Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ρεπετίστας οργάνωσε τα κούλουμα

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ρεπετίστας οργάνωσε την καθιερωμένη εκδήλωση, η οποία περιλάμβανε μεταξύ των άλλων σαρακοστιανών και γεύμα με παραδοσιακή φασολάδα.

Την Αδελφότητα Αθηνών εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρός της κ. Στέφανος Φούσας.

Δυο συλλήψεις ημεδαπών στην Ηγουμενίτσα

*Στη σύλληψη ενός 54χρονου ημεδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, επί της παραλιακής οδού Εθνικής Αντιστάσεως Ηγουμενίτσας για αντίσταση, απείθεια, και απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση.
Συγκεκριμένα ο ανωτέρω αρνήθηκε νομότυπο έλεγχο ενώ εξύβρισε, αντιστάθηκε και επιτέθηκε κατά στελέχους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. μη υπακούοντας στις υποδείξεις του.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*Στη σύλληψη ενός 38χρονου ημεδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας για αφαίρεση ενός ΙΧ οχήματος.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ανωτέρω ΙΧ.

Εκπνέει την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου η προθεσμία για επανένταξη στη ρύθμιση των 36 δόσεων της ΔΕΗ

Την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου εκπνέει η προθεσμία που έχουν οι καταναλωτές για επανένταξη στη ρύθμιση των 36 δόσεων της ΔΕΗ.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε καταναλωτές που είχαν ενταχθεί στις 36 δόσεις αλλά στη συνέχεια δεν τήρησαν τη ρύθμιση.
Σε αυτούς τους καταναλωτές δόθηκε η δυνατότητα επανένταξης στη ρύθμιση των 36 δόσεων για το τρέχον συνολικό ποσό οφειλής τους, το οποίο ρυθμιζόταν στον εναπομείναντα αριθμό δόσεων από τις αρχικές 36, με άμεση καταβολή της 1ης δόσης.
Σε ότι αφορά τους οφειλέτες έως και 500 ευρώ συνεχίζει να ισχύει η δυνατότητα υποβολής αίτησης έως 30 Απριλίου, προκειμένου να ανασταλεί η πληρωμή του οφειλόμενου ποσού για ένα έτος, υπό την προϋπόθεση της εμπρόθεσμης εξόφλησης των λογαριασμών που θα εκδοθούν εφεξής. Στους οφειλέτες αυτούς παρέχεται έκπτωση 10% επί της συνολικής αξίας του ρεύματος.
Εξάλλου με το υφιστάμενο πρόγραμμα διακανονισμών της ΔΕΗ προβλέπεται για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και νοικοκυριά ότι εφαρμόζονται:
•Ευνοϊκές προβλέψεις για οφειλές έως 1.000 ευρώ με ρύθμιση σε 24 δόσεις χωρίς προκαταβολή.

Παρατείνεται έως τις 17 Μαρτίου η πληρωμή εισφορών στον ΕΦΚΑ

Παρατείνεται έως τις 17 Μαρτίου η προθεσμία για την υποβολή Ανακεφαλαιωτικών Περιοδικών Δηλώσεων και την καταβολή των νέων εισφορών στον ΕΦΚΑ του μηνός Ιανουαρίου που έληγε στις 28 Φεβρουαρίου.
 Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοινώνει τα ακόλουθα:
1. Προκειμένου να διευκολυνθούν όλοι οι εργοδότες που απασχολούν μισθωτούς ασφαλισμένους, να εκπληρώσουν την υποχρέωσή τους για την υποβολή της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ), μισθολογικής περιόδου Ιανουαρίου 2017 λόγω ένταξης στον ΕΦΚΑ νέων κατηγοριών μισθωτών, παρατείνει την προθεσμία υποβολής ΑΠΔ και καταβολής εισφορών μισθολογικής περιόδου Ιανουαρίου 2017, έως την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017.

 2. Επίσης παρατείνει την προθεσμία καταβολής εισφορών Ιανουαρίου 2017 των μη μισθωτών ασφαλισμένων (αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών) την ίδια ως άνω ημερομηνία (Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017).

