Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει την Ήπειρο

 


Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει το τελευταίο 48ωρο τις περισσότερες περιοχές της Ηπείρου.

Τα καιρικά φαινόμενα κατά τόπους είναι έντονα και απαιτείται μεγάλη προσοχή από όσους κινούνται στο οδικό δίκτυο.

Ο ποταμός Καλαμάς έχει φτάσει στα όρια του και σε γέφυρες έχουν συσσωρευτεί δεκάδες κορμοί «νεκρών» πλατάνων.

Μετά το μεσημέρι άρχισε να χιονίζει στα ορεινά της Ηπείρου χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα.

Σφοδρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε σε μεγάλο τμήμα του Νομού Ιωαννίνων είχε ως αποτέλεσμα η Εθνική Ιωαννίνων-Κόνιτσας να «ντυθεί» στα λευκά.

Μεγάλες οι καταστροφές από ανεμοστρόβιλο στο Νομό Πρέβεζας.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα και οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες ώρες και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο,  ενώ αναμένεται να ακολουθήσει σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων.

Αιμοδοσία στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου, την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου

 


Η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Σύλλογος Εργαζομένων της σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (Γ. Χατζηκώστα) διοργανώνουν την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021 εθελοντική αιμοδοσίας.

Η αιμοληψία θα γίνει στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου από τις 9:00 π.μ..

Η αιμοδοσία είναι ανοικτή και για το κοινό.

 Για την είσοδο στο Διοικητήριο της Περιφέρειας είναι υποχρεωτική η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού τεστ.

ΕΟΔΥ: Εκατόν τέσσερις θάνατοι σήμερα, 6.677 νέα κρούσματα

 


11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εκατόν τέσσερις θάνατοι σήμερα  6.677 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 6.677, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 931.183 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 50.6% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 117 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.621 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 104, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 18.067 θάνατοι.

Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 657 (60.1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη.

To 80.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 526 (80.06%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 131 (19.94%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.504 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 415 (ημερήσια μεταβολή -17.33%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 466 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής στη συνεδρίαση 26ης Νοεμβρίου 2021

 


Τη δημοπράτηση έργων που αφορούν βελτιώσεις του οδικού δικτύου και  αποκαταστάσεις Ιερών Ναών ενέκρινε στην τελευταία της συνεδρίαση (Παρασκευή 26 Νοεμβρίου) Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ειδικότερα πρόκειται να δημοπρατηθούν τα έργα:

Ø  «Ασφαλτοστρώσεις τμημάτων της 5ης επαρχιακής οδού» Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ

Ø  «Επισκευή στέγης Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Μαρμάρων», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ

Ø  «Εργασίες επισκευής Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Βλαχάτανου Δήμου Ζίτσας», προϋπολογισμού 88.000 ευρώ

Η  Ο.Ε. ανέδειξε τον  οριστικό ανάδοχο (Κάσσαβος0 Νικόλαος) του έργου «Αποκατάσταση ζημιών ασφαλτοτάπητα τμήματος Εθνικής Οδού Παραμυθιάς - Γλυκής», προϋπολογισμού 248.000 ευρώ.


Τέλος εγκρίθηκε η διάθεση πιστώσεων για τους καθαρισμούς των ποταμών Λούρου και Γορμού από ξερούς κορμούς πλατάνων καθώς και από την περιοχή σήραγγα Κλεισούρας μέχρι την Γέφυρα Καλογήρου.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

Πρωτοποριακή επέμβαση Ελλήνων γιατρών αντιμετώπισε σπάνια νόσο

 


Πρωτοποριακή επέμβαση, τόσο για τα ελληνικά όσο και για τα διεθνή ιατρικά δεδομένα, πραγματοποίησαν Έλληνες γιατροί αντιμετωπίζοντας σπάνια νόσο που απειλούσε με τύφλωση 80χρονο άνδρα!                                                      

Μάλιστα το σπάνιο αυτό περιστατικό δημοσιεύτηκε στο διεθνούς κύρους περιοδικό οφθαλμολογίας «Ophthalmology Journal». Λίγες ημέρες μετά την δημοσίευση ο επικεφαλής της ομάδας των Ελλήνων γιατρών διαπρεπής Χειρουργός Οφθαλμίατρος κύριος Γιάννης Μάλλιας, δέχθηκε πρόσκληση και θα παρουσιάσει την πρωτοποριακή επέμβαση στο παγκόσμιο συνέδριο οφθαλμολογίας «World Ophthalmology Congress» το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Ορλάντο των ΗΠΑ, 13-15 Ιουνίου 2022!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του δημοσιεύματος στο «Ophthalmology Journal» ο 80χρονος εμφάνισε και στα δυο μάτια μορφώματα, τα οποία με το πέρασμα του χρόνου μεγάλωναν και πίεζαν το βολβό παραμορφώνοντας τον κερατοειδή χιτώνα.

