Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

EΟΔΥ: Σαράντα εννέα θάνατοι σήμερα, 21.260 νέα κρούσματα

 


20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, σαράντα εννέα θάνατοι σήμερα 21.260, νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 21.260, εκ των οποίων 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.604.626

(ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 49.4% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 199 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.156 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 49, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 26.473 θάνατοι.

Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 361 (64.0% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη.

To 89.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 239 (66.2%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 122 (33.8%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.339 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 320 (ημερήσια μεταβολή -10.36%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 285 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0.2 έως 108 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Ιωάννινα: Δικογραφία σε βάρος ημεδαπού, για την εμπλοκή του σε υπόθεση απάτης

 


Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού, για την εμπλοκή του σε υπόθεση απάτης.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε από ημεδαπή, τον περασμένο Δεκέμβριο, αφού επικοινώνησε τηλεφωνικά με άτομο που είχε αναρτήσει αγγελία σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης για την πώληση Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πείσθηκε να καταβάλει ως προκαταβολή για την αγορά του το χρηματικό ποσό των -1.860- ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό, που προέκυψε ότι ανήκει στον κατηγορούμενο, χωρίς ωστόσο να ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία.

Είκοσι τρεις πιστοποιημένες παιδικές χαρές σε όλες τις Δ.Ε. λειτουργεί ο Δήμος Ζίτσας


Σε εικοσιτρείς (23) άρτιες και πιστοποιημένες παιδικές χαρές που βρίσκονται και στις πέντε Δημοτικές  Ενότητες του Δήμου Ζίτσας μπορούν να χαίρονται το παιχνίδι τους τα παιδιά του Δήμου καθώς και εκείνα που έρχονται ως επισκέπτες.

Ο Δήμος Ζίτσας είναι από τους Δήμους που από το 2016  αξιοποίησε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που είχε στη διάθεσή του (“Πράσινο Ταμείο”, “ΦιλόΔημος”), αλλά και με ίδιους πόρους, προχώρησε σταδιακά στην αναβάθμιση και ανακατασκευή παιδικών χαρών σε Κοινότητες με στόχο τη δημιουργία ασφαλών δημόσιων χώρων αναψυχής και παιχνιδιού των παιδιών και των οικογενειών τους.  

Έτσι σήμερα έχει καταφέρει να έχει είκοσι τρείς παιδικές χαρές με εγκεκριμένα από το Υπουργείο Εσωτερικών τα ειδικά σήματα καταλληλότητας. «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που συνεχίζουμε να πρωτοπορούμε, καθώς έχουμε καταφέρει να διατηρούμε μεγάλο αριθμό πιστοποιημένων παιδικών χαρών, παρόλο που οι διαδικασίες για την πιστοποίηση, πρακτικά δεν είναι καθόλου εύκολες.

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Αληθεύουν οι πληροφορίες ότι η ελληνική κυβέρνηση μετά την εσπευσμένη αποστολή πυρομαχικών στην Ουκρανία προχώρησε και στην αποστολή αντιαρματικών και αντιαεροπορικών οπλικών συστημάτων;

 


Διευκρινίσεις περί αποστολής στην Ουκρανία όχι μόνο οπλικού εξοπλισμού αλλά και οπλικών συστημάτων, κυρίως αντιαρματικών και αντιαεροπορικών, ζητά στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας και πρώην υπουργός, Παναγιώτης Κουρουμπλής, με την κατάθεση ερώτησης προς τον υπουργό Άμυνας.

Ο κ. Κουρουμπλής τονίζει ότι από την πρώτη στιγμή τάχθηκε υπέρ της ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία, καταδικάζοντας μετ΄ εμφάσεως τη ρωσική εισβολή η οποία αντιτίθεται πλήρως στο Διεθνές Δίκαιο, σκορπίζοντας τον θάνατο.

Επισημαίνει ωστόσο, ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έμεινε μόνο στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας αλλά προχώρησε, δυστυχώς, στην αποστολή οπλικού εξοπλισμού, παρόλο που δεν υπήρξε δεσμευτική συλλογική απόφαση της συμμαχίας του ΝΑΤΟ. Ο βουλευτής υπογραμμίζει ότι αντιτάχθηκε πλήρως με την αποστολή όπλων όπως επίσης και η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, καθόσον η ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο βάζει τη χώρα σε μεγάλες περιπέτειες.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών στη Θεσπρωτία


Συνελήφθησαν ύστερα από συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Ηγουμενίτσα και Αθήνα και τα (10) μέλη της οργάνωσης

Το οικονομικό όφελος από τη διακίνηση ναρκωτικών υπολογίζεται ότι υπερβαίνειτις 75.000 ευρώ τα τελευταία δύο χρόνια
Εξαρθρώθηκε ύστερα από συστηματική και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας.
Για την εξάρθρωση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα χθες (10-11-2022) το πρωί συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Ηγουμενίτσα και Αθήνα, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου “Lussy” και αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν (9) άτομα, ενώ ένα ακόμη μέλος συνελήφθη σήμερα το πρωί στην Ηγουμενίτσα.



