Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

ΤΕΒΑ: Διανομή κρέατος σε δικαιούχους του ΚΕΑ


Ο Δήμος Ιωαννιτών ως Επικεφαλής Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Ιωαννίνων, στο  πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους
Τ.Ε.Β.Α./FEAD 2014-2020, γνωστοποιεί ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή κρέατος (μοσχάρι και χοιρινό) την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου και τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018 σε δικαιούχους του ΚΕΑ οι οποίοι έχουν τροποποιήσει την αίτηση τους για παροχή ειδών ΤΕΒΑ. Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν τηλεφωνικά ή μέσω sms για να προσέλθουν στα σημεία διανομής.
Συγκεκριμένα η διανομή θα πραγματοποιηθεί στα εξής σημεία μέρα και ώρα:
• Δήμος Ζίτσας 01/11/18 Ελεούσα στις 8:30.
• Δήμος Κόνιτσας 01/11/18 Κόνιτσα στις 14:00.
• Δήμος Πωγωνίου 01/11/18 Καλπάκι στις 12:30.
• Δήμος Β. Τζουμέρκων 02/11/18  Πράμαντα στις 11:30, Καλέντζι στις 10:30.
• Δήμος Δωδώνης 02/11/18 Αγία Κυριακή στις 8:15, Δερβίζιανα στις 9:15.
• Δήμος Ζαγορίου 02/11/18 Μηλιωτάδες στις 08:30.
• Δήμος Μετσόβου 02/11/18 Μέτσοβο στις 09:30
• Δήμος Ιωαννιτών
 Ερυθρός Σταυρός 01/11/18 στις 10:00
 ΚΕΠΑΒΙ 01/11/18 στις 10:00
 Πέραμα 01/11/18 στις 9:30
 Κατσικά 02/11/18 στις 9:30
  Πεδινή 02/11/18 στις 9:30
 Ανατολή 02/11/18 στις 10:00
 Ζωγράφειος Οίκος Ευγηρίας 05/11/18 στις 10:00
 Ι.Ν. Περιβλέπτου 05/11/18 στις 10:00
Οι λίστες των ωφελούμενων του προγράμματος έχουν οριστεί με την Δ23/ΟΙΚ.17108/875/2017 – ΦΕΚ 1474/Β/28-04-2017 Υπουργική Απόφαση «Καθορισμός όρων και προϋποθέσεων ένταξης ωφελούμενων Επιχειρησιακού Προγράμματος “ Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους Τ.Ε.Β.Α./FEAD 2014-2020”.

Δηλώσεις του Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέου για την δολοφονία του Βορειοηπειρώτη Κων/νου Κατσιφά


12η διανομή Κοινωνικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού "Χωρίς Μεσάζοντες"


Ξεκίνησαν οι παραγγελίες για τη 12η διανομή του Κοινωνικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού "Χωρίς Μεσάζοντες" και θα πραγματοποιούνται μέχρι και την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου. 
Γίνονται ηλεκτρονικά στην διεύθυνση www.synxome.gr  ή τηλεφωνικά στο 2651020268 κάθε απόγευμα 6:00-8:00.
H διάθεση των προϊόντων θα γίνει από Δευτέρα 19 Νοέμβρη έως Παρασκευή 23 Οκτώβρη κατά τις ώρες 6-8 κάθε απόγευμα, στο κατάστημα μας Λεωφόρος Γράμμου 1 στους Αμπελόκηπους σε όσους έχουν κάνει ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά την παραγγελία τους.    

Ενημερώσεις τον μήνα Νοέμβριο για το Κτηματολόγιο στην Π.Ε. Ιωαννίνων


Πίνακας με τις ημερομηνίες ενημέρωσης των πολιτών στη Π.Ε. Ιωαννίνων για τον μήνα Νοέμβριο εκ μέρους της κοινοπραξίας «ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Α.Ε.-ΨΑΡΡΑΣ Ι.» αναδόχου της Μελέτης Κτηματογράφησης για την ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου στην περιοχή.

Ίδρυση ακαδημίας μπάσκετ του Π.Α.Σ. Γιάννινα στο Καλπάκι Πωγωνίου


Στην ίδρυση ακαδημίας Μπάσκετ στο Καλπάκι προχωρά η ομάδα του Π.Α.Σ. Γιάννινα. Οι προπονήσεις θα διεξάγονται στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου Πωγωνίου στο Καλπάκι και Υπεύθυνος Ακαδημιών του παραρτήματος ορίζεται ο κ. Ντιναλέξης Κων/νος.
Οι Ακαδημίες απευθύνονται σε αγόρια και κορίτσια ηλικίας 4-16 ετών, που θέλουν να γνωρίσουν από κοντά το άθλημα της καλαθοσφαίρισης και να μυηθούν στα μυστικά του.
Ο Π.Α.Σ. συνεπής για μία ακόμη φορά και στο κοινωνικό του πρόσωπο και στηρίζοντας το έργο της Κιβωτού του Κόσμου, διατίθεται να 'φιλοξενεί' στις Ακαδημίες του τα παιδιά της Κιβωτού παρέχοντας σε αυτά δωρεάν προπονήσεις.
Παράλληλα, προσπαθώντας να βοηθήσει και στην καλύτερη ένταξη των παιδιών μεταναστών στην εκεί περιοχή, βρίσκεται σε επαφή με τις δομές φιλοξενίας του Δήμου Πωγωνίου και τους υπευθύνους του Υπουργείου ώστε να γνωρίσουν και τα παιδιά των μεταναστών από κοντά το άθλημα της καλαθοσφαίρισης.
Για εγγραφές και πληροφορίες για τις Ακαδημίες Μπάσκετ του Π.Α.Σ. στο παράρτημα Καλπακίου μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Υπεύθυνο κ. Ντιναλέξη Κων/νο στο τηλέφωνο 6949787197 Σύντομα τέλος, θα ακολουθήσει ανακοίνωση και για ίδρυση Ακαδημιών του Συλλόγου και σε άλλο Δήμο της περιοχής.