«Ο ασθενής, λόγω της παραμόρφωσης αυτής, έχανε σταδιακά την όρασή του και απειλούνταν με ολική τύφλωση αν δεν αντιμετωπιζόταν άμεσα η κατάσταση» αναφέρει ο  πρωτοπόρος  χειρουργός οφθαλμίατρος κύριος Μάλλιας, και προσθέτει.

Δήμος Πωγωνίου: Διακήρυξη δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικού ακίνητου κοινότητας Μερόπης για εγκατάσταση τηλεπικοινωνιακών εξοπλισμών

 


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Έχοντας υπόψη:

α) το Π.Δ. 270/81, (ΦΕΚ Α' 77/30-3-81)

β) το Δ.Κ.Κ (Ν.3463/06)

γ) το Ν. 3852/2010

δ) την αριθ. 121/2021 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση δημοπράτησης

ε) την 290/2021 απόφαση της Οικονομικής επιτροπής με την οποία καθορίστηκαν οι όροι της δημοπρασίας.

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ

δημοπρασία πλειοδοτική, φανερή και προφορική για την εκμίσθωση της δημοτικής έκτασης που περιγράφετε παρακάτω βάση των όρων:

Περιγραφή ακινήτου:

  Ισόγειο κτίριο εμβαδού 20 τ.μ.  βρίσκεται σε κοινόχρηστη έκταση εντός οικισμού Κοινότητας Μερόπης. Η κοινόχρηστη έκταση συνορεύει βόρεια με ιδιωτική ιδιοκτησία και κοινοτική οδό, δυτικά με ιδιωτική ιδιοκτησία, νότια και ανατολικά με κοινοτική οδό.

Τρόπος διενέργειας της Δημοπρασίας:

Η δημοπρασία είναι φανερή και προφορική, διεξάγεται δε κατά την ορισθείσα ημέρα και ώρα που αναφέρεται παρακάτω. Η δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφ' όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές. Για τη συνέχιση της δημοπρασίας και πέραν της οριζόμενης ώρας αποφασίζει η Επιτροπή, η απόφαση της οποίας καταχωρείται  στα πρακτικά.

Οι προσφορές των πλειοδοτών αναγράφονται στα πρακτικά κατά σειρά εκφωνήσεως μετά του ονοματεπωνύμου του πλειοδότη. Πάσα προσφορά είναι δεσμευτική δια τον εκάστοτε πλειοδοτούνται, η δέσμευση δε αύτη μεταφέρεται αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους ακόλουθους και επιβαρύνει οριστικώς τον τελευταίο πλειοδότη.

Αν κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασμό άλλου, οφείλει να δηλώσει  τούτο προς την επί της δημοπρασίας επιτροπή, προ της ενάρξεως του συναγωνισμού, παρουσιάζοντας και το προς τούτο νόμιμο πληρεξούσιο έγγραφο, αλλιώς θεωρείται ότι μετέχει για δικό του λογαριασμό.

Στη δημοπρασία μπορούν να συμμετέχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα οποιασδήποτε εταιρικής μορφής καθώς και κοινοπραξίες.

Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στη δημοπρασία πρέπει να καταθέσει στην Επιτροπή κατά την ημέρα και ώρα διενέργειας της, φάκελο που θα απευθύνεται προς το Δήμο Πωγωνίου και θα φέρει ένδειξη για την δημοπρασία του ακινήτου με τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση για προληπτικά μέτρα για τη γρίπη των πτηνών

 


Από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνονται τα εξής:

 Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται ραγδαία αύξηση κρουσμάτων γρίπης των πτηνών υψηλής παθογονικότητας (κυρίως ο υπότυπος Η5N1) σε χώρες της βόρειας και κεντρικής Ευρώπης  (Ιταλία, Γερμανία, Δανία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία, Ιρλανδία), ενώ πρόσφατα επιβεβαιώθηκε και τα πρώτο περιστατικό στη γειτονική Βουλγαρία.

 Η συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων αφορά ανίχνευση του ιού σε άγρια πτηνά, τα οποία ανευρίσκονται στο πεδίο νεκρά ή ημιθανή. Ωστόσο, ως αποτέλεσμα της αυξημένης κυκλοφορίας του ιού στους άγριους πληθυσμούς των πτηνών, σε όλες τις χώρες μεγαλώνει διαρκώς ο αριθμός εστιών σε εκτροφές πουλερικών.

 Με βάση τα παραπάνω  επισημαίνεται ότι είναι αναγκαία η πιστή εφαρμογή της σχετικής Απόφασης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη "Θέσπιση μέτρων βιοασφάλειας για τη γρίπη των πτηνών".

Ειδικότερα όσον αφορά τα οικόσιτα πουλερικά επισημαίνεται ότι:

Π.Ε.Δ. Ηπείρου: Ανακοίνωση για τους οδικούς άξονες της Ηπείρου

 


Η ολοκλήρωση του οδικού δικτύου στην Ήπειρο και η κατασκευή των οδικών αξόνων που βρίσκονται για χρόνια σε εκκρεμότητα (σύνδεση Πρέβεζας με Ιόνια, Πρέβεζα-Ηγουμενίτσα-Μαυρομάτι, Ιωάννινα-Καλπάκι-Κακαβιά κτλ.) αποτελεί διαχρονικά, πάγια και σταθερή διεκδίκηση για την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου, όπως βεβαιώνουν και οι αλλεπάλληλες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ., επί διαφορετικών διοικήσεων τα τελευταία χρόνια, οι οποίες μάλιστα υιοθετήθηκαν και από τη διοίκηση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Υπό το πρίσμα των προχθεσινών ανακοινώσεων του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών, σχετικά με την δρομολόγηση της δημοπράτησης εντός του 2022 του δρόμου Ιωάννινα-Καλπάκι-Κακαβιά, ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου κ. Χρήστος Ντακαλέτσης δήλωσε τα εξής:

«Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου να αναλάβει εκ νέου, εξ ολοκλήρου το κεντρικό κράτος την υποχρέωση ωρίμανσης και υλοποίησης του συγκεκριμένου δρόμου, σύμφωνα και με την υπ’ αρ. 30/2021 απόφαση του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Ηπείρου.

Σημαντικές διακρίσεις για τους αθλητές του Α.Ο. Άτρωτος Ιωαννίνων

 


Γεμάτο δράση, ένταση και διακρίσεις ήταν για τους αθλητές του Αθλητικού Ομίλου Άτρωτος Ιωαννίνων το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα COBAT JJ που διοργάνωσε το Σαββατοκύριακο η Ελληνική Ομοσπονδία Ζίου Ζίτσου.

Το υψηλό επίπεδο των συμμετεχόντων πρόσφερε στους παρευρισκομένους ένα εξαιρετικό θέαμα που ανέβασε την αδρεναλίνη στα ύψη κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Οι αθλητές του Α.Ο. Άτρωτος Ιωαννίνων απέσπασαν, για μία ακόμη φορά, σημαντικές διακρίσεις ανεβάζοντας την πήχη ακόμη πιο ψηλά.

Συγκεκριμένα, στο άθλημα Cobat έλαβαν:

Χρυσό μετάλλιο: Μπάτζιου Αικατερίνη, Σπανός Γεώργιος, Νικα Παντζουλιντζε και Δημητρούλα Χαρά.

Ασημένιο μετάλλιο: Μαχαίρα Σωτηρία και Πολιτίδης Ιωάννης.

Αργυρό μετάλλιο: Μπαρτζιώκας Αναστάσιος.

Στους αγώνες Nevaza jj ασημένιο μετάλλιο έλαβαν η Μπάτζιου Αικατερίνη και Δημητρούλα Χαρά.

Οι αθλητές συνεχίζουν τη σκληρή προπόνηση υπό την καθοδήγηση του προπονητή κ. Στέφανου Αποστολάκη και της ομάδας τους και είναι καθόλα έτοιμοι για την επόμενη διοργάνωση.

Επτά παραβάσεις στην Ήπειρο, την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Κυριακή 28 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 67.415 έλεγχοι, από τους οποίους οι 30.052 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 227 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 20 συλλήψεις, ως ακολούθως:

134 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 113 πρόστιμα των 300 ευρώ και 21 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

40 στην Κρήτη,

27 στη Θεσσαλονίκη,

13 στην Κεντρική Μακεδονία,

11 στην Πελοπόννησο,

  9 στο Βόρειο Αιγαίο,

  8 στη Θεσσαλία,

  7 στην Ήπειρο,

  7 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

  6 στη Δυτική Ελλάδα,

  3 στη Δυτική Μακεδονία,

  1 στην Αττική,

  1 στη Στερεά Ελλάδα και

  1 στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 76.347 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 73.020 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.327 των 150 ευρώ.

5 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή προστίμου των 300 ευρώ, εκ των οποίων, 3 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και 2 στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.306 ομοειδείς παραβάσεις.

88 παραβάσεις και 20 συλλήψεις, για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Κρήτη,

- 18 συλλήψεις, για παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων (285 Π.Κ.), 20 παραβάσεις των 150 ευρώ, για στέρηση των απαραίτητων πιστοποιητικών και 20 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας σε αθλητική εγκατάσταση,

- 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη καταστήματος,

- 1 παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Δυτική Μακεδονία,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

- 1 παράβαση των 300 ευρώ, για στέρηση των απαραίτητων πιστοποιητικών από ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος,

- 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη καταστήματος.

Στην Αττική,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από 2 παραβάσεις στους πελάτες. Επιπλέον, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από προσωρινά υπεύθυνη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος,

- 1 παράβαση για έλλειψη των απαραίτητων πιστοποιητικών από εργαζόμενο καταστήματος.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 2 πελατών, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από 2 παραβάσεις στους πελάτες,

- 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στη Θεσσαλονίκη,

- 15 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

- 2 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για στέρηση των απαραίτητων πιστοποιητικών από πελάτες καταστημάτων.

Στη Στερεά Ελλάδα, 20 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στα Ιόνια Νησιά, 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, σε καταστήματα.

Στη Θεσσαλία, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στην Ήπειρο, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στην Πελοπόννησο, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτη καταστημάτων.

Στη Δυτική Ελλάδα, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενο και πελάτη καταστημάτων.

Στο Νότιο Αιγαίο, 2 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 24.482 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.723 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου

 


Τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας (ISO BOX), 09:00-15:00

Άρτα, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, 09:00-15:00

Άρτα, Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-17:00

Θεσπρωτία, Δημαρχείο Πέρδικας, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-17:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09.00-14.00.

Σχέσεις: Καλύτερο σεξ μετά τα 50

 


Το σεξ σίγουρα δεν σταματάει στα 50 (ή στα 60, στα 70 και στα 80), αλλά η αλήθεια είναι ότι πολλοί παύουν να θεωρούν σεξουαλικά όντα τους ώριμους ηλικιακά άνδρες. Είναι, όμως, έτσι;

Επιστημονική μελέτη έδειξε ότι το 91% των ανδρών και το 86% των γυναικών παραμένουν σεξουαλικά ενεργοί στα 50 τους και, μάλιστα, έχουν τελειοποιήσει την τεχνική τους και ξέρουν να απολαμβάνουν περισσότερο την ερωτική πράξη.

Αμερικανική έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο New England Journal of Medicine και στην οποία συμμετείχαν άνδρες ηλικίας από 57 έως 85 ετών, διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι διατηρούν ερωτικές σχέσεις και, μάλιστα, θεωρούν ότι η σεξουαλικότητα είναι σημαντικό μέρος της ζωής τους και της καθημερινότητάς τους. Και ενώ οι επιστήμονες σημείωσαν ότι σε αυτές τις ηλικίες μειώνεται η σεξουαλική λειτουργία, φάνηκε, επίσης, ότι ένας μεγάλος αριθμός ανδρών κάνει κολπικό και στοματικό σεξ και αυνανίζεται τακτικά μέχρι την ηλικία των 80 ετών.

«Είναι γεγονός ότι με την πρόοδο της επιστήμης όλο και περισσότεροι άνδρες καταφέρνουν να παραμένουν ενεργοί ερωτικά και να χαίρονται το σεξ, παρά τα όποια προβλήματα μπορεί να ενσκήπτουν. Υπάρχουν αποτελεσματικές λύσεις, που κάθε εξειδικευμένος ιατρός μπορεί να προτείνει σε κάθε ασθενή εξατομικευμένα. Στα 50 του και στα 60 του ένας άνδρας είναι παραγωγικός και σεξουαλικά ακμαίος, ξέρει πώς να ικανοποιήσει τη/τον σύντροφό του και πώς να λειτουργήσει καλύτερα», επισημαίνει ο Κωνσταντίνος Α. Ρόκκας MD Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος.