Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

ΕΟΔΥ: Πενήντα δυο θάνατοι σήμερα, 2.588 νέα κρούσματα

 


8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, πενήντα δυο  θάνατοι, 2.588 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.588, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 247.992 (ημερήσια μεταβολή +1.1%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 76 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.969 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 706 (64.9% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 68 έτη. To 82.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.643 ασθενείς.

Οι εισαγωγές 2 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 439 (ημερήσια μεταβολή -7.77%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 480 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι τα 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη)».

Ογδόντα έξι παραβάσεις στην Ήπειρο, την Τετάρτη 24 Μαρτίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τετάρτη 24 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (65.176) έλεγχοι, από τους οποίους οι (7.749) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.055) παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν (4) συλλήψεις, ως ακολούθως:

(857) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

(168) στην Αττική,

(122) στη Θεσσαλονίκη,

  (86) στην Ήπειρο,

  (73) στη Δυτική Ελλάδα,

  (69) στην Κεντρική Μακεδονία,

  (57) στη Στερεά Ελλάδα,

  (48) στην Πελοπόννησο,

  (46) στα Ιόνια Νησιά,

  (44) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

  (42) στην Κρήτη,

  (40) στο Βόρειο Αιγαίο,

  (38) στη Θεσσαλία,

  (16) στη Δυτική Μακεδονία και

    (8) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (155.863) ομοειδείς παραβάσεις.

(160) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (153) πρόστιμα των 300 ευρώ και (7) πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(22) στη Θεσσαλονίκη,

(20) στο Βόρειο Αιγαίο,

(19) στη Στερεά Ελλάδα,

(15) στην Πελοπόννησο,

(13) στην Ήπειρο,

(12) στην Κεντρική Μακεδονία,

(11) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(11) στα Ιόνια Νησιά,

  (9) στην Αττική,

  (8) στη Θεσσαλία,

  (8) στη Δυτική Ελλάδα,

  (6) στην Κρήτη,

  (3) στο Νότιο Αιγαίο και

  (3) στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (45.690) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (43.790) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.900) των (150) ευρώ.

(38) παραβάσεις και (4) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική, σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 ιδιοκτήτες γυμναστηρίου και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 7 πελάτες.

Στη Θεσσαλονίκη, σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη οβελιστηρίου, καθώς εξυπηρετούσε 12 καθήμενους πελάτες, στους οποίους επιβλήθηκαν αντίστοιχα πρόστιμα των 300 ευρώ.

Στην Κεντρική Μακεδονία, σύλληψη ατόμου για παράβαση άρθρου 285 Π.Κ., με επιβολή προστίμου 600 ευρώ για μη χρήση μάσκας και παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στη Δυτική Μακεδονία, από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 5 άτομα για απαγόρευση εισόδου από τρίτες χώρες.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στην Κρήτη, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη οικίας, για διοργάνωση κοινωνικής εκδήλωσης και από 600 ευρώ πρόστιμο σε 4 συμμετέχοντες, για μη χρήση μάσκας και παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (4.315) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (1.630) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ιερά Μονή Σωσίνου: Εορταστικές εκδηλώσεις για την 200η Επέτειο της Απελευθέρωσης του Έθνους και την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

 


Τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την διάδοση του κορωνοϊού COVID-19 κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τη διπλή εορτή, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της 200ης  Επετείου της Απελευθέρωσης του Έθνους,  στην Ιερά Μονή Σωσίνου.




Hellenic News of America: Ζήτω η Ελλάς! Ζήτω η Ελευθερία!



Ρεπετίστα Πωγωνίου: 40μερο μνημόσυνο του συνδημότη Μπαλάσκα Βασ. Παναγιώτη, το Σάββατο 10 Απριλίου

 


ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Σαράντα μέρες πέρασαν από τον χαμό του συνδημότη Μπαλάσκα Βασ. Παναγιώτη.

Το 40μερο μνημόσυνο θα τελεστεί το Σάββατο 10 Απριλίου 2021, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Ρεπετίστα Πωγωνίου.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Άρτα: Σχηματισμός δικογραφίας για απάτη με το πρόσχημα της αγοράς αγροτικού μηχανήματος

 


Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπής εμπλεκόμενης στην υπόθεση


Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπής, που κατηγορείται για συμμετοχή σε υπόθεση απάτης σε βάρος ημεδαπού στην Άρτα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την 23-01-2021 άγνωστος συνεργός της τηλεφώνησε σε ημεδαπό που είχε αναρτήσει ηλεκτρονική αγγελία για την πώληση τρακτέρ προφασιζόμενος ότι επιθυμεί να το αγοράσει.

Στη συνέχεια, πέτυχε με κατάλληλες υποδείξεις που έκανε στον πωλητή να μεταφέρει εκείνος μέσω αυτόματου ταμειολογιστικού μηχανήματος  (ATM) από το δικό του λογαριασμό το χρηματικό ποσό των  -1.100- ευρώ σε λογαριασμό της κατηγορούμενης.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Ξεκινά στις 5 Απριλίου η διαδικασία για την κατάθεση της αίτησης των voucher 200 ευρώ

 


Ξεκινά στις 5 Απριλίου η διαδικασία για την κατάθεση της αίτησης και τη λήψη του voucher των 200 ευρώ για αγορά ταμπλετ.

Στην προκήρυξη του έργου αναφέρονται όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι δικαιούχοι

Κατά τον Α' κύκλο, ενεργοποιείται το δικαίωμα υποβολής αιτήσεων σε ήδη δικαιούχους επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ, των οποίων η επιλεξιμότητα μπορεί να ελεγχθεί και διασταυρωθεί πλήρως με ηλεκτρονικά μέσα.

Στον Β' κύκλο, ενεργοποιείται επιπλέον η συμμετοχή όλων των υπόλοιπων κατηγοριών δυνητικών δικαιούχων.

Βήμα 1: Εκκίνηση της διαδικασίας από το κατάλληλο Φυσικό Πρόσωπο

Η υποβολή της Αίτησης Επιχορήγησης πραγματοποιείται:

είτε από έναν (οποιονδήποτε) εκ των δύο γονέων (ΥΠΟΧΡΕΟΣ ή ΣΥΖΥΓΟΣ της φορολογικής δήλωσης), στην περίπτωση οικογένειας με δύο γονείς,

είτε από τον γονέα που έχει την επιμέλεια των τέκνων στις περιπτώσεις εκείνες που η αίτηση θα υποβληθεί από ένα και μόνο γονέα (δήλωση ως «μονογονεϊκή» για τους σκοπούς του Προγράμματος).

είτε από τον Επίτροπο στην περίπτωση παιδιών/νέων υπό επιτροπεία.

Σε κάθε περίπτωση, ειδικά για τον Α' κύκλο, η αίτηση στο Πρόγραμμα ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ θα πρέπει να υποβληθεί από τον δικαιούχο/Φυσικό Πρόσωπο που είχε υποβάλει και την ηλεκτρονική αίτηση επιδόματος παιδιού του 2020 (και η οποία εγκρίθηκε) ή εναλλακτικά από τον/τη ΣΥΖΥΓΟ που είχε δηλωθεί στην ίδια αίτηση.

Τα στοιχεία της οικογενειακής σύνθεσης των δικαιούχων του Α' κύκλου λαμβάνονται αυτόματα μέσω διασταύρωσης με την εγκεκριμένη αίτηση επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ του 2020 και δεν νοείται διαφοροποίηση σε κανένα μέλος της οικογένειας.

Κάθε Φυσικό Πρόσωπο μπορεί να υποβάλει μία και μόνο αίτηση. Στην εξαιρετική περίπτωση που κάποιος υποβάλει αίτηση ως γονέας των παιδιών του και ως επίτροπος τρίτων παιδιών, θα υποβάλει μία αίτηση με όλα τα εξαρτώμενα/υπό επιτροπεία παιδιά, δηλώνοντας παράλληλα την ιδιότητά τους.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Προγράμματος θα διαχωρίσει τους ελέγχους/κάλυψη κριτηρίων που αφορούν στην οικογένεια από τους ελέγχους/κάλυψη κριτηρίων για κάθε παιδί υπό επιτροπεία. Κάθε παιδί υπό επιτροπεία θα αξιολογηθεί μεμονωμένα, ωσάν να ήταν μία χωριστή αίτηση αναφορικά με τα κριτήρια επιλεξιμότητας.

