Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων: Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκό σπίτι

 


Ακόμη μια άνεργη μισθωτός απευθύνθηκε στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων για να καταγγείλει τη διακοπή της παροχής ρεύματος στο σπίτι της από τον ΔΕΔΔΗΕ την Παρασκευή 3/6 για λογαριασμού κοινωνικού τιμολογίου (Γ1 κοινωνικό τιμολόγιο ΚΟΤ Β) προς τη ΔΕΗ αξίας 152 ευρώ που ενσωματώνει προηγούμενο ανεξόφλητο ποσό αξίας 149 ευρώ !!!

Η έκδοση του λογαριασμού πραγματοποιήθηκε 2/6/2022 και η άνεργη καλείται να τον εξοφλήσει μέχρι τις 14/7/2022. Η διακοπή του ρεύματος πραγματοποιήθηκε ημέρα Παρασκευή για να τιμωρηθεί η άνεργη μένοντας όλο το σαββατοκύριακο χωρίς ρεύμα και χωρίς τη δυνατότητα επικοινωνίας και διακανονισμού με τη ΔΕΗ.

Αποτελεί πρόκληση από τη μία ο πακτωλός επιδοτήσεων από την κυβέρνηση προς τους εγχώριους ενεργειακούς ομίλους και από την άλλη οι χιλιάδες διακοπές ρεύματος σε ανέργους και φτωχές λαϊκές οικογένειες ακόμη και με ελάχιστη κατανάλωση. Όλα αυτά, την ώρα πού βρίσκεται σε εξέλιξη το κυβερνητικό παραλήρημα περί δήθεν στήριξης των πιο ευάλωτων τμημάτων της κοινωνίας από την ενεργειακή κρίση που η ίδια προωθεί με την υλοποίηση της πολιτικής της «απελευθέρωσης της ενέργειας» της «απολιγνιτοποίησης», του «χρηματιστηρίου ρύπων» και της «πράσινης μετάβασης».

Το παραπάνω παράδειγμα δεν είναι μοναδικό, είναι όμως χαρακτηριστικό για το μίσος των κυβερνήσεων και των ενεργειακών ομίλων απέναντι στις λαϊκές οικογένειες, πάνω στις πλάτες των οποίων χτίζουν την καπιταλιστική ανάπτυξη και την τεράστια κερδοφορία στον κλάδο της ενέργειας.

ΕΟΔΥ: Δέκα θάνατοι σήμερα, 2.501 νέα κρούσματα

 


Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 119.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, δέκα θάνατοι σήμερα, 2.501 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 2.501.

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.473.141 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 48.8% άνδρες.

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 300 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 138.152(3.8% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 10, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 29.927 θάνατοι.

Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 119 (60.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη.

To 92.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 58 (48.74%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 61 (51.26%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.687 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 95 (ημερήσια μεταβολή +39.71%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 86 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 37 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι

80 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Ήπειρο για την προστασία του κοινού από θορύβους μουσικής από καταστήματα διασκέδασης

 


Συνελήφθησαν ακόμη (4) άτομα

 

Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε όλη την Ήπειρο με σκοπό την προστασία του κοινού από θορύβους μουσικής από καταστήματα διασκέδασης.

Στο πλαίσιο αυτό, το βράδυ του Σαββάτου (4-5/6/2022) συνελήφθησαν (3) ημεδαποί στα Ιωάννινα και (1) στην Πρέβεζα, διότι διαπιστώθηκε να λειτουργούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κάνοντας χρήση μουσικής, υπερβαίνοντας το ανώτατο επιτρεπόμενο από το νόμο όριο θορύβου.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν κατά περίπτωση από τα Αστυνομικά Τμήματα Ιωαννίνων και Πρέβεζας θα υποβληθούν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Παναγιώτης Μανούρης: To FUEL PASS της κοροϊδίας....

 


Ακούμε καθημερινά τον ισχυρισμό των αρμοδίων, ότι η επιδότηση για τα καύσιμα μέσω του fuel pass είναι η καλύτερη και δικαιότερη λύση...

Καλύτερη;

Δικαιότερη;

Μα είναι δυνατόν να ισχυρίζονται κάτι τέτοιο; 40 ευρώ επιδότηση για ένα τρίμηνο έλαβε αυτός που δεν κινεί καθόλου το όχημά του και το ίδιο ποσό έλαβε και αυτός που κάνει εκατό χιλιόμετρα την μέρα!!!

Α, βέβαια πήραν και 45 ευρώ όσοι χρησιμοποίησαν την άυλη κάρτα μέσω του (ακριβού) κινητού τους με δυνατότητα σύνδεσης nfc που δυστυχώς λίγοι την έχουν!!!

Τόσο δίκαιο και καλύτερο σύστημα επιδότησης δεν υπάρχει πουθενά... Και επί παραδείγματι οι Κύπριοι και Γερμανοί αρμόδιοι που την επιδότηση την "πέρασαν" στην μάνικα (δηλαδή κατευθείαν στο πρατήριο και στην κατανάλωση, όπως εδώ έγινε εν μέρει μόνο για το ντίζελ) είναι άδικοι και ανεπαρκείς στις οικονομικές γνώσεις και στην κοινωνική ευαισθησία... 

Ξυπνήστε,  συνέλθετε και μην προκαλείτε την νοημοσύνη μας!

ΕΜΥ: Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι

 


Σύμφωνα με το νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους, προβλέπονται από τη Δευτέρα 6 Ιουνίου και μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 10 Ιουνίου κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Αναλυτικά:

Τη Δευτέρα 6 Ιουνίου ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από το μεσημέρι και μέχρι και τις βραδινές ώρες. Ανάλογα φαινόμενα θα εκδηλωθούν κατά τόπους στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά και την κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο από το μεσημέρι μέχρι και το απόγευμα.

Την Τρίτη 7 Ιουνίου τα ισχυρά φαινόμενα θα είναι λιγότερα και μικρότερης διάρκειας. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις προμεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία και από το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Στερεά και τη δυτική και κεντρική Πελοπόννησο. Τις βραδινές ώρες προβλέπεται εξασθένηση των φαινομένων.

Την Τετάρτη 8 Ιουνίου ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από το μεσημέρι μέχρι και το βράδυ στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και τη Στερεά.

Ο άστατος καιρός με τις ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες θα συνεχιστεί την Πέμπτη 9 Ιουνίου κυρίως στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Την Παρασκευή 10 Ιουνίου ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, το βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανόν τη βόρεια Εύβοια.

Η έντονη αστάθεια θα σταματήσει το Σαββατοκύριακο.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων: «Η Πράσινη Μετάβαση να γίνει υπόθεση της Κοινωνίας»

 


Η  Παγκόσμια  Ημέρα Περιβάλλοντος εξακολουθεί να  βρίσκει τον πλανήτη με βαρύ  αντιπεριβαλλοντικό αποτύπωμα.

Οι 20 πλουσιότερες χώρες και οι κυβερνήσεις τους, επιδεικνύουν μια  κλιματική αδράνεια, αντιστρόφως ανάλογη του ελάχιστου χρόνου που υπάρχει για την αναχαίτιση της Κλιματικής Κρίσης,  ενώ την ίδια στιγμή  η  Ευρωπαϊκή  Επιτροπή , με αφορμή τον Ουκρανικό πόλεμο,  καταθέτει  νομοθετική πρόταση  που προβλέπει την κατάταξη του ορυκτού αερίου και της πυρηνικής ενέργειας στις «πράσινες επενδύσεις», εκμηδενίζοντας και τις λίγες πιθανότητες  να καταστεί αναστρέψιμη η συνεχιζόμενη περιβαλλοντική υποβάθμιση και ανοίγοντας επικίνδυνους δρόμους για την ασφάλεια στην Ευρώπη.

Η αναγκαιότητα της «Πράσινης Μετάβασης» με  στόχο  την αποτροπή της αύξησης της θερμοκρασίας του Πλανήτη και βασικό προαπαιτούμενο τον «Ενεργειακό Μετασχηματισμό», είναι επιτακτική όσο ποτέ άλλοτε, απαιτεί την προσήλωση και την συστράτευση  όλων των κοινωνιών στον κοινό στόχο και την αποδοχή ότι,  η «Πράσινη Μετάβαση» για  να φέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα πρέπει να έχει ως επίδικο το αξίωμα της προστασίας, διαχείρισης  και κληροδότησης των πεπερασμένων φυσικών πόρων στις επόμενες γενιές και να  είναι  Δίκαιη Κοινωνικά.

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε 85χρονος, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας ”ΜΥΤΙΚΑ” Πρέβεζας

 


Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας ”ΜΥΤΙΚΑ” Πρέβεζας, 85χρονος.

Ο ηλικιωμένος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πρέβεζας, ενώ πρόκειται να διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή από το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Ιωάννινα: Συνελήφθη ημεδαπός, για κλοπές και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

 


Συνελήφθη προχθές (04-06-2022) το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 42 ναρκωτικά χάπια.
Επιπλέον, στην κατοχή του βρέθηκαν κινητό τηλέφωνο και πιεστικό μηχάνημα, τα οποία διακριβώθηκε ότι είχε αφαιρέσει την ίδια ημέρα από ιδιοκτήτη μέσα από το κατάστημά του και από εξωτερικό χώρο κατοικίας στα Ιωάννινα, αντίστοιχα, και αποδόθηκαν στους παθόντες.
Επιπλέον, έφερε μαζί του κλεμμένο ποδήλατο, το οποίο κατασχέθηκε για να ταυτοποιηθεί ο ιδιοκτήτης του και να του αποδοθεί.
Προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ κατά την εβδομάδα 6 έως 10 Ιουνίου

 


Συνολικά 46,2 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 85.136 δικαιούχους, κατά την εβδομάδα 6-10 Ιουνίου, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών από τον e-ΕΦΚΑ και τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων:

1. Από τον e-ΕΦΚΑ θα καταβληθούν:

– 12,3 εκατ. ευρώ σε 530 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

– 14,1 εκατ. ευρώ σε 42.706 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας).

2. Από τη ΔΥΠΑ  θα γίνουν οι εξής καταβολές:

– 10 εκατ. ευρώ σε 26.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.

– 9 εκατ. ευρώ σε 15.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.

– 800.000 ευρώ σε 900 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 6 Ιουνίου

 


Τη Δευτέρα 6 Ιουνίου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-ISOBOX, 07:30-14:30

Άρτα, Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, 07:30-14:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον,09:00-15:00

Θεσπρωτία, Παλαιό ΚΕΠ Πέρδικας,10:00-14:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών,08:30-13:30

Ιωάννινα, Κόνιτσα, Περιφερειακό Ιατρείο, 09:00 – 14:00

Ιωάννινα, Δελβινάκι, Περιφερειακό Ιατρείο, 09:00 – 14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο Πάργας, Παραλία, 09:00-12:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Καναλακίου, 12:30-14:00.

1 στους 10 Έλληνες έχει κερατόκωνο, αλλά δεν το γνωρίζει

 


Ένας στους δέκα Έλληνες πάσχει από μία εκφυλιστική νόσο των ματιών η οποία παραμορφώνει τον επιφανειακό χιτώνα τους και προκαλεί πολύ υψηλή μυωπία και αστιγματισμό, σύμφωνα με νέα μελέτη που παρουσιάστηκε στο 55ο Πανελλήνιο Οφθαλμολογικό Συνέδριο.

Δυστυχώς, όμως, οι περισσότεροι από τους ασθενείς αυτούς δεν γνωρίζουν για την πάθησή τους, διότι δεν εξετάστηκαν ποτέ γι' αυτήν, ανέφεραν οι ερευνητές, οι οποίοι πλέον εισηγούνται να αρχίσει να εφαρμόζεται προληπτικός έλεγχος του πληθυσμού.

Η εν λόγω νόσος είναι ο κερατόκωνος, κατά τον οποίο παρατηρείται παθολογική λέπτυνση των ινών κολλαγόνου στον κερατοειδή χιτώνα του οφθαλμού. Η λέπτυνση προκαλεί αστάθεια και αλλαγή του σχήματος του κερατοειδούς, ο οποίος από σφαιρικός γίνεται κωνικός.

Ο κωνικός κερατοειδής έχει πολύ λεπτό πά­χος, καθώς μειώνεται κεντρικά από τα φυσιολογικά 550 μικρόμετρα (μm) σε λιγότερα από 300 μm. Το μικρόμετρο (ή μικρόν) ισούται με ένα εκατομμυριοστό του μέτρου. Ο κωνικός κερατοειδής έχει επίσης σημαντικά παραμορφω­μένη πρόσθια και οπίσθια επιφάνεια.

Οι αλλαγές αυτές προκαλούν μη ομαλή και σημαν­τικά αυξημένη κυρτότητα, κυρίως κεντρικά. Αυτό δημιουργεί πολύ μεγάλη μυω­πία και σημαντικό αστιγ­ματισμό. Ένας τέτοιος κερατο­ειδής έχει ως αποτέλεσμα η διάθλαση του φωτός στον οφθαλμό να είναι ανώμαλη και το είδωλο να είναι πολύ ασαφές.

Η νόσος εξελίσσεται συνήθως με ταχύ ρυθμό στις ηλικίες 15-35 ετών και στη συνέχεια βραδέως έως ότου σταθεροποιηθεί. Στις περισσότερες περιπτώσεις αρχίζει στην εφηβεία και σταθεροποιείται μετά την ηλικία των περίπου 45 ετών.