Ξεκίνησαν οι ρίψεις εμβολίων κατά της λύσσας


Στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος της εναέριας ρίψης - διανομής εμβολίων-δολωμάτων κατά της λύσσας, για την από του στόματος ανοσοποίηση των άγριων ζώων από  29/10/2018 έως και 02/11/2018, θα πραγματοποιηθούν  ρίψεις εμβολίων – δολωμάτων από το αεροδρόμιο του Αγρινίου.
Οι ρίψεις αφορούν και τις Π.Ε. Άρτης, Πρέβεζας και Ιωαννίνων. Από τη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, υπενθυμίζεται ότι:
Τα εμβολιακά δολώματα περιέχουν ζωντανό ιό και σε περίπτωση επαφής με αυτό πρέπει να ακολουθήσει άμεσα επίσκεψη σε γιατρό.
Σε περίπτωση εύρεσης τέτοιων δολωμάτων σε αγροτικές και δασώδεις περιοχές (μικροί κύβοι χρώματος λαδί-καφέ με οσμή ψαριού), απαγορεύεται να τα ακουμπά άνθρωπος ή να τα πατά και γενικά να έρχεται σε οποιαδήποτε επαφή με αυτά.
Άμεσα δε πρέπει να ενημερώνονται οι τοπικές κτηνιατρικές υπηρεσίες.
Περιοχές Κάλυψης Δήμου Πωγωνίου:
 ΒΑΣΙΛΙΚΟ, ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ, ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ, ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΠΗ, ΠΑΛΑΙΟΠΥΡΓΟΣ, ΜΕΡΟΠΗ, ΚΑΚΟΛΑΚΚΟΣ, ΔΡΥΜΑΔΕΣ, ΣΤΑΥΡΟΣΚΙΑΔΙ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗ, ΔΟΛΟ, ΠΟΝΤΙΚΑΤΕΣ, ΞΗΡΟΒΑΛΤΟ, ΟΡΕΙΝΟ, ΑΡΓΥΡΟΧΩΡΙ, ΧΡΥΣΟΔΟΥΛΗ, ΚΑΚΑΒΙΑ, ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ, ΖΑΒΡΑΧΟ, ΤΕΡΙΑΧΙ, ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ, ΚΤΙΣΜΑΤΑ, ΧΑΡΑΥΓΗ, ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΚΕΡΑΣΟΒΟ, ΚΑΣΤΑΝΙΑΝΗ, ΣΤΡΑΤΙΝΙΣΤΑ, ΨΗΛΟΚΑΣΤΡΟ, ΔΗΜΟΚΟΡΗ, ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ, ΚΑΤΩ ΛΑΒΔΑΝΗ, ΛΑΒΔΑΝΗ.

Ενημερώσεις τον Νοέμβριο για το Κτηματολόγιο στο Δήμο Πωγωνίου

Πίνακα με τις ημερομηνίες ενημέρωσης των πολιτών στο Δήμο Πωγωνίου τον μήνα Νοέμβριο, για την ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου στην περιοχή.

Συνελήφθη 42χρονη αλλοδαπή για κλοπή προϊόντων από κατάστημα σούπερ μάρκετ στα Ιωάννινα


Συνελήφθη, χθες (29-10-2018) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μία 42χρονη αλλοδαπή, η οποία αφαίρεσε από κατάστημα σούπερ μάρκετ της περιοχής, αλκοολούχα ποτά.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 42χρονη εισήλθε σε κατάστημα σούπερ μάρκετ των Ιωαννίνων και μαζί με συνεργό της που αναζητείται, αφαίρεσαν διαδοχικά από τα ράφια (35) φιάλες αλκοολούχων ποτών.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Κατάθεση ερώτησης του Γιάννη Στέφου με θέμα την αναγκαιότητα ίδρυσης μουσείου Εθνικής Αντίστασης στην Αθήνα


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος κατέθεσε ερώτηση που απευθύνεται προς την υπουργό Πολιτισμού κ. Ζορμπά με θέμα την ίδρυση μουσείου Εθνικής Αντίστασης στην Αθήνα, η οποία συνυπογράφτηκε από 68 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Αφορμή για την ερώτηση στάθηκε το γεγονός ότι στην πρωτεύουσα της Ελλάδας λείπει ένα μουσείο Εθνικής Αντίστασης για την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που να τιμά τις εκατοντάδες χιλιάδες των νεκρών, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπου οι τόποι μαρτυρίου των ανθρώπων έχουν αναδειχθεί σε μουσεία και τόπους συμπύκνωσης της ιστορικής μνήμης του μεγάλου πολέμου. Σε μια περίοδο που γίνεται μια συστηματική προσπάθεια να αποκαλυφθούν πλευρές και πτυχές –εν πολλοίς άγνωστες στο ευρύ κοινό- και να ενταχθεί στην ιστορική μνήμη ο ρόλος που είχαν οι διάφορες πλευρές του πολιτικού φάσματος την περίοδο της Κατοχής, η ίδρυση ενός τέτοιου μουσείου στην πρωτεύουσα της χώρας είναι επιβεβλημένη.
Στο παραπάνω πλαίσιο, η ερώτηση αναφέρεται στο κτίριο της οδού Κοραή 4 στο κέντρο της Αθήνας, όπου βρίσκονταν τα κρατητήρια της Κομαντατούρ και φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν χιλιάδες Έλληνες πατριώτες. 
O χώρος είναι άρρηκτα δεμένος με την περίοδο της Κατοχής. Αποτελεί, ίσως, τον σημαντικότερο χώρο στην Αθήνα που νοηματοδοτεί και συμβολίζει την ηρωική αντίσταση των Ελλήνων εκείνα τα χρόνια. 

Περιφέρεια Ηπείρου: Προμήθεια εξοπλισμού για τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης


Στην τελική φάση βρίσκονται πλέον οι διαδικασίες για την προμήθεια εξοπλισμού  της  Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, μετά τη διατύπωση της σύμφωνης γνώμης της Ε.Υ.Δ. Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 για τα σχέδια σύμβασης και την ανάθεση των σχετικών έργων.
Ο συνολικός προϋπολογισμός των εννιά υποέργων προμήθειας εξοπλισμού ανέρχεται σε περίπου 222.500 ευρώ.
Αφορά στην προμήθεια ηλεκτρονικών εξοπλισμών, ειδών οικιακής – επαγγελματικής επίπλωσης, ηλεκτρικών συσκευών και οικιακών σκευών. Φορέας υλοποίησης είναι η Περιφέρεια Ηπείρου.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Υπερδραστήρια ουροδόχος κύστη: Πώς μπορώ να μειώσω τα συμπτώματα;


Έλεγχο των συμπτωμάτων της υπερδραστήριας ουροδόχου κύστης και της επιτακτικής ακράτειας ούρων μπορούν να επιφέρουν μερικές απλές τροποποιήσεις στον τρόπο ζωής και στις συμπεριφορές των ασθενών. Η εκπαίδευσή τους, μεταξύ άλλων, για την ενδεδειγμένη διατροφή, τη διαχείριση της πρόσληψης υγρών, τον έλεγχο του βάρους, και τη διακοπή του καπνίσματος, έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να προσφέρει βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.
«Η υπερδραστήρια κύστη αφορά στην επείγουσα ανάγκη για ούρηση, συνήθως με αυξημένη ημερήσια συχνότητα ούρησης και νυκτουρία. Πρόκειται για ένα σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας που απασχολεί εκατομμύρια ανθρώπους ανά την υφήλιο. Οι γυναίκες υποφέρουν συχνότερα από την πάθηση. Η μελέτη EPIC, διαπίστωσε ότι περίπου το 11% των ανδρών και το 13% των γυναικών σε τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες και στον Καναδά υποφέρουν από συμπτώματα υπερδραστήριας κύστης», σημειώνει ο χειρουργός ουρολόγος-ανδρολόγος Δρ. Μάρκος Καραβιτάκης. «Συγκριτικά δε με άλλες χρόνιες ασθένειες, η συχνότητα εμφάνισης της συγκεκριμένης πάθησης είναι υψηλότερη από εκείνη του διαβήτη, του άσθματος και του εκζέματος», προσθέτει.
Οι συμπεριφορικές παρεμβάσεις που μπορούν να υιοθετηθούν για τη μείωση των ενοχλημάτων χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: η πρώτη περιλαμβάνει συνήθειες που μπορεί να τροποποιηθούν για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της ουροδόχου κύστης ή για την προαγωγή της υγείας της, ενώ η δεύτερη τεχνικές εκπαίδευσης που στοχεύουν στη διδασκαλία δεξιοτήτων για τον έλεγχο των συμπτωμάτων της δυσλειτουργίας της ουροδόχου κύστης, και συγκεκριμένα:
Εκπαίδευση των ασθενών
Η εκπαίδευση των ασθενών ενισχύει την κατανόηση της αντίληψης της φυσιολογικής ή μη λειτουργίας της ουροδόχου κύστης, η οποία στη συνέχεια χρησιμεύει ως βάση για την κατανόηση των συγκεκριμένων στρατηγικών που μπορούν να συστηθούν για τη διαχείριση της υπερδραστήριας κύστης και της επιτακτικής ακράτειας ούρων.