Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ: Στη Χιμάρα εκτροχιάζεται η διαδικασία Απογραφής: η Στατιστική Αρχή απολύει απογραφείς διότι εφαρμόζουν τις διατάξεις κείμενης νομοθεσίας!!!

 


Στο τέλος προηγούμενης εβδομάδας (δεύτερης σε ότι αφορά στην υλοποίηση α’ Φάσης Απογραφής – Συλλογή στο Πεδίο Στοιχείων του Ερωτηματολογίου Cens – 2023), στο Δήμο Χιμάρας σημειώθηκε το πλέον αποκαλυπτικό των πραγματικών στοχεύσεων των αρμοδίων (;!) – και εφαρμοστικών αρχών - INSTAT της Απογραφής Πληθυσμού και Κατοικιών.

Απολύθηκαν των καθηκόντων τους δύο υπάλληλοι προσωρινής απασχόλησης, γηγενείς ως επί το πλείστον της περιοχής, που εν τούτοις είχαν προσληφθεί νομότυπα, στη θέση του Απογραφέα και για δίμηνη απασχόληση. Το αιτιολογικό δεν αναφέρεται επισήμως, ωστόσο όμως σχεδόν απροκάλυπτα τους δηλώθηκε: στις περιοχές που κάλυπταν και αφορούν την κωμόπολη της Χιμάρας προέκυπτε στην σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα, υπερβολικός αριθμός Ελληνικής καταγωγής πολιτών.

Στην ουσία οι δύο υπάλληλοι εφάρμοζαν ρητά την νομική διάταξη για το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού των κατοίκων που εντόπιζαν στα οικογενειακά νοικοκυριά και επί το πλείστον διότι εξαντλούσαν τις δυνατότητες που παρέχει το πρόγραμμα που διαθέτουν οι ηλεκτρονικές συσκευές που τους έχουν προμηθεύσει!!!

"Κοινό των Ηπειρωτών": Συνέντευξη τύπου του Γιάννη Στέφου την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, ώρα 12:30, στο ξενοδοχείο Olympic

 


Σας καλούμε σε συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει το "Κοινό των Ηπειρωτών" και ο επικεφαλής Γιάννης Στέφος, την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου και ώρα 12:30, στο ξενοδοχείο Olympic.

Ξεκινά η εναέρια ρίψη εμβολίων κατά της λύσσας

 


Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Π.Η, με αφορμή την έναρξη της Φθινοπωρινής Εμβολιαστικής Περιόδου κατά της Λύσσας, έτους 2023, ανακοινώνει τα παρακάτω:

Ο εμβολιασμός για την Περιφέρεια Ηπείρου θα υλοποιηθεί με εναέρια ρίψη δολωμάτων από τις 3-10-23 έως τις 9-10-2023 (με κάθε επιφύλαξη αλλαγής σχεδίων τελευταίας στιγμής λόγω απρόβλεπτων συνθηκών π. χ. καιρικές συνθήκες).

Ο εμβολιασμός γίνεται με δολώματα που περιέχουν εμβόλιο έναντι του ιού της Λύσσας

Όταν τα ζώα της άγριας πανίδας καταναλώσουν έστω και ένα δόλωμα αποκτούν ανοσία έναντι της νόσου

H διασπορά των δολωμάτων θα διενεργηθεί στους χώρους διαβίωσης των ζώων στόχων και δεν θα εφαρμοστεί εμβολιασμός σε κατοικημένες αστικές και περιαστικές περιοχές, μεγάλα οδικά δίκτυα και λίμνες

Το εμβόλιο δόλωμα έχει την όψη μικρού κύβου χρώματος λαδί-καφέ με οσμή ψαριού:

Βασιλείου Γιάννης: Υποψήφιος πρόεδρος Τ.Κ. Μαυρονόρους, με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Χρήστο Γκόγκο

 


Αγαπητοί Μαυρονορίτες,

σας καλώ στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές να στηρίξετε την υποψηφιότητά μου ως πρόεδρο του χωριού μας!

Γνωρίζετε την αγάπη μου για το χωριό και την ανιδιοτελή πρόσφορά μου τόσα χρόνια.

Ζητώ τη στήριξή σας!

Γιάννης Βασιλείου (ΠΙΤΣΙΚΑΣ)

Υποψήφιος πρόεδρος Τ.Κ. Μαυρονόρους

«Πωγώνι, τόπος να ζεις»

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, ώρα 9:30 π.μ.

