Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Με καλό καιρό το Παραδοσιακό πανηγύρι της «Ζωοδόχου Πηγής» στην Παλιογκρίμπιανη Πωγωνίου

 Πλήθος κόσμου έχει συρρεύσει από το πρωί, στην Παλιογκρίμπιανη Πωγωνίου, η οποία πανηγυρίζει την Παρασκευή της Διακαινησίμου, εορτή της Ζωοδόχου Πηγής.
Το γλέντι θα συνεχιστεί το βράδυ στην πλατεία της Αρετής.

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά τον μήνα Απρίλιο.
Συνελήφθησαν συνολικά (741) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -570- (εκ των οποίων -7- διακινητές)
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -32-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -15-
Για κλοπές - διαρρήξεις: -18-
Για πλαστογραφίες: - 4 -
Για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος: -4-
Για απόπειρα απάτης: -1-
Για απόδραση κρατουμένου: -1-
Για παράβαση του Ν. «περί ενδοοικογενειακής βίας»: -5-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες:-33-
Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -19-
Για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας & Τελωνειακού Κώδικα: -5-

Κατασχετήρια ακόμα και για 500 ευρώ

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα για να εξαπολύουν καθημερινά 40-50 κατασχέσεις βρίσκονται πλέον οι 30 πιο μεγάλες εφορίες της χώρας.

Επιπλέον ετοιμάζεται και λίστα οφειλετών για διαπόμπευση, με τα ονόματα όσων χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ. Η σχετική λίστα καταρτίζεται και αναμένεται να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΓΓΔΕ (www.publicrevenue.gr)  μέχρι το τέλος Μαΐου.
Μάλιστα στις λίστες υπάρχει πρόβλεψη και για ειδική μεταχείριση στους ανήλικους που εμφανίζονται ως οφειλέτες του δημοσίου, για τους οποίους θα αναγράφονται μόνο τα αρχικά του επωνύμου, του ονόματος, του ονόματος του πατέρα και της μητέρας, η συνολική οφειλή χωρίς το ΑΦΜ και με την ένδειξη «ανήλικος» στις παρατηρήσεις.
Τις επόμενες ημέρες πάντως, όλοι οι οφειλέτες θα ενημερωθούν μέσω ενημερωτικού email ότι επίκειται δημοσιοποίηση των ονομάτων τους, προκειμένου να τους δοθεί η ευκαιρία να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και να γλιτώσουν τη διαπόμπευση.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα 9 Μαΐου, ώρα 19:00

Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  67  του  Ν. 3852/2010 για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί  τη  Δευτέρα      Μαΐου  2016   και ώρα  19.00.  
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στο  ΚΑΛΠΑΚΙ-ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ Δ.Σ. [ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ].

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  ΜΑΤΣΙΑΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Έγκριση αναμορφώσεων προϋπολογισμού 2016.
2. 4η  κατανομή  ΣΑΤΑ 2016.
3. Κατανομή Επιχορήγησης από ΥΠ. ΕΣ.  για λειτουργικές δαπάνες σχολικών επιτροπών.
4. Αποδοχή  Επιχορήγησης από ΥΠ. ΕΣ. για κάλυψη δαπανών μισθοδοσίας προσωπικού του ΚΗΦΗ.
5. Χορήγηση επιδόματος  ΕΝΔΙΑΣ.
6. Επί αιτήσεων δημοτών για έγκριση υδροδότησης αγρών τους, εκτός οικισμού.
7. Επί αιτήσεων δημοτών για διαγραφή ή μείωση τελών ύδρευσης.
8. Επί αιτήσεως Γκιούζη Γεώργιου, για λύση συμβάσεων μισθωμάτων στην Τ.Κ. Καστάνιανης.
9. Μεταφορά αριθμού αδειών για την άσκηση υπαίθριου στάσιμου εμπορίου για το Δήμο Πωγωνίου έτους 2016.
10. Έγκριση προϋπολογισμού έτους 2016 ΤΟΕΒ  Βασιλικού-Γεροπλατάνου-Αγίου Μηνά.

Κάτω Αθαμάνιο Άρτας: Σύλληψη δύο ημεδαπών για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Συνελήφθησαν, χθες (05-05-2016) το πρωί στο Κάτω Αθαμάνιο Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ερευνών και ελέγχων που πραγματοποιούνται καθημερινά για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, δύο ημεδαποί, ηλικίας 47 και 43 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη ένας 47χρονος ημεδαπός, διότι μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους (329,18) γραμμαρίων.
Στην δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη ένας 43χρονος ημεδαπός, διότι μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εξωτερικό του σπιτιού του, βρέθηκε ένα δενδρύλλιο κάνναβης, το οποίο εκριζώθηκε και κατασχέθηκε.

