Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Παρακάλαμος: Το Σάββατο 26 Ιουνίου το τελευταίο «αντίο» στο συγχωριανό Τσιότζιο Κ. Αντώνιο

 


Το Σάββατο 26 Ιουνίου το τελευταίο «αντίο» στο 67χρονο συγχωριανό Τσιότζιο Κ. Αντώνιο.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

ΕΟΔΥ: Είκοσι ένα θάνατοι σήμερα, 395 νέα κρούσματα

 


Δεν εντοπίστηκε κανένα κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, είκοσι ένα θάνατοι σήμερα, 395  νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 25 Ιουνίου 2021 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 395, εκ των οποίων

κανένα δεν εντοπίστηκε σε ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 420.295 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 38 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 578 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 21, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.634 θάνατοι.Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 239 (65.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη.

To 82.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.649 ασθενείς.

Οι εισαγωγές 2 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 53 (ημερήσια μεταβολή -18.46%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 58 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση διάρρηξης – κλοπής καταστήματος, που έγινε σε χωριό της Άρτας

 

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή

 

Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας υπόθεση διάρρηξης – κλοπής καταστήματος, που έγινε σε χωριό της Άρτας.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την 23-06-2020, ο κατηγορούμενος διέρρηξε κατάστημα (καντίνα), από όπου αφαίρεσε κανό θαλάσσης και -10- σωσίβια.

Στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκε το κλεμμένο κανό το οποίο και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Τρεις ισόπεδοι κυκλικοί κόμβοι στην πόλη των Ιωαννίνων εντάχθηκαν στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020»

 


Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη η απόφαση ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» της πράξης «Δημιουργία ισόπεδων κυκλικών κόμβων» Δήμου Ιωαννιτών, συνολικής δημόσιας δαπάνης  1.344.000 ευρώ.

 Η πράξη περιλαμβάνει τη δημιουργία τριών ισόπεδων κυκλικών κόμβων, που περιγράφονται στο Σχέδιο για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα του Δήμου. Πρόκειται για τους κόμβους:

   -   Λ. Δωδώνης-Ναπ. Ζέρβα-Πυρσινέλα-Κωνστ. Ελευθερίου-Εισαγγελέα Σπύρου: Προτείνεται η διαμόρφωση ισόπεδου κυκλικού κόμβου με διάμετρο κυκλικής νησίδας 22.00 μ και εξωτερική 44.00 μ, με πλάτος οδοστρώματος 8,50 μμ και πλακοστρωμένο δακτυλίδι της κυκλικής νησίδας πλάτους

  -   Λεωφόρος Γράμμου, Λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως & οδός Καλπακίου: Προτείνεται η διαμόρφωση ισόπεδου κυκλικού κόμβου με διάμετρο κυκλικής νησίδας 23.00 μ και εξωτερική 42.00, με πλάτος οδοστρώματος 8,50 μμ και πλακοστρωμένο δακτυλίδι της κυκλικής νησίδας πλάτους 2,00μμ.

  -   Λεωφόρος Γράμμου με την οδό Ι. Δραγούμη: Προτείνεται η κατασκευή ισόπεδου κυκλικού κόμβου με δύο λωρίδες κυκλοφορίας. Η εξωτερική διάμετρος του κυκλικού κόμβου θα είναι 44 μέτρα και η μη προσπελάσιμη εσωτερική νησίδα, θα έχει διάμετρο 24 μέτρα. Ο κόμβος θα διαθέτει υπερβατή ζώνη κεντρικής νησίδας πλάτους 1,50 μέτρα. Το πλάτος των λωρίδων κυκλοφορίας του εσωτερικού δακτυλίου θα είναι 8,50 μέτρα. Για τον φωτισμό του κυκλικού κόμβου, προτείνεται η τοποθέτηση προβολέων στην κορυφή χαμηλού ιστού.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Ανάλγητη η κυβέρνηση απέναντι στους συνταξιούχους παίρνει πίσω τα αναδρομικά

 


Το ανάλγητο πρόσωπό της απέναντι στους συνταξιούχους επιβεβαίωσε η κυβέρνηση, κατά την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών Παναγιώτης Κουρουμπλής, για την φορολόγηση των αναδρομικών που έλαβαν οι συνταξιούχοι το 2020.

Ο κ. Κουρουμπλής θύμισε ότι ένα εκατομμύριο και πλέον συνταξιούχοι δικαιώθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας και πήραν αναδρομικά 11μήνου (6 μήνες από το 2015 και 5 μήνες από το 2016) για περικοπές που είχαν ψηφιστεί το 2012. Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν συμμορφώθηκε συνολικά με την απόφαση του ΣΤΕ αφαιρώντας τα δώρα και τις άδειες από το ποσό των αναδρομικών που κατέβαλε. Είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση με τους νόμους 4714 (αρ. 114) και 4734 κατάργησε την αυτοτελή φορολόγηση των αναδρομικών που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τώρα υποχρεώνει τους συνταξιούχους να υποβάλλουν δύο τροποποιητικές δηλώσεις για το 2015 και 2016, με αποτέλεσμα και να πληρώσουν χρήματα στους λογιστές και να φορολογηθούν με έως και 44% αντί του 20% της αυτοτελούς φορολόγησης. «Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση παίρνει πίσω όσα έδωσε», είπε ο κ. Κουρουμπλής.

