Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

ΔΕΕΕΜ OMONOIA: Η Χιμάρα αναμένει ελεύθερο τον Δήμαρχο και την αποκατάσταση της τάξης του Νόμου στην περιοχή

 


Πρωθυπουργός και Υπουργοί του πετούν την προπαγανδιστική τους μπάλα στην κερκίδα.

Προ ημερών ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Έντι Ράμα και χθες ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ούλσι Μάνια – εκ του αντικειμένου πολύ πιο κοντά στην υπόθεση – με δηλώσεις τους προσπαθούν να πάρουν αποστάσεις απ’ την υπόθεση κράτησης και εν τέλει στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων ως εκλεγμένος Δήμαρχος, του κ. Φρέντη Μπελέρη. Συνεννοημένα κάνουν λόγο για υπόθεση της δικαιοσύνης.

Ωστόσο που κορυφαίοι νομικοί στη χώρα, η αντιπολίτευση και κυρίως εμείς ως φορέας πολιτικής έκφρασης της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας θεωρούμε την υπόθεση πολιτική δίωξη και κατασκευασμένη απ’ τις κρατικές υπηρεσίες. Εξ άλλου στο δικαστήριο υπήρξε ομολογία τόσο αστυνομικών αρχών όσο και του «χρυσού μάρτυρα» ότι οι πρώτοι πλήρωναν τον αλιέα ώστε να εκθέσει το επιτελείο του κ. Φρέντη Μπελέρη – τότε υποψηφίου και νυν Δημάρχου – σε δήθεν αλισβερίσι εξαγοράς ψήφων.

Το κατασκευασμένο αυτό σενάριο  κατέρρευσε στα μάτια της κοινής γνώμης. Εν τούτοις η συνεχιζόμενη αναφορά του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Δικαιοσύνης με την στερεότυπη φράση «είναι υπόθεση της δικαιοσύνης» στην ουσία αποτελεί προειδοποίηση προς τους δικαστές να μην αποφασίσουν με επαγγελματική ακεραιότητα και συνειδητή τόλμη αλλά να συνεχίσουν να καλύπτουν την δολοπλοκία.

Δολοπλοκία που συνεχίζει να δημιουργεί παράνομα τετελεσμένα στην περιοχή της Χιμάρας ειδικά σε ότι αφορά την λεηλασία της ιδιοκτησίας προς εξυπηρέτηση σκοτεινών συμφερόντων του Πρωθυπουργικού περιβάλλοντος.

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 31χρονου αλλοδαπού που επιχείρησε να φύγει από τη χώρα παράνομα

 


Στη σύλληψη ενός 31χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του στο εξωτερικό.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε τα πλαστό έγγραφο.

Ιωάννινα: Στο νοσοκομείο τρεις εργαζόμενες καθαριότητας του δήμου

 


Εισέπνευσαν χημικά που είχαν πεταχτεί σε κάδους

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν τρεις εργαζόμενες της καθαριότητας του δήμου Ιωαννίνων καθώς αδειάζοντας τους κάδους ανακύκλωσης στο κέντρο της πόλης μπροστά στη Λέσχη Αξιωματικών, παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα, πιθανόν από εισπνοή χημικών ουσιών.

Όπως τα χημικά που προκάλεσαν τα αναπνευστικά προβλήματα στις τρεις εργαζόμενες καθαριότητας, πέταξαν μέσα στους κάδους ανακύκλωσης κάποιοι κατά τη διάρκεια της χθεσινής (17.11.2023) πορείας στα Ιωάννινα για την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου.

«Πρόκειται για ένα πρωτοφανές γεγονός που θα πρέπει να διερευνηθεί σε όλη του την διάσταση», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Ιωαννιτών, στην οποία εκφράζεται η συμπαράστασή του στις εργαζόμενες στην καθαριότητα.

Επίσης την πλήρη διερεύνησή του περιστατικού με τα αναπνευστικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στις τρεις εργαζόμενες πιθανόν από εισπνοή χημικών που ήταν στους κάδους ανακύκλωσης ζήτησε ο Δήμαρχος της πόλης, Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Άρτα: Σύλληψη άντρα για διάρρηξη


Άμεσος ήταν ο εντοπισμός και η σύλληψη ενός άντρα χθες το βράδυ στην Άρτα από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, νωρίτερα ο κατηγορούμενος, μαζί με άγνωστο συνεργό του, παραβίασαν την πόρτα διαμερίσματος 1ου ορόφου στην Άρτα, από όπου αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 10.000 ευρώ, ενώ τράπηκαν σε φυγή, όταν έγιναν αντιληπτοί από τον ένοικο του διαμερίσματος κατά την επιστροφή του σε αυτό.

Ύστερα από εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τον άντρα, ο οποίος συνελήφθη, αφού αναγνωρίστηκε από τον παθόντα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ η έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας για τον εντοπισμό του συνεργού του συνεχίζεται.

Πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από τις 20 έως τις 24 Νοεμβρίου

 


Συνολικά 78.005.851 ευρώ θα καταβληθούν σε 92.289 δικαιούχους, από τις 20 έως τις 24 Νοεμβρίου 2023, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε ανακοίνωσή του:

1. Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του φορέα:

– από τις 20 έως τις 24 Νοεμβρίου 2023, θα καταβληθούν 23,8 εκατ. ευρώ σε 1.060 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ και

– στις 21 Νοεμβρίου 2023, θα καταβληθούν 13.005.851 ευρώ σε 29.229 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας).

2. Από τη ΔΥΠΑ θα καταβληθούν:

– 20 εκατ. ευρώ σε 37.000 δικαιούχους για επιδόματα ανεργίας και λοιπά επιδόματα,

– 23 εκατ. ευρώ σε 20.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης,

– 700.000 ευρώ σε 1.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας και

– 500.000 ευρώ σε 1.000 δικαιούχους για προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα.

Νέα τιμολόγια στο ρεύμα

 


Δεν θα μπορεί ο προμηθευτής στον οποίο ο καταναλωτής ενώ έχει οφειλές, τον αφήνει για άλλη εταιρεία, να ζητήσει διακοπή ρεύματος από τον ΔΕΔΔΗΕ, όπως αρχικά προέβλεπε η εισήγηση της ΡΑΕΕΥ.

Μετά από αντιρρήσεις του υπουργού Ενέργειας Θεόδωρου Σκυλακάκη, η εισήγηση της ΡΑΑΕΥ προς το υπουργείο θα αλλάξει και αναμένεται τις επόμενες ημέρες νέα εισήγηση της ΡΑΕΕΥ προς τον υπουργό χωρίς αυτό το μέτρο.

Οι λόγοι που ο υπουργός δεν έκανε δεκτή τη δυνατότητα διακοπής ρεύματος από τον προηγούμενο προμηθευτή ενέργειας στον οποίο ο καταναλωτής έχει οφειλές, είναι τρεις:

Γιατί μπορεί να αφορά διαφωνία για καταχρηστικές χρεώσεις που κανονικά θα πρέπει να λυθούν στα αστικά δικαστήρια, γιατί θα ήταν καταχρηστικό να έχει τέτοια δύναμη ο καταναλωτής και θα μπορούσε μια τέτοια ρύθμιση να προσβληθεί στο ΣτΕ και γιατί θα έκανε πιο ισχυρούς τους προμηθευτές -έχοντας τη δύναμη της αποκοπής ρεύματος- από ενδεχόμενους άλλους διεκδικητές χρεών του καταναλωτή όπως τα ταμεία και η εφορία, αυξάνοντας τα υπόλοιπα χρέη των καταναλωτών.

Ιωάννινα: Σύλληψη ημεδαπού κατά τη διάρκεια πορείας για την 50η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

 


Συνελήφθη χθες (17-11-2023) το βράδυ στα Ιωάννινα ημεδαπός, κατά τη διάρκεια πορείας για την 50η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, βία κατά υπαλλήλων, διατάραξη κοινής ειρήνης, νόμο περί όπλων και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, ο ημεδαπός κατηγορείται ότι προ της σύλληψής του βρίσκονταν σε ομάδα περίπου 100 ατόμων, που συμμετείχαν σε πορεία, τα οποία, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και κρατώντας κοντάρια, επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον της Διμοιρίας Υποστήριξης Ιωαννίνων, που ήταν παρατεταγμένη σε σημείο του κέντρου της πόλης των Ιωαννίνων.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης κατασχέθηκαν κοντάρι με κομμάτι μαύρου υφάσματος καθώς και μαντήλι (για την απόκρυψη των χαρακτηριστικών του προσώπου), τα οποία κατείχε ο κατηγορούμενος, όπως επίσης και 6 πέτρες, που χρησιμοποιήθηκαν κατά την επίθεση εναντίον των αστυνομικών, ενώ από το σημείο του περιστατικού προσήχθησαν ακόμη 10 άτομα.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία αναζητά υποψήφιους ερευνητές για την περίοδο έως και Απρίλιο 2024

