Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Μειώθηκε από την 1η Ιουλίου ο ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια, προϊόντα και υπηρεσίες

«Ανάσα» για όσους δραστηριοποιούνται στην αγροτική οικονομία αποτελεί η δραστική μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13%, που ισχύει από την 1η Ιουλίου.
Με τη μείωση αυτή αναμένεται να ενισχυθεί η ρευστότητα των αγροτών και των αγροτικών επιχειρήσεων, ώστε να στηριχθεί κατά το δυνατόν η πρωτογενής παραγωγή της χώρας, βασικού πυλώνα της ελληνικής οικονομίας.
Ακόμη αναμένεται να αντιμετωπιστούν ως έναν βαθμό οι στρεβλώσεις, που έχουν δημιουργηθεί στην αγροτική επιχειρηματικότητα με την υπαγωγή των πρώτων και βοηθητικών υλών (αγροεφόδια) στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ και την υπαγωγή των τελικών παραγόμενων αγαθών στο μειωμένο συντελεστή, οι οποίες οδηγούσαν
 α) σε αύξηση του διοικητικού κόστους της Φορολογικής Διοίκησης (εξέταση μεγάλου αριθμού αιτήσεων επιστροφής ΦΠΑ) και
 β) σε μείωση της ρευστότητας των αγροτικών επιχειρήσεων.
Που μειώθηκε ο ΦΠΑ
 Υπενθυμίζεται πως από 1.7.2017, όπως ορίζει η παράγραφος 2 του άρθρου 70 του νόμου 4472/2017, στο μειωμένο συντελεστή θα υπάγονται πλέον πέραν αυτών που προβλέπονται στο παράρτημα ΙΙΙ του ν.2859/2000 τα εξής αγαθά:
-Άλογα, γαϊδούρια και μουλάρια κάθε είδους, βοοειδή, χοιροειδή, προβατοειδή και αιγοειδή, ζωντανά. Εξαιρούνται τα άλογα ιπποδρομιών (Δ.Κ. ΕΧ 0101,0102, 0103 και 0104).
-Πετεινοί, κότες, πάπιες, χήνες, γάλοι, γαλοπούλες και φραγκόκοτες, ζωντανά, που προορίζονται για την ανθρώπινη διατροφή (Δ.Κ. ΕΧ0105).
-Κουνέλια, περιστέρια, ορτύκια, φασιανοί, πέρδικες, λαγοί και λοιπά ζώα και πτηνά, ζωντανά, που προορίζονται για την ανθρώπινη διατροφή. Ζώα που εκτρέφονται για τη γουνοποιία. Μέλισσες. Ακάρεα (έντομα που χρησιμοποιούνται στις καλλιέργειες αντί εντομοκτόνων) (Δ.Κ. ΕΧ 0106).
-Σπέρματα και σπόροι που προορίζονται για σπορά (Δ.Κ. ΕΧ 1201, ΕΧ 1202, ΕΧ 1204, ΕΧ 1205, ΕΧ 1207 και ΕΧ 1209).

Υπό επανεξέταση τα κριτήρια για την ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

Υπό επανεξέταση έχει θέσει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας τα κριτήρια για την ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) των λογαριασμών ρεύματος.
Στόχος της είναι να προετοιμάσει πρόταση για την αναμόρφωση τους που θα υποβάλει στο ΥΠΕΝ ως το τέλος του μήνα.
Η Αρχή διερευνά κάθε πρόσφορη λύση ώστε μέσω του ΚΟΤ να προστατεύονται οι πραγματικά ευάλωτες κατηγορίες καταναλωτών.
Σύμφωνα με πληροφορίες  ο λόγος που με το σημερινό καθεστώς δεν προστατεύονται μόνο οι αντικειμενικά ευπαθείς καταναλωτές έχει να κάνει με το γεγονός ότι το οικονομικό κριτήριο ένταξης σε κάθε κατηγορία του ΚΟΤ είναι το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, το οποίο όμως δεν δείχνει απαραίτητα αν ένα νοικοκυριό έχει πραγματικά αδυναμία να ανταπεξέλθει στην καταβολή των λογαριασμών του ρεύματος. Έτσι, αυτό που εξετάζει τώρα η ΡΑΕ είναι να προστεθούν συμπληρωματικά κριτήρια ώστε με τον συνδυασμό τους να αποτυπώνεται πιο αξιόπιστα το οικονομικό προφίλ των δικαιούχων.
Αν και κύκλοι της ΡΑΕ δεν θέλουν να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα, ένα τέτοιο επιπλέον κριτήριο, όπως παρατηρεί η εφημερίδα, θα μπορούσαν να είναι οι τραπεζικές καταθέσεις.
Σε κάθε περίπτωση υπεύθυνο για τις τελικές αποφάσεις θα είναι το υπουργείο Περιβάλλοντος.


ΠΗΓΗ: www.newmoney.gr

Η Περιφέρεια Ηπείρου και η Ένωση Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου διοργανώνουν Ημερίδα την Παρασκευή 7 Ιουλίου, ώρα 11:00 π.μ. στο ξενοδοχείο du Lac στα Ιωάννινα

Η Περιφέρεια Ηπείρου και η Ένωση Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου (Ε.Μ.Κ.Η.) διοργανώνουν Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017 και ώρα 11:00 π.μ. στο ξενοδοχείο du Lac στα Ιωάννινα, με θέμα:
«Δυνατότητα αξιοποίησης των προϊόντων της κτηνοτροφίας μέσω των νέων προγραμμάτων Leader- Π.Α.Α.»
Πληροφορίες Ε.Μ.Κ.Η.
Χαρ. Τρικούπη 38, ΤΚ 45221 Ιωάννινα,
Τηλ.- Φαξ: 26510 38658
Ιωάννης Π. Δεκόλης: 6944783934,
e-mail: metakinoymenoi@gmail.com

Πρόγραμμα Ημερίδας
10:30-11:00 Προσέλευση – Χαιρετισμοί
11:00-11:15 Ομάδες Παραγωγών-Σχέδια Βελτίωσης.
Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Ηπείρου.
11:15-11:30 Προγράμματα LEADER.
Ηλίας Μώκος, Γεωπόνος, ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε.
11:30-11:45  Ιδιοπαραγωγή στην εκμετάλλευση – Μικρή τυροκομική επιχείρηση.
Λαμπρινή Σταμούλη, Κτηνίατρος, Δ.Α.Ο.Κ.
11:45-12:00  Οικογενειακό Τυροκομείο
 Ειρήνη Κολυζώη Αθανασιάδη, MILKPLAN

 12:00-12:15 Ένταξη Τυροκομικών Μονάδων σε προγράμματα επιδοτήσεων Γεώργιος Σαρηγιαννίδης, Διδάκτωρ Οικονομικών–Μελετητής Διευθύνων Σύμβουλος Eikos Co – Εταιρία Μελετών.

Άρτα: Συνελήφθη 42χρονος ημεδαπός για εμπρησμό σε δύο κάδους απορριμμάτων

Συνελήφθη, προχθές (01-07-2017) αργά το απόγευμα στην Περιφερειακή Οδό Άρτας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, ένας 42χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για εμπρησμό, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και παρακώλυση συγκοινωνιών.
Ειδικότερα, προχθές αργά το απόγευμα στην Περιφερειακή Οδό Άρτας, ο 42χρονος κατελήφθη από τους αστυνομικούς να έχει προκαλέσει πυρκαγιά σε δύο δημοτικούς κάδους απορριμμάτων και να τους έχει τοποθετήσει στη μέση της οδού, παρακωλύοντας με αυτό τον τρόπο την κυκλοφορία των οχημάτων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Ενημερωτικές διαλέξεις της Ελληνικής Αστυνομίας σε μαθητές στην Ήπειρο κατά το σχολικό έτος 2016 - 2017

Καταρτισμένοι αστυνομικοί πραγματοποίησαν 140 διαλέξεις σε μαθητές των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Αναπτύχθηκαν θέματα σχετικά με την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή, την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, την πρόληψη των ναρκωτικών, τον διαδικτυακό και σχολικό εκφοβισμό καθώς επίσης ζητήματα σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού
Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία 140 ενημερωτικές διαλέξεις σε μαθητές των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ήπειρο, κατά το σχολικό έτος 2016 – 2017.
Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για την ενημέρωση, την προστασία και την ασφάλεια των μαθητών, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, καταρτισμένοι αστυνομικοί που υπηρετούν σε διάφορες υπηρεσίες των τεσσάρων Διευθύνσεων Αστυνομίας της περιφέρειας μας (Δ.Α. Ιωαννίνων, Δ.Α. Άρτας, Δ.Α. Πρέβεζας και Δ.Α. Θεσπρωτίας), πραγματοποίησαν 140 ενημερωτικές διαλέξεις σε μαθητές που φοιτούν στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής μας.
Ειδικότερα, στις διαλέξεις συζητήθηκαν και αναλύθηκαν θέματα σχετικά με την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή, την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, την πρόληψη των ναρκωτικών, τον διαδικτυακό και σχολικό εκφοβισμό καθώς επίσης και ζητήματα σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού, όσον αφορά το επάγγελμα του αστυνομικού.
Μέσα από τη διαδραστική επικοινωνία με τους ομιλητές, οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν, να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους και να διαμορφώσουν την άποψη τους στα θέματα που αναπτύχθηκαν.

Η Αστυνομία στην Ήπειρο θα συνεχίσει να πραγματοποιεί παρόμοιες δράσεις και στο μέλλον, συνεργαζόμενη με όλους τους Φορείς της περιοχής.

Ράγιο Θεσπρωτίας: Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα

Συνελήφθησαν, χθες (02-07-2017) το μεσημέρι στο Ράγιο Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 25 και 40 ετών, κατηγορούμενοι για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι μετά από αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ κατείχαν αλβανικά διαβατήρια με πλαστές σφραγίδες εισόδου, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Επίσης, όπως προέκυψε από τον έλεγχο των στοιχείων τους, εκκρεμούσαν σε βάρος τους μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Α’ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών.

Οι 9+1 λόγοι που οι άνδρες θέλουν αυτό που νομίζουν ότι θέλουν οι γυναίκες!

Ανέκαθεν το μέγεθος του πέους ήταν αντικείμενο αυτοπεποίθησης ή έλλειψής της και σχεδόν πάντα, για τους λιγότερο… προικισμένους ελλοχεύει ο φόβος της απόρριψης. Όμως γιατί οι άντρες θέλουν ότι νομίζουν ότι θέλουν οι γυναίκες; Οι τελευταίες μάλιστα δηλώνουν μεν ότι το μέγεθος δεν μετράει , από την άλλη όμως θεωρούν φυσιολογικό πέος το μεγαλύτερο του μέσου όρου!
Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνδρες έχουν την τάση να παρερμηνεύουν τα λεγόμενα, τις διαθέσεις / προθέσεις των γυναικών, αλλά και τις επιθυμίες τους, ειδικά στο θέμα του σεξ αλλά και του «μεγέθους»! Ποια είναι η αλήθεια;
Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, MD, PSC, PhD, ουρολόγος - ανδρολόγος, πρόεδρος του International Andrology και διευθυντής του Τμήματος Σεξουαλικής Υγείας στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, βάζει τα πράγματα στη θέση τους και αποκωδικοποιεί τους λόγους, που οι άνδρες θέλουν αυτό, που νομίζουν ότι θέλουν οι γυναίκες.
Πρώτος λόγος η άγνοια. Ο μέγας Φρόιντ, μπροστά στο ερώτημα τι θέλουν οι γυναίκες, είναι γνωστό ότι σήκωσε τα χέρια ψηλά και είπε «ρωτήστε τους ποιητές, γιατί η επιστήμη δεν το γνωρίζει». Ο πρώτος λόγος, δηλαδή, πηγάζει από μία άγνοια, αλλά και μία υποψία πως οι γυναίκες θέλουν πάντα κάτι περισσότερο από τα ανατομικά προσόντα των ανδρών.
Δεύτερος λόγος ο φθόνος του φαλλού. Είναι γνωστό πως ο φθόνος αυτός γεννήθηκε από μία ανατομική διαφορά που αφορούσε στα μεγέθη, αφού ο φαλλός του άνδρα είναι τουλάχιστον δέκα φορές μεγαλύτερος από το εξωτερικό γεννητικό όργανο της γυναίκας.

“ΕUROMEDLAB 2017”: Νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία της ιατρικής

«Επανάσταση» στον τομέα της ιατρικής έχει επιφέρει τις τελευταίες δεκαετίες η Εργαστηριακή Ιατρική, συμβάλλοντας αποφασιστικά τόσο στην πρόληψη, όσο και στη διάγνωση και αντιμετώπιση ασθενειών. Όμως παράλληλα προκύπτει και σειρά διλημμάτων, επιστημονικών αλλά και ηθικών.
Με στόχο  τη διεύρυνση του γνωστικού πεδίου και την εμβάθυνση σε θέματα αιχμής, μέσα από δημιουργικό διάλογο, προβληματισμό και ανταλλαγή απόψεων πάνω στις τελευταίες εξελίξεις και καινοτομίες στην Εργαστηριακή Ιατρική πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα, στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών το 22ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Κλινικής Χημείας και Εργαστηριακής Ιατρικής “ΕUROMEDLAB 2017”.
Το συνέδριο, που διεξάγεται κάθε δύο χρόνια, διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Χημείας και Κλινικής Βιοχημείας, τη Διεθνή Ομοσπονδία Κλινικής Χημείας και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κλινικής Χημείας και Εργαστηριακής Ιατρικής. Απευθύνεται κυρίως στην τοπική και διεθνή κοινότητα των βιοχημικών, βιολόγων, εργαστηριακών ιατρών, κλινικών χημικών, χημικών και φαρμακοποιών καθώς και σε όλους όσους απασχολούνται σε διαγνωστικά και ερευνητικά κέντρα με συναφές αντικείμενο.
Το “ΕUROMEDLAB 2017” παρακολούθησαν περίπου 5.500 διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο.