Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023

Π.Α.Σ. Αλμυρός: Μεταγραφική ενίσχυση με τον γκολκίπερ Σπύρο Γκόνη

 


Η ομάδα του Π.Α.Σ. Αλμυρού προχώρησε στην απόκτηση του τερματοφύλακα Σπύρου Γκόνη από την ΑΕΔ Πωγωνάτος.

Η διοίκηση του Αλμυρού  τον καλωσορίζει στην ομάδα και του εύχεται  καλή ποδοσφαιρική χρονιά με υγεία και χωρίς τραυματισμούς.

O Christopher King παρουσιάζει τις πρώτες σπάνιες ηχογραφήσεις δημοτικής μουσικής από την Κόνιτσα την Κυριακή 20 Αυγούστου

 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

O Christopher King παρουσιάζει τις πρώτες σπάνιες ηχογραφήσεις δημοτικής μουσικής από την Κόνιτσα, την Κυριακή 20 Αυγούστου 2023, στην κεντρική πλατεία.

Ώρα έναρξης: 21:00

Ιερά Μονή Σωσίνου: Θεία λειτουργία την Κυριακή 20 Αυγούστου, ώρα 7:30 π.μ..



Πρόγραμμα

Την Κυριακή 20 Αυγούστου 2023, θα τελεστεί  θεία λειτουργία στην Ιερά Μονή Σωσίνου, ώρα 7:30 π.μ..

Δήμος Πωγωνίου: Ξεκινούν οι εργασίες για την «Ανάδειξη περιοχής “Ντοβρίτσι” Κοινότητας Ριαχόβου Δ.Ε. Άνω Καλαμά»

 


Έναρξη εργασιών για ένα από τα πιο σημαντικά έργα που θα οδηγήσουν στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Ο λόγος για το έργο «Ανάδειξη περιοχής “Ντοβρίτσι” Κοινότητας Ριαχόβου Δ.Ε. Άνω Καλαμά», του 3ου έργου ενός φιλόδοξου project που ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια.

Με την  ανάδειξη της περιοχής “Ντοβρίτσι” Ριαχόβου, θα ολοκληρωθεί  ο ενιαίος χώρος αναψυχής περιμετρικά της λίμνης Ριαχόβου  που θα καταλήγει στην Ιερομνήμη, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν την ηρεμία και την επαφή με το φυσικό κάλλος της περιοχής.

Το έργο με προϋπολογισμό μελέτης 278.254,00€ με Φ.Π.Α.24%, εντάχθηκε στο  Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» για το έτος 2021, στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αστική Αναζωογόνηση & Λοιπές δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Πράσινου Ταμείου και θα εκτελεστεί με χρηματοδότηση του προγράμματος αλλά και με ιδίους πόρους του Δήμου Πωγωνίου.

Σιταριά Πωγωνίου: Όρθρος και Θεία Λειτουργία στο εξωκκλήσι των Ταξιαρχών, το Σάββατο 19 Αυγούστου

 


Το Σάββατο 19 Αυγούστου 2023 θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία στο εξωκκλήσι των Ταξιαρχών (κοιμητήριο) 08:00-10:00.

Διακόσια δεκαεννέα χρόνια (από το 1804) της Μάχης του Σέλτσου και του Ολοκαυτώματος των Σουλιωτών

 


Συνελήφθη χθες (17-08-2023) το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας ημεδαπός καθώς κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -2- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους (1,80) και (2,20) μέτρων φυτεμένα στον προαύλιο χώρο και ένας κλώνος κάνναβης προς αποξήρανση, ύψους δύο μέτρων.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη αλλοδαπός διωκόμενος

 


Στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς συνελήφθη από αστυνομικούς του οικείου Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων αλλοδαπός διωκόμενος.

Ειδικότερα, ο αλλοδαπός επιχείρησε να εισέλθει στη χώρα και κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας του Β΄ Τμήματος Πλημμελειοδικών Χαλκίδας για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ο  συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δήμος Κόνιτσας: Θεατρική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων το Σάββατο 18 Αυγούστου, ώρα 9:30 μ.μ.,

 


Θεατρική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων το Σάββατο 18 Αυγούστου 2023, ώρα 9:30 μ.μ., στην Κόνιτσα.

Απαγορεύεται η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της Π.Α.Ε. Κηφισίας

 


Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με απόφαση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, απαγορεύεται η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της Π.Α.Ε. ΚΗΦΙΣΙΑΣ κατά τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της SUPERLEAGUE 1, ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο 19 Αυγούστου 2023 και ώρα 20:00 στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες», μεταξύ των ομάδων «Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ – Π.Α.Ε. ΚΗΦΙΣΙΑ», για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Σιταριά Πωγωνίου: Λαϊκοδημοτική βραδιά στην «Θέα», το Σάββατο 19 Αυγούστου

 


Λαϊκοδημοτική βραδιά στην «Θέα», το Σάββατο 19 Αυγούστου 2023,  στην «Θέα», Σιταριά Πωγωνίου.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή την Τρίτη 22 Αυγούστου, ώρα 12.00 το μεσημέρι

 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Σας προσκαλούμενα προσέλθετε στην τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης  στις 22 Αυγούστου 2023, ημέρα Τρίτη και ώρα -12.00 το μεσημέρι στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου, σύμφωνα με το άρθρο 75 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει , την υπ. αριθμ.374/2022 (αρ.πρωτ. 39135/30-05-22)εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, το άρθρο 78 του Ν.4954/2022 (ΦΕΚ 136/09-07-2022)  καθώς και την ΚΥΑΔ1α/ΓΠ.οικ. 51236/09.09.2022 (ΦΕΚ 4756/09.09.2022 τεύχος Β') όπως ισχύει σήμερα, για τη λήψη απόφασης επί των παρακάτω θεμάτων:

ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

1.Αποδοχή επιχορήγησης του Δήμου Πωγωνίου συνολικού ποσού 8.100,00€ για την ειδική εκλογική αποζημίωση στους υπαλλήλους που συμμετείχαν στην προπαρασκευή και διεξαγωγή των εκλογών την 25ηΙουνίου 2023.