Κομπότι Άρτας: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, που μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, πάνω από 109 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Η συγκεκριμένη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας
Συνελήφθησαν, σήμερα (27-02-2017) νωρίς το πρωί σε μπλόκο στο Κομπότι Άρτας, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας και του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας , δύο ημεδαποί, ένας 48χρονος άνδρας και μία 55χρονη γυναίκα, κατηγορούμενοι για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση τους στο εσωτερικό της χώρας.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν αξιοποίησης στοιχείων, οι δύο δράστες εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και μετά από έρευνα, βρέθηκαν στα πίσω καθίσματα και στο χώρο των αποσκευών του οχήματος, (58) ανισοβαρείς συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -109- κιλών και -350- γραμμαρίων.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
-109- κιλά και -350- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
τρία κινητά τηλέφωνα

Την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, ενώ οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Η Αδελφότητα Αποδήμων Κοκκινιάς Θεσπρωτίας, διοργανώνει ετήσιο αντάμωμα, τη Κυριακή 19 Μαρτίου 2017, ώρα 12.30 το μεσημέρι, στο κοσμικό κέντρο « Νέο Κάστρο», Τριπόλεως & Ανδριανόθυρων, πίσω από Γυμναστική Ακαδημία, Δάφνη



Πρόσκληση

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αδελφότητας Αποδήμων Κοκκινιάς Θεσπρωτίας, σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την ετήσια χοροεσπερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαρτίου 2017, ημέρα Κυριακή και ώρα 12.30 μ.μ. στο κοσμικό κέντρο «ΝΕΟ ΚΑΣΤΡΟ», (Τριπόλεως & Ανδριανοθυρων, πίσω από Γυμναστική Ακαδημία) Δάφνη.

Τιμή πρόσκλησης: 20 ευρώ.
Για προστατευόμενα άτομα (μέλη οικογένειας) έως 24 ετών: 15 ευρώ.
Το μουσικό πρόγραμμα θα καλύψει:
-Δάμος στο Κλαρίνο.
-Τζουμερκιώτης στο τραγούδι, με παραδοσιακά μουσικά όργανα.
-Η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά.

Ο Πρόεδρος         Ο Γενικός Γραμματέας 
         

Γ.  Γιάγκας            Δ.   Δούπης

Καλπάκι Πωγωνίου: «Μπλόκο» σε 340 κιλά κάνναβη

Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος  Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας
Κατασχέθηκαν -110- δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -340- κιλών και -50- γραμμαρίων

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, οδήγησαν στη σύλληψη ενός 45χρονου υπηκόου Αλβανίας, εμπόρου ναρκωτικών, ο οποίος κατηγορείται για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή μεγάλης ποσότητας κάνναβης, με σκοπό τη διακίνησή της στο εσωτερικό της χώρας.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας, χθες (26-02-2017) το απόγευμα, συνελήφθη στη διασταύρωση Καλπακίου Ιωαννίνων, ο 45χρονος έμπορος ναρκωτικών.
Ειδικότερα, ο δράστης μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προς το εσωτερικό της χώρας, -110- δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -340.050- γραμμαρίων.
Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψαν για το παραπάνω αυτοκίνητο, τα παρακάτω:
· το αυτοκίνητο έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και αποξεσμένο αριθμό πλαισίου, ενώ το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ερευνάται.
· Τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου είχαν αλλοιωθεί, προκειμένου να προσομοιάζει με αυτοκίνητο του ΟΤΕ.
Τα ναρκωτικά, το αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσε ο δράστης για τις παράνομες συναλλαγές τους, κατασχέθηκαν.
Την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ενώ ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Φθηνότερο από πέρυσι το Σαρακοστιανό τραπέζι

Η μεσοσταθμική μείωση του συνολικού κόστους του σαρακοστιανού τραπεζιού, ως προς τα φρέσκα προϊόντα, κυμαίνεται στο 3,9%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Αυτό
Η έρευνα τιμών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας ενόψει της Καθαράς Δευτέρας έδειξε μεσοσταθμική μείωση του συνολικού κόστους του σαρακοστιανού τραπεζιού, ως προς τα φρέσκα προϊόντα, κυμαίνεται στο 3,9%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.
Η ΕΣΕΕ γνωστοποίησε, τις εκτιμήσεις της για το κόστος του σαρακοστιανού τραπεζιού του 2017, με βάση τα αποτελέσματα της δειγματοληπτικής έρευνας που εκπόνησε το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ), στο χρονικό διάστημα 21-23 Φεβρουαρίου 2017.
Όπως αναφέρει η ΕΣΕΕ, η μείωση των τιμών για τα φρέσκα θαλασσινά (καλαμάρια και χταπόδι) αποτελεί την κύρια παράμετρο υποχώρησης του μέσου επιπέδου τιμών της συγκεκριμένης κατηγορίας προϊόντων κατά 3,8%.
Μάλιστα τονίζεται το γεγονός πως το κόστος αγοράς των κατεψυγμένων θαλασσινών παρέμεινε αμετάβλητο σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, αν και ο συντελεστής του ΦΠΑ αυξήθηκε από το 23% στο 24%.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη υποδηλώνει τη μείωση της καθαρής, προ ΦΠΑ, τιμής των κατεψυγμένων ψαρικών, καθώς η επιπλέον έμμεση επιβάρυνση απορροφήθηκε και δεν επιβάρυνε τον τελικό καταναλωτή.