Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Σφοδρή χαλαζόπτωση στα Γιάννενα

Φωτό: Alexis Tsekouras
Σφοδρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι, στην πόλη των Ιωαννίνων.
Το χαλάζι που έπεσε στην πόλη ήταν σε μέγεθος καρυδιού, προκάλεσε πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία  και  ζημιές στις καλλιέργειες.

Η σφοδρή κακοκαιρία έριξε δένδρα πάνω σε αυτοκίνητα ενώ παρασύρθηκαν και καλώδια της ΔΕΗ.
Φωτό: Alexis Tsekouras
Φωτό: Alexis Tsekouras
Φωτό: Alexis Tsekouras

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ: Η πρώτη προπόνηση της ομάδας

 
Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας παρουσία του Δ.Σ., η πρώτη προπόνηση της ομάδας του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά από τον νέο  προπονητή κ. Μπάμπη Νταλάκα.
Ο προπονητής κ. Νταλάκας μίλησε για θέματα  πειθαρχίας και ανακοίνωσε το πρόγραμμα της βασικής προετοιμασίας.

Αύριο στις 10 το πρωί η κηδεία του Βενέτη Βασίλη

Την Τρίτη  4 Αυγούστου  στις 10 το πρωί  η κηδεία του Βενέτη  Βασίλη από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κερασόβου Πωγωνίου. 

Παρελθόν ο Τάκης Νάκας από την ομάδα Παίδων

Παρελθόν αποτελεί από την τεχνική ηγεσία της ομάδας Παίδων της ΕΠΣΗΠ ο προπονητής Τάκης Νάκας.
Ο κ. Νάκας προσλήφθηκε πέρυσι μαζί με τον Αντώνη Κοζανίτη και είχε πραγματικά μια εξαιρετική χρονιά με τους νεαρούς παίκτες μιας και κατέκτησαν το πρωτάθλημα στον όμιλο τους.
Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Νάκα η αποχώρηση του οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες, ενώ ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΕΠΣΗΠ κ. Βρακά, τον υπεύθυνο μεικτών ομάδων κ. Δαβή για την άψογη συνεργασία που είχαν.

Για την νέα αγωνιστική σεζόν  ο κ. Νάκας θα είναι στην τεχνική ηγεσία της ομάδας Νέων του Ατρόμητου.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Θερμά συλλυπητήρια για τον άδικο χαμό του συνδημότη Δημοτικού συμβούλου Πωγωνίου, Καραγιώργου Ιωάννη





Σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πωγωνίου μετά τον άδικο χαμό του συνδημότη  Δημοτικού συμβούλου Πωγωνίου, Καραγιώργου Ιωάννη αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

ΨΗΦΙΣΜΑ

  1. Να κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους του Δήμου Πωγωνίου στη σωρό του.
  2. Να εκφραστούν τα συλλυπητήρια του Δημοτικού συμβουλίου στην οικογένειά του.
  3. Να παρακολουθήσει ο Δήμαρχος και  σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο την κηδεία του.
  4. Να επιδοθεί το ψήφισμα στην οικογένειά του.
  5. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα σ΄ όλες τις τοπικές εφημερίδες.
  6. Να εκφωνήσει επικήδειο λόγο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πωγωνίου.

Σοκ από τον χαμό του συνδημότη Δημοτικού συμβούλου Πωγωνίου, Καραγιώργου Ιωάννη

Η νεκρώσιμη ακολουθία του άτυχου συνδημότη θα γίνει την Τρίτη 4 Αυγούστου, ώρα 4:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Περιβλέπτου Ιωαννίνων.
***
Σοκ στην κοινωνία του Πωγωνίου στο άκουσμα της είδησης του τραγικού χαμού του 48χρονου Καραγιώργου Ιωάννη που εργάζονταν στο ΕΚΑΒ Δολιανών, πατέρας δύο παιδιών και Δημοτικού Συμβούλου Πωγωνίου.
Ο 48χρονος βούτηξε στο κενό σε φωταγωγό στην προσπάθειά του να κάνει εργασίες συντήρησης στην ταράτσα  του σπιτιού του  τα Γιάννενα σήμερα το απόγευμα, επί της οδού Δεξαμενής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σήμερα ήταν η πρώτη ημέρα της άδειας του και προσπαθούσε  να καλύψει τον ηλιακό του θερμοσίφωνα, καθώς  τις επόμενες ημέρες, θα έφευγε διακοπές με την οικογένειά του.

Δυστυχώς λίγο μετά την μεταφορά του στο Νοσοκομείο. άφησε την τελευταία του πνοή.          
***
Η νεκρώσιμη ακολουθία του άτυχου συνδημότη θα γίνει την Τρίτη 4 Αυγούστου και ώρα 4:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Περιβλέπτου Ιωαννίνων.