2.Καθορισμός όρων διενέργειας δημοπρασίας εκμίσθωσης δημοτικού καταστήματος στην Κοινότητα Βασιλικού (σχετ. αρ.119/23 Α.Δ.Σ.-ΑΔΑ: 6PΠΥΩ1Ω-ΠΓΘ).

3.Ορισμός δικηγόρου για σύνταξη γνωμοδότησης κατόπι αιτήματος του Αντιδημάρχου κ. Αθ. Φωτίου για νομική κάλυψή του κατά της υπ. αριθ.  2266/5-9-22 απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων.

4.Ορισμός δικηγόρου για σύνταξη γνωμοδότησης κατόπι αιτήματος του Δημάρχου  και 4 υπαλλήλων του Δήμου Πωγωνίου για νομική κάλυψή τους κατά το στάδιο κύριας ανάκρισης σχετικά με υπόθεση με την ΒΙΚΟΣ Α.Ε.

Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο  Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπή

ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Συνάντηση αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς, έτους 1974

 


Την 21η Αυγούστου 2023 και ώρα 11:00 π.μ. 4η συνάντηση των αποφοίτων του Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς έτους 1974, στη Σχολή,  49 χρόνια μετά.

Περίπατος στις πηγές Βελλάς, όπου και θα παρατεθεί το γεύμα. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στους νερόμυλους, κάτω από τις πηγές, για να δούμε το έργο της αποκατάστασής τους.

Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Δολό Πωγωνίου, ένα χωριό μνημείο αρχιτεκτονικής, προκειμένου να τιμήσουμε το συμμαθητή μας, καλλιτέχνη- ζωγράφο Παναγιώτη Παπαϊωάννου, ο οποίος εκθέτει τα έργα του στο οικείο δημοτικό σχολείο και να τα θαυμάσουμε.

Εκεί θα απολαύσουμε τον απογευματινό καφέ και θα ορίσουμε τη επόμενη συνάντησή μας.

Σας αναμένουμε όλους ,όσους δηλώσατε συμμετοχή.

ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ!

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Παρασκευή 18 Αυγούστου

 


Την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023 ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, Γ.Ν Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Περιφερειακό Ιατρείο Συβότων, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημαρχείου Φιλιππιάδας, 09:00-12:00

Καλοκαιρινή Ωτίτιδα: Τι να προσέξουμε

 


Οι ωτίτιδες το καλοκαίρι κάνουν συχνά την εμφάνιση τους λόγω της αυξημένης χρήσης του ντους, των θαλασσινών μπάνιων και της ανόδου της θερμοκρασίας, παράγοντες που οδηγούν στην αύξηση της υγρασίας στο αυτί και συγκεκριμένα στον έξω ακουστικό πόρο.

Τι ορίζουμε ως καλοκαιρινή ωτίτιδα ή αλλιώς εξωτερική ωτίτιδα;

«Αυτό το φαινόμενο, της αυξημένης υγρασίας στο αυτί, το ονομάζουμε εξωτερική ωτίτιδα ή αλλιώς swimmer’s ear – το αυτί του κολυμβητή. Έχουμε λοιπόν, μια φλεγμονή του δέρματος του έξω ακουστικού πόρου δηλαδή, του σωλήνα που ξεκινά από το πτερύγιο και φτάνει έως το τύμπανο. Περίπου το 1% των ανθρώπων νοσεί από αυτήν κάθε χρόνο, κυρίως το καλοκαίρι, ενώ το 10% των ανθρώπων συνολικά θα εκδηλώσουν τη λοίμωξη τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους.

Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να είμαστε καλά ενημερωμένοι ώστε να γνωρίζουμε πώς να αντιμετωπίζουμε τη συγκεκριμένη λοίμωξη και να αποφεύγουμε την ταλαιπωρία της ωτίτιδας», επισημαίνει ο κ. Χρήστος Γκιώνης Διευθυντής Ωτορινολαρυγγολόγος στο Metropolitan Hospital. Εξηγεί πώς μπορεί να προκληθεί η ωτίτιδα, τα συμπτώματα, τη θεραπευτική αντιμετώπισή της, αλλά κυρίως παραθέτει οδηγίες που βοηθούν στην προστασία των αυτιών από καλοκαιρινές ωτίτιδες.

Από τι προκαλείται η εξωτερική ωτίτιδα;

«Προκαλείται κυρίως από βακτήρια με συνηθέστερα την ψευδομονάδα και τον σταφυλόκοκκο και σπανιότερα από μύκητες (ωτομύκωση), μικρόβια που φιλοξενούνται ούτως ή άλλως στο δέρμα του πόρου και υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν προκαλούν προβλήματα. Όμως, εξαιτίας διαφόρων παραγόντων, βρίσκουν την ευκαιρία να αναπτυχθούν και να εμφανίσουν λοιμογόνο δράση, προκαλώντας την ωτίτιδα».