Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

2.500 αναπληρωτές δάσκαλοι και νηπιαγωγοί πιάνουν δουλειά τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου

Τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, 2.500  αναπληρωτές δάσκαλοι και νηπιαγωγοί αναλαμβάνουν υπηρεσία στα σχολεία της χώρας.
Στην κύρωση των σχετικών πινάκων πρόσληψης των 2.500 αναπληρωτών εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δάσκαλοι και νηπιαγωγοί) προχώρησε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκος Φίλης, κάνοντας, έτσι, ένα βήμα προς την επίλυση της υποστελέχωσης των σχολείων της επικράτειας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Εξετάσεις για πτυχίο ραδιοερασιτεχνών Β΄ περιόδου 2015

Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίων ραδιοερασιτεχνών Β΄ περιόδου 2015 θα πραγματοποιηθούν στις 26 Οκτωβρίου και ώρα 9:00 π.μ.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Ιωαννίνων, (Δομπόλη 30- τηλ. 2651085766) μέχρι 16 Οκτωβρίου.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Πάργα: Συνελήφθη 41χρονος αλλοδαπός, για παράνομη απασχόληση αλλοδαπού

Συνελήφθησαν, χθες (24-09-2015) το μεσημέρι στην Πάργα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 41 και 26 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης απασχόλησης αλλοδαπού και παράνομης εισόδου στη χώρα.
Συγκεκριμένα, ο 41χρονος απασχολούσε παράνομα τον 26χρονο σε οικοδομικές εργασίες, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και δεν διέθετε την απαιτούμενη άδεια παραμονής για εργασία.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, ώρα 13:00

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

    Έχοντας  υπόψη τις σχετικές διατάξεις του άρθρου  75  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση της  Οικονομικής Επιτροπής, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση της  Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θα διεξαχθεί  την  29η Σεπτεμβρίου 2015, ημέρα   Τρίτη  & ώρα  13:00 το μεσημέρι στο Δημαρχείο – ΚΑΛΠΑΚΙ.

Ο  Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής


ΚΩΝ/ΝΟΣ  ΚΑΨΑΛΗΣ

Παρακάλαμος: Συνελήφθη 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος μετέφερε, με αυτοκίνητο, δύο παράνομους αλλοδαπούς

Ο 37χρονος δράστης, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, κινήθηκε με το όχημα που οδηγούσε, με ανθρωποκτόνο πρόθεση, προς το μέρος των αστυνομικών

Σε βάρος του 37χρονου, ο οποίος επέδειξε κατά τον έλεγχο, πλαστή ελληνική ταυτότητα, εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής φυλάκισης δέκα ετών και εννιά μηνών, για κλοπή, διακίνηση λαθρομεταναστών, σωματικές βλάβες και παραβάσεις του ΚΟΚ
Συνελήφθη, χθες (24-09-2015) το μεσημέρι στον Παρακάλαμο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, μεταφορά παράνομων μεταναστών, πλαστογραφία και αντίσταση.
Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι στον Παρακάλαμο Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα ύποπτο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και επιχείρησαν να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.
Ο οδηγός του οχήματος δεν συμμορφώθηκε και στην προσπάθειά του να διαφύγει με αυτό, κινήθηκε με ανθρωποκτόνο πρόθεση προς το μέρος των πεζών αστυνομικών, πλην όμως το όχημα προσέκρουσε σε τοιχίο, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί.
Όπως διαπιστώθηκε, ο 37χρονος οδηγός του οχήματος, μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας δύο ομοεθνείς του, έναν 47χρονο άνδρα και μία 59χρονη γυναίκα, οι οποίοι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Από την αστυνομική προανάκριση και τον έλεγχο των στοιχείων των αλλοδαπών προέκυψαν τα ακόλουθα:
Σε βάρος του 37χρονου συλληφθέντα εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής φυλάκισης δέκα ετών και εννιά μηνών, για κλοπή, διακίνηση λαθρομεταναστών, σωματικές βλάβες και παραβάσεις του ΚΟΚ.
Ο 37χρονος δράστης κατείχε και επέδειξε κατά τον αστυνομικό έλεγχο, πλαστό ελληνικό δελτίο ταυτότητας και πλαστή ελληνική άδεια οδήγησης, τα οποία κατασχέθηκαν.
Σε βάρος του 47χρονου λαθρομετανάστη, εκκρεμούσαν δύο μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.
Στην κατοχή της 59χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά χάρτινες συσκευασίες με λαθραίο καπνό, συνολικού βάρους (3.472) γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.

Κατασχέσεις με ένα e-mail από την 1η Οκτωβρίου, από την εφορία

Σε πρώτη φάση θα αφορούν μη ρυθμιζόμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 70.000 ευρώ
 Η διαδικασία θα ολοκληρώνεται σε μια εβδομάδα

Τη δυνατότητα να προχωρά σε κατασχέσεις με ένα e-mail βάζει σε εφαρμογή το υπουργείο Οικονομικών από την 1η Οκτωβρίου καθώς στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει το προσωρινό καθεστώς αναστολής κατασχέσεων και πλειστηριασμών.
Σε πρώτη φάση το μέτρο θα αφορά όσους έχουν μη ρυθμιζόμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές υψηλότερες των 70.000 ευρώ.
Σύμφωνα με το «Έθνος» η δέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού θα γίνεται εντός 24 ωρών από την απστολή του μηνύματος από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και εντός επτά ημερών τα ποσά θα αποδίδονται στο Δημόσιο.
Με δεδομένα τα capital controls το μόνο που μπορούν να κάνουν για να γλιτώσουν την κατάσχεση όσοι χρωστούν στην εφορία ποσά άνω των 70.000 ευρώ και έχουν καταθέσεις στις τράπεζες είναι να εντάξουν τις οφειλές τους στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.
Το νέο σχέδιο θα εκτυλίσσεται σε τρία βήματα:

Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας στη Λίμνη Ζαραβίνας, διότι κατελήφθησαν να μεταφέρουν με κλεμμένο τρέιλερ, διάφορα κλοπιμαία

Συνελήφθησαν, χθες (24-09-2015) το μεσημέρι στο 11ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Καλπακίου – Κακαβιάς (θέση Λίμνη Ζαραβίνας), από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Ιωαννίνων, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 38 και 39 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, εντοπίστηκε από αστυνομικούς ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι προαναφερόμενοι, μεταφέροντας μέσω τρέιλερ, πλήθος αντικειμένων την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.
Όπως διαπιστώθηκε, το τρέιλερ είχε αφαιρεθεί από την περιοχή των Βριλησσίων Αττικής την προηγούμενη μέρα ενώ μέσα σε αυτό, βρέθηκαν διάφορα γεωργικά εργαλεία, μηχανήματα και έγγραφα, τα οποία κατασχέθηκαν ως προϊόντα κλοπών.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων προκειμένου εξακριβωθεί η προέλευση όλων των κλοπιμαίων ενώ οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη 25χρονος υπήκοος Αλβανίας με Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων της Interpol, για κλοπές

Συνελήφθη, χθες (24.09.2015) το απόγευμα στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων της Interpol Αλβανίας, για κλοπές.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, εξακριβώθηκε ότι σε βάρος του 25χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου του Elbasan Αλβανίας, ποινής φυλάκισης έξι ετών, για κλοπές.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων.

2η αγωνιστική το Σάββατοκύριακο 26/27 Σεπτεμβρίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός έδρας ο Αγροτικός Αστέρας (Π.Α.Ο. Κόνιτσας-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 26-09-15/16:30), εκτός έδρας η Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (Α.Ο. Ζωοδόχου-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 27-09-15/16:30), εκτός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (ΠΑΣ Αγίας Μαρίνας-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 27-09-15/16:30)


ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015
ΓΗΠΕΔΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 
ΩΡΑ: 16:30

Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015
ΓΗΠΕΔΟ  ΖΩΟΔΟΧΟΥ
ΩΡΑ: 16:30

Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ


ΓΗΠΕΔΟ  ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ
ΩΡΑ: 16:30

ΠΑΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής της Β΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ (16:30)
Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ (16:30)
Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (16:30)
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ (16:30)
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ (16:30)
Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (16:30)
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (16:30)
ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (16:30)

Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (16:30)

Εξιχνιάστηκαν πέντε κλοπές τροχοφόρων στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων

Για τις κλοπές, συνελήφθη 35χρονος ημεδαπός

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η ενδελεχής έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση πέντε περιπτώσεων κλοπών τροχοφόρων που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων.
Για τις κλοπές συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες (24-09-2015) στα Ιωάννινα το απόγευμα, ένας 35χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές τροχοφόρων.
Ειδικότερα, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας, προέκυψε ότι ο 35χρονος, κατά το τελευταίο εξάμηνο, διέπραξε τρεις κλοπές αυτοκινήτων και δύο κλοπές μοτοποδηλάτων στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων.
Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν τρία από τα παραπάνω οχήματα, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Περιφέρεια Ηπείρου: Προσφορά 7 υποτροφιών του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ

Η Περιφέρεια Ηπείρου ανταποκρινόμενη στην πρωτοβουλία του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, για την προσφορά 7 υποτροφιών ανά Περιφέρεια, καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν την αίτηση με τα σχετικά δικαιολογητικά από την Δευτέρα 28-09-2015 έως την Παρασκευή 2-10-2015 από τις 8.00 π.μ. έως τις 14.00 μ.μ. ως εξής:
Για την Π.Ε. Ιωαννίνων: στην Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας, Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρου 1, Ιωάννινα (γρ.128-129, τηλ. 2651087128-2651087129)
Για την Π.Ε Άρτας: στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Κοσμά Αιτωλού 10 ( τηλ. 2681363500-2681363514)
Για την Π.Ε. Θεσπρωτίας: στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Διοικητήριο Π.Ε. Θεσπρωτίας, Π.Τσαλδάρη 18,Ηγουμενίτσα ( τηλ. 2665360185, 2665360186)
Για την Π.Ε. Πρέβεζας: στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Περδικάρη 1, Πρέβεζα ( τηλ. 2682362111, 2682362113).
Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομισθούν είναι:

Καταιγίδα νέων φορολογικών μέτρων προανήγγειλε η νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών

Το σοκ για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις θα είναι τεράστιο, καθώς η απαρίθμηση και μόνον των μέτρων προκαλεί ίλιγγο σε όποιον θελήσει να ψάξει τι τον περιμένει.
 Πρώτες στην ατζέντα των αλλαγών της νέας κυβέρνησης είναι οι ανατροπές  στη φορολογία εισοδήματος. Από τις πρώτες δηλώσεις Τσακαλώτου-Χουλιαράκη φάνηκε ότι στο υπουργείο Οικονομικών έχουν έτοιμο σχέδιο αλλαγών. Τα πράγματα όμως είναι πιο δύσκολα από όσο πολλοί νόμιζαν αφού, όπως διαπιστώνουν τώρα στο οικονομικό επιτελείο, ακόμα και με την ενσωμάτωση της έκτακτης εισφοράς στον φόρο εισοδήματος, δεν βγαίνουν οι στόχοι είσπραξης.