 


Η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία αναζητά υποψήφιους ερευνητές για την περίοδο έως και Απρίλιο 2024 και το υπο-Μητρώο της Έρευνας Διάρθρωσης Γεωργικών και Κτηνοτροφικών Εκμεταλλεύσεων 2023, για την περίοδο Δεκεμβρίου 2023 – Φεβρουαρίου 2024.

Συγκεκριμένα, η ΕΛΣΤΑΤ καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για την ένταξή τους:

α) στo Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών (ΙΣ) για την περίοδο έως και Απρίλιο 2024,

β) στο υπο-Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών (ΙΣ) της Έρευνας Διάρθρωσης Γεωργικών και Κτηνοτροφικών Εκμεταλλεύσεων 2023, για την περίοδο Δεκεμβρίου 2023-Φεβρουαρίου 2024

Οι αιτήσεις, για την εγγραφή στο νέο Μητρώο ΙΣ και στο υπο-Μητρώο ΙΣ, θα υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ από τις 12:00 στις 17/11/23 έως και τις 24:00 στις 30/11/23 στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο Αιτήσεις Ιδιωτών Συνεργατών.

Η αίτηση αποτελεί παράλληλα υπεύθυνη δήλωση για όλα τα αναφερόμενα σε αυτήν.

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για ένταξη στο Μητρώο ΙΣ έχουν μόνο φυσικά πρόσωπα, τα οποία είναι τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου ή εξαταξίου Γυμνασίου ή έχουν πιστοποιητικό Ελληνομάθειας αντίστοιχου επιπέδου (B2), ηλικίας 18 έως 67 ετών.

Πολιτιστικός Σύλλογος Βήσσανης: Εορτασμός του πολιούχου Αγίου Νικολάου, την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου

 

Ανακοίνωση

 Στις 6 Δεκεμβρίου ημέρα Τετάρτη, όπως είναι γνωστό σε όλους τους χωριανούς γιορτάζει το χωριό μας, γιορτάζει ο πολιούχος μας, Άγιος Νικόλαος.

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε, ότι η εκκλησιαστική επιτροπή μαζί με τον Σύλλογο μας, μετά από τον εκκλησιασμό, θα προσφέρουμε νηστίσιμο φαγητό (λόγω νηστείας των Χριστουγέννων) σε όλους τους χωριανούς και φίλους του χωριού μας στο Παρθεναγωγείο.

Φυσικά θα υπάρχει άφθονο τσίπουρο και κρασί.

Σας περιμένουμε όλους.

Ο Πρόεδρος

ΠΑΝΟΣ ΜΑΝΗΣ

Το εμβόλιο m-RNA για την θεραπεία του μελανώματος τώρα στο Metropolitan Hospital

 


Το Metropolitan Hospital, μέλος του Ομίλου Hellenic Healthcare Group (HHG), συνεισφέρει σε μια επαναστατική πρωτοβουλία για τη θεραπεία του καρκίνου, συμμετέχοντας στην πρώτη κλινική μελέτη που πραγματοποιείται παγκοσμίως με κύριο ερευνητή τον καθηγητή κ. Δημήτριο Μπαφαλούκο, Διευθυντής Α ́ Ογκολογικής Κλινικής στο Metropolitan Hospitalγια τον εμβολιασμό ασθενών με δερματικό μελάνωμα με mRNA εμβόλιο.

Στο Metropolitan Hospital, ένα από τα ειδικά κέντρα αναφοράς στην Ελλάδα για τη μελέτη, ασθενείς με δερματικό μελάνωμα υψηλού κινδύνου θα εμβολιαστούν δωρεάν με το εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που έχει σχεδιαστεί με δικά τους νεοαντιγόνα, ενώ ταυτόχρονα θα υποβληθούν σε κλασική ανοσοθεραπεία (Pembrolizumab).

