Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Γιάννης Καραγιάννης: Τροπολογία για ρυθμίσεις θεμάτων της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Καθολικής Εκκλησίας και της Μουφτείας

Τροπολογία με θέμα "Ρυθμίσεις θεμάτων κληρικών - εκπαιδευτικών και θεμάτων της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Καθολικής Εκκλησίας και της Μουφτείας", κατέθεσαν από κοινού στο ν/σ του υπουργείου Παιδείας για την Ανώτατη Εκπαίδευση οι Μ. Μπόλαρης, Γ. Καραγιάννης και 8 ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έγινε δεκτή από τον υπουργό, ενσωματώθηκε στο ν/σ και διευθετεί τα παρακάτω ζητήματα:
·  Για την κάλυψη επειγουσών αναγκών του Απόδημου Ελληνισμού αλλά και την υποστήριξη του έργου των Πρεσβυγενών Πατριαρχείων, επιτρέπεται, κατόπιν κοινής απόφασης των υπουργών Παιδείας και Εξωτερικών, η απόσπαση στο εξωτερικό εκπαιδευτικών της δημόσιας εκπαίδευσης που είναι ταυτόχρονα και κληρικοί, για την παροχή υπηρεσίας στην τοπική εκκλησιαστική αρχή. Η απόσπαση αφορά κληρικούς - εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την Εκκλησία της Ελλάδος, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Εκκλησία της Κρήτης, την Ιερά Μητρόπολη Δωδεκανήσου, την Πατριαρχική Εξαρχία Πάτμου και τα Πατριαρχεία Αλεξανδρείας, Αντιοχείας και Ιεροσολύμων.

Έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής και καλλιτεχνημάτων της ''Ελεύθερης Έκφρασης Εικαστικών'' στο Ενετικό κάστρο της Πάργας, από 12 μέχρι και 20 Αυγούστου 2017

Έκθεση Ζωγραφικής, Γλυπτικής και Καλλιτεχνημάτων
 Πολιτιστική αίθουσα του Κάστρου Πάργας
 Είσοδος ελεύθερη.
Από 12 μέχρι και 20 Αυγούστου 2017.
Ώρες λειτουργίας. 9.00΄ μέχρι 24.00'.
Εγκαίνια το Σάββατο 12 Αυγούστου, ώρα 20.30'.
Την έκθεση θα προλογίσει ο Λογοτέχνης. Ιατρός μέλος της ομάδας Γιώργος Βουτσάς.
Τηλ. Επικοινωνίας. 6938833290 και 6937102961.
"Η ομορφιά βρίσκεται μέσα μας και η τέχνη την αποκαλύπτει". Στο Κάστρο της Πάργας, 12 έως 20 Αυγούστου 2017. Η συνεχής δημιουργία των μελών, η ποικιλία έργων, η αγάπη για την τέχνη, κάνουν την έκθεση  μοναδική!


Δείτε ένα video για την έκθεσηQ
Δείτε ένα video, από την τελευταία έκθεση στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, 13-19 Ιουλίου 2017.


Συνάντηση του Προέδρου της ΠΣΕ με τον Πρόεδρο του ΠΣΗΕ

ΑΘΗΝΑ   4  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Την Τετάρτη 02 Αυγούστου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Grand Serai-Xenia των Ιωαννίνων φιλική συνάντηση  των δύο Προέδρων κ.κ. Γεωργίου Δόση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και του Χρυσόστομου Δήμου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού, παρουσία του κ. Σπυρίδωνος Κωσταδήμα,  Γενικού Γραμματέα του ΠΣΗΕ και κ. Ηλία Γαλανού, Ταμία.
Στην συνάντηση αυτή και μετά την παρουσία του κ. Δόση στο συνέδριο Του ΠΣΗΕ στην Πρέβεζα συμφωνήθηκε όπως οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ των για κοινές πολιτιστικές δράσεις στο μέλλον αλλά κοινούς τρόπους για επίλυση διαφόρων θεμάτων της αποδημίας για το καλό των Ηπειρωτών και της Ηπείρου.