Ειδικότερα, πρόκειται για (9) ημεδαπούς (8 άνδρες και 1 γυναίκα) και έναν αλλοδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παράβασης νομοθεσίας περί όπλων.
Επιπλέον, στη ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται (40) άτομα, που ταυτοποιήθηκαν και κατηγορούνται για προμήθεια ναρκωτικών από την οργάνωση για δική τους χρήση.
Αναφορικά με τη δομή και τον τρόπο δράσης της, προέκυψε, ύστερα από ανάλυση και διασταύρωση πληροφοριακών δεδομένων, επιτήρηση χώρων και ατόμων και με τη χρήση και ειδικών ανακριτικών μεθόδων, ότι αρχηγικό της μέλος ήταν ένας από τους συλληφθέντες ημεδαπούς, ο οποίος συντόνιζε τη δράση της οργάνωσης και κατένειμε τους ρόλους στα μέλη της, καθορίζοντας παράλληλα την τιμή πώλησης των ναρκωτικών ανάλογα με την ποιότητά τους.
Ρόλο υπαρχηγού είχε έτερος συλληφθείς ημεδαπός,ο οποίος συνεπικουρούσε τον αρχηγό στη διεύθυνση της οργάνωσης, έχοντας υπό τον άμεσο έλεγχό του κάποια από τα μέλη της.
Χαρακτηριστικό της οργάνωσης ήταν ότι διέθετε σταθερό «πελατολόγιο», γεγονός που, λόγω των σχέσεων που είχαν αναπτυχθεί με τα μέλη της οργάνωσης, εξασφάλιζε εχεμύθεια και ασφάλεια στην οργάνωση.
Ακόμη, τα μέλη χρησιμοποιούσαν κατά τις επικοινωνίες μεταξύ τους και με τους χρήστες κωδικοποιημένες φράσεις και ορολογία, ενώ προτιμούσαν ιδιαίτερα να συνομιλούν μέσω διαδικτυακών εφαρμογών και όχι μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης.
Από την αστυνομική έρευνα, ταυτοποιήθηκαν τουλάχιστον (112) αγοραπωλησίες που έλαβαν χώρα μόνο κατά το τελευταίο εξάμηνο, ενώ, αν και ο ακριβής χρόνος έναρξης δράσης της οργάνωσης δεν εξακριβώθηκε επακριβώς, εκτιμάται ότι το κέρδος της κατά τα τελευταία δύο έτη υπερβαίνει τις 75.000 ευρώ.
Στο πλαίσιο των ερευνών που ακολούθησαν μετά τις συλλήψεις των μελών της οργάνωσης, κατασχέθηκαν:
• 1.175,19 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
• -3- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
• -13- κινητά τηλέφωνα,
• γεμιστήρας πολεμικού όπλου και φυσίγγιο,
• -4- φωτοβολίδες,
• -3- ζυγαριές ακριβείας,
• συσκευασίες, βάζα και τρίφτες με υπολείμματα κάνναβης και
• τετράδιο σημειώσεων με ονόματα «πελατών» και χρηματικά ποσά από αγοραπωλησίες.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

473 θέσεις μόνιμου προσωπικού στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου (Προκήρυξη 2Κ/2022)

 


Γνωστοποιείται ότι ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων στην Προκήρυξη 2Κ/2022 (Φ.Ε.Κ. 8/23.02.2022/τ. Α.Σ.Ε.Π.) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τετρακοσίων εβδομήντα τριών (473) θέσεων μόνιμου προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σύμφωνα με το άρθρο 28 του ν.4765/2021.

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr – Πολίτες → Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες) ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα ΣΤ΄).

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής λήγει στις 28 Μαρτίου 2022, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00.

Επτά παραβάσεις στην Ήπειρο, την Πέμπτη 10 Μαρτίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Πέμπτη 10 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 62.762 έλεγχοι, από τους οποίους οι 32.382 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 149 παραβάσεις και αναστολή λειτουργίας καταστήματος. Παράλληλα, επιβλήθηκαν και 15 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

·         51 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ ως ακολούθως:

o    15 στην Αττική,

o    13 στη Θεσσαλονίκη,

o      7 στην Ήπειρο,

o      5 στη Θεσσαλία,

o      3 στη Δυτική Ελλάδα,

o      2 στην Πελοπόννησο,

o      2 στο Βόρειο Αιγαίο,

o      2 στην Κεντρική Μακεδονία,

o      1 στη Δυτική Μακεδονία και

o      1 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 104.549 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 100.984 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.565 των 150 ευρώ.

·         11 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.765 ομοειδείς παραβάσεις

·         87 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για είσοδο πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

- 1 παράβαση των 300 ευρώ, σε κατάστημα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

- 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους, ιδιοκτήτες και πελάτη καταστημάτων.

Στη Δυτική Μακεδονία ,

- από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 άτομα για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδό τους στη χώρα,

- 1 παράβαση των 300 ευρώ, σε κατάστημα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

- 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτη καταστήματος.

Στη Θεσσαλονίκη,

- 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

- 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε καταστήματα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Αττική, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και πελάτη καταστημάτων.

Στη Δυτική Ελλάδα, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτη καταστήματος.

Στη Στερεά Ελλάδα, 14 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στα Ιόνια Νησιά, 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστήματος.

Στην Ήπειρο, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για παραβίαση καραντίνας,

- 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτη, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων. Επιπλέον 1 παράβαση σε χώρο αναμονής λεωφορείων.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτη καταστήματος.

Στην Κρήτη, 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους, ιδιοκτήτες και πελάτη καταστημάτων.

Στη Θεσσαλία, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτη καταστήματος.

Στην Πελοπόννησο, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους καταστημάτων.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 33.016 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 3.024 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Συνάντηση κας Μαρίας Κεφάλα με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Νικόλα Γιατρομανωλάκη

 


Με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιο για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού κ. Νικόλα Γιατρομανωλάκη συναντήθηκε η Βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα. Βασικό αντικείμενο συζήτησης ήταν η χρηματοδότηση ύψους 18 εκατομμυρίων ευρώ που εξασφάλισε το Υπουργείο από το Ταμείο Ανάκαμψης για τη χειροτεχνία. 

Ο Υφυπουργός ενημέρωσε τη βουλευτή για τον προγραμματισμό σχετικών δράσεων που θα ξεκινήσουν πιλοτικά για την υφαντουργία, την ξυλογλυπτική και την αγγειοπλαστική με σκοπό τη διατήρηση παραδοσιακών τεχνών, που σήμερα τείνουν να εξαφανιστούν.Στάθηκε, ωστόσο, στην πρόθεση να αναβιώσουν οι παραδοσιακές τέχνες μέσα από μια σύγχρονη αισθητική. 

Η κ. Κεφάλα, από την πλευρά της, τόνισε την ανάγκη δημιουργίας και ενίσχυσης εκπαιδευτικών μονάδων με πιστοποίηση για την εκμάθηση παραδοσιακών τεχνών και τη σημασία ύπαρξης μιας τέτοιας πιστοποίησης εκπαίδευσης, η οποία θα καθιστούσε πιο ελκυστική την εκμάθησή τους. Στην περιοχή μας η Ριζάρειος Χειροτεχνική Σχολή Μονοδενδρίου (υφαντουργία με παραδοσιακούς αργαλειούς, κεντήματα κλπ) και το Μέκκειο Ίδρυμα-Οικοτροφείο (με τμήματα Κοπτικής-Ραπτικής, Πλεκτικής καθώς και τεχνικής Μακραμέ και πλεκτικής με βελονάκι, ενώ ελπίζουμε σύντομα να επαναλειτουργήσει και το τμήμα αργαλειού, ταπητουργίας καθώς και το τμήμα κατασκευής και συντήρησης παραδοσιακών ελληνικών στολών που λειτουργούσαν παλαιότερα), μπορούν να πρωτοστατήσουν σε αυτή την προσπάθεια του Υπουργείου Πολιτισμού. 

Ο κ. Γιατρομανωλάκης και η κ. Κεφάλα συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους προς αυτή την κατεύθυνση.

21η αγωνιστική το Σάββατο 12 Μαρτίου στον Α΄ Όμιλο στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εκτός ο Αγροτικός Αστέρας (Π.Α.Σ. Κράψης-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 12-03-22/16:00)

 


ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΑΝΑΚΤΣΗΣ

ΩΡΑ: 16:00

 

Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ    

 

Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής στον Α΄ Όμιλο της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (16:00)

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ (16:00)

Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (16:00)

Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ (16:00)

ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (16:00)

ΟΑΕΔ: Αλλαγές σε επίδομα ανεργίας, μητρώο ανέργων και επαγγελματική κατάρτιση

 


Αλλαγή σελίδας στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού με αναμόρφωση των επιδομάτων ανεργίας, τον τρόπο χορήγησης, την θέσπιση της διακοπής του επιδόματος, την εκκαθάριση του μητρώου εγγεγραμμένων ανέργων και τον επανασχεδιασμό των προγραμμάτων κατάρτισης.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που τίθεται αύριο σε διαβούλευση, αλλάζει τα πάντα γύρω από τον Οργανισμό ακόμη και το όνομά του, καθώς πλέον να λέγεται Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης.