**
Καραγιώργος Ιωάννης του Σωτηρίου
 

Γεννήθηκε στις 15-02-1968.  Παντρεμένος με την Αθανασία Οικονόμου από την Στρατίνιστα Πωγωνίου, είχε δύο παιδιά.
Απόφοιτος της Σχολής ΙΕΚ  Ε.Κ.Α.Β..
Εργάζονταν στον Τομέα Ε.Κ.Α.Β. Δολιανών  με περιοχή κάλυψης το Πωγώνι και το Ζαγόρι, συμβάλλοντας στην ίδρυσή του.
Με την έναρξη της λειτουργίας του, ορίστηκε υπεύθυνος στον Τομέα.
Συνδικαλιστική δράση στο χώρο του Ε.Κ.Α.Β. επί 17 συνεχή έτη, ως Πρόεδρος Σωματείου και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία  ως Γενικός  Γραμματέας και Αντιπρόεδρός της.
Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος την τετραετία 2007-2010 στον πρώην Δήμο Δελβινακίου και Αντιδήμαρχος τη διετία 2007-2008.

To 2010 εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Δύναμη  Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι» στο Δήμο Πωγωνίου.

Πρέβεζα: Συνελήφθη 34χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε με μοτοσικλέτα έναν ομοεθνή του λαθρομετανάστη

Συνελήφθη, σήμερα (03-08-2015) το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας, ένας 34χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, κατηγορούμενος για μεταφορά παράνομου μετανάστη.
Ειδικότερα, η σύλληψη του 34χρονου πραγματοποιήθηκε όταν αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στη δίκυκλη μοτοσικλέτα, που οδηγούσε και διαπίστωσαν ότι συνεπιβάτης ήταν ένας 35χρονος υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Η δίκυκλη μοτοσικλέτα που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας. 

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής απόρων

Μέχρι τις 26 Αυγούστου 2015 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε όλη την Περιφέρεια Ηπείρου, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας, και για το σκοπό αυτό έχει δημιουργηθεί μία Κοινωνική Σύμπραξη ανά Περιφερειακή Ενότητα.
Για τις Περιφερειακές Ενότητες Άρτας, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας η Περιφέρεια Ηπείρου είναι Επικεφαλής Εταίρος των Κοινωνικών Συμπράξεων που αποτελούνται από το σύνολο των Δήμων, Μητροπόλεων και Φορέων Ιδιωτικού Δικαίου που παρέχουν κοινωνική φροντίδα και συμμετέχουν στις Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Στις δράσεις του εν λόγω Προγράμματος, το οποίο στοχεύει στην καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού περιλαμβάνονται:

Περιφέρεια Ηπείρου: Ημερήσια διάταξη συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής, την Τρίτη 4 Αυγούστου 2015 και ώρα 9:30 π.μ.

Την Τρίτη 4 Αυγούστου 2015 και ώρα 9:30 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 24-07-2015 συνεδριάσεως.
Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίου Περιφέρειας Ηπείρου και ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου πεζοδρομίων» προϋπολογισμού € 959.511,72 με ΦΠΑ.
Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εγκατάσταση οδοφωτισμού οδού προσέγγισης θεάτρου Δωδώνης», προϋπολογισμού € 120.000,00 με Φ.Π.Α.
Κατάρτιση και έγκριση των όρων της δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Κατασκευή σαρζανέτ στην επαρχιακή οδό Ε.Ο. 22 Άγναντα (από διασταύρωση Σγάρας) και στην Ε.Ο. 21 Άγναντα - Καταρράκτης (κόμβος Αγνάντων)», προϋπολογισμού € 48.000,00 με Φ.Π.Α.

Συνελήφθησαν δύο νεαροί ημεδαποί για κλοπή από αυτοκίνητο στην Πρέβεζα

Συνελήφθησαν, χθες (02-08-2015) το μεσημέρι στη ΒΙ.ΠΕ. Πρέβεζας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, δύο 20χρονοι ημεδαποί Ρομά, για κλοπή από αυτοκίνητο στην Πρέβεζα.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στην παραλία Κυανή Ακτή Πρέβεζας, οι δύο δράστες, αφαίρεσαν από ανασφάλιστο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 65χρονου ημεδαπού, ένα τσαντάκι που περιείχε χρηματικό ποσό και διάφορα έγγραφα ενώ στη συνέχεια διέφυγαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, εντόπισαν σε σύντομο χρονικό διάστημα στη ΒΙ.ΠΕ. Πρέβεζας το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 52χρονος ημεδαπός δυνάμει εντάλματος σύλληψης, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες (02.08.2015) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 52χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από τον κ. Ανακριτή Πρωτοδικείου Ιωαννίνων, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου ο 3ος Νάιος Δρόμος

Στο αρχαίο στάδιο της Δωδώνης θα πραγματοποιηθεί, για μια ακόμη χρονιά, μια λαμπρή γιορτή του αθλητισμού και πολιτισμού
Ο αθλητισμός και ο πολιτισμός συναντώνται, σε μία διοργάνωση, που γίνεται πλέον θεσμός και έρχεται να αναδείξει διαχρονικές αξίες.
Πρόκειται για τον Νάιο Δρόμο, ο οποίος φέτος και για πρώτη φορά, έχει την στήριξη του Δήμου Δωδώνης, ο οποίος μετέχει ως συνδιοργανωτής σε ένα σημαντικό γεγονός που έρχεται να αναδείξει την περιοχή.
Πρωτεργάτες του Νάιου Δρόμου είναι η Ένωση Κλασσικού Αθλητισμού Δωδώνη και οι Σύλλογοι Δωδωναίας Κοιλάδας.
Θερμή είναι η υποστήριξη της Εφορίας Αρχαιοτήτων και ιδιαίτερα σημαντική η συνεργασία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου και του Συλλόγου Δρομέων Ιωαννίνων.

