Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Διαπίστευση εκπροσώπων ΜΜΕ και ανταποκριτών Ξένου Τύπου για κάλυψη των δραστηριοτήτων του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία

 


Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πραγματοποιεί το 3ο Συνέδριό του στις 14-17 Απριλίου 2022 στο Κλειστό Γήπεδο Φαλήρου (ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ), οι εργασίες του οποίου θα ανοίξουν με ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξη Τσίπρα.

Οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ που θα συμμετέχουν με φυσική παρουσία θα πρέπει να κατέχουν είτε πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού είτε πιστοποιητικό νόσησης, το οποίο θα επιδεικνύουν κατά την είσοδό τους.

Οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις εργασίες του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, να ενημερώσουν για την παρουσία τους το Γραφείο Τύπου,  αυστηρά μέχρι τη 12/04/22 και ώρα 13.00 στο  typou@syriza.gr.

Για την έκδοση διαπίστευσης χρειάζεται επιστολή από το Μέσο που εκπροσωπούν, αστυνομική ταυτότητα και έγκυρα στοιχεία επικοινωνίας (e-mail και κινητό τηλέφωνο).

Η είσοδος για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ  θα γίνεται μόνο με την κάρτα διαπίστευσης.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία και παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση.

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Παράταση στην απογραφή και κυκλοφορία γεωργικών ελκυστήρων

 


Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ηπείρου ενημερώνει όλους τους κατόχους γεωργικών ελκυστήρων ότι σύμφωνα με την Υ.Α. με αριθμό Γ3Β/383/95967/08.04.2022 (Φ.Ε.Κ. 1716/Β΄/08.04.2022), δόθηκε παράταση στην απογραφή και την κυκλοφορία των γεωργικών ελκυστήρων που έχουν ταξινομηθεί ή απογραφεί πριν τις 21-05-1998 και οι οποίοι είτε δεν διαθέτουν διάταξη προστασίας είτε αυτή που διαθέτουν δεν έχει εθνική έγκριση, έως και τις 31/12/2022. 

Παρακαλούμε όλους τους ιδιοκτήτες αντίστοιχων γεωργικών ελκυστήρων να προχωρήσουν στις αναγκαίες προσαρμογές (τοποθέτηση εγκεκριμένης διάταξης προστασίας και επανέκδοση άδειας κυκλοφορίας), μέχρι την ημερομηνία αυτή.

Ενημερώνουμε ότι από 01/01/2023 η κυκλοφορία όλων των τρακτέρ χωρίς εγκεκριμένου τύπου διατάξεις προστασίας ή χωρίς καθόλου διατάξεις προστασίας θα είναι παράνομη ενώ και η υπηρεσία μας δεν θα μπορεί να προβαίνει σε καμία διοικητική πράξη που τα αφορά. 

Η συγκεκριμένη παρατήρηση αφορά τόσο στα τρακτέρ των οποίων οι άδειες κυκλοφορίας δεν αναγράφουν τίποτα, όσο και στα τρακτέρ με σχετικά πρόσφατες άδειες κυκλοφορίας, στις οποίες όμως αναγράφεται αντίστοιχος ειδικός περιορισμός.

Μέσω του gov.gr οι αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης 2022

 


Την Πέμπτη 14 Απριλίου αναμένεται  η έναρξη  λειτουργίας της πλατφόρμας


Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 11 Απριλίου, σύσκεψη στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ υπό την ηγεσία του Υπ.ΑΑΤ, κ. Γ. Γεωργαντά με τον Πρόεδρο,  κ. Δ. Μελά, καθώς και με τη Διοίκηση και τους Διευθυντές του Οργανισμού.

Αντικείμενο της συσκέψεως ήταν η δέσμευση και συνεργασία των στελεχών του οργανισμού για την επίτευξη της ουσιαστικής αλλαγής του επιχειρησιακού καθεστώτος  που υφίσταται στην υποβολή, συλλογή και επεξεργασία των Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης, αλλά και του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Ενισχύσεων (ΟΣΔΕ) συνολικά.

