Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική ημερίδα Διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας, στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου

 

Το πρόγραμμα παρακολούθησαν συνολικά 6 Διαπραγματευτές από όλη την Ήπειρο

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες (06-06-2024) στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Ηπείρου εκπαιδευτική ημερίδα Διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, την ημερίδα παρακολούθησαν 5  Διαπραγματευτές, προερχόμενοι από όλες τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Ηπείρου, με επικεφαλής Αξιωματικό – Διαπραγματευτή της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, ενώ συντονιστικό ρόλο είχαν δύο Αξιωματικοί – Διαπραγματευτές της Ειδικής Εκπαιδευτικής Ομάδας.

Ακόμη, στην ημερίδα συμμετείχαν και δύο Αξιωματικοί – Ψυχολόγοι της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν η επικαιροποίηση των γνώσεων των Διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας σε θέματα αντιμετώπισης περιστατικών ιδιαίτερου χειρισμού, καθώς και η ανάλυση διαχείρισης περιστατικών στο πλαίσιο της αστυνομικής δράσης, με σκοπό την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση ανάλογων υποθέσεων στην καθημερινή αστυνομική πρακτική.

Σημειώνεται ότι η Ομάδα Διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας, ως επιχειρησιακός βραχίονας στην αντιμετώπιση περιστατικών ομηριών και κρίσεων, αποτελεί στρατηγική επιλογή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Εκστρατεία εμβολιασμών και ηλεκτρονικής σήμανσης ποιμενικών σκύλων ξεκινά ο Δήμος Ζίτσας

 


Εκστρατεία εμβολιασμών και ηλεκτρονικής σήμανσης ποιμενικών σκύλων ξεκινά ο Δήμος Ζίτσας ενισχύοντας τον αγώνα και την προσπάθεια που καταβάλει για την όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη διαχείριση του δυσεπίλυτου ζητήματος των αδέσποτων ζώων.

Ο Δήμος Ζίτσας τα τελευταία χρόνια υλοποιεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων συμφώνα με τα όσα ορίζει η κείμενη νομοθεσία. Σκοπός του προγράμματος είναι αφενός η σταθεροποίηση και η σταδιακή μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων, μέσω της στείρωσης, σήμανσης, καταγραφής και υιοθεσίας τους και αφετέρου η ευζωία τους, με την παροχή της κατά περίπτωση κτηνιατρικής φροντίδας.

Στο πλαίσιο των παραπάνω δράσεων 800 εμβόλια για τον ιό της λύσσας και της λεπτοσπείρωσης θα καλύψουν τις ανάγκες των κτηνοτρόφων που διαθέτουν ποιμενικούς σκύλους.

Οι εμβολιασμοί και η ηλεκτρονική σήμανση θα πραγματοποιηθεί από τον ιδιώτη κτηνίατρο με τον οποίο συνεργάζεται ο Δήμος Ζίτσας.

Ιωάννινα: Συνελήφθη ημεδαπός για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

 


Συνελήφθη χθες (6-06-2024) το απόγευμα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο στο πλαίσιο αναζητήσεων, ύστερα από καταγγελία σύμφωνα με την οποία προηγουμένως είχε προβεί σε προτάσεις εναντίον ανήλικης ημεδαπής, με τις οποίες πρόσβαλε τη γενετήσια αξιοπρέπειά της.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Σιταριά Πωγωνίου: Όρθρος και Θεία Λειτουργία στο εξωκκλήσι της Παναγίας, το Σάββατο 8 Ιουνίου

 


Το Σάββατο 8 Ιουνίου 2024 θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία στο εξωκκλήσι της Παναγίας (08:00-10:00).

Ιωάννινα: Συνελήφθη αλλοδαπός διωκόμενος

 


Συνελήφθη χθες (6-06-2024) το πρωί στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων αλλοδαπός διωκόμενος.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε κατά τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των αυστριακών αρχών για τα αδικήματα «της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, με μέγιστη ποινή φυλάκισης (3) έτη.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια για τις Ευρωεκλογές

 


Τα μέτρα αναπτύσσονται σταδιακά από 7 έως και 10 Ιουνίου

Η Ελληνική Αστυνομία εφαρμόζει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας, σε όλη την επικράτεια, κατά την περίοδο των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου 2024.