Την προανάκριση για τις ανωτέρω περιπτώσεις διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας ενώ οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία κλεμμένη μοτοσικλέτα

Η δικογραφία περιλαμβάνει και έναν 30χρονο ημεδαπό συνεργό του

Συνελήφθη, χθες (05-05-2016) το απόγευμα στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 40χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Επίσης, για το ίδιο αδίκημα κατηγορείται και ένας 30χρονος ημεδαπός, που αναζητείται.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια περιπολίας, εντόπισαν στην κατοχή του 40χρονου δίκυκλη μοτοσικλέτα, η οποία όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα είχε κλαπεί την 13-04-2016 από περιοχή της Κέρκυρας.
Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε και η εμπλοκή στην υπόθεση ενός 30χρονου ημεδαπού για διάθεση προϊόντων κλοπής.
Η κλεμμένη μοτοσικλέτα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

31η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 7/8 Μαΐου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Π.Α.Σ. Περιβλέπτου-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 7-05-16/17:30), εκτός ο Αγροτικός Αστέρας (Π.Α.Ο. Πεντέλης-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 8-05-16/17:30), εκτός η Αναγέννηση (Πανζαγορισιακός-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 8-05-16/17:30)

ΣΑΒΒΑΤΟ 7  ΜΑΪΟΥ 2016
ΓΗΠΕΔΟ ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ
ΩΡΑ: 17:30

Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΪΟΥ 2016
ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 17:30

Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (17:30)  

ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΑΝΑΚΤΣΗΣ 
ΩΡΑ: 17:30

ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

Το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής της Β΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 7 Μαΐου  2016
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ (17:30)  
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (17:30)    
Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. (17:30)  
Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (17:30)  
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ (17:30)  
Κυριακή 8 Μαΐου  2016
Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (17:30)  
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (17:30)   
ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ (17:30)  
ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (17:30)     

Έρχονται αναλογικά τέλη κυκλοφορίας

Υπογράφηκε και προωθείται στη Βουλή, η ρύθμιση βάσει της οποίας δίνεται η δυνατότητα άρσης της ακινησίας επιβατικών οχημάτων ή μοτοσυκλετών ιδιωτικής χρήσης με την καταβολή των τελών κυκλοφορίας ως εξής:
- για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας ενός (1) μηνός, καταβάλλονται τα 2/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα, ετησίων τελών κυκλοφορίας,
- για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας τριών (3) μηνών, καταβάλλονται τα τέσσερα δωδέκατα (4/12) του ποσού των αναλογούντων στο όχημα, ετησίων τελών κυκλοφορίας,
- για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος αυτού, καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετησίων τελών κυκλοφορίας που απομένουν έως τις 31-12-2016, συν (+) δύο δωδέκατα (2/12) ετησίων τελών κυκλοφορίας.

Σκοπός της συγκεκριμένης διάταξης είναι να δοθεί κίνητρο στους ιδιοκτήτες των οχημάτων που είναι σε ακινησία και αδυνατούν να καταβάλλουν τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας, να προβούν σε άρση αυτής, για χρονικό διάστημα που επιθυμούν, καταβάλλοντας τα αναλογούντα, σύμφωνα με την προτεινόμενη διάταξη, τέλη κυκλοφορίας.

Το αληθινό Πάσχα

Γράφει ο Κίτσος ο Αθαμάνας

 Δε με παγιδεύει η "απάνθρωπη υλικότητα" της ζωής ούτε οι θεωρητικές μου αδυναμίες. Το ταπεινό όνειρο του ανθρώπου με παγιδεύει. Το όνειρο εκείνο που φριχτά προδομένο πότε γίνεται φλουρί μιας ψεύτικης βασιλόπιτας και πότε κόκκινο αυγό, στολισμένο με χαλκομανίες του εμπορίου για να αποκτήσει τη δική του "μεταφυσική".
Για ν' αποκτήσει τις μυστήριες πλευρές του και να ανταγωνιστεί τις μεγάλες προφητείες των "θείων" γραμμάτων. Το Πάσχα του εμπορικού τζίρου και της απρέπειας είναι εδώ. Το Πάσχα της λαϊκής Λύτρωσης και της κοινωνικής απαντοχής δεν ήλθε ακόμη.

νάσταση
 Ν τ᾿ μεγάλη νύχτα! Καλ νύχτα!
Ψηλ τ κυπαρίσσι σ καλε.
- λα, δν χεις τίποτα ν χάσεις
μάιδε ν θυμηθες κα ν ξεχάσεις.

48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ λόγω της ψήφισης του ασφαλιστικού

Σε 48ωρη γενική απεργία την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαΐου προχωρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με συμμετοχή σε συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη τη χώρα

Η ΓΣΕΕ προκήρυξε 48ωρη γενική απεργία για την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαΐου ενάντια «στον οδοστρωτήρα του Ασφαλιστικού και του Φορολογικού», ενώ κάνει λόγο και για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα της κυβέρνησης, καθώς «μετά τις αιφνιδιαστικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και την επιβολή μέτρων με κατεπείγουσες διαδικασίες, τώρα προχωρά και σε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, ενώ με διαδικασίες fast track επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο».
Τετραήμερη πανελλαδική απεργία από την Παρασκευή, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, αποφάσισε η ΠΝΟ.
Τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στην 48ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών.

Σε 48ωρη απεργία προχωρά από τα μεσάνυχτα και η ΓΕΝΟΠ (Παρασκευή και Σάββατο), ενώ την Κυριακή θα συμμετάσχει στην απεργία της ΓΣΕΕ. 
Με ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καταγγέλλει «λογικές απόλυτου αιφνιδιασμού» ως προς την κατάθεση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.

Ιωάννινα: Σύλληψη φυγόποινου

Συνελήφθη, χθες το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 53χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν οκτώ καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων συνολικής ποινής φυλάκισης ενός έτους  και εννέα μηνών καθώς και χρηματικής ποινής (1.800) ευρώ, για παραβάσεις  υγειονομικών διατάξεων και της νομοθεσίας περί επιταγών.