογενειακό φίλο, και θέλω όλοι να τον χειροκροτήσουμε. Τον πρώην δήμαρχο Κώστα Παπαγεωργίου ο οποίος είχε το κουράγιο, την αγάπη και το σθένος να σταθεί εκεί πάνω (σ.σ. στην πρώτη του ομιλία στην Πρέβεζα το 2018, στην ίδια αίθουσα) και να κάνει την ίδια παρουσίαση που κάνω εγώ σήμερα μιλώντας μέσα από την καρδιά του. Κώστα όπου και να είσαι είναι σα να είσαι για μένα στην πρώτη θέση.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδριάζει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, την Παρασκευή 10 Μαΐου


Την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 και ώρα 10:00 π.μ. συνεδριάζει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων για το σχεδιασμό και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών ενόψει της αντιπυρικής περιόδου έτους 2019.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Περιοδεία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα και Λευκάδα


Περιοδεία του Πρωθυπουργού σε Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα και Λευκάδα.

Ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, θα πραγματοποιήσει περιοδεία το Σάββατο και την Κυριακή 11 και 12 Μαΐου, σε Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα και Λευκάδα.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της περιοδείας του Πρωθυπουργού.

Σάββατο 11 Μαΐου

10:00 Επιθεώρηση των νέων εγκαταστάσεων και των έργων στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων 
11:00 Περιοδεία στην πόλη της Άρτας
19:00 Περιοδεία στην πόλη της Πρέβεζας
 Κυριακή 12 Μαΐου
10:00 Επίσκεψη στη νέα βάση αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, στο αεροδρόμιο Ακτίου
11:00 Εγκαίνια του νέου νοσοκομείου Λευκάδας
19:00 Ομιλία στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Dulac, στα Ιωάννινα

Περιφέρεια Ηπείρου: Κατεπείγουσα συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου 7η/9-5-2019


Την Πέμπτη,  09/05/2019 και  ώρα 15.15, συνέρχεται  σε δημόσια κατεπείγουσα, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρ. 167 του Ν. 3852/2010, συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου (Πλ. Πύρρου 1, Ιωάννινα), με θέματα Ημερήσιας Διάταξης:
Έγκριση 3ης τροποποίησης προϋπολογισμού  Περιφέρειας Ηπείρου, οικ. έτους 2019
Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το  Α΄ τρίμηνο έτους 2019
Κήρυξη Αναγκαστικής Απαλλοτρίωσης εκτάσεων ακινήτων που απαιτούνται για την κατασκευή του έργου "Παράκαμψη Νικόπολης - Συγκοινωνιακά  Έργα Ανάδειξης Αρχαιολογικού Χώρου Νικόπολης Περιφέρειας Ηπείρου
Έγκριση υποβολής της πράξης με τίτλο «Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημόσιων Κτιρίων Περιφέρειας Ηπείρου» στην Ε.Υ.Δ. Επιχειρησιακού Προγράμματος Π.Η. για ένταξη στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» στο πλαίσιο της πρόσκλησης με κωδικό 72/2018 και τίτλο «Αναβάθμιση κτιρίων και βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης σε δημόσια κτίρια»
Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα, καθώς,  λόγω της σοβαρότητας των θεμάτων και των ασφυκτικών προθεσμιών που προκύπτουν από τη διεξαγωγή των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών και των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του Μαΐου 2019 (προμήθεια εκλογικού υλικού - αποζημίωση των υπαλλήλων, που θα απασχοληθούν  για τη διενέργειά τους), απαιτείται  έγκαιρη λήψη των σχετικών αποφάσεων για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

ΥΓΕΙΑ: Με επιτυχία η 1η επέμβαση πλήρως λαπαροσκοπικής δεξιάς ηπατεκτομής στην Ελλάδα


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο ΥΓΕΙΑ η πρώτη επέμβαση πλήρως λαπαροσκοπικής δεξιάς ηπατεκτομής στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, ασθενής 55 ετών διεγνώσθη με μία μάζα στο δεξιό λοβό του ήπατος και υπεβλήθη σε πλήρως λαπαροσκοπική δεξιά ηπατεκτομή. Η  μετεγχειρητική του πορεία ήταν πολύ καλή και ο ασθενής πήρε εξιτήριο την δεύτερη (2η) μετεγχειρητική ημέρα.
Η επέμβαση διενεργήθηκε από την ομάδα της A’  Χειρουργικής Κλινικής του ΥΓΕΙΑ υπό τον καθηγητή Χειρουργικής του Πανεπιστήμιου NYU Ιωάννη Χατζάρα, δημιουργώντας νέα δεδομένα στη θεραπεία ασθενών με όγκους ήπατος.
Ο Αναπλ. Διευθυντής της Α’ Χειρουργικής Κλινικής του ΥΓΕΙΑ Ιωάννης Χατζάρας σχολίασε: «Η Λαπαροσκοπική Χειρουργική έχει μετεξελίξει τα τελευταία χρόνια την αποτελεσματικότητα της Χειρουργικής Ογκολογίας. Εγχειρήσεις παχέος εντέρου και στομάχου, ολοκληρώνονται επιτυχώς με πολύ μικρές τομές, συχνά 3-4 εκατοστών. Μέχρι πρόσφατα, η ηπατική χειρουργική δεν πραγματοποιούνταν στην Ελλάδα λαπαροσκοπικώς, λόγω της πολυπλοκότητας της. Πλέον όμως, με τεχνικές που έχουν δοκιμασθεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Johns Hopkins, και στο NYU Langone Medical Center της Νέας Υόρκης, μπορούμε στο ΥΓΕΙΑ να προσφέρουμε το ίδιο εύρος ηπατικής χειρουργικής λαπαροσκοπικά και στους Έλληνες ασθενείς. Τα πλεονεκτήματα των εν λόγω τεχνικών, μεταξύ άλλων, είναι η ελαχιστοποίηση του μετεγχειρητικού πόνου,  και η πολύ πιο γρήγορη επιστροφή στο σπίτι, συχνά σε 1-2 ημέρες. Το πιο σημαντικό όμως είναι η πολύ γρήγορη έναρξη της επικουρικής χημειοθεραπείας, όταν αυτή απαιτείται.»