Η διεθνής κλινική μελέτη πραγματοποιείται μετά την ανακοίνωση των πρώτων ελπιδοφόρων αποτελεσμάτων από τη λήψη του εμβολίου m-RNA_4157 σε συνδυασμό με ανοσοθεραπεία σε περισσότερους από 1.000 ασθενείς από διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Το m-RNA εμβόλιο κατά του καρκίνου αποτελεί μια πρωτοπόρα θεραπευτική παρέμβαση που στοχεύει στην ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος με τρόπο που θα επιτεθεί στα υπάρχοντα καρκινικά κύτταρα. Σήμερα, μελετάται η δράση του στο δερματικό μελάνωμα, ενώ σύντομα αναμένεται να δοκιμαστεί και για τον καρκίνο του πνεύμονα, του προστάτη, του παγκρέατος και άλλων τύπων.

«Πιθανότατα βρισκόμαστε σε μια νέα επανάσταση κατά του καρκίνου! Αναμένουμε πολύ σημαντικά αποτελέσματα για τη δράση του σε συνδυασμό με την ανοσοθεραπεία, η οποία ήδη από μόνη της αποτέλεσε σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση και θεραπεία του καρκίνου» δήλωσε ο κ. Δημήτρης Μπαφαλούκος, Ογκολόγος-Παθολόγος, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Μελανώματος.
Το εμβόλιο κατά του δερματικού μελανώματος βασίζεται στην τεχνολογία των εμβολίων mRNA που αναπτύχθηκε από τους καθηγητές Drew Weissman και Katalin Kariko οι οποίοι έλαβαν το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής και Φυσιολογίας 2023 για τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (20 – 26/11/2023)

 


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (20 έως 26 Νοεμβρίου 2023) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 20/11/2023     

Βουτσαράς – Κούρεντα -Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγγος – Κόντσικα -Ασβεστοχώρι.    18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ 21/11/2023  

Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα – Αλεποχώρι -Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα – Αρτοπούλα.      08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 22/11/2023     

Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο -Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.     18:00 – 01:00

ΠΕΜΠΤΗ  23/11/2023     

Νεγάδες – Φραγκάδες – Λεπτοκαρυά -Δόλιανη – Καστανώνας – Μακρίνο – Ελατοχώρι – Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι – Τρίστενο -Μηλιωτάδες. 08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/11/2023

Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ.Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.       18:00 – 01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 25/11/2023     

Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά – Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι – Καλπάκι.       08:00 – 13:00

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 20/11/2023     

Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Ωραιόκαστρο – Άγ. Κοσμάς – Κ. Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος – Δολό. 18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ 21/11/2023  

Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι- Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή. 08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 22/11/2023     

Ελληνικό – Λάζαινα – Αετορράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι – Πάτερο – Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια – Κορύτιανη.      18:00 – 01:00

ΠΕΜΠΤΗ  23/11/2023     

Νεοχώρι – Κτίσματα – Χαραυγή – Καστανή – Αγ. Μαρίνα – Κ. Λάβδανη – Λάβδανη – Διμόκορη – Ψηλόκαστρο – Στρατινίστα – Περιστέρι – Κεράσοβο.        08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/11/2023

Κέδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστής – Χουλιαράδες. 18:00 – 01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 25/11/2023      Σενίκο – Δομολεσσά – Μικροχώρι – Κερασέα – Λωζανά – Ραδoβίζι – Διχούνι.   08:00 – 13:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΤΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 20/11/2023     

Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Νεοχώρι – Αγία Παρασκευή –  Ανέζα  – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή       08.00-15.00

ΤΡΙΤΗ      21/11/2023     

Δίστρατο – Ανεμμοράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω  Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος    18.00-01.00

ΤΕΤΑΡΤΗ 22/11/2023     

Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά –  Γρέβια – Πηγές 18.00-01.00

ΠΕΜΠΤΗ  23/11/2023     

Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό  – Κλειδί – Περδικορ-ράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά 18.00-01.00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ    24/11/2023     

Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή       08.00-15.00

ΣΑΒΒΑΤΟ 25/11/2023     

Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα   08.00-15.00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 20/11/2023     

Ριζά – Χειμαδιό- Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι        16:00-22:00

ΤΡΙΤΗ      21/11/2023     

Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη- Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα – Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.    08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 22/11/2023     

Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.        16.00-23.00

ΠΕΜΠΤΗ  23/11/2023     

Νικολίτσι – Άσσος- Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.  16:00-22:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥH    24/11/2023     

Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Αγ. Γεώργιος – Δρυόφυτο – Παντάνασσα – Πέτρα.        08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 25/11/2023     

Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη- Τζάρα- Θέμελο – Χόχλα- Κουκούλι.        08:00-15:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 20/11/2023     

Φοινίκι – Δάφνη  – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι – Νεροχώρι-Κεραμίτσα –  Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι – Αχουρία Μαλουνίου        08:00-15:00

ΤΡΙΤΗ  21/11/2023  

Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς-Άγιος Νικόλαος-Άγιοι Πάντες-Κρυονέρι-Αμπελώνας. 18:00-01:00

ΤΕΤΑΡΤΗ  22/11/2023     

Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών – Αναβρυτός.       08:00-15:00

ΠΕΜΠΤΗ  23/11/2023     

Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια – Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.      18:00-01:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ    24/11/2023     

Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι –  Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα)  – Χλωμός – Αχλαδιά.        08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 25/11/2023     

Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή –Λεπτοκαρυά    08:00-15:00.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, το Σάββατο 18 Νοεμβρίου

 


Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00

Τοξικό εργασιακό περιβάλλον: Υπάρχει διέξοδος;

 


Υψηλό είναι το ποσοστό των ανθρώπων που εργάζονται σε τοξικά εργασιακά περιβάλλοντα. Υπολογίζεται ότι ένας στους πέντε ζει το ένα τρίτο της ημέρας του σε χώρους που τον αποθαρρύνουν και του προκαλούν ψυχικά τραύματα.  Απορροφούν όλη την ενέργεια και τον ενθουσιασμό για δημιουργία και προσφορά και γεμίζουν τον εργαζόμενο με φόβο και στρες. Το χρόνιο άγχος είναι αποδεδειγμένο ότι οδηγεί στην εμφάνιση σοβαρών νόσων, όπως καρδιακές παθήσεις και καρκίνο, αλλά και σε ψυχικές διαταραχές.

Η τοξικότητα μπορεί να προκαλείται από μια ποικιλία λόγων. Από τους πιο συχνούς είναι οι αντιπαλότητες μεταξύ των εργαζομένων ή και των προϊσταμένων τους, ο εκφοβισμός, η έλλειψη σεβασμού και η απουσία αισθήματος ασφάλειας, ο παράλογος φόρτος εργασίας, η λεκτική κακοποίηση, η σεξουαλική παρενόχληση. Αυτές οι συνθήκες εργασίας αφενός έχουν αντίκτυπο στο ανθρώπινο δυναμικό, αφετέρου βλάπτουν την παραγωγικότητα, αφού οι εργαζόμενοι είτε απουσιάζουν συχνά γιατί προσπαθούν να ξεφύγουν από το εχθρικό περιβάλλον, είτε απορροφάται η ενέργειά τους από την προσπάθειά τους να προστατεύσουν την ψυχολογία τους.

Επομένως, θα πρέπει να αναζητούνται διέξοδοι, τόσο από τους εργαζόμενους όσο και από τους εργοδότες, αφού ένα τοξικό εργασιακό περιβάλλον δεν ωφελεί κανέναν.

«Ένα εργασιακό περιβάλλον καθίσταται τοξικό όταν αποτυγχάνει η διοίκηση να προωθήσει την ποικιλομορφία, την ισότητα και την ενσωμάτωση, ώστε οι εργαζόμενοι να αντιλαμβάνονται ότι τους σέβονται, ότι αναγνωρίζεται η αξία και η καταλυτικής σημασίας συμβολή τους. Η εργασία σε τοξικά περιβάλλοντα αποτελεί τον ισχυρότερο λόγο παραίτησης, ο οποίος θεωρείται σημαντικότερος ακόμα και απ’ ότι το ύψος της αμοιβής που λαμβάνεται για τις υπηρεσίες που προσφέρονται, από την εργασιακή ανασφάλεια ή την έλλειψη αναγνώρισης της απόδοσης», επισημαίνει η Κοινωνική Λειτουργός - Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt κ. Τζένη Κούκουρα.