Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το Στρατηγικό Σχέδιο Περιφέρειας Ηπείρου 2015-2019

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, κατά την οποία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το Στρατηγικό Σχέδιο Περιφέρειας Ηπείρου 2015-2019.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Εισήγηση της κ. Τατιάνας Καλογιάννη, Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων, υπεύθυνης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών, στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ 2015-2019

Κυρίες και Κύριοι,
Την 19η Ιανουαρίου 2011 ξεκίνησε η διαδικασία της διαβούλευσης μεταξύ της νεοεκλεγείσας τότε πρώτης αιρετής Περιφερειακής Αρχής της Ηπείρου και όλων των φορέων της Ηπείρου, ώστε να αποτυπωθεί η υφιστάμενη κατάσταση, αλλά και να ενεργοποιηθούν όλοι οι διαθέσιμοι μηχανισμοί για την συγκρότηση ολοκληρωμένων τεχνικοοικονομικών προτάσεων για την προώθηση τόσο της επίλυσης εκκρεμών προβλημάτων όσο και της σύνταξης ενός δομημένου, μέσω πολυκριτηριακού μοντέλου, μεσοβραχυπρόθεσμου σχεδιασμού.
Την 10η Ιουνίου 2011 η Περιφέρεια Ηπείρου διοργάνωσε την ημερίδα με τίτλο: «Η Ήπειρος σε Σταυροδρόμι. Επιδοτούμενη ή Αυτοτροφοδοτούμενη και βιώσιμη ανάπτυξη;» στο συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων «Κάρολος Παπούλιας».
Την 4η Αυγούστου 2011 σε ειδική ηλεκτρονική διεύθυνση ανήρτησε στην ιστοσελίδα της  “Βάση Δεδομένων”, που συγκροτήθηκε ως συνάρτηση των στοχεύσεων που καταδείχθηκαν στην προαναφερόμενη ημερίδα και των, επιμέρους, σχεδιασμών των δυνητικών επιλέξιμων φορέων χρηματοδότησης και διαχείρισης έργων σε κλίμακα περιφέρειας.
Την 14η Σεπτεμβρίου 2011 το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε τον Στρατηγικό Σχεδιασμό που ολοκλήρωνε τα παραπάνω, σχεδιασμός ο οποίος συμπυκνώθηκε στον οραματικό στόχο για:
«Αξιοβίωτη, αυτοτροφοδοτούμενη & εξωστρεφής ανάπτυξη, εστιασμένη στις παραγωγικές δραστηριότητες που αποτελούν συγκριτικά πλεονεκτήματα και ενισχύουν την τοπική ταυτότητα, με σεβασμό στο περιβάλλον, την ιστορία και τον πολίτη της Ηπείρου».

''Τι έχουν στο Σούλι τα βουνά'': Ηπειρώτικο γλέντι του Συλλόγου Ηπειρωτών Αγίας Παρασκευής με την κομπανία του Νίκου Φιλιππίδη, το Σάββατο 23 Μαΐου 2015, ώρα 20:00 στην κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής Αττικής



Δείτε τo trailer της εκδήλωσης:

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ

Μαζί με τις φορολογικές δηλώσεις που θα γίνουν στο Taxisnet

Διαθέσιμη είναι από σήμερα η εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων για την χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων (ΟΓΑ).
Μαζί με τις φορολογικές δηλώσεις που θα γίνουν στο Taxisnet, θα υποβληθούν και οι αιτήσεις Α21 για το επίδομα τέκνων και των πολυτεκνικών του ΟΓΑ, από τους γονείς που πληρούν τα κριτήρια.
Σημειώνεται ότι ότι η πρώτη δόση για το οικογενειακό επίδομα δόθηκε στις 8/4 σε 693.000 δικαιούχους ως προκαταβολή με βάση τα περσινά στοιχεία του Α21 χωρίς να απαιτείται νέα αίτηση. Τώρα όμως όσοι πήραν την προκαταβολή αλλά και όσοι είναι νέοι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση Α21 ώστε να λάβουν τις επόμενες δόσεις αλλά και να μην κληθούν να επιστρέψουν την προκαταβολή που έλαβαν.
Η αίτηση - υπεύθυνη δήλωση (έντυπο Α21) συμπληρώνεται και υποβάλλεται ηλεκτρονικά από τον δικαιούχο μέσω του περιβάλλοντος taxisnet (www.gsis.gr ), αφού έχει υποβληθεί οριστικά η δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1).
Οικογένειες που δικαιούνται το επίδομα

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 25χρονου ημεδαπού για κλοπή από αγρόκτημα στο Πέτα Άρτας

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 25χρονου ημεδαπού Ρομά, για κλοπή από αγρόκτημα, που έγινε προχθές (13-05-2015) στο Πέτα Άρτας.
Συγκεκριμένα, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, ταυτοποιήθηκε ο 25χρονος ως δράστης της κλοπής που έγινε προχθές το μεσημέρι σε αγρόκτημα στο Πέτα Άρτας, κατά την οποία αφαιρέθηκαν παλιά σίδερα και μεταλλικά αντικείμενα.
Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του συνεργού του.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 36χρονος αλλοδαπός φυγόποινος

Συνελήφθη, χθες (14-05-2015) το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 36χρονος υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστική απόφαση.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, σε βάρος του 36χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, ποινής φυλάκισης είκοσι (20) μηνών, για προώθηση παράνομων αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας και οδήγηση οχήματος χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας. 

