Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του εκπαιδευτικού αεροσκάφους που έπεσε στα Ζαγοροχώρια

 


Κανένα αποτέλεσμα μέχρι στιγμής δεν έχει φέρει η προσπάθεια που γίνεται  για τον εντοπισμό του εκπαιδευτικού αεροσκάφους του οποίου χάθηκε το στίγμα στην ορεινή  περιοχή των Ζαγοροχωρίων το μεσημέρι της Κυριακής 31 Ιανουαρίου.

Στο Ανατολικό Ζαγόρι και γενικότερα στον Νομό Ιωαννίνων επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες που δυσκολεύουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του εκπαιδευτικού αεροπλάνου.

Μέχρι στιγμής η γιγαντιαία επιχείρηση που στήθηκε άμεσα, δεν έχει αποτέλεσμα.

Στις έρευνες συμμετέχουν και Ιρακινοί σπουδαστές στην ιδιωτική Σχολή εκπαίδευσης πιλότων της Κοζάνης.

Συμφώνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην επιχείρηση Έρευνας-Διάσωσης στον ορεινό όγκο της περιοχής Μηλιωτάδες ΒΑ του αεροδρομίου των Ιωαννίνων οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος που επιχειρούν στην περιοχή αποτελούνται από 48 Πυροσβέστες με 21 οχήματα ως κάτωθι:

   • 31 Πυροσβέστες με 14 οχήματα από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες: 1ος Π.Σ. Ιωαννίνων, Π.Υ. Άρτας, Π.Υ. Ηγουμενίτσας, Π.Κ. Μηλιωτάδων και Π.Κ. Μετσόβου,

   • 15 Πυροσβέστες με έξι οχήματα των Ορειβατικών Ομάδων Έρευνας & Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 2ης, 5ης και 8ης ΕΜΑΚ καθώς και

   • δύο Πυροσβέστες με ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα για έρευνα στα χιονοσκεπή σημεία της περιοχής.

Παράλληλα θα επιχειρούν:

   • ένα E/Π Super Puma, ένα Bell 412SP και ένα Α/ΦΟΣ CL-415 της Πολεμικής Αεροπορίας

   • ισχυρή δύναμη της ΕΛΑΣ

   • το ΕΚΑΒ και

   • Εθελοντές.

EΟΔΥ: Τριάντα τρεις θάνατοι σήμερα, 543 νέα κρούσματα

 


12 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, τριάντα τρεις νέοι θάνατοι, 543 νέα κρούσματα.

«Σήμερα ανακοινώνουμε 543 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 157.495, εκ των οποίων 52.0% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5.968 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 49.417 (63.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

248 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. 182 (73.4%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1.121 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 33 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5.829 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3.427 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Ενώνουν δυνάμεις για την ανάπτυξή τους οι Περιφέρειες Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας

 


Την έναρξη της στενής συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος των Περιφερειών Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, σηματοδοτεί η σημερινή συνάντηση των Περιφερειαρχών Αλέξανδρου Καχριμάνη και Γεωργίου Κασαπίδη (αντίστοιχα) στα Ιωάννινα.

Απώτερος σκοπός της πρωτοβουλίας, είναι οι δύο Περιφέρειες- οι οποίες έχουν χαμηλό κατά κεφαλή ΑΕΠ- να ενώσουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να αξιοποιήσουν κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό και αναπτυξιακό πρόγραμμα, όπως και το «Ταμείο Ανάπτυξης», για κοινές δράσεις και έργα.

Ήδη συνεργάζονται σε εκδόσεις λευκωμάτων και βιβλίων στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από το 1821 για την ανάδειξη του ρόλου των Ηπειρωτών και των Δυτικομακεδόνων στην προπαρασκευή της Επανάστασης.

Οι δύο Περιφερειάρχες συμφώνησαν ότι μπορούν να αναπτυχθούν κοινές Αναπτυξιακές δράσεις και έργα με επίκεντρο τους ορεινούς όγκους του Γράμμου και της Βόρειας Πίνδου με στόχο την ανάδειξη και προώθηση της ποιοτικής κτηνοτροφίας, της γεωργίας, της υλοτομίας, την προστασία του περιβάλλοντος, την προβολή του πολιτισμού, της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και των ειδικών μορφών τουρισμού.