Ο σχεδιασμός των μέτρων εντάσσεται στο πλαίσιο ειδικότερων εντολών και κατευθύνσεων για αυξημένη παρουσία και δραστηριοποίηση των Υπηρεσιών Τροχαίας, ώστε να συμβάλλουν στη διαμόρφωση συνθηκών ομαλής και ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας και διευκόλυνσης των πολιτών στις μετακινήσεις τους, καθώς επίσης και στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Τα μέτρα αναπτύσσονται σταδιακά από την Παρασκευή 7 Ιουνίου έως και τη Δευτέρα 10 Ιουνίου και θα κλιμακωθούν – κορυφωθούν τις ώρες – ημέρες μαζικής εξόδου-εισόδου των οχημάτων, από και προς τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Ο σχεδιασμός πραγματοποιήθηκε με μέριμνα της Διεύθυνσης Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και περιλαμβάνει τις βασικές κατευθύνσεις για την ανάπτυξη των μέτρων σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, καθώς και τις επιμέρους παρεμβάσεις, με βάση τα τοπικά προβλήματα και τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν, ανά ευρύτερη περιοχή ή περιφέρεια και ειδικότερα:

Επιστρέφονται οι πινακίδες οχημάτων, λόγω Ευρωεκλογών

 


Η επιστροφή των πινακίδων γίνεται από χθες Πέμπτη με την καταβολή του αντίστοιχου προστίμου και με την προσκόμιση των απαραίτητων για την παραλαβή δικαιολογητικών.

Τις πινακίδες των οχημάτων, που είχαν αφαιρεθεί από τη Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας, θα μπορούν να πάρουν πίσω και σήμερα Παρασκευή (7/6) οι κάτοχοι αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, προκειμένου να διευκολυνθούν στις μετακινήσεις τους για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Η επιστροφή των πινακίδων γίνεται από χθες Πέμπτη με την καταβολή του αντίστοιχου προστίμου και με την προσκόμιση των απαραίτητων για την παραλαβή δικαιολογητικών (άδεια κυκλοφορίας, ασφαλιστήριο συμβόλαιο, αστυνομική ταυτότητα ή θεωρημένη εξουσιοδότηση στην περίπτωση που δεν θα τις παραλάβει ο ιδιοκτήτης), από τα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Αθηναίων (Αγ. Κωνσταντίνου 14, 1ος όροφος), από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Εξιχνίαση κλοπής από αυτοκίνητο στα Ιωάννινα

 


Ταυτοποιήθηκε ημεδαπός για την εμπλοκή του στην υπόθεση

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων κλοπή, που έλαβε χώρα το βράδυ της 13/05/2024 σε περιοχή των Ιωαννίνων.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος αφαίρεσε από σταθμευμένο αυτοκίνητο, χρηματικό ποσό 500 ευρώ, κινητό τηλέφωνο και ακουστικά.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Έως 26 Ιουνίου οι αιτήσεις για τα τιμολόγια αγροτικού ρεύματος «ΓΑΙΑ»

 


Λήγει στις  26 Ιουνίου η δυνατότητα αίτησης για ένταξη στα αγροτικά προϊόντα «ΓΑΙΑ» της ΔΕΗ, τα οποία προσφέρουν σταθερή τιμή για τα 2 πρώτα χρόνια, από 0,093 ευρώ ανά κιλοβατώρα, υπενθυμίζει η επιχείρηση σε σημερινή ανακοίνωση

Τα αγροτικά προϊόντα ΓΑΙΑ της ΔΕΗ απευθύνονται αποκλειστικά σε πελάτες με αγροτική ιδιότητα.