Ανακοινώνεται σήμερα η μετάβαση στη νέα εποχή με την υλοποίηση ενός ψηφιακού άλματος, αξιοποιώντας τη χρήση των νέων τεχνολογιών, μέσα σε ένα πλαίσιο απόλυτης διαφάνειας.

Η έναρξη της πλατφόρμας λειτουργίας αναμένεται να γίνει την Πέμπτη 14/04/22, αξιοποιώντας και ενσωματώνοντας όλα τα νέα διαθέσιμα προηγμένα δεδομένα και εργαλεία που συντελούν στην υλοποίηση αυτής της κορυφαίας μεταρρύθμισης στην υπηρεσία του Έλληνα αγρότη.

Περιφέρεια Ηπείρου: Έγκριση διακήρυξης για «Κατασκευή Κυκλικού Κόμβου επί της Ε.Ο. Αθηνών – Ιωαννίνων στο ύψος της οδού Ελ. Βενιζέλου» Άρτας

 


Με έγγραφο  προς το Δήμο Αρταίων διατυπώνεται η σύμφωνη γνώμη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Ήπειρος 2014-2020 για τα σχέδια των τευχών της διακήρυξης και την ανοικτή διαδικασία ηλεκτρονικού διαγωνισμού προκήρυξης του έργου «Κατασκευή Κυκλικού Κόμβου επί της Ε.Ο. Αθηνών-Ιωαννίνων στο ύψος της οδού Ελ. Βενιζέλου» στο Δήμο Αρταίων.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 900.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

ΕΟΔΥ: Εβδομήντα δυο θάνατοι σήμερα, 6.926 νέα κρούσματα

 


Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 359.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εβδομήντα δυο θάνατοι σήμερα, 6.926 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 6.926.

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.180.556 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 49.0% άνδρες.

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 118 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 119.003 (3.6% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 72, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 28.205 θάνατοι.

Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 359 (65.7% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη.

To 91.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 203 (56.55%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 156 (43.45%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.519 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 313 (ημερήσια μεταβολή -4.57%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 352 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Δήμος Πωγωνίου: Συλλυπητήρια για το θάνατο του Γιάννη Εμμανουηλίδη

 


Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης και η Δημοτική εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους για το θάνατο του Γιάννη Εμμανουηλίδη, πρώην Δημάρχου Ανατολής.

Ο Γιάννης Εμμανουηλίδης, στην μακρά πορεία του στον χώρο της αυτοδιοίκησης, έδωσε το δικό του στίγμα και υπηρέτησε με αφοσίωση τους δημότες του.

Τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Π.Ε.Δ. Ηπείρου: Ψήφισμα για τον θάνατο του Γιάννη Εμμανουηλίδη


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ) Ηπείρου μόλις πληροφορήθηκε τη δυσάρεστη είδηση της εκδημίας του Γιάννη Εμμανουηλίδη, συνεδρίασε εκτάκτως και εξέδωσε το παρόν ψήφισμα.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ο Γιάννης Εμμανουηλίδης είχε διατελέσει Δήμαρχος Ανατολής, Δημοτικός Σύμβουλος Ιωαννίνων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τ.Ε.Δ.Κ. Νομού Ιωαννίνων.

Σε όλη την θητεία του ο εκλιπών είχε υπηρετήσει με ανιδιοτέλεια την πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση στην περιοχή, προωθώντας με συνέπεια τα συμφέροντα των Δημοτών.

Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Ηπείρου θα παρευρεθούν και θα καταθέσουν στεφάνι στην κηδεία του.

Με βαθειά θλίψη για αυτήν την απώλεια η Διοίκηση της Π.Ε.Δ. Ηπείρου εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους οικείους του.

Για την Π.Ε.Δ. Ηπείρου

Ο Πρόεδρος

Χρήστος Ντακαλέτσης

Δήμαρχος Δωδώνης

Ιωάννινα: Συνελήφθη αλλοδαπός με ένταλμα σύλληψης

 


Συνελήφθη σήμερα το πρωί στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή του Ειδικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Αθηνών για το αδίκημα της «Ληστείας».

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Περιφέρεια Ηπείρου: Απαγόρευση αλιείας στη Λίμνη Παμβώτιδα

 


Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνεται η απαγόρευση διενέργειας αλιείας (επαγγελματικής και ερασιτεχνικής) των ιχθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών με κάθε αλιευτικό μέσο και εργαλείο μέσα στην Λίμνη Παμβώτιδα, στις γύρω από αυτήν τάφρους και σε όλες τις τοποθεσίες των παραλιμνίων περιοχών και της Νήσου με σκοπό την προστασία της αναπαραγωγής των ιχθύων.

Η απαγορευτική περίοδος αλιείας αρχίζει από την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022 και ώρα 12:00 το μεσημέρι και λήγει την Τρίτη 31 Μαΐου 2022 και ώρα 8:00 π.μ. Για το ίδιο χρονικό διάστημα απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα που έχει σχέση με την αλιεία στη λίμνη.

ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/  

Δυο παραβάσεις στην Ήπειρο, την Κυριακή 10 Απριλίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Κυριακή 10 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 94.129 έλεγχοι, από τους οποίους οι 57.247 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 84 παραβάσεις. Παράλληλα, επιβλήθηκαν 2 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

·         34 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 31 πρόστιμα των 300 ευρώ και 3 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

o    14 στη Θεσσαλονίκη,

o      4 στο Βόρειο Αιγαίο,

o      4 στη Δυτική Μακεδονία,

o      3 στη Θεσσαλία,

o      3 στην Κρήτη,

o      2 στη Δυτική Ελλάδα,

o      2 στην Ήπειρο,

o      1 στην Πελοπόννησο και

o      1 στα Ιόνια Νησιά.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 105.993 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 102.301 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.692 των 150 ευρώ.

·         παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.938 ομοειδείς παραβάσεις.

·         47 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Δυτική Μακεδονία,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο, για παραβίαση υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδό του στη χώρα,

- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από επιβάτες Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και 2 παραβάσεις των 150 ευρώ σε επιβάτη και οδηγό Ι.Χ.Ε οχημάτων.

Στην Ήπειρο, 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη και πελάτες καταστημάτων.

Στη Στερεά Ελλάδα, 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στη Θεσσαλονίκη,

- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστήματος και 2 παραβάσεις στο κατάστημα και 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη καταστήματος.

- 1 παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας κανόνων λειτουργίας.

Στα Ιόνια Νησιά, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων. Επιπλέον, 1 παράβαση, για μη χρήση μάσκας, από επιβάτη οχήματος.

Στην Κεντρική Μακεδονία, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στην Πελοπόννησο, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτη καταστημάτων.

Στη Θεσσαλία, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη καταστήματος.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη καταστήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 34.998 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 3.040 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Πληρωμές από το υπουργείο Εργασίας, τον e-ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ, για την εβδομάδα 11-15 Απριλίου

 


Η καταβολή της ενίσχυσης στου εργαζόμενους που ήταν ενταγμένοι στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» τον Μάρτιο περιλαμβάνεται μεταξύ των προγραμματισμένων πληρωμών από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τον e-ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ, για την εβδομάδα 11-15 Απριλίου.

Ειδικότερα:

1. Από το υπουργείο Εργασίας και Οικονομικών Υποθέσεων θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα και, πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη 14 Απριλίου, οι εξής καταβολές:

– Καταβολή ενίσχυσης στους εργαζόμενους που είναι ενταγμένοι στον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Μάρτιος 2022) και Δώρο Πάσχα για την περίοδο 1η Ιανουαρίου-31 Μαρτίου 2022.

