Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

Δείτε αν κερδίσατε στην κλήρωση της φορολοταρίας Ιουνίου

 


Πραγματοποιήθηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων, την Τετάρτη 28 Ιουνίου, η 18η δημόσια κλήρωση της «Φορολοταρίας» για τις συναλλαγές που έκαναν οι φορολογούμενοι τον Μάιο.

Οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερώνονται στη σχετική ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ για να δουν αν είναι ανάμεσα στους τυχερούς, πληκτρολογώντας τα στοιχεία εισόδου στο taxisnet ή να δουν τον κατάλογο των τυχερών λαχνών για την 18η κλήρωση.

Υπενθυμίζεται πως η φορολοταρία θα κληρώσει από 1.000 ευρώ έως και 50.000 ευρώ σε 556 φορολογούμενους.

1 τυχερός κερδίζει 50.000 ευρώ,

5 τυχεροί κερδίζουν 20.000 ευρώ,

50 τυχεροί κερδίζουν 5.000 ευρώ και

500 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ.

Σημειώνεται πως στους φορολογούμενους που κληρώνονται και δεν έχουν δηλώσει τραπεζικό λογαριασμό, δίνεται προθεσμία τριών μηνών από την ημερομηνία της κλήρωσης, προκειμένου να δηλώσουν τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο επιθυμούν να πιστωθεί το χρηματικό έπαθλο, στην εφαρμογή προσωποποιημένης πληροφόρησης του TAXISnet.

Τα ποσά που μοιράζονται από τη φορολοταρία που διενήργησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν θεωρούνται εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμία κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

Δείτε αν κερδίσατε: https://www.aade.gr/menoy/miniaies-synallages-kai-lahnoi 

Παρακάλαμος: Καταληκτική ημερομηνία υποβολής ένστασης (σε περίπτωση που δεν συμπεριλαμβάνεται ο αριθμός παροχής στον Προσωρινό Πίνακα) είναι η 17η Ιουλίου

 


**ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΥΠΟΒΟΛΉ ΕΝΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΌ ΤΕΛΟΣ 1%**

Αγαπητοί συγχωριανοί,

Τις προηγούμενες ημέρες σας πληροφόρησα μέσω ανάρτησης μου τον Προσωρινό Πίνακα με τους αριθμούς παροχής των Δικαιούχων καταναλωτών της Κοινότητας μας, σχετικά με το Ειδικό Τέλος ΑΠΕ 1% (μείωση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού λόγω των ανεμογεννητριών).

Σας αναφέρω εκ νέου, πως καταληκτική ημερομηνία υποβολής ένστασης (σε περίπτωση που δεν συμπεριλαμβάνεται ο αριθμός παροχής του στον Προσωρινό Πίνακα πιο κάτω) είναι η 17η Ιουλίου.

Σας πληροφορώ πως σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να υποβάλει ένσταση, να απευθυνθεί στην Υπάλληλο του Δήμου (Δημαρχείο Παρακαλάμου) κ. Γκογκάκη  Ειρήνη, όπου εκεί υπάρχει έντυπο αίτησης και απαραιτήτως να έχετε μαζί σας τον λογαριασμό ρεύματος, ώστε να βγει φωτοτυπία που θα επισυναφθεί.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος Παρακαλάμου

Μπίκας Χρ. Κωνσταντίνος

Πρέβεζα: Συνελήφθη αλλοδαπός που αναζητούνταν για υποθέσεις κλοπών

 


Συνελήφθη σήμερα (28-6-2023) το μεσημέρι στην Πρέβεζα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας αλλοδαπός, διότι, όπως προέκυψε, σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Τρικάλων για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένης και σε απόπειρα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Γιάννενα: Πέντε ηλεκτροκίνητα οχήματα στο «στόλο» της καθαριότητας

 


Ο «στόλος» του τομέα καθαριότητας του Δήμου Ιωαννιτών εκσυγχρονίζεται και αναβαθμίζεται.

Στο εργοτάξιο του Δήμου βρίσκονται τα πέντε πρώτα ηλεκτροκίνητα οχήματα τα οποία θα τεθούν άμεσα σε λειτουργία.

Η προμήθεια έγινε με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

«Με ικανοποίηση και χαρά παραλαμβάνουμε τα πρώτα πέντε ηλεκτροκίνητα οχήματα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την καθαριότητα της πόλης. Το πρόγραμμα της αντικατάστασης εξοπλισμού στοχεύει στην ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Σημείωσε ότι υποχρέωση είναι μέχρι το 2035 να έχει αντικατασταθεί το 30% του στόλου του Δήμου κάτι που θα έχει επιτευχθεί

 Το αμέσως επόμενο διάστημα και με χρηματοδότηση και πάλι από το ΕΣΠΑ ο Δήμος θα παραλάβει τέσσερα νέα απορριμματοφόρα και δύο που θα είναι για αποκομιδή βιοαποβλήτων.

Περίληψη της από 14-06-2023 αίτησης του Δήμου Πωγωνίου, περί επωφελέστερης αξιοποίησης της περιουσίας του Κληροδοτήματος “Δωρεά Μαρίας Δάλλα”

 


Περίληψη της από 14-06-2023 αίτησης του Δήμου Πωγωνίου, περί επωφελέστερης αξιοποίησης  της περιουσίας του Κληροδοτήματος “Δωρεά Μαρίας Δάλλα”.

Περισσότερα: https://pogoni.gr/%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%af%ce%bb%ce%b7%cf%88%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%cf%80%cf%8c-14-06-2023-%ce%b1%ce%af%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%ae%ce%bc%ce%bf%cf%85-%cf%80/?fbclid=IwAR1Q3aORmOa7Y9KMwQ3uwBdBMydRf9Y5XgkUF0OO0VR8i15NTNUp5lu3GDo

Συνελήφθησαν σε περιοχή των Ιωαννίνων δύο αλλοδαποί για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

 


Συνελήφθησαν χθες (27-06-2023) το απόγευμα σε περιοχή των Ιωαννίνων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων δύο αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφορίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν τράκτορα, στον οποίο επέβαιναν οι δύο αλλοδαποί.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο ρυμουλκούμενο του τράκτορα βρέθηκαν τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν των απαιτούμενων ταξιδιωτικών εγγράφων για τη νόμιμη είσοδο και παραμονή τους στη χώρα.

Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι οι τρεις αλλοδαποί είχαν καταβάλει σε άγνωστο άτομο το συνολικό χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ, προκειμένου οι δύο συλληφθέντες να τους μεταφέρουν από περιοχή της Θράκης εκτός χώρας, με τελικό προορισμό τη Βόρεια Ευρώπη.

Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Νέος εκπρόσωπος Τύπου στους Ορίζοντες Ηπείρου ο Ευάγγελος Θάνος

 


Νέος εκπρόσωπος Τύπου στους Ορίζοντες Ηπείρου αναλαμβάνει ο Ευάγγελος Θάνος.

Ο δημοσιογράφος μετά από πολυετή επαγγελματική πορεία σε τηλεοπτικά και ηλεκτρονικά μέσα, ενισχύει την ομάδα της Αυτοδιοικητικής παράταξης με στόχο την εύρυθμη ενημέρωση για τα θέματα και τις θέσεις των Οριζόντων Ηπείρου.

Ο Ευάγγελος Θάνος γεννήθηκε το 1985 στο Αργυρόκαστρο Β. Ηπείρου και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το τμήμα Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης , της Σχολής Οικονομίας και Διοίκησης του ΑΤΕΙ Αθηνών. Στράφηκε από νωρίς στο χώρο της ενημέρωσης με παρουσία σε τηλεοπτικούς σταθμούς (SBC TV, Attica TV,) και ηλεκτρονικά μέσα (ypodomes).

Μέχρι τη Δευτέρα 3 Ιουλίου οι αιτήσεις στο πρόγραμμα κατάρτισης 150.000 εργαζομένων «Πάω Μπροστά»

 


Το πρόγραμμα κατάρτισης 150.000 εργαζομένων «Πάω Μπροστά» δίνει τη δυνατότητα σε 150.000 μισθωτούς να αποκτήσουν ή να αναβαθμίσουν τις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητές τους

Ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023 η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα αναβάθμισης δεξιοτήτων εργαζομένων «Πάω Μπροστά».