Δελβινάκι: Μηνιαίο πρόγραμμα παρουσίας της Παιδοψυχιατρικής Υπηρεσίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας

 

MHNIAIO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΜΗΝΑΣ: ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2021

ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 24/02/2020 

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ: 6977971340

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Πρόταση για την ολοκλήρωση της ΠΦΥ με νέο θεσμό προληπτικής υγειονομικής παρέμβασης του κράτους στην κοινότητα

 


Το τέλος της εσωστρέφειας στον ΣΥΡΙΖΑ και νέα πορεία, με τον Αλέξη Τσίπρα επικεφαλής, πορεία προς την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Κοινωνίας, ζήτησε σήμερα ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε παρέμβασή του στον ραδιοφωνικό Σταθμό Alpha 989 και στην εκπομπή των δημοσιογράφων Τάκη Χατζή και Δήμου Βερύκιου.

Με αφορμή το μείζον πρόβλημα της πανδημίας, ο κ. Κουρουμπλής αποκάλυψε ότι έχει παρουσιάσει στα αρμόδια όργανα του κόμματος και στην ηγεσία, πρόταση για ένα νέο υγειονομικό μηχανισμό   παρέμβασης του κράτους  στην κοινότητα. Όπως είπε πρόκειται για ένα νέο θεσμό προληπτικής παρέμβασης, ο οποίος επεκτείνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, για πρώτη φορά οργανωμένα στην κοινότητα.

Ο κ. Κουρουμπλής εξήγησε ότι πρόκειται για μία πρόταση ενίσχυσης του ΕΣΥ, πέρα από τα συνήθη περί προσλήψεων υγειονομικού προσωπικού, πρόταση που αφορά στην ολοκλήρωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας  Υγείας.  

Στην  ίδια εκπομπή ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι είναι ευθύνη της κυβέρνησης να βρει τα κατάλληλα εργαλεία για να αντιμετωπίσει το ογκούμενο δημόσιο  και ιδιωτικό χρέος, λόγω των μέτρων για την πανδημία και σημείωσε ότι άνοιξε πλέον στην Ευρώπη η συζήτηση γι αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση ζητούσε  για την Ελλάδα, δηλαδή το κούρεμα του χρέους, καθώς  η πανδημία οδηγεί στην αλματώδη αύξηση του δημόσιου χρέους  πολλών ευρωπαϊκών χωρών.

Σαράντα ένα παραβάσεις στην Ήπειρο, την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Κυριακή 31 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (61.790) έλεγχοι, από τους οποίους οι (6.290) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.393) παραβάσεις και (7) συλλήψεις, ως ακολούθως:

·         (1.121) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

o    (359) στην Αττική,

o    (132) στη Θεσσαλονίκη,

o    (106) στην Κρήτη,

o      (98) στη Δυτική Ελλάδα,

o      (84) στην Κεντρική Μακεδονία,

o      (61) στην Ήπειρο,

o      (54) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

o      (54) στη Στερεά Ελλάδα,

o      (36) στη Θεσσαλία,

o      (33) στην Πελοπόννησο,

o      (33) στα Ιόνια Νησιά,

o      (26) στο Βόρειο Αιγαίο,

o      (25) στο Νότιο Αιγαίο και

o      (20) στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (99.106) ομοειδείς παραβάσεις.

·         (250) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (235) πρόστιμα των 300 ευρώ και (15) πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

o    (63) στην Αττική,

o    (28) στην Κεντρική Μακεδονία,

o    (25) στη Θεσσαλονίκη,

o    (22) στο Βόρειο Αιγαίο,

o    (20) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

o    (18) στην Πελοπόννησο,

o    (16) στην Κρήτη,

o    (14) στη Στερεά Ελλάδα,

o    (11) στο Νότιο Αιγαίο,

o    (10) στην Ήπειρο,

o      (9) στη Θεσσαλία,

o      (7) στη Δυτική Ελλάδα,

o      (6) στα Ιόνια Νησιά και

o      (1) στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (32.597) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (31.068) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.529) των (150) ευρώ.

·         (22) παραβάσεις και (7) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

- σύλληψη προσωρινά υπεύθυνου καφέ – εστιατορίου με επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ στον ίδιο και 5.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη, καθώς και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (2) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

- σύλληψη και επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ σε ιδιοκτήτρια αρτοποιείου.

- σύλληψη προσωρινά υπεύθυνης καταστήματος λιανικού εμπορίου, με επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ στην ίδια και 5.000 ευρώ στην ιδιοκτήτρια.

Στην Πελοπόννησο,

- σύλληψη υπεύθυνου επιχείρησης μαζικής εστίασης και αναψυχής με επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ στον ίδιο και 5.000 ευρώ στην επιχείρηση. Επιπλέον, σε πελάτες επιβλήθηκαν (3) πρόστιμα των 150 ευρώ και (1) των 300 ευρώ για μη τήρηση αποστάσεων και μη χρήση μάσκας, αντίστοιχα.

- Σύλληψη ιδιοκτήτριας καφέ – μπαρ με επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ και 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας στην επιχείρηση.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

- 10.000 ευρώ πρόστιμο και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε σούπερ μάρκετ, για παραβίαση απαγόρευσης λειτουργίας.

- 3.000 ευρώ πρόστιμο και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε σούπερ μάρκετ, για παραβίαση απαγόρευσης λειτουργίας.

Στην Στερεά Ελλάδα , 1.500 ευρώ πρόστιμο και 15νθήμερη αναστολή δραστηριότητας σε παραγωγό λαϊκής αγοράς για μη τήρηση απόστασης μεταξύ των πάγκων.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κ.λπ.)

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (1.332) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (989) άτομα.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στην Αττική, σύλληψη και επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ σε διοργανωτή συνάθροισης σε υπόγειο χώρο και (6) πρόστιμα των (300) ευρώ για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στη Θεσσαλία, σύλληψη και επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ σε διοργανωτή εκδήλωσης σε οικία.

Στη Στερεά Ελλάδα, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανωτή συνάθροισης σε οικία.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Το ωράριο καταστημάτων και σούπερ μάρκετ από τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου

 


Το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε το νέο ωράριο των καταστημάτων και σούπερ μάρκετ το οποίο από τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου είναι σε ισχύ.

Σύμφωνα με το εγχειρίδιο «Γενικοί Κανόνες Λειτουργίας Επιχειρήσεων σε περιοχές επιδημιολογικής επιτήρησης», το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας, είναι από τις 07:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ.

Το ωράριο είναι ως τις 20:00 για Αττική, αλλά για τις «κόκκινες» περιοχές είναι ως τις 17:00.

Αναφορικά με τις περιοχές αυξημένου κινδύνου, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Αττική, οι καταναλωτές θα μπορούν να εξυπηρετηθούν από τις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου με τη μέθοδο «click away», δηλαδή έχοντας καθορίσει ραντεβού και παραλαμβάνοντας τα προϊόντα εκτός των καταστημάτων.

Την ίδια ώρα, για τους κλάδους ένδυσης, υπόδησης και βιβλιοχαρτοπωλείων, θα εφαρμόζεται η μέθοδος «click inside», με τους καταναλωτές να παραλαμβάνουν τα προϊόντα με ραντεβού εντός του καταστήματος.

Δήμος Ζίτσας: Διαψεύστηκαν οι «Κασσάνδρες» για τη μίσθωση του καφενείου στο Πολύδωρο

 


Με το ποσό των 150ευρώ μηνιαίως  εκμισθώθηκε το δημοτικό ακίνητο – καφενείο στην Κοινότητα Πολυδώρου διαψεύδοντας για ακόμη μία φορά τις «Κασσάνδρες» που έκριναν αυθαίρετα πως  το ελάχιστο όριο της πρώτης προσφοράς των 85 ευρώ που όριζε η δημοπρασία ήταν υπερβολικό.