– Καταβολή Δώρου Πάσχα στους εργαζόμενους, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τέθηκαν σε αναστολή τον Ιανουάριο 2022.

– Αποζημίωση άδειας ειδικού σκοπού.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, για τον αριθμό των δικαιούχων και το ύψος των ποσών θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση.

2. Από τον e-ΕΦΚΑ, την περίοδο 11-15 Απριλίου, θα γίνουν οι ακόλουθες προγραμματισμένες καταβολές:

– 19,3  εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 670 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

– 200.000 ευρώ θα καταβληθούν σε 1.500 δικαιούχους για πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών υγείας σε ασφαλισμένους.

3. Από τον ΟΑΕΔ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

– 10  εκατ. ευρώ σε 25.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.

– 25 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 14.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.

– Καταβολή 1,5 εκατ. ευρώ σε 2.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 11 Απριλίου

 


Τη Δευτέρα 11 Απριλίου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας-ISOBOX, 08:30-15:30

Άρτα, Γενικό Νοσοκομείο Άρτας-ISOBOX, 08:30-15:30

Άρτα, Ελάτη Άρτας (Δήμος Γ. Καραϊσκάκη), 09:30-11:30

Άρτα, Καστανιά Άρτας (Δήμος Γ. Καραϊσκάκη), 12:00-14:00

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-17:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Παλαιό ΚΕΠ Πέρδικας, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου. 09:00-17:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Κοινοτικό Κατάστημα Μπάφρας, 10:00-13:00

Ιωάννινα, Κόνιτσα, Κέντρο Υγείας, 09:00 – 15:00

Ιωάννινα, Δελβινάκι, Κέντρο Υγείας, 09:00 – 15:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Καναλακίου, Καναλάκι, 09:00-12:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο Πάργας, Πάργα, 12:30-14:00.

COVID-19: Πώς επηρέασε τη σεξουαλική συμπεριφορά των γυναικών;

 


Επιδείνωση της σεξουαλικής λειτουργίας των γυναικών σε όλες τις χώρες, και κυρίως της επιθυμίας τους για σεξ κατά τη διάρκεια της πανδημίας, διαπίστωσε μια πορτογαλική ανασκόπηση μελετών. 

Οι περισσότερες μελέτες που περιέλαβε είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπήρξε σημαντική μείωση της συχνότητας των σεξουαλικών επαφών και αύξηση της μοναχικής σεξουαλικής ικανοποίησης.

Κύρια αιτία ήταν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης για την αποφυγή μετάδοσης του ιού, τα οποία περιλάμβαναν, μεταξύ άλλων, απαγορεύσεις επαφών, κυκλοφορίας και ταξιδιών.

Για τη σεξουαλική δραστηριότητα είχαν εκδοθεί συστάσεις από αρμόδιους φορείς στην Αμερική, κατά τις οποίες ο αυνανισμός θεωρήθηκε η ασφαλέστερη σεξουαλική πρακτική, ακολουθούμενη από τη σεξουαλική επαφή με σύντροφο που διέμενε στο ίδιο σπίτι. Αυτές οι συστάσεις οδήγησαν πολλούς σε διατάραξη και αναδιαμόρφωση της σεξουαλικής ζωής τους.

Επιστήμονες και μέσα μαζικής ενημέρωσης αναρωτιόντουσαν εάν ο εγκλεισμός θα οδηγούσε σε αύξηση ή μείωση της σεξουαλικής δραστηριότητας, σε αλλαγή των πρακτικών και συνηθειών, όπως για παράδειγμα η εξάλειψη του περιστασιακού σεξ, η προτίμηση του τηλεφωνικού και διαδικτυακού σεξ, ή στη χρήση σεξουαλικών παιχνιδιών. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που προέβλεπαν επίσης υψηλότερη συχνότητα χρήσης ταινιών πορνό ως μέσο σεξουαλικής διέγερσης και καταφυγή στην αυτοϊκανοποίηση.