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για παραεμπόριο

Συνελήφθησαν, χθες (14-05-2015) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Σενεγάλης, ηλικίας 40 και 47 ετών και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για παράβαση του Αγορανομικού Κώδικα.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στα Ιωάννινα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες να διαθέτουν προς πώληση διάφορα προϊόντα παρεμπορίου (γυαλιά ηλίου και τσάντες), για τα οποία δεν είχαν τα απαιτούμενα παραστατικά διακίνησης και εμπορίας.
Οι δράστες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ τα προϊόντα κατασχέθηκαν.

Άνοιξε το Taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα άνοιξε η εφαρμογή του taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.
Οι φορολογούμενοι πρέπει να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις εισοδήματος μέχρι το τέλος Ιουνίου.
Με τη βοήθεια ειδικού πίνακα οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα μπορούν να βρουν και τα εισοδήματα με βάση τις αποδείξεις παροχής υπηρεσιών. Παράλληλα εμφανίζονται τα εισοδήματα από τόκους ενώ σε λίγες ημέρες, θα ενεργοποιηθεί αντίστοιχος πίνακας και για τα δάνεια τα οποία συνιστούν τεκμήριο.
Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δηλώσεων είναι η 30η Ιουνίου ενώ η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης εκπνέει στις 31 Ιουλίου. Αν μέχρι τότε ο φορολογούμενος καταβάλλει ολόκληρο το ποσό του φόρου, τότε θα τύχει έκπτωσης 2%. Σε διαφορετική περίπτωση, η δεύτερη δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως τέλος Σεπτεμβρίου και η 3η έως τέλος Νοεμβρίου.

34η αγωνιστική το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Μαΐου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, εντός έδρας ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Α.Π.Ο.Ε.Λ. 16-05-15/17:30), εκτός έδρας η Αναγέννηση (Α.Ε. Καρυών-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 16-05-15/17:30)

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΪΟΥ 2015
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ 
ΩΡΑ: 17:30

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Π.Ο.Ε.Λ.

ΓΗΠΕΔΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
ΩΡΑ: 17:30

Α.Ε.ΚΑΡΥΩΝ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

Το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής (Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνικής):
Σάββατο 16 Μαΐου 2015
Π.Α.Σ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-Α.Ε.ΛΑΨΙΣΤΑΣ 2006  (00:00)  
ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Π.Α.Ο.ΠΕΝΤΕΛΗΣ (17:30)  
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. (17:30)  
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ (17:30)  
Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (17:30)  
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ (17:30)  
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ (19:30)  
Κυριακή 17 Μαΐου 2015
Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ (12:00)  

Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ  (17:30)

Διάλεξη με θέμα: «Με αφορμή το μνημείο της Πύδνας: τάφοι βασιλέων ή βασιλικών εταίρων;» τη Δευτέρα 18 Μαΐου, ώρα 19:00, στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Η Κοσμήτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Καθηγήτρια Κατερίνη Λιάμπη και η Εταιρεία Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων σας προσκαλούν στη διάλεξη με θέμα: «Με αφορμή το μνημείο της Πύδνας: τάφοι βασιλέων ή βασιλικών εταίρων;» στην οποία θα μιλήσουν οι αρχαιολόγοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας Ματθαίος Μπέσιος και Αθηνά Αθανασιάδου τη Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015, ώρα 19:00, στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Μήνυμα του Βουλευτή Άρτας Βασίλη Τσίρκα με την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι πανελλαδικές εξετάσεις, που ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα 18 Μαΐου,  σηματοδοτούν για τους μαθητές και τις μαθήτριες το τέλος μια μακράς και επίπονης διαδρομής και την αρχή μιας νέας πορείας προς το μέλλον. Παρά τις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, στις οποίες μας οδήγησαν οι αδιέξοδες πολιτικές των τελευταίων ετών, οι μαθητές κατάφεραν μέσα από τη διαρκή τους προσπάθεια αλλά και τη στήριξη από τις οικογένειες και τους καθηγητές τους, να ολοκληρώσουν την προετοιμασία για τις εξετάσεις αυτές.
Σε όλους τους υποψηφίους πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι Πανελλαδικές εξετάσεις δεν αποτελούν ούτε τη μοναδική, ούτε την τελευταία τους ευκαιρία. Το μέλλον των σημερινών νέων και οι απεριόριστες δυνατότητές τους δεν κρίνονται αποκλειστικά από την έκβαση των εξετάσεων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η κοινωνία μας έχει ανάγκη τους νέους αυτούς, τις προοδευτικές τους ιδέες και τη δύναμή τους. Σε αυτούς αντικατοπτρίζεται η ελπίδα όλων μας για το μέλλον. Χρέος δικό μας είναι να τους δώσουμε μια νέα προοπτική, αλλάζοντας πρώτα τη ρότα της χώρας μας. Ο δικός μας αγώνας για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα και την έξοδο από την κρίση είναι πρώτα και κύρια αγώνας για να έχουν μέλλον οι επόμενες γενιές. Εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη και επιτυχία στην προσπάθεια όλων των μαθητών και μαθητριών και στις οικογένειές τους.