Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Τοποθέτηση του Γιάννη Στέφου στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατατέθηκε από την Αξιωματική Αντιπολίτευση

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατατέθηκε από την Αξιωματική Αντιπολίτευση.
Ο βουλευτής ξεκίνησε την ομιλία του μέσα σε ένα έντονα φορτισμένο κλίμα, ζητώντας να αποδοθούν ευθύνες πολιτικές και ποινικές, καθώς λίγα λεπτά πριν είχε υπάρξει το ευθύ κάλεσμα σε πραξικόπημα από  βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Συνεχίζοντας την ομιλία του ξεκαθάρισε πως η σημερινή κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός μας Αλέξης Τσίπρας δεν φοβάται τα συλλαλητήρια και αντιλαμβάνεται ότι αρκετοί πολίτες κινητοποιούνται από το συναίσθημα, έκανε όμως ένα σαφή διαχωρισμό ανάμεσα σε αυτούς και τους φασίστες, που προσπαθούν να καπηλευτούν την ιστορία της χώρας μας με μόνο στόχο την πρόκληση βίαιων επεισοδίων.
Ξεκινώντας μια ιστορική αναδρομή στο ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, ο κ. Στέφος υπογράμμισε κάποια σημαντικά γεγονότα, τα οποία δημιούργησαν διπλωματικά τετελεσμένα, όπως η διαπραγμάτευση του 1991 επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, όπου για πρώτη φορά η Ελλάδα αποδέχτηκε επίσημα το όνομα Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Επίσης η αποδοχή της ύπαρξης Μακεδονικής γλώσσας το 1977 είναι ένα ακόμη γεγονός δημιουργίας διπλωματικού τετελεσμένου. Στο σημείο αυτό ο βουλευτής θέλησε να τονίσει την υποκρισία που επικρατεί στη σημερινή στάση των κομμάτων, παραθέτοντας μια σειρά από επιχειρήματα που καταδεικνύουν, ότι σε σχολικά εγχειρίδια της γεωγραφίας που διδάσκονταν στα ελληνικά σχολεία από την εποχή της χούντας η γείτονα χώρα αναφέρεται με το όνομα Μακεδονία. Όλα τα παραπάνω οδηγούν στο συμπέρασμα, κατέληξε ο βουλευτής, ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν διαφύλαξε απλά την εθνική γραμμή του Βουκουρεστίου που είχε τεθεί από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή αλλά πήγε ένα βήμα παραπέρα φέρνοντας μια καλύτερη συμφωνία για την Ελληνική πλευρά και αυτό αναγνωρίζεται από όλο τον πολιτικό κόσμο της Ευρώπης και των Βαλκανίων πλην των εγχώριων πολιτικών της αντιπολίτευσης.
Ο κ. Στέφος στη συνέχεια υπογράμμισε ότι η ΝΔ επιλέγει να σηκώσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή για μικροπολιτικούς λόγους. Το βασικό αφήγημα της ΝΔ περί καταστροφής της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ έχει καταρρεύσει παρόλη την τιτάνια προσπάθεια που κατέβαλαν για να ναρκοθετήσουν τη κυβέρνηση. Η σημερινή κυβέρνηση απέδειξε ότι μπορεί να πετύχει εκεί που αυτοί απέτυχαν, βγάζοντας την χώρα από τα μνημόνια, με την κοινωνία όρθια, δίνοντας αξιοπρέπεια σε ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού μέσα από την άσκηση κοινωνικής πολιτικής, όπως το ΚΕΑ, η καθολική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων συμπολιτών μας αλλά και μέσα από αλλαγές στα εργασιακά προς όφελος των εργαζομένων, όπως το κέρδος της επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Κλείνοντας την ομιλία του ο βουλευτής χρησιμοποίησε τα λόγια του ποιητή "Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον. Δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον", καταδεικνύοντας ότι η σημερινή άθλια πρόκληση της Χρυσής Αυγής πρέπει να βρει απέναντι της όλους του δημοκρατικούς ανθρώπους.