 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Σας προσκαλούμενα προσέλθετε στην τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης  στις 06 Οκτωβρίου 2023, ημέρα Παρασκευή και ώρα 09.30 π.μ., στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου, σύμφωνα με το άρθρο 75 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, την υπ. αριθμ. 374/2022 (αρ. πρωτ. 39135/30-05-22) εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, το άρθρο 78 του Ν.4954/2022 (ΦΕΚ 136/09-07-2022) καθώς και την ΚΥΑΔ1α/ΓΠ.οικ. 51236/09.09.2022 (ΦΕΚ 4756/09.09.2022 τεύχος Β') όπως ισχύει σήμερα, για τη λήψη απόφασης επί των παρακάτω θεμάτων:

ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

1.Αποδοχή επιχορήγησης στο Δήμο Πωγωνίου για την «Κάλυψη λειτουργικών και λοιπών δαπανών των Δήμων, λόγω επιβάρυνσης των προϋπολογισμών τους από την αύξηση του ενεργειακού κόστους» ποσού 49.400,00€ από το Υπουργείο Εσωτερικών (71287/30-08-23 ΑΔΑ:9Ε5Σ46ΜΤΛ6-ΨΒΚ). 

2.Αποδοχή επιχορήγησης στο Δήμο Πωγωνίου  για την «Απόδοση από τους ΚΑΠ έτους 2023 της 2ης δόσης για το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι» ποσού 38.360,00€ από το Υπουργείο Εσωτερικών (76905/15-09-23 ΑΔΑ:ΩΝ8Φ46ΜΤΛ6-ΠΨ0). 

3.Εισήγηση της Ο.Ε. προς το Δ. Σ. για την 11η  αναμόρφωση του προϋπολογισμού  χρήσης 2023 Δήμου Πωγωνίου».

4.Έγκριση  εξειδίκευσης  εγγεγραμμένων  πιστώσεων  για  την  πραγματοποίηση  εκδήλωσης  στη μνήμη του Ηπειρώτη Μακεδονομάχου «Παύλο Μελά»που θα πραγματοποιηθεί στις 13-10-2023(σχετ.177/23Α.Δ.Σ-Α  ́σκέλος-ΑΔΑ: 9ΓΘ0Ω1Ω-ΝΝ9).

5.Έγκριση  εξειδίκευσης  εγγεγραμμένων  πιστώσεων  για  την διοργάνωση  αγώνα  δρόμου «Ο ΔΡΟΜΟΣ  ΤΗΣ  ΝΙΚΗΣ»  στα  πλαίσια  των ιστορικών  εκδηλώσεων  «ΚΑΛΠΑΚΙΑ  2023» (σχετ.177/23Α.Δ.Σ-Β1 ́σκέλος-ΑΔΑ: 9ΓΘ0Ω1Ω-ΝΝ9).

6.Έγκριση εξειδίκευσης εγγεγραμμένων πιστώσεων για την πραγματοποίηση ιστορικών     εκδηλώσεων « ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2023»  (σχετ. 177/23Α.Δ.Σ –Β2 ́σκέλος-ΑΔΑ: 9ΓΘ0Ω1Ω-ΝΝ9).

7.Έγκριση 2ουπρακτικού επιτροπής διαγωνισμού που αφορά τον έλεγχο δικαιολογητικών κατακύρωσης και κατακύρωση αποτελέσματος διαγωνισμού του έργου «Ανάδειξη ανάπλαση ιστορικών θέσεων μαχών έπους 1940 στο Καλπάκι -Μνημείο πεσόντων στη θέση "Βουρλιάσος"» προϋπολογισμού 1.250.000,00€ με Φ.Π.Α.

8.Έγκριση  3ου πρακτικού  επιτροπής  διενέργειας  διαγωνισμού  που  αφορά  τον  έλεγχο δικαιολογητικών κατακύρωσης και κατακύρωση αποτελέσματος διαγωνισμού  προμήθειας με τίτλο:  «Προμήθεια    εξοπλισμού  για  την  αξιοποίηση  και  τον  εκσυγχρονισμό  του  πρώην Αρρεναγωγείου –Παρθεναγωγείου Δελβινακίου: TMHMA Γ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ».