Η αίτηση υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στον ιστότοπο voucher.gov.gr μέσω του συνδέσμου «Εγγραφή στο Μητρώο Ωφελουμένων Εργαζομένων για κατάρτιση» με τους κωδικούς TAXISnet.

Η δράση δίνει τη δυνατότητα σε 150.000 μισθωτούς εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα να αποκτήσουν ή να αναβαθμίσουν τις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητές τους και υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU ύψους 155 εκατομμυρίων ευρώ.

Κουκλιοί Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι την Κυριακή 2 Ιουλίου

 


Πρόγραμμα

Ημερήσιο παραδοσιακό πανηγύρι  το μεσημέρι της Κυριακής  2 Ιουλίου στο εξωκκλήσι των Αγίων Αναργύρων στους  Κουκλιούς Πωγωνίου.

Παραδοσιακό πανηγύρι το βράδυ της Κυριακής 2 Ιουλίου στην πλατεία του χωριού.

Θα σας διασκεδάσει το συγκρότημα του Κώστα Χαλιγιάννη.


Άρτα: Συνελήφθη άνδρας που οδηγούσε υπό την επίδραση οινοπνεύματος

 


Συνελήφθη χθες (27-06-2023) το μεσημέρι σε περιοχή της Άρτας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας ημεδαπός, διότι, όπως διαπιστώθηκε, οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από το Τμήμα Τροχαίας Άρτας, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Η ΑΑΔΕ ξεκαθαρίζει το τοπίο με νέα εγκύκλιο για το φόρο και τις ευθύνες των κληρονόμων

 


Με νέα εγκύκλιό της, η ΑΑΔΕ ξεκαθαρίζει το τοπίο για την αντιμετώπιση χρεών αποβιώσαντος από φόρους, τέλη ή άλλα δικαιώματα προς το Δημόσιο, δήμους και κοινότητες ή νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου στη φορολογία κληρονομιών.

Όπως ορίζεται στην εγκύκλιο:

1 Με τον θάνατο του προσώπου η περιουσία αυτού, ως σύνολο δικαιωμάτων και υποχρεώσεων (δηλαδή τόσο το ενεργητικό όσο και το παθητικό της κληρονομιαίας περιουσίας), μεταβιβάζεται στους κληρονόμους του είτε εκ του νόμου είτε εκ διαθήκης.

2 Σε φόρο κληρονομιάς υπάγεται η καθαρή ωφέλεια που αποκτά ο κληρονόμος. Δηλαδή ο φόρος επιβάλλεται στην καθαρή θέση της αξίας της κάθε κληρονομικής μερίδας αυτοτελώς.

3 Ρυθμίζονται οι εκπτώσεις χρεών και βαρών που αφορούν τον υπολογισμό του φόρου κληρονομιάς. Για τον υπολογισμό του φόρου κληρονομιάς προβλέπεται ότι από την αξία της κληρονομιαίας περιουσίας και από κάθε μερίδα κατ’ αναλογία, εφόσον δεν ορίζεται διαφορετικά από τον διαθέτη, εκπίπτονται τα χρέη του κληρονομουμένου από φόρους, τέλη ή άλλα δικαιώματα προς το Δημόσιο, δήμους και κοινότητες ή νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, έστω και αν ο τίτλος, στον οποίο στηρίζεται η βεβαίωση αυτών, έγινε οριστικός και τελεσίδικος μετά τον θάνατο του κληρονομουμένου. Από την ανωτέρω διάταξη προκύπτει ρητώς ότι, μεταξύ των εκ του νόμου εκπιπτόμενων χρεών, αναγνωρίζονται και τα χρέη από φόρους.

Ξεκινούν την Τετάρτη 28 Ιουνίου, οι αιτήσεις εκπαιδευτικού προσωπικού για τις επαγγελματικές σχολές μαθητείας της ΔΥΠΑ

 


Ξεκινά την Τετάρτη 28 Ιουνίου, στις 18:00, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων υποψήφιων εκπαιδευτικών για πρόσληψη, με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου στις 50 Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας

και στις επτά Πειραματικές ΕΠΑΣ για το σχολικό έτος 2023-2024.