Περιφέρεια Ηπείρου: Έργα δικτύων αποχέτευσης ομβρίων υδάτων χρηματοδοτεί το Ε.Π. «Ήπειρος 204-2020»

Έργα αντικατάστασης, βελτίωσης και επέκτασης δικτύων αποχέτευσης όμβριων υδάτων για Δήμους και Δ.Ε.Υ.Α. της Ηπείρου περιλαμβάνει η νέα πρόσκληση του Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020, που δημοσιεύτηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη.
Η πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας,  συνολικού προϋπολογισμού 5.916.000 ευρώ,  περιλαμβάνει τις δράσεις: 
Κατασκευή, αντικατάσταση, βελτίωση και επέκτασης δικτύων αποχέτευσης όμβριων υδάτων, σε περιοχές εντός Ζωνών Δυνητικά Υψηλού Κινδύνου (ΖΔΥΚΠ) του Υδατικού Διαμερίσματος Ηπείρου (GR05). Οι Ζώνες Δυνητικά Υψηλού Κινδύνου (ΖΔΥΚΠ) του Υδατικού Διαμερίσματος Ηπείρου (GR05) περιγράφονται στην Προκαταρκτική Αξιολόγηση Κινδύνων Πλημμύρας της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και αποτυπώνονται στους αναρτημένους χάρτες κινδύνων πλημμυρών στην ειδική ιστοσελίδα floods.ypeka της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων - Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας.
Η υποβολή των προτάσεων ξεκίνησε στις 11/06/2018 και ολοκληρώνεται στις 10/09/2018. Οι προτάσεις που θα επιλεγούν προς ένταξη θα χρηματοδοτηθούν από Εθνικούς Πόρους και από το ΕΤΠΑ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).
Περαιτέρω πληροφορίες για το Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020, το σύστημα διαχείρισης, το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης των πράξεων, τους κανόνες επιλεξιμότητας των δαπανών των πράξεων, καθώς και οποιαδήποτε πληροφορία για την υποβολή των προτάσεων βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.peproe.gr             
Οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να απευθύνονται επίσης στoν κ. Μανώλη Ματσάγκα, τηλέφωνο 2651360522.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Κίνηση πανικού η αιφνίδια προτροπή στους ασθενείς για να εγγραφούν σε οικογενειακό γιατρό


 Καμία αλλαγή δεν υφίσταται με την νέα σύμβαση οικογενειακών ιατρών

Αιφνιδίως στα έντυπα συνταγών φαρμάκων και εξετάσεων στο σύστημα συνταγογράφησης αναρτήθηκε κείμενο που προτρέπει – επιβάλλει στους ασθενείς να αναζητήσουν και να εγγραφούν σε οικογενειακό ιατρό και δικαιολογημένα προκύπτουν τα κάτωθι ερωτήματα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων κ. Φώτιο Ν. Πατσουράκο:
1. Σε τι αποσκοπεί αυτή η κίνηση χωρίς καμία πρότερη ενημέρωση των ασθενών και των ιατρών, που δείχνει κίνηση πανικού, πλην της ικανοποίησης μνημονιακής δέσμευσης, για τη μη τήρηση της οποίας φαίνεται ότι η Τρόικα έχει κάνει έντονες παρατηρήσεις.
2. Πόσο σύννομο ή ηθικό είναι να αναγράφεται σε μια συνταγή και μάλιστα ιδίως στις εξετάσεις πριν την υπογραφή του ιατρού, που έτσι φαίνεται σαν να το προτείνει και ο θεράπων ιατρός. Σε αντίστοιχη περίπτωση που οι ιατροί προτείνουν εμπορικό σκεύασμα παράλληλα με την δραστική ουσία ή γράφουν ότι δεν πρέπει να αλλάξει η θεραπεία που προτείνουν καλούνται σε απολογία. Δύο μέτρα και δύο σταθμά;
3. Για ποιους Οικογενειακούς Ιατρούς μιλάμε αφού αυτοί δεν υπάρχουν. Η ΠΟΣΚΕ ζητά να διευκρινιστεί πόσοι έχουν προσληφθεί στις ΤΟΜΥ, πόσοι έχουν συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ και πόσοι χρειάζονται.

Εξιχνιάστηκε ληστεία που έλαβε χώρα τον περασμένο Φεβρουάριο σε βάρος 68χρονου στη Λούτσα Πρέβεζας


Υπόθεση ληστείας που έλαβε χώρα σε βάρος 68χρονου ημεδαπού, τον περασμένο Φεβρουάριο στη Λούτσα Πρέβεζας, εξιχνίασαν αστυνομικοί της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος  Ασφάλειας Πρέβεζας, έπειτα από ενδελεχή και μεθοδική έρευνα.
Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν σήμερα (15-06-2018) το πρωί, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, δύο άτομα, δυνάμει σχετικών ενταλμάτων κ. Ανακριτή Πρέβεζας, ένας 32χρονος ημεδαπός και ένας 39χρονος αλλοδαπός, για τους οποίους σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της ληστείας.
Ειδικότερα, το απόγευμα της 21-02-2018, καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας διάπραξη ληστείας σε βάρος 68χρονου ημεδαπού κατά τη στιγμή που εξερχόταν από την εξοχική του κατοικία στη Λούτσα Πρέβεζας, με χρήση σωματικής βίας και λεία χρηματικά ποσά, επιταγές, ένα ρολόι, προσωπικά έγγραφα  και δύο κινητά τηλέφωνα.
Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 39χρονος αλλοδαπός ήταν ο φυσικός αυτουργός της ληστείας ενώ ο 32χρονος ημεδαπός συλληφθείς, ο οποίος συνόδευε τον παθόντα κατά την τέλεση της ληστείας και είχε δηλώσει ψευδώς ως παθών, εξακριβώθηκε ότι είχε οργανώσει με κάθε λεπτομέρεια τη ληστεία από κοινού με τον 39χρονο.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζα.

Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης: Εκδήλωση -παρουσίαση του φιλανθρωπικού της έργου, τη Δευτέρα 18 Ιουνίου


Ο Χάρης Αηδονόπουλος, Συντονιστής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κοινωνικής Συνοχής Προσφυγικού και Μεταναστευτικού και οι συνεργάτες του διοργανώνουν τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018 και ώρες 19.30-21.00 στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης στην οδό Κλεάνθους 57- Άνω Τούμπα, εκδήλωση ανάδειξης του έργου των φορέων που παρέχουν ανθρωπιστική επικουρία αδιάκριτα σε κάθε άνθρωπο.
Η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση συμμετέχει με την ΓΓ ΔΣ Αθηνά Τοτοκώτση η οποία θα παρουσιάσει το φιλανθρωπικό έργο της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης.
Παρακαλούνται τα μέλη της Ηπειρωτικής Κοινότητας και οι φίλοι τους να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Συνελήφθη 36χρονος ημεδαπός σε χωριό της Δημοτικής Ενότητας Παμβώτιδος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης


Κατασχέθηκαν (11) δενδρύλλια κάνναβης και δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές

Συνελήφθη, χθες (14-06-2018) το μεσημέρι σε χωριό της Δημοτικής Ενότητας Παμβώτιδος, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 36χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, ο 36χρονος εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι και συνελήφθη διότι όπως διαπιστώθηκε, καλλιεργούσε σε περιβάλλοντα χώρο της κατοικίας του, (11) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 40 έως 140 εκατοστά, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Στη συνέχεια, σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ολοκληρώθηκαν τα έργα ύδρευσης στους οικισμούς Βράχου και Αμμουδιάς

Σε χρήση των κατοίκων και των χιλιάδων τουριστών δόθηκαν τα δύο ανακατασκευασμένα εσωτερικά δίκτυα ύδρευσης σε Βράχο και Αμμουδιά της Π.Ε. Πρέβεζας, έργα που υλοποιήθηκαν από την Περιφέρεια Ηπείρου μέσω προγραμματικών συμβάσεων με τους Δήμους Πρέβεζας και Πάργας αντίστοιχα.
Η αντικατάσταση των δικτύων κρίθηκε επείγουσα ενόψει της τουριστικής σεζόν, καθώς στα πρώην δίκτυα που ήταν πεπαλαιωμένα,  κατά τη διάρκεια του χειμώνα διαπιστώθηκαν πρόσθετα  προβλήματα προσχώσεων και συγκέντρωσης αλάτων,  που μείωναν  την παροχή νερού σε κατοικίες, καταλύματα και ξενοδοχειακές μονάδες.
Την περιοχή του Βράχου επισκέφθηκε χθες ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου, τον Εκτελεστικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Σιώλο,  τους  Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες   Μιχ. Σπυρέλη – Κων. Ντέτσικα, όπου σε συνάντηση που είχε με τους Δημάρχους Πρέβεζας κ. Χρήστο Μπαϊλη και Πάργας κ. Αντ. Νάστα, εξέτασαν και άλλες συμπληρωματικές παρεμβάσεις που χρειάζεται να γίνουν στις περιοχές ευθύνης τους.
Οι προϋπολογισμοί των δύο έργων, συνυπολογιζόμενων και αρχικών εκπτώσεων ανέρχονταν για το μεν Βράχο σε 116.000 ευρώ, για δε την Αμμουδιά σε 190.000 ευρώ, που προήλθαν από πόρους της Περιφέρειας.
Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχες, επισκέφθηκαν επίσης την Τ.Κ. Καναλίου, στην οποία εκτελούνται με πολύ γρήγορο ρυθμό εργασίες για την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου και τη σύνδεσή του με υπό κατασκευή Βιολογικό Καθαρισμό και το οποίο αποτελεί τμήμα του ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την περιβαλλοντική αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της Πρέβεζας.   

Κατάψυξη Ωαρίων: Επιλογή μητρότητας για τη σύγχρονη γυναίκα


 15 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας

Η μητρότητα αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της γυναικείας φύσης. Ωστόσο, πολλές γυναίκες σήμερα «δεν έχουν χρόνο» να γίνουν μητέρες, κυνηγώντας το όνειρο της επαγγελματικής καταξίωσης, ενώ είναι και εκείνες που θέλουν να αποκτήσουν παιδιά αλλά δεν έχουν βρει τον κατάλληλο σύντροφο ή είναι μόνες.
 Αλλά ο χρόνος περνάει και οι πιθανότητες απόκτησης παιδιού μειώνονται με την πάροδο της ηλικίας.
«Με την κρυοσυντήρηση ή πιο απλά κατάψυξη ωαρίων, η Ιατρική δίνει πλέον στις γυναίκες τη δυνατότητα να επιλέξουν εκείνες πότε είναι η ιδανική στιγμή να γίνουν μητέρες.
Μέχρι πρότινος η κατάψυξη ωαρίων απευθυνόταν σε ζευγάρια που προσπαθούσαν να τεκνοποιήσουν μέσω Εξωσωματικής Γονιμοποίησης, σε γυναίκες με νεοπλασίες ή με αυξημένη πιθανότητα για πρόωρη εμμηνόπαυση. Σήμερα όλο και περισσότερες γυναίκες μεταθέτουν τη μητρότητα για κοινωνικούς λόγους, όπως η καριέρα ή αναζήτηση του κατάλληλου συντρόφου», εξηγεί  με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας ο Χάρης Χ. Χηνιάδης, Μαιευτήρας-Χειρουργός Γυναικολόγος με εξειδίκευση στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση και την Λαπαροσκοπική Χειρουργική, συνεργάτης στη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Μαιευτηρίου ΜΗΤΕΡΑ, institute of Life Μητέρα IVF (http://www.hiniadis.com/).
Όπως είναι γνωστό, μία γυναίκα γεννιέται με περίπου 200.000-2.500.000 ωάρια. Από την έναρξη της εμμηνορρυσίας και έπειτα, κάθε μήνα ο πληθυσμός αυτός των ωαρίων μειώνεται αριθμητικά αλλά και ποιοτικά. Έτσι, μια γυναίκα μετά τα 40 έτη έχει μόνον 5% πιθανότητα να μείνει έγκυος. 
Πότε είναι λοιπόν η ιδανική περίοδος για να γίνει η συλλογή και κρυοσυντήρηση των ωαρίων;
Ο Δρ Χηνιάδης απαντά πως, όσο νεότερη είναι ηλικιακά η γυναίκα, τόσο καλύτερη είναι η ποιότητα των ωαρίων της, «άρα τόσο μεγαλύτερη και η πιθανότητα επίτευξης κύησης στο μέλλον», τονίζει.