Οι αλλαγές

Οι βασικότερες αλλαγές αφορούν τα εξής:

Επίδομα ανεργίας: Θα χορηγείται χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, αλλά θα διακόπτεται η χορήγησή του μετά από τρεις αρνήσεις προσφερόμενων θέσεων εργασίας. Όπως επίσης και μετά την άρνηση προγραμμάτων κατάρτισης. Η διακοπή θα συνοδεύεται με την διαγραφή από τα μητρώα για δύο έτη.

Το επίδομα θα συνεχίζει να χορηγείται μειωμένο κατά 50%, ως επίδομα εργασίας για κάποιον που βρίσκει εργασίας κατά το διάστημα της επιδότησης. Το επίδομα αυτό θα δίδεται για το χρονικό διάστημα που ισχύει – ακόμη – η επιδότηση.

Δε θα θεσπισθούν εισοδηματικά κριτήρια για το επίδομα ανεργίας, ούτε θα αλλάξουν οι προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος μακροχρονίως ανέργων.

Κίνητρο μακροχρονίως ανέργων: Θα λαμβάνουν 300 ευρώ όσοι μακροχρόνια άνεργοι συντάσσουν – σε συνεργασία με τον εργασιακό σύμβουλο – ατονικό σχέδιο δράσης και δραστηριοποιούνται για την αναζήτηση εργασίας.

Μητρώο εγγεγραμμένων ανέργων: Τίθενται εισοδηματικά κριτήρια για την παραμονή στο μητρώο ανέργων αντίστοιχα με αυτά που ισχύουν για το επίδομα θέρμανσης. Οι διαγραφέντες δεν θα δικαιούνται μια σειρά παροχών που προβλέπονται για τους ανέργους.

20η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαρτίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός έδρας η Αναγέννηση (Π.Α.Σ. Περιβλέπτου-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 16-03-22/16:15)

 


ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

ΓΗΠΕΔΟ ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ

ΩΡΑ: 16:15

Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-


Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, maison Β΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ - Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (16:00)   

Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ - Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ (18:30)

Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ - Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ (16:00)

Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ  (17:15)

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ (16:15)             

Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (16:15)

ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ - Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ   (16:15)                

Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ-Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ (19:30)

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Παρασκευή 11 Μαρτίου

 


Την Παρασκευή 11 Μαρτίου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας- ISO BOX, 08:30-15:30

Άρτα, Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, 08:30-15:30

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-17:00

Θεσπρωτία, Περιφερειακό Ιατρείο Συβότων, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-17:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Πνευματικό Κέντρο Ροδοτοπίου, Ροδοτόπι, 10:00-13:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, ΚΑΠΗ Φιλιππιάδας, Φιλιππιάδα, 09:00-12:00.

Στυτική δυσλειτουργία και sex toys: Μπορούν να βοηθήσουν;

 


Θετική επίδραση στη θεραπεία των ανδρικών σεξουαλικών δυσλειτουργιών φαίνεται να έχει η χρήση σεξουαλικών παιχνιδιών. Αν και δεν θεραπεύουν την αιτία τους, συμβάλουν στη σεξουαλική διέγερση, ευχαρίστηση, ψυχολογική ανάταση και διατήρηση της σχέσης με τον σύντροφο. 

Σε αντίθεση με τη φαρμακευτική αγωγή, δεν προκαλούν ανεπιθύμητες ενέργειες, είναι ακίνδυνα και διασκεδαστικά, ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια ερωτικής συνεύρεσης ή από κοινού με τον σύντροφο.

Σύμφωνα με τους ιατρούς, η σεξουαλική δυσλειτουργία προκύπτει σε άνδρες οποιασδήποτε ηλικίας, αν και οι πιθανότητες αυξάνονται με τη γήρανση.

 Η στυτική δυσλειτουργία, δηλαδή η συνεχής ή επαναλαμβανόμενη αδυναμία επίτευξης ή διατήρησης επαρκούς για σεξουαλική δραστηριότητα στύσης, είναι το πιο συχνά αναφερόμενο σεξουαλικό πρόβλημά τους και εκείνο που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση, οδηγώντας σε κατάθλιψη, η οποία, με τη σειρά της, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις στενές σχέσεις και την ποιότητα ζωής των ανδρών συνολικά.