Η προθεσμία υποβολής λήγει στις 10 Ιουλίου 2023.

Η υποβολή της αίτησης γίνεται αποκλειστικά, μέσω gov.gr, στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/epaggelmaties-ekpaideuses/ekpaideutes-epaggelmatikon-skholon-epas-matheteias-tou-oaed

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Επαγγελματίες εκπαίδευσης → Εκπαιδευτές Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ.

Η μοριοδότηση των υποψηφίων θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με κριτήρια που δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στα ακαδημαϊκά προσόντα και στην επαγγελματική εμπειρία (ΦΕΚ 3552/Β/03-08-2021), με απώτερο στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση της εκπαίδευσης στις ΕΠΑΣ και ΠΕΠΑΣ Μαθητείας της ΔΥΠΑ.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τετάρτη 28 Ιουνίου

 


Την Τετάρτη 28 Ιουνίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

 Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Δημαρχείο Πλαταριάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λεωφόρος Στρ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Μετσόβου, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο Πάργας, 09:00-13:00

Στα τέλη Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει πλατφόρμα tourism4all.gov.gr για τον «Τουρισμό για Όλους»


Στα τέλη Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει πλατφόρμα tourism4all.gov.gr για τον «Τουρισμό για Όλους».

Οι δυνητικά δικαιούχοι θα μπορούν να κάνουν αίτηση για επιδότηση των καλοκαιρινών τους διακοπών, με βασική προϋπόθεση πως δεν έχουν κληρωθεί σε άλλα προγράμματα δωρεάν διακοπών, όπως ο Κοινωνικός Τουρισμός ΟΑΕΔ.

Η κλήρωση αναμένεται να γίνει περίπου μια εβδομάδα, μετά τη λήξη της προθεσμίας για τις αιτήσεις. Οι δικαιούχοι θα εκδώσουν μία άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα επιλέξουν. Η πλατφόρμα θα ανοίξει κλιμακωτά, ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ. Όταν η πλατφόρμα ανοίξει για τον ΑΦΜ σας, θα μπορείτε να μπείτε με τους κωδικούς TAXISnet στο vouchers.gov.gr.

Καινοτόμος θεραπεία για το πολλαπλό μυέλωμα διαθέσιμη στην Ελλάδα

 


Οι πρώτοι Έλληνες ασθενείς έχουν ήδη πρώιμη πρόσβαση σε καινοτόμο αντικαρκινική θεραπεία μέσω ΙΦΕΤ. Πρόκειται για το Pepaxti (Melphalan flufenamide) σε συνδυασμό με τη δεξαμεθαζόνη (Κορτικοστεροειδές) που έχει εγκριθεί για τη θεραπεία του τριπλά ανθεκτικού Πολλαπλού Μυελώματος στην Ευρώπη.

Πρόκειται για ένα φάρμακο που είναι κατάλληλο για ενήλικες ασθενείς που έχουν πρώτα λάβει τρεις γραμμές θεραπείας αλλά η νόσος τους έχει υποτροπιάσει.

Το Πολλαπλό Μυέλωμα εμφανίζεται όταν τα πλασματοκύτταρα, ένας τύπος λευκών αιμοσφαιρίων, γίνονται καρκινικά και αναπτύσσονται ανεξέλεγκτα στον μυελό των οστών, στον σπογγώδη ιστό μέσα στα οστά. Τα πλασματοκύτταρα γεμίζουν τον μυελό των οστών, χωρίς να αφήνουν χώρο για τη δημιουργία υγιών αιμοσφαιρίων και μπορούν επίσης να βλάψουν το ίδιο το οστό.

Ενώ υπάρχουν εγκεκριμένες θεραπείες που βοηθούν στον έλεγχο των πλασματοκυττάρων και στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του Πολλαπλού Μυελώματος, εντούτοις ορισμένοι ασθενείς αποτυγχάνουν να ανταποκριθούν σε αυτές και θεωρούνται ότι έχουν ανθεκτική νόσο.