Βήμα 2ο: Είσοδος στην Εφαρμογή - Διαπιστευτήρια [Χρήστης]

Ο δυνητικός δικαιούχος (Αιτών/Αιτούσα) εισέρχεται στον δικτυακό τόπο του Προγράμματος ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ στη διεύθυνση: www.digital-access.gov.gr

Παγκόσμια ημέρα Θεάτρου Σκιών (28η Μαρτίου): Εκείνο που με τρώει... εκείνο που με σώζει... είναι που ονειρεύομαι σαν τον Καραγκιόζη!!!

 


Το Θέατρο των Σκιών είναι αναμφίβολα ένα Ιδιαίτερο Στίγμα του Ελληνικού μας Πολιτισμού που μοναδικά βεβαιώνεται από τα αρχαιοελληνικά χρόνια.

Στα Ελευσίνια και Καβείρια Μυστήρια επί των Δρώμενων και Θεώμενων των Ελλήνων Προγόνων μας... η σκιά είχε ρόλο πρωταγωνιστικό και θρησκευτικό. Από τότε κιόλας η Ελληνική Σκιά... τόλμησε το μεγάλο της ταξίδι συνοδεύοντας τον Μεγάλο Στρατηλάτη όλων των Εποχών Μέγα Αλέξανδρο τον Μακεδόνα, στα βάθη της Ασίας μεταδίδοντας τον Ελληνικό Πνεύμα, Πολιτισμό και Ήθος!

Παρά το μακρύ ταξίδι του Θεάτρου Σκιών στην Ασία και την παραμονή και προσαρμογή του στα εκεί ασιατικά δεδομένα... ήρθε η ώρα της επιστροφής του στα Πάτρια Εδάφη... αφού η ξενιτιά δεν τον ανάπαυε...

Έτσι κατά την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ως ο νυν μαυρομάτης και καμπούρης ήρωας Karagoz ο από Ανατολής... επαναπατρίζεται στην Ελλάδα και πρωτοπαρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ήπειρο και συγκεκριμένα στο Σαράι του Αλή Πασά στα Γιάννινα, εκεί ο φωτισμένος από κεριά μπερντές του διαδραματίζει ατέλειωτες ώρες παραστάσεων στην Ελληνική γλώσσα και διασκεδάζει τον Αλή και τους Αγάδες του σατιρίζοντας τους Έλληνες όπως άλλωστε ήταν το σύνολο του Οθωμανικού Καραγκιόζη!

Σύντομα όμως η ξακουστή αυτή σκιά δραπετεύει από τον τούρκικο κλοιό και περνά στα γιαννιώτικα καφενεία... πλέον γίνεται ο δικός μας Έλληνας Καραγκιόζης (ο κυριολεκτικά Μαυρομάτης) και χαρακτηριστικά μεταλλαγμένος έναντι του οθωμανικού του χαρακτήρα. Πλέον ΔΕΝ σατιρίζει τους σκλαβωμένους Έλληνες με το πλήθος των απόκοσμων ύβρεων του... αλλά πλέον περιπαίζει τους Πασάδες, τους Αγάδες και τους Ντερβισάδες που δυνάστευαν την τότε σκλαβωμένη Πατρίδα μας. Είναι η ώρα που ο μπερντές του Έλληνα Καραγκιόζη τονώνει το αίσθημα για Ελευθερία και Πίστη στο Χριστό, οργανώνει την Επανάσταση μέσα από τα κωδικοποιημένα μηνύματα που μεταδίδει στις Παραστάσεις του για να τα αρπάζουν οι Καπεταναίοι που παρακολουθούν με προσοχή ώστε να φέρουν Νίκες κατά του εχθρού, ενισχύοντας συνάμα και το ηθικό των πολυπαιδεμένων Ελλήνων οι οποίοι βρίσκουν αγαλλίαση όταν ο Βεληγκέκας τις αρπάζει από τον Μπαρμπαγιώργο και το αθάνατο τσαρούχι ζει την τιμητική του!

Ο Καραγκιόζης μας τον ίδιο Επαναστατικό Χαρακτήρα του έδωσε τις δικές του Νικηφόρες Μάχες σε κάθε Εμπόλεμη ή Δυναστευτική Περίοδο που μάτωσε την Πατρίδα μας γίνοντας Αυτόβουλα και με Επίγνωση των συνεπειών της στάσης του ο αντίποδας στο Σύστημα που ήθελε και θέλει τον Έλληνα υποταγμένο, σκλάβο και ραγιά του...