Ο υφυπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει τους νόμους και έχει ήδη καταβάλλει τα αναδρομικά ως όφειλε. Στην επιμονή του κ. Κουρουμπλή για αυτοτελή φορολόγηση των αναδρομικών, ο κ. Βεσυρόπουλος δήλωσε με τον πιο κυνικό τρόπο ότι οι συνταξιούχοι θα πρέπει να υποβάλλουν δύο τροποποιητικές δηλώσεις για να φορολογηθούν. Είπε μάλιστα ότι η κυβέρνηση έχει και στο παρελθόν δώσει την ίδια απάντηση.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε εθελοντική αιμοδοσία στην Ήπειρο ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών

 


Η εθελοντική αιμοδοσία συνδιοργανώθηκε από το «Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.) Ήπειρος» και τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στην Ήπειρο ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών.

Η αιμοδοσία συνδιοργανώθηκε από το «Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.) Ήπειρος» και τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου και πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα (22/06), την Άρτα, την Πρέβεζα (23/06) και την Ηγουμενίτσα (24/06).

Στόχος της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση και η αφύπνιση των πολιτών στο θέμα των εξαρτήσεων.

Σε δηλώσεις της κατά την έναρξη της εθελοντικής αιμοδοσίας στα Ιωάννινα η υπεύθυνη Κοινωνικής Επανένταξης του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος Γιώτα Παναγιωτίδου ανέφερε ότι «διοργανώνουμε αυτή τη γιορτή ζωής, γιατί η αιμοδοσία και τα αποτελέσματά της είναι χάρισμα ζωής.

Ημερίδα για την τραχειοστομία και τη δυσφαγία – η διεπιστημονική προσέγγιση το Σάββατο 26 Ιουνίου, στις 9 το πρωί

 


Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Αξιολόγηση και αντιμετώπιση ασθενούς με Τραχειοστομία και Δυσφαγία» θα πραγματοποιηθεί ψηφιακά αύριο Σάββατο 26 Ιουνίου, με ελεύθερη συμμετοχή, ξεκινώντας τις εργασίες της στις 9 το πρωί.

Η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος Κεφαλής – Τραχήλου, ΠαιδοΩΡΛ, Επιστημονική Συνεργάτης Νοσοκομείων ΥΓΕΙΑ – ΜΗΤΕΡΑ, δρ Ανατολή Παταρίδου, επισημαίνει τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης αυτών των ασθενών.

«Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από την τάση για ολοένα βελτιούμενη ποιότητα στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Η Ημερίδα αυτή θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον όλων των ειδικών σε μια ομάδα ανθρώπων, που, ήδη, έχουν μια πολύ δύσκολη καθημερινότητα, που σχετίζεται με σοβαρές διαταραχές σε βασικές λειτουργίες, όπως η Σίτιση και η Αναπνοή», αναφέρει η κα Παταρίδου και προσθέτει:

«Η έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση αυτών των ασθενών απαιτεί διεπιστημονική προσέγγιση και εξατομίκευση, γεγονός που τους εξασφαλίζει μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Η έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της δυσφαγίας είναι κρίσιμη, για την αποφυγή σοβαρών επιπλοκών».

Μια παράβαση στην Ήπειρο, την Πέμπτη 24 Ιουνίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Πέμπτη 24 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 79.118 έλεγχοι, από τους οποίους οι 40.061 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 44 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκε 1 σύλληψη, ως ακολούθως:

24 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

 11 στο Βόρειο Αιγαίο,

   6 στη Στερεά Ελλάδα,

   3 στην Αττική,

   1 στην Κρήτη,

   1 στην Ήπειρο,

   1 στη Δυτική Μακεδονία και

   1 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 59.564 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 57.453 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.111 των 150 ευρώ.

17 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

 6 στο Βόρειο Αιγαίο,

 4 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

 3 στη Πελοπόννησο,

 2 στην Αττική και

 2 στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 193.635 ομοειδείς παραβάσεις.

3 παραβάσεις και 1 σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Ήπειρο, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε καφενείο για υπέρβαση ορίου καθήμενων πελατών σε τραπέζι του καταστήματος.

Στη Δυτική Ελλάδα, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφενείου, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος.

Στο Νότιο Αιγαίο, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ψητοπωλείο για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 6.915 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.102 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ, την Παρασκευή 25 Ιουνίου

 


Την Παρασκευή 25 Ιουνίου,  Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Δημαρχείο Άρτας, Περιφερειακή Οδός & Αυξεντίου, 09:00-17:00

Πλατεία Δημαρχείου, Ηγουμενίτσα, 09:00-17:00

Δημαρχείο Παραμυθίας, Θεσπρωτία, 10:00

Κοινοτικό Γραφείο Συβότων, Θεσπρωτία, 10:00

Πλατεία Πύρρου, Ιωάννινα, 09:00-17:00

Παραλία Πρέβεζας, Λιμεναρχείο, Σπηλιάδου 7, 09:00-17:00

Πρέβεζα: Ενημερωτική δράση με θέμα «Νέοι στην κυκλοφορία» από το Τμήμα Τροχαίας σε σχολεία της πόλης

 


Ενημερωτική δράση με θέμα «Νέοι στην κυκλοφορία», πραγματοποιήθηκε από την 1η Τοπική Ομάδα Υγείας (Τ.ΟΜ.Υ.) Πρέβεζας σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας σε σχολεία της πόλης της Πρέβεζας, στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας για το σχολικό έτος 2020-2021.

Ειδικότερα, κατά τον τελευταίο μήνα, εκπρόσωποι των παραπάνω υπηρεσιών είχαν την ευκαιρία να βρεθούν κοντά σε μαθητές του Μουσικού Σχολείου καθώς και του 2ου και 5ου δημοτικού σχολείου.

Σκοπός της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των μαθητών για την οδική συμπεριφορά, τους κινδύνους που σχετίζονται άμεσα με την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων καθώς και τα μέτρα πρόληψης για την ασφαλή τους κυκλοφορία.

Σύλληψη δύο ανδρών που κατηγορούνται για διευκόλυνση μεταφοράς παράτυπων μεταναστών

 


Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων και του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, οδήγησαν στη σύλληψη δύο ανδρών που κατηγορούνται για διευκόλυνση μεταφοράς παράτυπων μεταναστών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, χθες (24-06- 2021) το πρωί στο 17ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ιωαννίνων Άρτας (στο ύψος του Κρυφοβού Ιωαννίνων), ακινητοποίησαν για έλεγχο Δ.Χ. λεωφορείο εταιρείας οδικών μεταφορών και συνέλαβαν τον οδηγό αυτού, διότι όπως διαπιστώθηκε μετέφερε (23) αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων για τη νόμιμη είσοδο και παραμονή τους στη χώρα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ανωτέρω αλλοδαποί θα αποβιβάζονταν στα Ιωάννινα με σκοπό στη συνέχεια να εξέλθουν της χώρας μας μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου.

Επίσης, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας, χθες το μεσημέρι στην Άρτα συνελήφθη για την εμπλοκή του στην υπόθεση και έτερος ημεδαπός, υπάλληλος της παραπάνω εταιρείας οδικών μεταφορών, ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνεται και ο πρόεδρος της εταιρείας.

Κατασχέθηκε το Δ.Χ. λεωφορείο, ως μέσο διευκόλυνσης της παράνομης μεταφοράς.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

 

Παιδιατρικό πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο σχετιζόμενο με τον SARS-CoV-2

 


Τα παιδιά και οι έφηβοι αποτελούν την ηλικιακή ομάδα με τον χαμηλότερο κίνδυνο σοβαρής νόσησης και επιπλοκών από τον SARS-CoV-2. Αντιπροσωπεύουν το 1-8% των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων περιπτώσεων και λιγότερο από το 1% του συνολικού αριθμού των θανάτων. Τα περισσότερα παιδιά που προσβάλλονται παραμένουν ασυμπτωματικά ή εμφανίζουν ήπιες κλινικές εκδηλώσεις και αναρρώνουν μέσα σε λίγες εβδομάδες. Ένα μικρό ποσοστό παιδιών, ωστόσο, εμφανίζει σοβαρή νόσο, που μπορεί να απαιτήσει εισαγωγή σε μονάδα εντατικής νοσηλείας.

Τον Απρίλιο του 2020 περιγράφηκε μια νέα κλινική οντότητα, το πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο των παιδιών (MIS-C) ή παιδιατρικό πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο (PIMS), χρονικά σχετιζόμενο με τον SARS-CoV-2, σε παιδιά με ιστορικό λοίμωξης από τον ιό αυτόν. Πρόκειται για μια σοβαρή μορφή της νόσου, ένα κλινικό σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από πολυοργανική συμμετοχή, με εκδηλώσεις από το αναπνευστικό, το γαστρεντερικό ή το καρδιαγγειακό σύστημα, αιματολογικές ή βλεννογονοδερματικές αλλοιώσεις, εξηγεί η κ. Μαρία Ελένη Βαρανάκη, Επιμελήτρια Παιδίατρος στο Metropolitan Hospital. Παράλληλα, παρατηρείται χαρακτηριστική αύξηση των δεικτών φλεγμονής, αναιμία, λεμφοπενία και θρομβοπενία. Το σύνδρομο αυτό αποτελεί όψιμη εκδήλωση της νόσησης από COVID-19, καθώς εκδηλώνεται 2-4 εβδομάδες μετά την οξεία λοίμωξη.