Ο Κώστας Μήτσης επιστρέφει πάντα στο Κρυονέρι Πωγωνίου!

Η Ήπειρος όσο κι αν βιώνει την φτώχεια που οφείλεται στην γεωγραφική της θέση σε κάποιο βαθμό, αλλά κυρίως στην αδιαφορία της κεντρικής εξουσίας διαχρονικά, εντούτοις εξακολουθεί να γεννά παιδιά που ενδιαφέρονται για τον τόπο που τους γέννησε και που σ’ όλα τα όνειρά τους η μόνιμη συντροφιά είναι εικόνες από τον τόπο τους.Και μέσα σ’ αυτήν την οικονομικά στενάχωρη κατάσταση, υπάρχουν Ηπειρώτες που ψάχνουν ένα τρόπο να επιστρέψουν μέρος από την καζάντια τους στην πατρίδα τους, είτε αυτό είναι μικρό είτε μεγαλύτερο. Για την ευχή των γονιών στο ξεπροβόδισμα των παιδιών, που άφηναν τον τόπο τους και την φτώχεια τους για να πάνε σ’ ένα άλλο τόπο για καζάντισμα, ήταν και η προτροπή «παιδάκι μου να πας να καζαντίσεις και με τα πρώτα λεφτά που θα μας στείλεις θα αποτελειώσουμε την εκκλησία και το καμπαναριό».Το καμπαναριό ιδιαίτερα, διότι από την καμπάνα θα μαθαίνουμε τα χαρμόσυνα χαμπέρια και τα...
λυπητερά, ήταν η σκέψη εκείνων που έμεναν πίσω να φυλάξουν Θερμοπύλες για να μην ερημώσει ο τόπος.

Tα 50 επαγγέλματα που επιδοτούνται από το ΕΣΠΑ ως και 100%

Πενήντα επιχειρηματικές και επαγγελματικές δραστηριότητες ενισχύονται μέσα από το νέο ΕΣΠΑ.

Τα ποσοστά επιδότησης για όσους ασχολούνται σε αυτούς τους κλάδους ή θέλουν να ανοίξουν επιχείρηση κυμαίνονται από 40% έως και 100% επί των επενδυτικών τους σχεδίων.
 Την κοινοτική χρηματοδότηση μπορούν να τη διεκδικήσουν μέσα από δύο προγράμματα, την «Επιχειρηματική Ευκαιρία» και το «Επιχειρούμε Δυναμικά»..
Αυτά εντάσσονται στην κατηγορία προγραμμάτων του ΕΣΠΑ «Επανεκκίνηση ΕΠΑνΕΚ» και σύμφωνα με πληροφορίες το «Επιχειρηματική Ευκαιρία» θα είναι το πρώτο πρόγραμμα που θα προκηρυχθεί μέσα στον Ιανουάριο.
Το «Επιχειρηματική Ευκαιρία» απευθύνεται σε άνεργους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ, για ενίσχυση των επιχειρηματικών σχεδίων τους με κάλυψη λειτουργικών εξόδων (ενοίκια, λογαριασμοί ΔΕΚΟ, πρώτες ύλες, ασφαλιστικές εισφορές κ.λπ.) καθώς και θέσεων απασχόλησης.

Φόροι και πρόστιμα-σοκ για τα «κρυφά» εισοδήματα

Γαλλικό «κλειδί» σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση για να «ξεκλειδώσει» μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής και κυρίως να εντοπίσει και να φορολογήσει «κρυφά» εισοδήματα και κεφάλαια που έχουν βρει ασφαλές καταφύγιο σε τράπεζες του εξωτερικού.
Σύμφωνα με την «Ημερησία», το οικονομικό επιτελείο επανεξετάζει το σχέδιο Βαρουφάκη που προέβλεπε την επιβολή φόρου 15% - 30% για όσους αποκαλύψουν στις φορολογικές αρχές τα αδήλωτα εισοδήματα που βρίσκονται στην Ελλάδα ή το εξωτερικό και προσανατολίζεται τώρα σε ένα νέο σχέδιο νόμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο αυτό, θα δανειστεί χαρακτηριστικά του μοντέλου που εφαρμόζεται στη Γαλλία, το οποίο προβλέπει υπέρογκους φόρους και βαριά πρόστιμα για όσους δεν αποκαλύπτουν στις φορολογικές αρχές τους λογαριασμούς που έχουν στο εξωτερικό και οι καταθέσεις τους δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τα εισοδήματά τους.