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΣΕ

Εξιχνιάστηκε άμεσα ληστεία σε περίπτερο στην πόλη της Άρτας

Για την υπόθεση, συνελήφθη ύστερα από αναζητήσεις, στο Πέραμα Ιωαννίνων, ένας 36χρονος ημεδαπός, δράστης της ληστείας

Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο συνεργοί του, ηλικίας 24 και 23 ετών

Εξιχνιάστηκε άμεσα, ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση ληστείας, που έγινε προχθές (02-08-2017) αργά το βράδυ σε περίπτερο, στην πόλη της Άρτας.
Για την υπόθεση, συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στο Πέραμα Ιωαννίνων, στο πλαίσιο συντονισμένων ερευνών αστυνομικών της Ειδικής Ομάδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 36χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για ληστεία, ενώ ταυτοποιήθηκαν ακόμη δύο ημεδαποί, ηλικίας 24 και 23 ετών, συνεργοί του.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, προχθές αργά το βράδυ, ο 36χρονος δράστης εισήλθε σε περίπτερο και αφαίρεσε χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή ενώ όταν έγινε αντιληπτός από 79χρονη ημεδαπή, υπεύθυνη του περιπτέρου, την απώθησε βίαια, προκειμένου να διατηρήσει τα κλοπιμαία, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της.
Αστυνομικοί διενήργησαν εκτεταμένες αναζητήσεις και μετά από επισταμένη έρευνα, συλλέγοντας και αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, κατάφεραν να σκιαγραφήσουν το προφίλ των δραστών και να εντοπίσουν και να συλλάβουν, χθες το μεσημέρι, τον 36χρονο δράστη, στο Πέραμα Ιωαννίνων.
Επιπλέον, από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των συνεργών του. Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, ηλικίας 24 και 23 ετών, για του οποίους εξακριβώθηκε ότι ανέμεναν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο τον 36χρονο δράστη, με σκοπό τη διαφυγή του από τον τόπο της ληστείας.
Στην κατοχή των δραστών βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων ενώ επίσης κατασχέθηκε και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο τέλεσης του εγκλήματος και διαφυγής.

Ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής των δραστών στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Η 6η ''Αλωνιάδα'' Σεβαστού Παραμυθιάς, διοργανώνεται από την 'Eνωση Αποδήμων Σεβαστού Αθήνας, το τριήμερο 11, 12 και 13 Αυγούστου 2017 και αφιερώνεται στις ομορφιές της Θεσπρωτίας

Ανακοίνωση-Πρόσκληση

Η "Αλωνιάδα" είναι ένα τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων, που γίνεται κάθε δύο χρόνια τον μήνα Αύγουστο στην ιδιαίτερη πατρίδα μας το Σεβαστό Παραμυθιάς Θεσπρωτίας και έχει γίνει πλέον θεσμός, ο δε Τύπος της περιοχής (έντυπος και ηλεκτρονικός) την αναφέρουν ως την «Μεγαλύτερη και καλύτερη εκδήλωση του Νομού».
Το τριήμερο 11, 12 κ΄ 13 Αυγούστου 2017 θα πραγματοποιηθεί η 6η "Αλωνιάδα" που είναι αφιερωμένη στις «Ομορφιές της Θεσπρωτίας».
Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις αποτελούνται από πολλές δραστηριότητες, ορισμένες από τις οποίες θα είναι οι παρακάτω:
- Αλώνισμα (αναβίωση)
- Έκθεση φωτογραφίας και παρουσίαση οπτικού υλικού με τις -Ομορφιές της Θεσπρωτίας
- Έκθεση λαογραφικού περιεχομένου
- Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από χορευτικά της περιοχής
- Έκθεση αγροτικών προϊόντων
- Έκθεση βιβλίου
- Εκδρομή σε Αρχαιολογικούς χώρους για παιδιά
- Ζωγραφική για τα μικρά παιδιά
- Αγώνας δρόμου για τα παιδιά
- Αγώνας ποδηλάτου για τα παιδιά
- Αγώνας ποδοσφαίρου παλαιμάχων
- Αγώνας δρόμου υγείας για όλους
 Τη πρώτη βραδιά, Παρασκευή 11/8 έχουμε προγραμματίσει συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση και την ορχήστρα του.
Το Σάββατο 12/8 θα γλεντήσουμε με τον παραδοσιακό τρόπο με τον Νίκο Φιλιππίδη στο κλαρίνο και τον Κώστα Μήτση και την Λευκοθέα Φιλιππίδη στο τραγούδι.


Το Δ.Σ. της Ένωσης Αποδήμων Σεβαστού Θεσπρωτίας Αθήνας

Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας σε δασική περιοχή στο Σουλόπουλο Ιωαννίνων, για εισαγωγή στη χώρα, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν πάνω από (188) κιλά ακατέργαστης κάνναβης και ένα δέμα με κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), βάρους (1.052) γραμμαρίων