Έχουν συνολική διάρκεια 10 χρόνια, και προσφέρουν σταθερή τιμή ανά κιλοβατώρα για τα δύο πρώτα έτη. Με το πέρας των δύο πρώτων ετών και για τα επόμενα οκτώ, ο πελάτης απολαμβάνει σταθερή τιμή για το 1/3 της κατανάλωσης, ενώ για την υπόλοιπη κατανάλωση θα έχει τη δυνατότητα επιλογής τιμολογίου από τα προσφερόμενα εκείνη την περίοδο.

Δικαίωμα ένταξης στα προϊόντα ΓΑΙΑ έχουν οι κάτοχοι συνδέσεων αγροτικού ρεύματος Χαμηλής ή Μέσης Τάσης, για τις οποίες δεν υφίστανται ληξιπρόθεσμες οφειλές ή έχουν ρυθμισμένες οφειλές λογαριασμών που έχουν εκδοθεί έως και 31/12/2023.

ΔΥΠΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για πρόγραμμα που αφορά σε 25.000 ανέργους με εκπαιδευτικό επίδομα έως 400 ευρώ

 


Ξεκίνησε την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024, η υποβολή αιτήσεων ανέργων για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα απόκτησης και αναβάθμισης πράσινων δεξιοτήτων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα παραμείνει ενεργή έως τη συμπλήρωση των διαθέσιμων 25.000 θέσεων. Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης– NextGenerationEU και έχει ως στόχο τη διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους, στο πλαίσιο της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης της οικονομίας.

Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας 80 ωρών. Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων από ανεξάρτητους φορείς και, όσοι επιτύχουν, θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος, που ανέρχεται σε έως 400 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης).

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Παρασκευή 7 Ιουνίου

 


Την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024,  ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Περιφερειακό Ιατρείο Συβότων, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Λ. Σταύρου Νιάρχου, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Φιλιππιάδας, 09:00-12:00

Ατοπική δερματίτιδα: Μπορεί ένα εμβόλιο να τη θεραπεύσει;

 


Η αξιοποίηση των πρόσφατων ανακαλύψεων για τον τρόπο που αντιδρά το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών με ατοπική δερματίτιδα χαρίζει ελπίδες ότι οι μικροί ασθενείς μελλοντικά θα μπορούν να απαλλάσσονται από τα συμπτώματα.

Επιστήμονες από το Κολλέγιο Trinity του Δουβλίνου υποστηρίζουν ότι τα αποτελέσματα  της έρευνάς τους αποτελούν τη βάση για την ανάπτυξη ενός «εξατομικευμένου» εμβολίου που θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις υποτροπές της συγκεκριμένης δερματοπάθειας που οφείλονται σε μόλυνση από το βακτήριο Staphylococcus aureus (χρυσίζων σταφυλόκοκκος).

«Το ποσοστό των παιδιών που υποφέρουν από ατοπική δερματίτιδα αγγίζει το 25%. Αυτή η χρόνια πάθηση μπορεί, βέβαια, να επηρεάσει ανθρώπους κάθε ηλικίας, περιλαμβανομένων των βρεφών. Εννέα στους δέκα ασθενείς εμφανίζουν τη νόσο πριν από την ηλικία των 5 ετών και τρεις στους τέσσερις παρουσιάζουν αξιοσημείωτη βελτίωση στη σοβαρότητα της νόσου μέχρι την ηλικία των 14 ετών. Όμως, ένας στους τέσσερις ταλαιπωρείται από σημαντικές υποτροπές και κατά την ενήλικη ζωή του.

Η ατοπική δερματίτιδα προκαλείται από γενετικούς παράγοντες που οδηγούν σε διαταραχή του επιδερμικού φραγμού και δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Τα παιδιά που έχουν έναν γονέα με ατοπική δερματίτιδα είναι 60% πιθανό να την εμφανίσουν. Το ποσοστό αυξάνεται σε σχεδόν 80% για αυτά που πάσχουν και οι δύο γονείς τους. Σχεδόν το 40% των ασθενών έχουν τουλάχιστον έναν συγγενή πρώτου βαθμού με ατοπική δερματίτιδα. Πυροδοτείται και υποτροπιάζει από περιβαλλοντικούς παράγοντες.