9.Έγκριση υποβαλλόμενων μελετών νομιμοποίησης /τακτοποίησης (A ́ Φάση) δωρεάς από την «Αιολική Μαλέα Λακωνίας Ανώνυμη Εταιρεία Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας» (σχετ. 117/23 Α.Ο.Ε.-ΑΔΑ:6ΧΚΙΩ1Ω-2ΤΝ).

10.Αποδοχή γνωμοδότησης σχετικά  με την από 02-08-23 αίτησης του κ. Α....Φ..... με την ιδιότητα  αιρετού για  νομική  κάλυψη  (σχετ.165/23  Α.Ο.Ε.-ΑΔΑ: ΨΖ5ΨΩ1Ω-Ξ0Α) και  ανάθεση δικηγόρου αυτού.

Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο  Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Στον Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων ο Σπύρος

 


Επίσκεψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων πραγματοποίησε τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου ο Σπύρος Ριζόπουλος.

Τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Ηπείρου υποδέχτηκαν η πρόεδρος  Χριστίνα Τσέτσου, η αντιπρόεδρος  Μαρία Κατσαράκη και το μέλος του Δ.Σ. Αλέξανδρος Κατσάνος.

Ο Σπύρος Ριζόπουλος εξέφρασε στους εκπροσώπους του Συλλόγου την πρόθεση να συζητηθεί  και να διερευνηθεί ένα πλαίσιο αξιοποίησης των στελεχών του Συλλόγου μέσω προγραμματικών συμβάσεων με την Περιφέρεια.

Από τη μεριά τους τα τρία μέλη του συλλόγου  υποδέχτηκαν θετικά τη συγκεκριμένη πρόταση, καθώς αποτελεί και δικό τους αίτημα η αξιοποίηση του νομικού προσωπικού ενώ περισσότερες λεπτομέρειες θα συζητηθούν εν  καιρώ.

Η επίσκεψη διήρκησε περισσότερο από μια ώρα και πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα.

Τον επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου συνόδευαν οι υποψήφιοι της Π.Ε. Ιωαννίνων Δημήτρης Παππάς, Έλενα Σταύρου, Γιάννης Δέρβας,  Άλκης Λάνταβος και ο συνεργάτης Ηλίας Πεντάζος.

Άνοιξε τις «πύλες» του, το Περίπτερο Οίνου στη Ζίτσα

 


Ένα εμβληματικό έργο για την Κοινότητα Ζίτσας, καθώς και για ολόκληρο το Δήμο εγκαινίασε ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος το βράδυ του Σαββάτου παρουσία πλήθος κόσμου.

Πρόκειται για το Περίπτερο Οίνου που υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση από το διασυνοριακό πρόγραμμα «INTERREG ΕΛΛΑΔΑ-ΑΛΒΑΝΙΑ» και έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων έργων και παρεμβάσεων που οδηγούν τη Ζίτσα στην επόμενη μέρα.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος, «το Περίπτερο Οίνου, σε συνδυασμό με τα έργα ανάπλασης στην πλατεία και την αγορά, το αθλητικό κέντρο, το υπαίθριο θέατρο  και μια σειρά άλλων παρεμβάσεων σε ολόκληρο τον οικισμό που υλοποιήσαμε τα τελευταία χρόνια είναι έργα υποδομών που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και ταυτόχρονα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την προσέλκυση επισκεπτών ενισχύοντας  έτσι την τοπική  οικονομία».

Κλείνοντας ο Δήμαρχος ευχαρίστησε όλους όσοι πίστεψαν στο εγχείρημα της δημοτικής αρχής και συνέδραμαν στην επιτυχή ολοκλήρωσή του και πρόσθεσε, «τώρα ο Δήμος Ζίτσας, ένας δήμος με παράδοση στην καλλιέργεια αμπέλων τιμά την αμπελο-οινική παράδοση της περιοχής και απλώνει  χέρι βοήθειας και συνεργασίας σε όλους (αμπελουργούς, οινοποιούς, Συλλόγους παραγωγών, φορείς, κατοίκους) για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί το μερίδιο που μας αναλογεί στην ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και την  ανάπτυξη ήπιων μορφών τουρισμού μέσα από την ανάδειξη της πλούσιας οινοτουριστικής ταυτότητας του τόπου μας».

Ιωάννινα: Εξιχνιάστηκε κλοπή ποσού 16.000 ευρώ μέσα από αυτοκίνητο

 


Ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί, που κατηγορούνται ότι αφαίρεσαν φάκελο με 16.000 ευρώ μέσα από αυτοκίνητο

Στην ταυτοποίηση δύο ημεδαπών προχώρησαν ύστερα από μεθοδική έρευνα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, οι οποίοι κατηγορούνται για διάπραξη διακεκριμένης κλοπής κατά συναυτουργία, που έλαβε χώρα το μεσημέρι της 31/08/2023 στην πόλη των Ιωαννίνων.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι, εκμεταλλευόμενοι την ολιγόλεπτη στάση και απουσία ημεδαπού, αφαίρεσαν μέσα από το αυτοκίνητό του φάκελο με χρηματικό ποσό 16.000 ευρώ, που είχε αναλάβει εκείνος νωρίτερα από τράπεζα, τους χώρους της οποίας κατόπτευαν οι κατηγορούμενοι, ακολουθώντας στη συνέχεια τη διαδρομή του παθόντα με το αυτοκίνητό τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου: Σε Ιερομνήμη και Κουκλιούς ο Κων/νος Καψάλης

 


Σε Ιερομνήμη και Κουκλιούς περιόδευσε το απόγευμα της Κυριακής η «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου» επικοινωνώντας το πρόγραμμα της παράταξης για τη νέα θητεία.

Η ιδιαίτερα θερμή υποδοχή του Δημάρχου Πωγωνίου κι εκ νέου υποψηφίου κ. Κων/νου Καψάλη και των υποψηφίων Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων είναι αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας κι επαφής που υπήρχε καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας αλλά και της αποδοτικότητας της Δημοτικής Αρχής στην εκτέλεση έργων σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου.

Ο κ. Καψάλης και το κλιμάκιο της παράταξης μεταφέρουν τις προγραμματικές θέσεις, καταγράφουν τις ανάγκες των δημοτών και ζητούν την ανανέωση της εμπιστοσύνης προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να εκτελέσουν στην πράξη το ιδιαίτερα φιλόδοξο σχέδιο για τη δημοτική περίοδο 2024-2029.

Το πρόγραμμα των επόμενων επισκέψεων και ομιλιών έχει ως εξής:

Τρίτη 3 Οκτωβρίου

18:30 Κάτω Ραβένια

19:30 Δολιανά

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου

19:00 Αθήνα - Κεντρική ομιλία (Αίθουσα Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας)

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου

19:00 Παρακάλαμος - Κεντρική ομιλία

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές και απατές σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων

 


Τα μέλη της οργάνωσης παριστάνοντας τους υπαλλήλους της ΔΕΗ κατά κανόνα και σε άλλες περιπτώσεις υπαλλήλους Δήμου, είχαν μετατραπεί σε φόβο και τρόμο για ηλικιωμένους.

Τους τελευταίους μήνες χτυπούσαν και στην περιοχή της Ηπείρου κυρίως ηλικιωμένους. Η δράση της εγκληματικής ομάδας πήρε τέλος με την σύλληψη οκτώ ατόμων και την εξιχνίαση 44 ληστειών, απατών και κλοπών.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη και μεθοδική έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης, τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2022, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κλοπών και απατών σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων.

Πιο αναλυτικά, δρώντας σε ολιγομελείς ομάδες, κυρίως πρωινές και μεσημβρινές ώρες, εντόπιζαν οικίες που διέμεναν ηλικιωμένα άτομα και υποδυόμενοι τους υπάλληλους της ΔΕΗ ή του Δήμου, εισέρχονταν σε αυτές.

Ακολούθως, με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα έπειθαν τα θύματά τους και κατάφερναν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά και τιμαλφή, τα οποία στη συνέχεια μεταπωλούσαν σε κατάστημα που διατηρεί ένα από τα μέλη.

Χαρακτηριστικό στοιχείο του «επαγγελματισμού» με τον οποίο δρούσαν ήταν ότι μεταξύ τους είχαν καθορίσει διακριτούς ρόλους, με επιμερισμό αρμοδιοτήτων στην προσέγγιση των θυμάτων και στην «περιφρούρηση» του πεδίου δράσης, ενώ συνεργός τους που βρισκόταν σε κοντινό σημείο φρόντιζε για την διαφυγή τους με επιχειρησιακό όχημα.