Πριν καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι της ανακοίνωσης  της παράταξης «Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας» με την οποία επέκρινε σφόδρα τη Δημοτική Αρχή γιατί θεωρούσε υπερβολικό το ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς κατηγορώντας τη πως «με τις επιλογές της δε θέλει να λειτουργήσει καφενείο σε κανένα μικρό και απομακρυσμένο χωριό του Δήμου μας», η πραγματικότητα τη διέψευσε.

Η παράταξη του κ. Γαρδίκου με τη στείρα αντιπολιτευτική της τακτική αποδεικνύει για ακόμη μία φορά ή ότι είναι ταυτόσημη με το λαϊκισμό ή ότι θεωρεί δεδομένο πως μπορούμε υπερβαίνοντας κάθε νόμιμη διαδικασία να διαχειριζόμαστε και να ενεργούμε για λογαριασμό του Δήμου.

Υποχρεωτική από σήμερα η κατάθεση Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίων

 


Από τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου είναι υποχρεωτική  η κατάθεση της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας των Κτιρίων σε κάθε μεταβίβαση.

Η Ηλεκτρονική ταυτότητα αποτελεί τον πλήρη ψηφιακό φάκελο ενός κτιρίου και αυτοτελούς διηρημένης ιδιοκτησίας.

Για κάθε κτίριο θα υπάρχουν πληροφορίες μεταξύ άλλων για την οικοδομική άδεια, τα σχέδια κατόψεων ακόμα και για την υπαγωγή σε νόμους αυθαιρέτων.

Η ηλεκτρονική ταυτότητα θα συμπληρώνεται με τη βοήθεια μηχανικών σε μια ψηφιακή πλατφόρμα στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Ηλεκτρονική ταυτότητα θα πρέπει να έχουν και όλα τα κτίρια του δημόσιου τομέα και τα κτίρια συνάθροισης κοινού μέσα στην επόμενη πενταετία.

Σε λειτουργία από σήμερα τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ

 


Από σήμερα, Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, βρίσκονται ξανά σε λειτουργία τα πρακτορεία ΟΠΑΠ μετά από τρεις μήνες υποχρεωτικής απουσίας λόγω των κυβερνητικών μέτρων κατά της πανδημίας του COVID-19.

Το ωράριο λειτουργίας θα είναι από το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση "θα τηρούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα ώστε να είναι ασφαλείς τόσο οι πελάτες όσο και το προσωπικό.

Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική για όλους, όπως και η τήρηση της απόστασης δύο μέτρων μεταξύ των πελατών κατά την αναμονή στο ταμείο".

Παράλληλα, γίνεται γνωστό ότι "δεν θα υπάρχουν τραπεζοκαθίσματα και θα γίνεται συχνή απολύμανση όλων των επιφανειών κατά την εναλλαγή των πελατών και συχνός καθαρισμός του πάγκου εξυπηρέτησης".

Ομορφοθεραπείες» για το δέρμα που κατοικούμε

 


Δεδομένου ότι το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου οργανισμού και εκείνο το μέρος του σώματος που έρχεται σε άμεση επαφή με το περιβάλλον, γίνεται αντιληπτό ότι απαιτεί εντατική εξειδικευμένη φροντίδα προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες ανάγκες του.

Το βιβλίο της Δερματολόγου δρ Τάνιας Βλαδένη «Το δέρμα που κατοικούμε και ομορφοθεραπείες» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Λιβάνη, έχει ως βασική φιλοσοφία την περιποίηση του δέρματος  χωρίς να αλλοιώνονται τα βασικά χαρακτηριστικά του.  Η συγγραφέας  δίνει απαντήσεις στον τρόπο αντιμετώπισης διαφόρων δερματολογικών προβλημάτων, όπως η ακμή, διαφωτίζοντας με τρόπο επιστημονικό όχι μόνο το γυναικείο φύλο, αλλά και τους άνδρες.

Μέσω μιας ιστορικής αναδρομής σε μεθόδους θεραπείας, περιποίησης και ευεξίας, που χρησιμοποιούνταν ήδη από την αρχαιότητα για το δέρμα, ο αναγνώστης ταξιδεύει στον κόσμο της ομορφιάς και της φροντίδας, υιοθετώντας τις λύσεις εκείνες που ταιριάζουν στο δικό του τύπο δέρματος.