Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Αφορολόγητο με πλαστικό χρήμα από το 2017

Οι αποδείξεις πρέπει να φυλάσσονται για 5 χρόνια, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών

Στην πιλοτική εφαρμογή φέτος του «χτισίματος» του αφορολόγητου μέσω της χρήσης του πλαστικού χρήματος και στην υποχρεωτική υποβολή του μέτρου από τα εισοδήματα του 2017 φαίνεται ότι προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να υπερκεραστούν τα προβλήματα με τα ειδικά μηχανήματα POS.
Για τη χρήση του πλαστικού οι παράγοντες του υπουργείου επιζητούν να θεσπίσουν ένα όριο αποδείξεων, που θα κλιμακώνεται ανάλογα με το ύψος του δηλωθέντος εισοδήματος, σύμφωνα με την εφημερίδα "Αγορά". 
Θα υπάρχουν επίσης συγκεκριμένες κατηγορίες αποδείξεων (σούπερ μάρκετ, εμπορικά καταστήματα) που θα έχουν ειδικό βάρος για το αφορολόγητο.
Εξετάζεται επίσης να δίδεται κάποιο κίνητρο στους φορολογούμενους για να κάνουν όσο το δυνατόν περισσότερες δαπάνες με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες.
Στην περίπτωση της χρεωστικής κάρτας οι φορολογούμενοι θα πρέπει να δηλώνουν στο taxisnet το λογαριασμό που θα χρησιμοποιούν για την εξόφληση των δαπανών τους. 
Η τράπεζα θα εκδίδει βεβαίωση με αναλυτικά στοιχεία για το κάθε είδος δαπάνης.

Χαραυγή Πωγωνίου: Στον 66χρονο συνταξιούχο αστυνομικό Βόκολο Βασίλειο (Λιάρος) που είχε εξαφανιστεί, ανήκει το πτώμα

Στον 66χρονο συνταξιούχο αστυνομικό Βόκολο Βασίλειο (Λιάρος) από την Χαραυγή Πωγωνίου, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί στα τέλη του Δεκέμβρη, ανήκει τελικά το πτώμα που εντοπίστηκε σήμερα το πρωί στην όχθη του Γυφτοπόταμου λίγο πριν την γέφυρα της Κατούνας Πωγωνίου.

Η σορός του άτυχου άνδρα, θα μεταφερθεί στα Γιάννενα, προκειμένου να διαδεχθεί νεκροψία-νεκροτομή, από τον καθηγητή Θεόδωρο Βουγιουκλάκη.

Δελτίο Τύπου Γ.Ε.Δ. Ηπείρου σχετικά με τα δρομολόγια που θα ακολουθήσει η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
 Δευτέρα (11-01-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι - Αγιά
Τρίτη (12-01-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά
Τετάρτη (13-01-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα
Πέμπτη (14-01-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη
Παρασκευή (15-01-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα
Σάββατο (16-01-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο - Χόχλα – Κουκούλι.

Τα αποτελέσματα των εκλογών για τους υποψήφιους διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων

Στα Γιάννενα πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου οι εκλογές για την επιλογή των νέων διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.
Τα αποτελέσματα των εκλογών για τους υποψήφιους διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης επί συνόλου 88 εγγεγραμμένων, ψήφισαν 85 διευθυντές, είναι τα ακόλουθα:
Γρηγόρης Τζίμας: 37 ψήφους
Κολιός Νικόλαος: 18 ψήφους
Λεοντίου Κωνσταντίνος: 13 ψήφους
Τζαχρήστας Δημήτριος: 11 ψήφους
Σιώτος Δημήτριος: 0 ψήφους
Βέργος Κωνσταντίνος: 0 ψήφους.
Λευκά: 4
Άκυρα: 2
Ο Παναγιώτης Κωστούλας είχε αποσύρει πριν τις εκλογές την υποψηφιότητά του.
Τα αποτελέσματα των εκλογών για τους υποψήφιους διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.
Τα αποτελέσματα των εκλογών για τους υποψήφιους διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επί συνόλου 91 εγγεγραμμένων, ψήφισαν 88 διευθυντές, είναι τα ακόλουθα:
Μιχάλης Ράπτης:  31 ψήφους
Λάμπρος Κωνσταντίνου: 24 ψήφους
Βαγγέλης Κωσταδήμας: 19 ψήφους
Γιώργος Παπαφώτης: 8 ψήφους
Βασίλης Κακαϊδής: 2 ψήφους
Δημήτρης Τσακτσίρας: 1 ψήφο
Γιώργος Πλεύρης: 1 ψήφο.

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής (7-1-2016)

Στη συνεδρίαση της Πέμπτης 7 Ιανουαρίου η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, μεταξύ άλλων ανάδειξε τους αναδόχους των έργων:
«Εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον ποταμό Λούρο», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ (Ανάδοχος: Κωνσταντίνος Κουγκουλης ΕΔΕ)
«Ασφαλτόστρωση οδικού τμήματος στο Δ.Δ. Στεφάνης Δήμου Πρέβεζας», προϋπολογισμού 26.000 ευρώ (Ανάδοχος: Αναστασόπουλος Δ- Βασιλείου Αφοί Ο.Ε.)
Η Ο.Ε. ενέκρινε επίσης τη δημοπράτηση του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση οδού (κατασκευή τεχνικών) Αχλαδέα - Κάτω Λίππα», προϋπολογισμού 35.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Ο Ηπειρωτικός Σύνδεσμος Πειραιά κόβει την Πίτα του, το Σάββατο 9 Ιανουαρίου, ώρα 20:00, στο οίκημα του, Φίλωνος 11, Πειραιά

Ο Ηπειρωτικός Σύνδεσμος Πειραιά κόβει την Πίτα του, το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016, ώρα 20:00, στο οίκημα του, Φίλωνος 11, Πειραιά.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση αποφάσεων της 1ης/07-01-2016 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

Από τη Γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι στη Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 07-01-2016, λήφθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 28-12-2015 συνεδρίασης.
ΠΡΑΚΤΙΚΟ αριθμ. 1/07-01-2016
Αρ. Απόφασης / Θέμα
1. Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών και διάθεσης πιστώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων οικ. έτους 2016.
2. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την καταβολή μισθοδοσίας, αντιμισθίας και λοιπών σταθερών, διαρκούς ή περιοδικού χαρακτήρα, δαπανών για το έτος 2016, της Π.Ε. Ιωαννίνων.
3. Έγκριση του Πρακτικού 2/22-12-2015 της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, για την ανάδειξη αναδόχων για τη μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων για το σχολικό έτος 2015-2016, προϋπολογισμού € 78.905,95 με ΦΠΑ. και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

Η Αδελφότητα Αμμοτοπιτών Άρτας στην Αθήνα, κόβει την Πίτα της και γλεντάει, το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, ώρα 21:30, στο κέντρο ''Ελαφοκυνηγός'', Π. Σταύρου 5, Γηροκομείο, Αμπελόκηποι

Ανακοίνωση της Δ/νσης Κοιν. Μέριμνας της Περιφέρειας για την ενίσχυση ιδρυμάτων κοινωνικής φροντίδας την εορταστική περίοδο

Από τη Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου και στο πλαίσιο του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας, το οποίο λειτουργεί εδώ και πέντε συνεχόμενα έτη, παραδόθηκαν κατά τη διάρκεια των Εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς είδη διατροφής σε ιδρύματα κοινωνικής φροντίδας παιδιών και ηλικιωμένων, καθώς και σε όλες τις Μητροπόλεις της Ηπείρου, προκειμένου να ενισχυθεί το τεράστιο έργο αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία.
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς:

Δηλώσεις Περιφερειάρχη για το Γεφύρι Πλάκας

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πρόοδο των διαδικασιών για την αναστήλωση του Γεφυριού της Πλάκας, ο Περιφερειάρχης σημείωσε:
"Από ευχολόγια έχουμε γεμίσει. Πρέπει κάποια στιγμή να δούμε το θέμα στην πράξη. Η Περιφέρεια Ηπείρου έχει αναλάβει ένα φορτίο, το οποίο όμως δεν είναι δικό της, αλλά του Υπουργείου Πολιτισμού και όλοι οι άλλοι φορείς μπήκαμε σε αυτή τη διαδικασία για να βοηθήσουμε την κατάσταση. Με δική μας πρωτοβουλία έγινε ότι έγινε το καλοκαίρι και περάσαμε την πρώτη φάση. Έχουν τεθεί οι πρώτες ζητούμενες παράμετροι για το πως μπορούν να στηριχθούν τα βάθρα. Με το Τεχνικό Επιμελητήριο (Τμήμα Ηπείρου), το Ε.Μ.Π., το Δήμο Β. Τζουμέρκων και το Σύλλογο Προστασίας Αράχθου έχουμε κάνει συζήτηση. Πρέπει κάποιοι να υπερβούμε εαυτόν για να γίνει το γεφύρι".

Αγία Παρασκευή Άρτας: Συνελήφθη 24χρονος ημεδαπός, για ναρκωτικά και λαθραίο καπνό

Συνελήφθη, χθες (08.01.2016) το πρωί, στην Αγία Παρασκευή Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 24χρονος ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών και παράβαση της Νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας.
Ειδικότερα, σήμερα το πρωί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 24χρονου, όπου βρήκαν και κατάσχεσαν:
δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες με κάνναβη, βάρους (6,62) γραμμαρίων
οκτώ σπασμένα τμήματα δενδρυλλίου κάνναβης
μία ηλεκτρονική ζυγαριά και δύο τρίφτες κάνναβης
μία σακούλα που περιείχε λαθραίο καπνό, βάρους (404) γραμμαρίων.
Ο δράστης θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.


Εκδήλωση Ενημέρωσης για Σπουδές για Διεθνή Καριέρα, την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, Αθήνα

Την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου πραγματοποιείται από την iCon δωρεάν εκδήλωση ενημέρωσης για σπουδές στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. Θα δοθούν αναλυτικές πληροφορίες για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει ο υποψήφιος σπουδαστής  ώστε να επιλέξει το πρόγραμμα, Πανεπιστήμιο και χώρα σπουδών που ταιριάζουν με τις προτιμήσεις του, αλλά και τις δυνατότητες του.  
Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν ποια βήματα θα πρέπει να ακολουθήσουν ώστε να προετοιμάσουν ένα πλήρη φάκελο υποψηφιότητας αλλά και να λάβουν δωρεάν εξατομικευμένη συμβούλευση καθώς η περίπτωση του κάθε υποψηφίου σπουδαστή είναι εντελώς ιδιαίτερη και έτσι αντιμετωπίζεται πάντα από την iCon, δηλαδή όχι μαζικά.
Τα στελέχη της iCon έχουν μεγάλη εμπειρία έχοντας συμβουλεύσει και υποστηρίξει πολλές εκατοντάδες υποψήφιους, αλλά και οι ίδιοι είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων κορυφαίων Πανεπιστημίων με διεθνή αναγνώριση.

Αίτηση συμμετοχής στο Διαγωνισμό ΙΤ4gov

Στην τελική ευθεία μπαίνει η πρωτοποριακή πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την ανάδειξη, πιστοποίηση, αξιοποίηση και επιβράβευση καινοτόμων εφαρμογών για τη διοικητική μεταρρύθμιση, οι οποίες θα στηρίζονται στις νέες τεχνολογίες.
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν  στον 1o Διαγωνισμό "ΙΤ4gov” μπορούν να υποβάλλουν  τις αιτήσεις τους από τη  Δευτέρα 11 Ιανουαρίου στις 10:00  έως τις  17 Φεβρουαρίου στις 15:00 στην ειδική φόρμα που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.ydmed.gov.gr
Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι ανοικτή και μπορούν να λάβουν μέρος φυσικά πρόσωπα μεμονωμένα ή οργανωμένα σε ομάδες και νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη 25χρονος ομογενής, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για κλοπή

Συνελήφθη, χθες (08-01-2016) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 25χρονος ομογενής, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, ποινής φυλάκισης τεσσάρων μηνών, για κλοπή.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.