Μάλιστα, προκειμένου να καταστήσουν δυσχερή την ανακάλυψη της παράνομης δράσης τους, ενάλλασσαν τα μέσα που χρησιμοποιούσαν ώστε να διευκολύνουν τη διαφυγή τους από το σημείο διάπραξης της αξιόποινης πράξης.

Η αποδόμηση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, με τη συμμετοχή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, καθώς και ομάδων Ο.Π.Κ.Ε. Αγρινίου και Βέροιας, ενώ σε έρευνες που ακολούθησαν σε οικίες καθώς και στο ανωτέρω κατάστημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

κυνηγετικό όπλο,

-5- οχήματα,

πλήθος τιμαλφών και ρολογιών αξίας τουλάχιστον 39.700 ευρώ,

πλήθος κινητών τηλεφώνων,

ιδιόχειρες σημειώσεις,

32.500 ευρώ και 7 χρυσές λίρες.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 44 περιπτώσεις ληστείας, απάτης, κλοπής καθώς και αποπειρών απάτης και κλοπής σε Αιτωλοακαρνανία, Χαλκιδική, Άρτα, Πρέβεζα, Αχαΐα, Θεσσαλονίκη, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πέλλα, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Έδεσσα και Κιλκίς, με το παράνομο περιουσιακό όφελος να ξεπερνά τα 195.135 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή ενώ οι έρευνες, για την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της παράνομης δραστηριότητάς τους, συνεχίζονται.

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη αλλοδαπός

 


Συνελήφθη σήμερα μετά τα μεσάνυχτα στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς από το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων αλλοδαπός, διότι όπως προέκυψε από τον αστυνομικό έλεγχο, εκκρεμούσε σε βάρος του απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Λάρισας, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Υποχρεωτικά POS σε ταξί, περίπτερα και άλλους 7 κλάδους από το νέο έτος

 


Το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν από το νέο έτος ην επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης POS από το νέο έτος σε μια σειρά επαγγελματικών κλάδων.

Όπως μετέδωσε το MEGA, ανάμεσα στους κλάδους που καθιερώνεται υποχρεωτική χρήση POS είναι στα ταξί, τις λαϊκές αγορές, τα περίπτερα, τα θέατρα, αλλά και τα καταστήματα sex shop.

Η απόφαση έρχεται μετά την αύξηση των πολιτών που προτιμούν να κάνουν τις αγορές τους με τη χρήση καρτών, με αποτέλεσμα οι συναλλαγές να καθίστανται δυσχερείς για πελάτες και επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν POS.

Σε ποιους κλάδους θα καθιερωθεί η υποχρεωτική χρήση POS από το νέο έτος.

Τα επαγγέλματα

– Ιδιοκτήτες ταξί

– Παραγωγοί λαϊκών αγορών

– Περιπτερούχοι

– Ψιλικά – παντοπωλεία

– Πάγκοι σε πανηγύρια

– Ιδιωτικά πανεπιστήμια – ΙΕΚ

– Θέατρα – κινηματογράφοι – συναυλίες

– Τραγουδιστές – συγκροτήματα – χορευτές

– Καταστήματα Sex Shop

Μειώνεται ο πληθωρισμός, στα ύψη η τιμή των τροφίμων

 


Σύμφωνα με την Eurostat, ο πληθωρισμός του Σεπτεμβρίου στη χώρα μας αναμένεται να μειωθεί στο 2,4%, όμως μέσα σε έναν μόνο μήνα, ο ρυθμός αύξησης στις τιμές των τροφίμων καταγράφηκε στο 1,9% και ήταν ο υψηλότερος της ευρωζώνης.

Το 2022 οι Έλληνες καταναλωτές αναγκάστηκαν να περιορίσουν βασικά είδη διατροφής. Κατανάλωσαν λιγότερο ελαιόλαδο κατά 10,8%, λιγότερο γιαούρτι κατά 7%, μείωσαν τα ψάρια κατά 6,7%, περιόρισαν ακόμα και το γάλα κατά 5,5%.

Σοκάρει το ποσοστό των Ελλήνων που είναι αντιμέτωποι με την φτώχεια

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, σε μια οικονομία που ευημερεί, η ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης πλήττει τους πολίτες τόσο σοβαρά, ώστε, ο κίνδυνος φτώχειας να απειλεί το 17,4% του πληθυσμού της χώρας.

Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου οι πληρωμές Market Pass

 


Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, θα ξεκινήσουν και πάλι οι πληρωμές του Market Pass 2, μετά το αλαλούμ που καταγράφηκε την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινωθεί επίσημα στον «οδηγό» του προγράμματος, «για όσους δικαιούχους διαθέτουν αυτεπάγγελτα υποβληθείσα αίτηση και για όσους υποβάλουν αίτηση ενίσχυσης με μέθοδο καταβολής την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας έως και την 25η Σεπτεμβρίου 2023, η ενίσχυση των μηνών Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2023 αποστέλλεται στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για πίστωση στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα έως την 29η Σεπτεμβρίου 2023».

Παρουσίαση προγραμματικών θέσεων της παράταξης «ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ» και υποψηφίων ΠΕ Θεσπρωτίας

 


Την πόλη της Ηγουμενίτσας επισκέφτηκε  την Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Στέφος.

Στις 8.30 μμ παρουσίασε τις βασικές προγραμματικές θέσης της παράταξης «ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ» και παρουσίασε τους 15 υποψηφίους της ΠΕ Θεσπρωτίας . Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο πρώην βουλευτής Μάριος Κάτσης ,οι υποψήφιοι βουλευτές Γιάννης Γόγολος και Άννα Στεργίου ,ο Γιώργος Ζάψας, περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης και ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και υποψήφιος βουλευτής Τριαντάφυλλος Αλμπάνης  οι  οποίοι απηύθυναν και σύντομο χαιρετισμό.

Ο επικεφαλής της παράταξης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ανάγκη αναβάθμισης της λειτουργίας του περιφερειακού συμβουλίου και στην απόλυτη διαφάνεια ανάθεσης των έργων από την περιφέρεια. 

Περιόδευσαν στα χωριά των Ιωαννίνων οι Ορίζοντες Ηπείρου

 


Συνεχίζουν τις περιοδείες οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι  των Οριζόντων Ηπείρου.

Σκοπός των κινητοποιήσεων είναι να φτάσουν και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της Π.Ε. Ιωαννίνων ούτως ώστε να ενημερώσουν το κόσμο για το πρόγραμμα των Οριζόντων Ηπείρου.

Κλιμάκια της αυτοδιοικητικής παράταξης επισκέφθηκαν τα Γραμμενοχώρια (Λύγγος, Πολύλοφος, Βαγενίτι, Γραμμένο, Περατη, Πετράλωνα, Ανάργυροι, Ζωοδόχος, Κόντσικα, Λοφίσκος) επισκέφθηκαν οι Ρέα Μπούνα, Ιορδάνης Ιωαννίδης και Παντελής Παπατόλης.

Στα χωριά Ζωτικό, Μπεστιά, Σιστρούνι, Ρωμανό, Αλεποχώρι-Μπότσαρη, Δερβίζιανα, Βαργιάδες, Κοπάνη,  Χάνι Τερόβου και Πολυστάφυλο Πρεβέζης,  βρέθηκαν οι Σπύρος Καραμποϊκης, Χριστίνα Κραμπή, Σπύρος Πεταλάς  και Δημήτρης Κλήμης.

Τέλος στα Μαστοροχώρια Κόνιτσας (Κεφαλοχώρι, Δροσοπηγή, Θεοτόκος, Πυρσόγιαννη, Καστάνιανη, Πύργος, Αγία Παρασκευή, Μόλιστα, Γανναδιό) για τον ίδιο λόγο βρέθηκαν οι υποψήφιοι Νίκος Κίτσιος, Ελένη Κίτσιου και Σοφία Κολιού.

Στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για το Ολοκαύτωμα των Λιγκιάδων παραβρέθηκε ο Γιάννης Στέφος

 


Στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για το Ολοκαύτωμα των Λιγκιάδων παραβρέθηκε  ο επικεφαλής της παράταξης «ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ», Γιάννης Στέφος.

Η μνήμη και η τιμή στους  92 κατοίκους που δολοφονήθηκαν  από τους ναζί της μεραρχίας «Εντελβάις, στις  3 Οκτωβρίου του 1943, αποτελεί ύψιστο καθήκον και δηλώνει ότι ναζισμός μπορεί και πρέπει, για χάρη του Ανθρωπισμού και της Δημοκρατίας  να καταστεί οριστικά παρελθόν, εφόσον γίνει πράξη το «ποτέ ξανά».

Ωστόσο,  η  συγγνώμη του Προέδρου Γκάουκ το 2014  δεν αρκεί  καθώς η  Γερμανία αρνείται – πέρα  από κάθε  Ευρωπαϊκή και Διεθνή Νομιμότητα –  οποιαδήποτε κρατική διαπραγμάτευση για τις  γερμανικές αποζημιώσεις.

Για το «ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ» η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων  για τα εγκλήματα που διέπραξαν οι ναζί κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής στη χώρα μας παραμένει επίκαιρη και αδιαπραγμάτευτη.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου

 


Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Παλαιό ΚΕΠ Πέρδικας, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Δελβινάκι, Κέντρο Υγείας, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Κέντρο Υγείας Πάργας, 09:00-12:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Καναλακίου, 12:30-14:00

Διπλή διάκριση για την εφαρμογή «my-Ygeia» του Hellenic Healthcare Group στα ΔΕΗ BITE Awards 2023

 


Ο Όμιλος Hellenic Healthcare Group (HHG), απέσπασε δύο βραβεία στα ΔΕΗ BITE Awards 2023, τον πιο σημαντικό θεσμό επιβράβευσης της τεχνολογικής καινοτομίας στην Ελλάδα, που διεξήχθη για 12η χρονιά από τη Boussias Events υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του ΣΕΠΕ.

Στην τελετή βράβευσης φιλοξενήθηκαν περισσότερα από 650 στελέχη του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) που πρωτοπορούν στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού, με κορυφαία έργα πληροφορικής τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα.



Ο Όμιλος HHG  βραβεύτηκε σε δύο κατηγορίες για την καινοτόμο εφαρμογή του Ηλεκτρονικού φακέλου υγείας ασθενή «my-Ygeia», στον πυλώνα «Βραβεία σε Επιχειρήσεις για Βέλτιστη Χρήση / Αξιοποίηση των ICTs». Συγκεκριμένα, ο κ. Πέτρος Παπαχρήστου, Διευθυντής Πληροφοριακών Συστημάτων HHG, παρέλαβε το Χρυσό Βραβείο στην Κατηγορία «Νέες Τεχνολογικές Τάσεις σε Εφαρμογές & Υπηρεσίες» για το κινητό και το Αργυρό Βραβείο στην Κατηγορία «Εξειδικευμένες Κλαδικές Εφαρμογές» στον τομέα της Υγείας.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή «my-Ygeia» είναι μία από τις πιο επαναστατικές υπηρεσίες στον εγχώριο κλάδο της Υγείας. Συγκεκριμένα, αποτελεί τον προσωπικό φάκελο υγείας για κάθε ασθενή, με άμεση και απλή και αξιόπιστη πρόσβαση στα ιατρικά του αρχεία από τα θεραπευτήρια του Ομίλου HHG (Υγεία, Metropolitan Hospital, Μητέρα, Metropolitan General, Λητώ και Creta Inter Clinic), καθώς και τα διαγνωστικά κέντρα Healthspot.



Μέσω ενός ψηφιακού περιβάλλοντος που είναι φιλικό προς τον χρήστη, η εφαρμογή παρέχει μοναδικές δυνατότητες σε πραγματικό χρόνο για ενημέρωση σχετικά με τα αποτελέσματα των εξετάσεων, καθώς και για τη διαχείριση και αποστολή ιατρικών δεδομένων και εξετάσεων στον επιλεγμένο γιατρό του ασθενούς, από οποιαδήποτε  κινητή συσκευή ή υπολογιστή, πάντα με την απαραίτητη προστασία των προσωπικών του δεδομένων.

Η διπλή αυτή αναγνώριση επιβεβαιώνει τη σταθερή δέσμευση του Ομίλου HHG να επενδύει όχι μόνο σε ιατρικό εξοπλισμό τελευταίας γενιάς, αλλά και σε ψηφιακές καινοτόμες εφαρμογές που έρχονται να αλλάξουν ολοκληρωτικά τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την ιατρική περίθαλψη στην Ελλάδα.