Συνελήφθησαν, σήμερα (04-08-2017) μετά τα μεσάνυχτα σε δασική περιοχή στο Σουλόπουλο Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και του Β’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 32 και 22 ετών, κατηγορούμενοι για εισαγωγή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση στο εσωτερικό της χώρας.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής στη χώρα και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, οι προαναφερόμενοι εντοπίστηκαν σήμερα μετά τα μεσάνυχτα, από τους αστυνομικούς σε δασική περιοχή στο Σουλόπουλο Θεσπρωτίας και συνελήφθησαν διότι εισήγαγαν στη χώρα και μετέφεραν τα παρακάτω:
ταξιδιωτικούς σάκους που περιείχαν συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -188- κιλών και -256- γραμμαρίων
δέμα με κατεργασμένη κάνναβη, βάρους (1.052) γραμμαρίων
Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν ενώ στην κατοχή των δραστών, βρέθηκε επιπρόσθετα και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (520) ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, με τη σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Τραυματισμός ναυτικού σε Ρ/Κ πλοίο στην Ηγουμενίτσα

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας από τον πλοιοκτήτη του Ρ/Κ ''ΕΛΙΑΝΑ'' Ν.Π. 6826 για τον τραυματισμό του Πλοιάρχου του πλοίου στη θαλάσσια περιοχή του λιμένα Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια ελέγχου που διενεργούσε ο Πλοίαρχος, γλίστρησε στο κατάστρωμα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι του. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Φιλιατών και ακολούθως στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης.

Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Θάνατος λουόμενου στην Ηγουμενίτσα

Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα από τη θαλάσσια περιοχή Δρεπάνου Ηγουμενίτσας, 85χρονος.             

Ο ανωτέρω διεκομίσθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.                           
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής.

Κυνηγετικός Σύλλογος Πωγωνίου Δελβινακίου: Ενημέρωση από πυροτεχνουργό του στρατού για πρόληψη ατυχημάτων από εγκαταλειμμένα βλήματα, σφαίρες, την Παρασκευή 4 Αυγούστου, ώρα 19:00, στο Δελβινάκι

Το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Δελβινακίου-Πωγωνίου σας ενημερώνει ότι την Παρασκευή 04/08/2017 ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση από πυροτεχνουργό του στρατού για πρόληψη ατυχημάτων από εγκαταλειμμένα βλήματα, σφαίρες κλπ. σε δασικές εκτάσεις.

Η παρουσίαση θα γίνει στο πνευματικό κέντρο Δελβινακίου Πωγωνίου.

Συγχαρητήρια και αιτήματα του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη για την Ιόνια Οδό

 “Σήμερα είναι μια άλλη ημέρα για την Ήπειρο που ήταν απομονωμένη. Έγινε η γενναία προσπάθεια με την Εγνατία,,  σήμερα γίνεται και με την Ιόνια Οδό,", υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στο χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση για την παράδοση στην κυκλοφορία του τελευταίου τμήματος της Ιόνιας Οδού, από την Πέρδικα μέχρι τον κόμβο της Εγνατίας Οδού. Η εκδήλωση  έγινε παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη, Γενικών Γραμματέων του Υπουργείου κ.κ. Βούρδα - Δέδε, των   Αντιπεριφερειαρχών  Τ. Καλογιάννη – Β. Ψαθά., Δημάρχων, του βουλευτή Ι, Στέφου, του πρώην Υπουργού Στ. Καλογιάννη, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων του τεχνικού κόσμου,  στελεχών και εργαζομένων της  ΤΕΡΝΑ Α..Ε.

Ο Περιφερειάρχης  ανέφερε ότι από την πλευρά της Περιφέρειας, έγινε ο, τι ήταν δυνατόν για να μη καθυστερήσει το έργο, προσθέτοντας ότι η συνεργασία με την κατασκευάστρια εταιρία ήταν "άψογη" , ευχαριστώντας για αυτή,  τη Διοίκηση, τα στελέχη της και όλους όσοι εργάστηκαν για την κατασκευή του σύγχρονου οδικού άξονα. Ο  κ. Αλεξ. Καχριμάνης παράλληλα ζήτησε  να υπάρξει και συνέχεια των έργων: "Εμείς στην Ήπειρο λέμε και σε άλλα με υγεία. Θέλουμε αυτός ο δρόμος να φτάσει μέχρι την Κακαβιά και να ενωθεί με την Πρέβεζα" τόνισε, υπενθυμίζοντας ότι η Περιφέρεια έχει στη διάθεσή της, (από το ΕΣΠΑ), δεσμευμένα κονδύλια για τμήματα των δύο δρόμων. Τέλος αναφέρθηκε και στην ανάγκη να  αντιμετωπιστεί η  εκκρεμότητα που υπάρχει με το αεροδρόμιο, την οποία,  εξέφρασε την ελπίδα ότι, "θα τη λύσουμε όλοι μαζί".

"Συγχαρητήρια και όλοι μαζί για την Ήπειρο του αύριο", είπε κλείνοντας τον χαιρετισμό του.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, τη Δευτέρα 7 Αυγούστου, ώρα 11:00 π.μ.