Σήμερα 28 Μαρτίου τιμάτε ο Καραγκιόζης... αυτός ο Ήρωας που συμμετείχε σε όλους τους Πολέμους... που φώναξε και θυσιάστηκε για την Ελευθερία και τις Χριστιανικές Αξίες όταν η Πατρίδα μας το είχε ανάγκη... που διασκέδασε τον καθένας μας όλα αυτά τα χρόνια κινούμενος και μιμούμενος ακούραστα στο Μπερντέ του... χωρίς όμως ποτέ στην πράξη να του αποδόθηκε η πρέπουσα Προσοχή και Τιμή... λες και οι Δάφνες είναι ακριβές για τους Ήρωες και στην προκείμενη περίπτωση... για την καμπούρα του!

Κατέληξε επί των ημερών μας να αμφισβητείτε μέχρι και η Ελληνικότητα του... και στο τέλος παρότι δεν μπόρεσαν οι «μεγάλοι» της γης... να του πάρουν την Ελληνική του Ιστορία... με «το θέλω γιατί μπορώ...» έσπευσαν να μας πούνε ότι τάχα δεν μας ανήκει... Αλήθεια θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να πει δικό του κάτι που δεν του μοιάζει; Και ο Καραγκιόζης είναι και μοιάζει απόλυτα ίδιος με εμάς τους Έλληνες! Εδώ όμως ας αφήσουμε τον Πολιτισμό να ενώνει και να μην πληγώνει... επάνω στις πληγές που άνοιξαν από καιροσκόπους..!

Ιωάννινα: Συλλήψεις για την κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης

 


Συνελήφθη αλλοδαπός που μετέφερε με αυτοκίνητο -8- κιλά ηρωίνης και -14- περίπου κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Συγκατηγορούμενός του τυγχάνει ο αλλοδαπός ιδιοκτήτης του οχήματος


Την διακίνηση στην «αγορά» σημαντικής ποσότητας ηρωίνης καθώς και ακατέργαστης κάνναβης σταμάτησαν οι αστυνομικοί  του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, οι οποίοι συνέλαβαν σήμερα το πρωί στα Ιωάννινα αλλοδαπό, που κατηγορείται για την κατοχή, μεταφορά και διακίνησή τους.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο κατηγορούμενος και στον έλεγχο που ακολούθησε, βρέθηκαν στο εσωτερικό του και κατασχέθηκαν:

-16- πακέτα με ηρωίνη συνολικού βάρους -8- κιλών και

-13- δέματα με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους -13- κιλών και -950- γραμμαρίων.

Κατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση τυγχάνει και ο αλλοδαπός ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, το οποίο κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από την προαναφερόμενη υπηρεσία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Παναγιώτης Κουρουμπλής: «Επένδυση χωρίς συναίνεση της τοπικής κοινωνίας στο Ελληνικό δε μπορεί να υπάρξει»

 


Με επίθεση στην κυβέρνηση και τις «αναποτελεσματικές της πολιτικές» για την αντιμετώπιση της πανδημίας άρχισε την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά την συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου: «Κύρωση Σύμβασης Διανομής Ακινήτου - Σύστασης Δικαιώματος Επιφανείας Ακινήτου Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά και ρύθμιση συναφών θεμάτων».

«Είμαστε εν μέσω μιας μεγάλης καταιγίδας, επειδή, όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος, οι πολιτικές της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης είναι εντελώς αναποτελεσματικές. Φθάσαμε στο σημείο σήμερα, να πεθαίνουν άνθρωποι αβοήθητοι, εκτός ΜΕΘ. Φθάσαμε στο σημείο οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των γιατρών να απευθύνονται στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ζητώντας παρεμβάσεις, γιατί η κυβέρνηση εξακολουθεί αυτάρεσκα και με επικίνδυνο τρόπο να ισχυρίζεται ότι όλα τα έχει κάνει καλά, να μην επιτάσσει τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία, ενώ επιτάσσει ιδιωτικούς γιατρούς, να μην προσλαμβάνει ειδικευμένους γιατρούς που ήδη έχουν επιλεγεί», δήλωσε ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας.